Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ (Φ. 1840)

 

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ



Β.Νανόπουλος: Το φυσικό αέριο «φτάνει» στα δημοτικά κτίρια και στα σχολεία του δήμου Κορινθίων – ΝΕΑ χρηματοδότηση 840 χιλιάδων ευρώ



 

Την ένταξη της Πράξης «Προμήθεια και εγκατάσταση δικτύου φυσικού αερίου σε κτίρια του δήμου Κορινθίων» με Κωδικό ΟΠΣ 5204004 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» ανακοινώνουμε σήμερα με ιδιαίτερη ικανοποίηση, σε συνέχεια της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει με την ανάληψη των καθηκόντων της δημοτικής αρχής για εναλλακτικές πηγές ενέργειας, εξοικονόμηση και μείωση ενεργειακού αποτυπώματος.

 Το έργο αφορά δημοτικά κτίρια και σχολικές μονάδες στην πόλη της Κορίνθου και συγκεκριμένα την εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού για την μετατροπή του δικτύου θέρμανσης από το υφιστάμενο καύσιμο σε καύσιμο φυσικό αέριο .

Ημερομηνία λήξης της πράξης ορίζεται η 31/12/2023 και ο προϋπολογισμός της είναι 840.720,00 ευρώ.

«Υλοποιούμε με συνέπεια τον σχεδιασμό μας για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης η οποία λειτουργεί επιζήμια στους πολίτες και στους ΟΤΑ. Έχουμε ως δημοτική αρχή επιλέξει να βαδίσουμε στον δρόμο του φυσικού αερίου κατορθώνοντας να επεκτείνουμε, σε συνεργασία με την εταιρία HEN GAS,  το δίκτυο διανομής του στο δήμο μας και ανακοινώνοντας σήμερα την εγκατάσταση του σε 20 δημοτικά κτίρια και σχολεία της πόλης της Κορίνθου. Παράλληλα εργαζόμαστε για την τοποθέτηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας – φωτοβολταικών, σε κάθε δημοτικό κτίριο και σχολείο. Επιλέγοντας εναλλακτικές πηγές ενέργειας κατορθώνουμε να δώσουμε στον δήμο και στους πολίτες ενεργειακή διέξοδο μειώνοντας σημαντικά το κόστος. Σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε και το επόμενο διάστημα» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων κ.Βασίλης Νανόπουλος

 

            

Κόρινθος 2 Μαΐου 2023

 

Η ανανέωση της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ συνεχίζεται – 6 ΝΕΟΙ υποψήφιοι από τον Δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο

 



Πράξη συνεχίζει να κάνει την δέσμευση του για ανανέωση ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος. Οι Κορίνθιοι ανταποκρίνονται στο ευρύ κάλεσμα που ο Δήμαρχος απηύθυνε στις 22 Ιανουαρίου από το δημοτικό θέατρο Κορίνθου για συστράτευση προς όφελος του δήμου Κορινθίων. 6 νέοι υποψήφιοι ανακοινώνονται σήμερα. Κορίνθιοι και Κορίνθιες που θέτουν για πρώτη φορά υποψηφιότητα αναγνωρίζοντας στο πρόσωπο αλλά και στα έργα του δημάρχου τα 3,5 αυτά χρόνια έναν άνθρωπο και μια φιλοσοφία προσφοράς!

«Η ανταπόκριση των πολιτών και η συμμετοχή τους ως υποψήφιοι στην ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ είναι η μεγάλη απόδειξη των όσων ως δημοτική αρχή πράττουμε τα 3,5 αυτά χρόνια. Συνεχίζουμε υποδεχόμενοι στην ΣΥΜΜΑΧΙΑ Κορίνθιες και Κορίνθιους που θέλουν να δουν τον τόπο τους να προοδεύει, να εξελίσσεται και να πρωταγωνιστεί. Να είναι ένας τόπος που αξίζει να μείνεις, να δημιουργήσεις, να εργαστείς. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!»

 

ΟΙ ΝΕΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ:

 

1.ΑΡΑΠΟΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Ο Δημήτρης θέτει υποψηφιότητα στην αυτοδιοίκηση για πρώτη φορά. Ζει και εργάζεται στην πόλη της Κορίνθου, έναν τόπο που επιθυμεί να δει να αναπτύσσεται και να πρωταγωνιστεί στα επόμενα χρόνια.
Απόφοιτος τεχνικών σχολών, έχει εργαστεί σε μεγάλες επιχειρήσεις της Κορινθίας, μεταξύ αυτών η Club hotel casino loutraki, η Hellenic gables, η εμποροξυλεία ΓΑΒΑΛΑΚΗΣ.

Σήμερα τον συναντούμε στον ΟΑΚ ΤΕΝΝΙΣ, ως υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων.
Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο μικρών κοριτσιών

 

2.ΓΕΩΡΓΑΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Ο Σταύρος γεννήθηκε και κατοικεί στο Χιλιομόδι. Από πολύ μικρή ηλικία δραστηριοποιούταν με ενεργό ρόλο ως μαθητής αλλά και ως Έφηβος Βουλευτής (2013 - 2014). Είναι επί πτυχίω φοιτητής Ψηφιακών Συστημάτων - Μηχανικός Λογισμικού. Γνωρίζει άριστα την Αγγλική γλώσσα καθώς ομιλεί και Γαλλικά. Έχει παρακολουθήσει επίσης πιστοποιημένα σεμινάρια στις Βάσεις Δεδομένων, στο GDPR καθώς και στον κλάδο του ελαιολάδου. Παλαιότερα έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα, ενώ από το 2021 ασχολείται επαγγελματικά με τον πρωτογενή τομέα καθώς είναι τρίτης γενιάς παραγωγός Βιολογικού ελαιολάδου. Από το 2022 πωλεί και εξάγει ελαιόλαδο σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες. Όλα αυτά τα χρόνια η κινητήριος δύναμή του είναι η αγάπη του για τον τόπο, έναν τόπο με τεράστια ιστορία και προοπτικές τις οποίες θέλει να αναπτύξει με τον καλύτερο τρόπο.

 

3. ΓΙΑΝΝΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο Χρήστος είναι ιδιωτικός υπάλληλος και εργάζεται ως ψυκτικός εγκαταστάσεων και κλιματισμού. Είναι παντρεμένος και πατέρας 3 παιδιών. Κατοικεί στο Αγγελόκαστρο.

Τον καλωσορίζουμε στην ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ.

 

 4.ΔΕΜΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Η Βασιλική είναι μόνιμη κάτοικος Αρχαίας Κορίνθου. Μητέρα δυο παιδιών, εργάζεται από το 1999 ως διεκπεραιώτρια μεταβιβάσεων και διπλωμάτων για το Υπουργείο Μεταφορών στην Π.Ε Κορινθίας.
Η υποψηφιότητά της με την ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ του δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου είναι ένα βήμα αγάπης και προσφοράς προς τον τόπο της.
  

5.ΜΠΑΛΑΦΑ ΙΩΑΝΝΑ

Η Ιωάννα είναι φοιτήτρια επι πτυχίω στην Διοίκηση Επιχειρήσεων. Γνωρίζει άριστα την αγγλική γλώσσα και έχει πιστοποιηθεί στον τομέα του επισιτισμού και στον τουριστικό κλάδο.

Έχει δραστηριοποιηθεί στον κλάδο της εστίασης και στο κομμάτι της εξυπηρέτησης πελατών ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως ρεσεψιονίστ σε ξενοδοχειακό όμιλο του Λουτρακίου.

Είναι μόνιμη κάτοικος Κορίνθου. Αγαπά τα ταξίδια και τους ανθρώπους, αγαπά τον τόπο που μεγάλωσε και διαμένει μόνιμα και γι αυτό θέτει υποψηφιότητα με την ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ του δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου.

 

6.ΤΣΟΥΡΑΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ
Ο Αλκιβιάδης Τσούρας γεννήθηκε το 1987 και μεγάλωσε στον Άσσο Κορινθίας. Τελείωσε το ΤΕΕ Λουτρακίου με την ειδικότητα του Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάσεων αλλά ταυτόχρονα ασχολείται και με τον πρωτογενή τομέα.
Είναι έγγαμος με την Ευγενία Μπουκουβάλα και έχουν μία κόρη . Υποψήφιος στην αυτοδιοίκηση είναι για πρώτη φορά όμως είναι πάντα ενεργός στα κοινά με μεγάλο ενδιαφέρον για τα θέματα του χωριού του και της ευρύτερης περιφέρειας και ιδιαίτερα με τα προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο

 



ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ 13η
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ





Είναι σε όλους γνωστό ότι πάνω από 15 χρόνια λειτούργησε το λυόμενο θέατρο Εξαμιλίων στο χώρο του παλιού Νταμαριού, από την περίοδο Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Άγγελου Μανωλάκη.

Με την επίλυση από την Πολιτεία του προβλήματος που προέκυψε πρόσφατα με την απόφαση του ΣτΕ και την ουσιαστική απαγόρευση δόμησης εκτός σχεδίου, θα προβούμε στην κατασκευή νέου πετρόκτιστου ανοικτού δημοτικού θεάτρου στον ίδιο χώρο, με όλες τις σύγχρονες ανέσεις για τους ηθοποιούς, τους χορευτές και τους θεατές.

Στοιχεία Έργου:

· Το υπαίθριο ανοικτό θέατρο θα είναι χωρητικότητας 1.500 θεατών.

· Προτεραιότητα θα δοθεί στη χρήση υλικών (πέτρα, χώμα, ξύλο), με παραδοσιακή αρχιτεκτονική.

· Θα υπάρχουν αναφορές στον περιβάλλοντα χώρο οι οποίες θα παραπέμπουν στην σπουδαία ιστορία του παρακείμενου Αρχαίου Λατομείου, καθώς επίσης και στην σύγχρονη ιστορία του χωριού.

· Καμαρίνια και αποθηκευτικοί χώροι κάτω από τις κερκίδες

· Θα υπάρχει επίσης ένα μικρό σε λειτουργική εξάρτηση κτίριο που θα χρησιμεύει ως εντευκτήριο και χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων, παραδοσιακών χορών κλπ των Εξαμιλίων.

· Περιβάλλων χώρος με χώρους περιπάτου και αναψυχής, παγκάκια, φωτιστικά σώματα, κλπ

· Αναψυκτήριο και χώροι parking, φωτιστικά, παγκάκια κλπ.

· Τοποθέτηση συστημάτων υποστήριξης της ασφάλειας όπως την πυρόσβεση, τον φωτισμό κλπ.

· Ο Δήμος θα προβεί επίσης σε όλες απαραίτητες ενέργειες για τη φύλαξη του χώρου από κλοπές και βανδαλισμούς.

(ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ)

1. Αίτημα στο Δασαρχείο παραχώρησης χρήσης του χώρου για δραστηριότητες πολιτιστικές, αναψυχής και αθλητισμού (2 μήνες).

2. Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ιδεών (Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, Προκήρυξη, Δημοσίευση, Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου έγκρισης του αποτελέσματος, Σύμβαση με το μελετητικό γραφείο, Παράδοση αρχιτεκτονικής μελέτης ιδεών) (σύνολο 8 μήνες)

3. Εκπόνηση οριστικής τεχνικοοικονομικής μελέτης και όρων δημοπράτησης από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (4 μήνες)

4. Έκδοση οικοδομικής άδειας (2 μήνες)

5. Έγκριση πίστωσης 800.000 € προϋπολογισμός μελέτης εκτέλεσης του έργου και καθορισμός χρόνου εκτέλεσης και απορρόφησης πίστωσης (1 μήνας)

6. Εκτίμηση πραγματικού κόστους μετά την έκπτωση περίπου 400.000 € από πόρους του Δήμου

7. Δημοπράτηση του έργου (Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής καθορισμού όρων, Προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού, Κατακύρωση αποτελέσματος, Προσυμβατικός έλεγχος από Ελεγκτικό Συνέδριο, Υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου (6 μήνες)

8. Προθεσμία εκτέλεσης του έργου (6 μήνες)

9. Παράδοση έργου προς χρήση 2,5 περίπου χρόνια από την ανάληψη της νέας Δημοτικής Αρχής.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΟΡΙΝΘΟΣ 03/05/2023

 

 

ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

«Ευπάθεια και πρόληψη στην Τρίτη Ηλικία»: Μια σημαντική ημερίδα από τον Δήμο Σικυωνίων

Ο Δήμος Σικυωνίων διοργανώνει την Κυριακή 7 Μαΐου, ώρα 11:30 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο Κιάτου, ημερίδα με τίτλο: «Ευπάθεια και πρόληψη στην Τρίτη Ηλικία». Ομιλητές στην ημερίδα θα είναι οι:

Κωνσταντίνος Στολάκης, MD Γηρίατρος με θέμα: «Γηριατρική Ευπάθεια»

Κωνσταντίνος Συριάνος, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc, Γεωπόνος Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου BSc, με θέμα: «Διατροφική παρέμβαση και πρόληψη της γηριατρικής ευπάθειας»

Η Γηριατρική ευπάθεια είναι ένα κοινό σύνδρομο με σημαντικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων συνανθρώπων μας. Η ολιστική προσέγγιση του ασθενούς με πολυδιάστατες αλλά και εξατομικευμένες παρεμβάσεις και οι αλλαγές στον τρόπο ζωής, στην διατροφή, στην φυσική άσκηση, στην αποφυγή του αλκοόλ και του καπνίσματος, αποτελούν τον ιδανικό τρόπο για την αντιμετώπισή της και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ατόμων της Τρίτης Ηλικίας. Το θέμα δεν αφορά μόνο τα ηλικιωμένα άτομα, αλλά ευρύτερα το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον τους, αφού οι επιπτώσεις της γηριατρικής ευπάθειας επηρεάζουν σημαντικά τις εκφάνσεις της ζωής του ατόμου που πάσχει από αυτήν.

Συνεπώς, μας αφορά όλους η αντιμετώπιση της γηριατρικής ευπάθειας αφού με τον έναν ή τον άλλον τρόπο επηρεάζει άμεσα ή έμμεσα τις ζωές, δεδομένου ότι όλοι επιθυμούμε την ευζωία των ηλικιωμένων συγγενών και φίλων μας!

 

 

Εξασφάλισε 25 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε 2 χρόνια για αρδευτικά έργα!

 


ATnews

Ο Σπύρος Σταματόπουλος, ο συνήθης ύποπτος των χρηματοδοτήσεων, πήρε την μερίδα του λέοντος από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης καταγράφοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ!

Νέο ρεκόρ κατέγραψε ο δήμος Σικυωνίων στην απορρόφηση των κονδυλίων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης για τα έργα Εγγείων Βελτιώσεων, αφήνοντας για μια ακόμη φορά άφωνη όλη η αυτοδιοίκηση! 

Επτά έργα εγγειοβελτιωτικού χαρακτήρα με πλήρεις και τεκμηριωμένους φακέλους κατατέθηκαν στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και απέσπασαν χρηματοδότηση 13,3 εκατ. ευρώ, αφήνοντας πίσω του, τον δεύτερο πανελλαδικά, σε απορροφητικότητα δήμο με τα μισά ποσά. Αν δε προσθέσουμε σε αυτά τα 12 εκατομμύρια που εξασφάλισε και ήδη δημοπρατεί από την άνοιξη του 2021, τότε μέσα σε δύο χρόνια έχουμε το φοβερό ρεκόρ ένας δήμος να εξασφαλίζει χρηματοδότηση που ξεπερνά τα 25 εκατομμύρια ευρώ, για την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων της περιοχής του. 

Εδώ να σημειώσουμε ότι τα έργα που αφορούν και στις τρεις δημοτικές ενότητες του δήμου Σικυωνίων, έρχονται σε μία εποχή που η κλιματική αλλαγή και η έλλειψη νερού επηρεάζει σημαντικά τους αγρότες και απειλεί το εισόδημά τους. Συνεπώς, έργα με αυτόν τον χαρακτήρα δρουν ευεργετικά για την προστασία του πρωτογενούς τομέα και κατά συνέπεια της «βάσης» της τοπικής αλλά και γενικότερα ελληνικής οικονομίας. 

Αναλυτικά τα έργα αφορούν: 

  • Αρδευτικό Έργο Κεφαλαρίου Στυμφαλίας 2.200.000€
  • Αρδευτικά Έργα Καλλιάνων 1.871.075,89€
  • Αρδευτικά έργα Ψαρίου και Κυλλήνης 2.200.000€
  • Εκσυγχρονισμός αρδευτικού δικτύου Ασπροκάμπου 1.600.000€
  • Αρδευτικά Έργα Αρχαίας Σικυώνας 2.200.000€
  • Εκσυγχρονισμός αρδευτικού δικτύου Μοσιάς 2.158.178,31€
  • Εκσυγχρονισμός Αρδευτικού δικτύου Στυμφαλίας 1.081.480€

O Σπύρος Σταματόπουλος σε σύντομες δηλώσεις του κατά την ανακοίνωση των εντάξεων των παραπάνω αρδευτικών έργων του Δήμου Σικυωνίων ευχαρίστησε τις «άρτιες» όπως τις χαρακτήρισε τεχνικές υπηρεσίες και προγραμματισμού του δήμου του, αλλά και τις δημόσιες υπηρεσίες που εμπλέκονται σε αδειοδοτήσεις, γνωμοδοτήσεις και λοιπές διεκπεραιωτικές ενέργειες για την πληρότητα των φακέλων των μεγάλων έργων που εκπονούνται στο Δήμο Σικυωνίων. 

Ο δήμαρχος τόνισε ότι αν δεν υπήρχε αυτή η συνεργασία με τις προαναφερόμενες υπηρεσίες – Υδάτων, Περιβάλλοντος, Δασαρχείο, Διεύθυνση Δασών, Αρχαιολογικές Υπηρεσίες και Αγροτικής Ανάπτυξης – σήμερα δεν θα μπορούσε ο Δήμος Σικυωνίων να έχει ώριμα, ενταγμένα και χρηματοδοτημένα έργα τα οποία είναι άκρως αναγκαία για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα. 

 

Ανάρτηση των κτηματολογικών διαγραμμάτων και πινάκων για τον αναδασμό στην περιοχή της Τ.Κ. Ματίου, στην Δ.Ε. Φενεού

 

03 Μάιος, 2023 | 21:30 By Loutraki365 Newsroom

Αναρτήθηκαν τα κτηματολογικά διαγράμματα και οι πίνακες που αφορούν τμήματα προς αναδασμό στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Ματίου, στην Δημοτική Ενότητα Φενεού, του Δήμου Σικυωνίων, στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης για την πράξη “Μελέτη Αναδασμού Αγροκτημάτων Αρχαίας Φενεού, Ματίου Πανοράματος Π.Ε. Κορινθίας”.

 Οι ενδιαφερόμενοι κτηματίες της αναδιανεμηθησόμενης περιοχής θα πρέπει μέσα σε 30 ημέρες από τη δημοσίευση της σχετικής ανακοίνωσης, να λάβουν γνώση και να υποβάλλουν ενστάσεις που αφορούν δικαιώματα επί των αναδιανεμηθησόμενων γαιών, τη θέση των ορίων των αγροτεμαχίων, το ακριβές εμβαδόν τους, καθώς και οποιαδήποτε εγγραφή αναφερόμενη στην έγγεια ιδιοκτησία τους.

 Αναλυτικά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν στην ιστοσελίδα του ΑΟΤΑ “Μοριάς Α.Ε.”

                             

Δήμος  Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Ενωμένοι και για το ψηφιακό καλό του τόπου μας

 


 Aκολουθώντας τις ανάγκες και απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής για τη βελτίωση των ψηφιακών υπηρεσιών και τη διευκόλυνση των πολιτών σε μια σειρά από τομείς, ενισχύεται η ψηφιακή στρατηγική του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων με τη δημιουργία νέας Αντιδημαρχίας «Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Νέων Τεχνολογιών» με επικεφαλής τον κ. Θοδωρή Πέτρου.

Με εμπειρία ως στέλεχος πληροφορικής (ΙΤ Program/ Project Manager) σε κορυφαίες εταιρείες του κλάδου, με τη συμμετοχή του σε μεγάλα Έργα Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δημόσιου Τομέα, καθώς και σε Ευρωπαϊκά Συγχρηματοδοτούμενα Προγράμματα του Δήμου Αθηναίων, ο κ. Πέτρου ως μέρος πια της ομάδας διοίκησης του Δήμου θα έχει υπό την εποπτεία του την ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου και των έργων που θα υλοποιηθούν.

Στα πλαίσια αρμοδιοτήτων της νέας Αντιδημαρχίας εμπίπτουν ζητήματα όπως η δημιουργία νέων και ο εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων εφαρμογών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που βοηθούν στη βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη αλλά και της εσωτερικής λειτουργίας του Δήμου, η παρακολούθηση των εξελίξεων και βέλτιστων πρακτικών που υιοθετούνται από εφαρμογές Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Έξυπνων Πόλεων, καθώς και η εξέταση των δυνατοτήτων ενσωμάτωσής τους στο Δήμο. Παράλληλα, συμπεριλαμβάνονται η παρακολούθηση και ο έλεγχος της παροχής υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης προς τους δημότες με αξιολόγηση των αποτελεσμάτων, η διεξαγωγή καμπανιών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών και κατοίκων του Δήμου σχετικά με τη δυνατότητα χρήσης ηλεκτρονικών υπηρεσιών και εφαρμογών, η ανάπτυξη δράσεων σχετικών με την Αστική Καινοτομία και η παρακολούθηση νέων τεχνολογιών του δικτύου Ευφυών Πόλεων, καθώς και η μέριμνα για την τήρηση του νομοθετικού πλαισίου σε συνεργασία με Νομικό Σύμβουλο για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στις ηλεκτρονικές συναλλαγές των δημοτών.

Από τα σημαντικότερα έργα που προχωρούν προς αυτή την κατεύθυνση, είναι η υποβολή ολοκληρωμένου φακέλου πρότασης – με καταληκτική ημερομηνία 31.05.2023 – για τον «Ψηφιακό Μετασχηματισμό των ΟΤΑ» με μια σειρά από δράσεις που περιλαμβάνουν, Έξυπνο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, Έξυπνο σύστημα διασφάλισης προσβασιμότητας ατόμων με κινητικά προβλήματα, Έξυπνα συστήματα ενεργειακής διαχείρισης δημοτικών σχολικών κτηρίων, Έξυπνα συστήματα ηλεκτροφωτισμού εντός δημοτικών κτηρίων, Σύστημα διαχείρισης δημοτικών κοιμητηρίων και ψηφιοποίηση φακέλων, Εγκατάσταση έξυπνων συστημάτων μέτρησης ποιότητας αέρα στην επικράτεια του Δήμου, Ηλεκτρονικό σύστημα διαβούλευσης προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος, καθώς και μιας κεντρικής Ενιαίας πλατφόρμας διαχείρισης και συλλογής δεδομένων δράσεων ψηφιακού μετασχηματισμού των ΟΤΑ.

Γραφείο Τύπου

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ & ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

 

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά των Συλλόγων στην προαγωγή του πολιτιστικού και αθλητικού έργου του,

ΚΑΛΕΙ τους Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους που εδρεύουν εντός των διοικητικών ορίων του κι επιθυμούν να επιχορηγηθούν για το έτος 2023, σύμφωνα με το άρθρο 202 παρ. 1 Ν. 3463/2006 (Α’ 114) όπως ισχύει και την κείμενη νομολογία, να καταθέσουν πλήρη φάκελο με τα κάτωθι δικαιολογητικά:

       1.Αίτηση, στην οποία να αναγράφεται μεταξύ άλλων και το ποσό της επιχορήγησης που αιτείται ο Σύλλογος.

  1. Αντίγραφο Καταστατικού του Συλλόγου, στο οποίο να εμπεριέχονται όλες οι τροποποιήσεις του
  2. Βεβαίωση του Πρωτοδικείου, περί ισχύος του ανωτέρω καταστατικού
  3. Αντίγραφο απόφασης Γενικής Συνέλευσης (Γ.Σ.), περί εκλογής μελών Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.)
  4. Αντίγραφο απόφασης Δ.Σ, περί συγκρότησής του σε Σώμα
  5. Πρακτικό Γ.Σ. (Απολογισμός συνολικής δραστηριότητας για το έτος 2022, έσοδα- έξοδα αναλυτικά)                  
  6. Πρακτικό Γ.Σ. (Απολογισμός της επιχορήγησης για το έτος 2022, με θέμα αναλυτική κατανομή εσόδων – εξόδων που καλύφθηκαν από την επιχορήγηση)
  7. Αντίγραφο Βιβλίου Εσόδων – Εξόδων
  8. Αναλυτική έκθεση δραστηριοτήτων του Συλλόγου κατά το έτος 2022
  9. Πρακτικό Γ.Σ. περί έγκρισης προϋπολογισμού 2023
  10. Πρόγραμμα πολιτιστικών ή αθλητικών (κατά περίπτωση) δραστηριοτήτων – εκδηλώσεων του Συλλόγου, για το έτος 2023, με αντίστοιχη προϋπολογισθείσα δαπάνη, η οποία πρόκειται να καλυφθεί από την επιχορήγηση
  11. Αναλυτική Κατάσταση όλου του εν ενεργεία δυναμικού του Συλλόγου, η

 οποία θα περιλαμβάνει:

     Για τους Πολιτιστικούς Συλλόγους: ονοματεπώνυμο & ημερομηνία εγγραφής των μελών καθώς και κατάσταση των εκπαιδευτών ανά τμήμα

     Για τους αθλητικούς Συλλόγους: ονοματεπώνυμο, χρονολογία γέννησης, άθλημα, ημερομηνία έκδοσης δελτίου αθλητικής ιδιότητας ή ημερομηνία εγγραφής στο Σύλλογο για τους μικρότερους αθλητές, όσον αφορά τα μέλη, καθώς και κατάσταση των προπονητών – γυμναστών που δραστηριοποιούνται στον Σύλλογο ανά τμήμα.         

      13. Βεβαιώσεις: α) κατοχής της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης του άρθρου 8 του Ν. 2725/1999 (Α’ 121) και β) εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων του άρθρου 142 του Ν. 4714/2020 (Α’ 148)  (μόνο για τους αθλητικούς Συλλόγους)

      14.Aντίγραφο αίτησης υποβολής δικαιολογητικών στην εποπτεύουσα αρχή – Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

 Επισημαίνεται ότι η επιχορήγηση δεν αφορά κάλυψη λειτουργικών δαπανών  και παγίων εξόδων  των Συλλόγων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του Δήμου κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες ή να τις αποστέλλουν ηλεκτρονικά στο email: e-protokollo@loutraki.gr το αργότερο μέχρι και την 15η Μαΐου 2023, ημέρα Δευτέρα.

Υπεύθυνος για την παραλαβή αιτήσεων & φακέλων: κ. Γιάννης Μαυροειδής – Γενικός Γραμματέας Δήμου (τηλ. 2744360126)

Αρμόδιος υπάλληλος για πληροφορίες: κ. Γεώργιος Ντόντος (τηλ. 2744360135)

Η παρούσα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου, στον πίνακα ανακοινώσεών του, καθώς και στα Γραφεία των Κοινοτήτων.

 

Ο Δήμαρχος

Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης


ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ:

1.Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας-Παιδείας-Πολιτισμού-Αθλητισμού

2.Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών

3.κ. Μαυροειδή Ι. – Γενικό Γραμματέα Δήμου

4.κ. Παπαθανασίου Αθ. – Αντιδήμαρχο Πολιτισμού & Αθλητισμού

5.Γραφείο Τύπου

 

 

 

ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

Καθαρισμός οικοπέδων από ξερόχορτα και άλλα  εύφλεκτα υλικά

  Σύμφωνα με την υπ’ αρ. 20/2023 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ 2549/Β’/19.04.2023) και ενόψει της έναρξης αντιπυρικής περιόδου από 1η Μαΐου  έως και 31η Οκτωβρίου 2023  οι ιδιοκτήτες, νομείς , επικαρπωτές και μισθωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται:

·       σε περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων ,οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων

·        σε περιοχές εντός ορίων οικισμών χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο,

·        εκτάσεων που βρίσκονται σε απόσταση 100 μ. των ανωτέρω και

·        εκτός σχεδίου γηπέδων με κτίσμα

μέχρι την 30η Απριλίου εκάστου έτους και καθόλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου ,από την 1η Μαΐου έως την 31η  Οκτωβρίου 2023 ,υποχρεούνται :

·       στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση τους

·       στην αποκλάδωση της βάσης της κόμης των δέντρων και αύξηση του ύψους έναρξής της

·       την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της

·       στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου ,που αποβλέπει στην αποφυγή αιτίων και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά.

  Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων στην εκπλήρωση της υποχρέωσης καθαρισμού , καθώς και σε περίπτωση αυτεπάγγελτου καθαρισμού από τον Δήμο ,θα επιβάλλονται οι κυρώσεις που προβλέπονται στο άρθρο 5, του ΦΕΚ 2549/Β’/19.04.2023

 Ο Δήμος Νεμέας ευελπιστεί στην συνεργασία των πολιτών για την αποφυγή καταστάσεων επικίνδυνων και επιζήμιων για τις ζωές όλων.

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΣΕΛΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 


 

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΟΑΠ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ – ΑΝΑΓΚΗ ΣΧΕΔΙΩΝ ΕΔΑΦΟΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ  ΣΥΜΜΕΤΡΙΩΝ.

Δύο γεγονότα που συνέβησαν στον Δήμο οπωσδήποτε απαιτούν συζήτηση. Έχουν συναφείς θεματικές: η παρουσίαση των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΤΠΣ) από τον Υφυπουργό Ν. Ταγαρά και η έγκριση του ΣΧΟΟΑΠ Ευρωστίνης από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Α. Ο ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΕΥΡΟΣ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΥ.

Είναι ένα σχέδιο που πάνω στο έδαφος ορίζει μετασχηματισμούς και ανακατατάξεις, ιεραρχήσεις των τοπικών παραγωγικών χώρων, υποδομών, οικισμών. Χαράζει στο έδαφος διαρθρωτικές αλλαγές, ώστε α) αποδίδοντας αξία σε προνομιακούς πόρους και β) υποβοηθώντας υστερούντες συντελεστές της τοπικής ιδιαιτερότητας, να κατευθύνεται το συνολικό τοπικό σύστημα στην ευημερία, στην κοινωνική ισορροπία. Στις συνθήκες της χώρας, με έντονες χωροταξικές δυσπλασίες, τον συγκεντρωτισμό, την περιθωριοποίηση της εκτός Αθηνών Ελλάδας, τις συνθήκες που επιβάλλονται από την παγκοσμιοποίηση και συρρικνώνουν τις δυνατότητες αποφάσεων των κρατών, οδηγούμαστε στην ανάγκη αναζήτησης των στρατηγικών ικανοτήτων της ανάπτυξης δημοτικών ενοτήτων και μικροπεριφερειών, με την επιστροφή κοινοτιστικών αντιλήψεων στις σύγχρονες καινοτομικές διαστάσεις τους. Με στόχο την κοινωνική βιωσιμότητα. Αυτές μας οδηγούν στον πολεοδομικό, χωροταξικό και οικονομικό προγραμματισμό, με όλα τα τεχνικοεπιστημονικά εργαλεία.  Τέλος, επιστρέφω στον καθηγητή Λουίτζι Μάτσα για τον οποίο «αρχή σχεδιασμού είναι η οπτική του συνόλου, η εφαρμογή στον χώρο ενός πολιτικού προγράμματος». Και πολιτική είναι πρόγραμμα και επαναπροσδιορισμός αξιών, της συμπεριφοράς των ανθρώπων, που με την δημόσια συζήτηση, την επιλογή στόχων, επιτρέπουν την απελευθέρωση της κοινωνικής δυναμικής.

Β. ΤΑ ΑΦΕΤΗΡΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΤΠΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ.

 Όλη η παρουσίαση από τον Υφυπουργό και τον Γ.Γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ κ. Ε. Μπακογιάννη επικεντρώθηκε στην εξυπηρέτηση του πολίτη, στην εξασφάλιση της ιδιοκτησίας του, στην ευχέρεια να βγάζει πιο γρήγορα οικοδομικές άδειες κλπ. Απαντούσε στην αγάπη του Έλληνα προς την μικροϊδιοκτησία του και όχι κυρίως στην αναδιάταξη της μεγάλης κοινωνικής ιδιοκτησίας, όπως τα καθήκοντά μας απέναντι σε αυτήν τα ορίσαμε παραπάνω. Το λαϊκίστικο χάιδεμα του ατομικίστικου ιδιοκτησιακού αξιακού σε αντίθεση με την ανάγκη προβολής ενός αποτυπωμένου στο έδαφος αναγεννητικού σχεδίου αποδίδει με τον καλύτερο τρόπο το περί «ατομικής ευθύνης», τόσο έντονα προβαλλόμενη στην διάρκεια της πανδημίας. Αυτή ήταν και η εισαγωγή ενός κειμένου μου το 2009 που τότε συζητήθηκε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Ξυλοκάστρου.   Εν τέλει, από την παρουσίαση του ΤΠΣ: προβλήθηκε «επιστημονικά» η νομοθεσμική επικύρωση του υπάρχοντος μοντέλου υπανάπτυξης της χώρας με δόλωμα την αποδοχή του από τον ατομικιστικό εγκλωβισμό του πολίτη. Όμως η κοινωνική πρόοδος είναι επιτεύξιμη, όταν ατομικές προσδοκίες μεταφέρονται ως δημόσιες θεματικές.

Γ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΟΑΠ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Δεν φάνηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο να ενδιαφέρθηκε κάποιος να μελετήσει το προτεινόμενο ΣΧΟΟΑΠ. Αμφιβάλω αν, πέρα από δυο – τρεις, κατάλαβαν τι συζητούσαν. Μάλιστα η κ. Αδαμοπούλου ενώ αποκάλυψε ότι δεν γνωρίζει τα θέματα ουσίας της μελέτης, (ρώτησε τον εισηγητή ποια είναι), την υπερψήφισε! Μου θύμισε ένα Δημοτικό Σύμβουλο κοντινού Δήμου, που κατά την συζήτηση αποδοχής σχεδίων ενός έργου είχε πει «εγώ δεν ξέρω από αυτά αλλά σας δίνω συγχαρητήρια». Λοιπόν, το ΣΧΟΟΑΠ δίνει δικαίωμα να κτίσουν απροϋπόθετα στην ακτογραμμή του Δερβενίου, εκεί που η θάλασσα κάνει επικίνδυνη διαβρωτική δουλειά. Δεν υπάρχει κάποια παρατήρηση ούτε σε αυτό; Και για την ιστορία – πριν 10 χρόνια: όταν στο Δερβένι παρουσίασε την μελέτη η μελετήτρια κ. Χουσιανάκου, Πανεπιστημιακός, την ρώτησα πώς είναι δυνατόν να επιλέγεται και αυτή η περιοχή με απροϋπόθετη οικοδομησιμότητα; Η ίδια σε μελέτη για την κλιματική αλλαγή (που μαζί με άλλους πανεπιστημιακούς είχε ανατεθεί από την κυβέρνηση), θεωρεί τέτοιες περιοχές ως περιοχές οικιστικής και κοινωνικής τρωτότητας. Αυτό όμως (αφού δηλώνει ότι ενδιαφέρεται για την διάβρωση των ακτών), είναι και ερώτημα προς τον αρχηγό των Ενεργών που βρήκε αρχηγό, ο οποίος καλό είναι όταν «παίρνει» κάτι να το εμπεδώνει, εφαρμόζοντας τις συνέπειές του. Ακόμα και ο Πρόεδρος του Δερβενίου στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν είπε λέξη.

 Το ζήτημα είναι ότι αυτή η μελέτη του ΣΧΟΟΑΠ δεν απασχολεί κανένα, ούτε ως κίνητρο για πράξεις στρατηγικής εντός του Δήμου. Ψηφίζουν και δεν γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται, πού να τους πεις για την ανάγκη ίδρυσης ενός παρατηρητηρίου εφαρμογής του ΣΧΟΟΑΠ.

Δ.) ΕΠΙΛΟΓΟΣ  Ή ΚΑΙ ΠΡΟΛΟΓΟΣ                                            

 Πριν λίγες ημέρες στο διαδίκτυο επανήλθε η φιλοσοφική, κοινωνιολογική, πολεοδομική ματιά του Αντώνη Τρίτση. Ξεχώρισε για το έργο του. Εξηγούσε ότι ο αγώνας του ήταν για την αυτοδύναμη ανάπτυξη της χώρας, η φυσιογνωμία των ελληνικών τόπων. Στα συνοπτικά σχέδια δομικών παρεμβάσεων του τότε ΥΧΟΠ αναφερόταν στην αρχή της «σύμμετρης ανάπτυξης». Μάθαμε κάτι από αυτά; Μας ενδιαφέρει η ισόρροπη ανάπτυξη παραλίας – ενδοχώρας και η αποκατάσταση σχέσεων πόλης - υπαίθρου με βάση πολεοδομικούς και αγροδομικούς σχεδιασμούς του παραγωγικού χώρου, ποιες υποδομές έχουμε ανάγκη και πού;

 Στην συζήτηση μετά τη ομιλία του κ. Ταγαρά είπα και για την κατάλυση κάθε θεσμισμένου χωροταξικού σχεδιασμού από το ίδιο το κράτος. Όταν το Χωροταξικό Πελοποννήσου, (που υπερισχύει κάθε τοπικού προγραμματισμού) προβλέπει εξυπηρέτηση του Φενεού από το Ξυλόκαστροη τότε κυβέρνηση παράνομα τον ένταξε στο Κιάτο. Πώς θα αποφύγουμε και οι τωρινές μελέτες να μην εξελιχθούν σε μια φούσκα; (Για το ζήτημα αυτό δημοσίευμά μου στις 29/4/2010 με τίτλο «Κακοτέχνημα Καλλικράτη – Θεσμικός Δυισμός Φενεού»).

 Στο κείμενό μου με προτάσεις για το ΓΠΣ Ξυλοκάστρου (28 Ιουνίου 2009), κλείνω με την διαπίστωση του Καστοριάδη ότι αυτό το σύστημα που ζούμε έχει εμάς ως λειτουργικό δυναμικό του. Έτσι, αν θέλουν οι συνδημότες να αυξήσουν την κατά κεφαλήν συνείδηση ευθύνης τους απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, να ανατρέξουν σε χρήσιμα βοηθήματα και σε μια συζήτηση για προγραμματισμούς. Αν αφεθούν σε αντιπροσώπους που έχουν κουραστεί, πριν αρχίσουν να σκέπτονται, θα ανανεώνεται η μίζερη ζωή. Αν μένουν στην γκρίνια 4 χρόνια και μια φορά στην ψήφο, θα χρονίζει μια ψευδαίσθηση ζωής. Και τα «Σχέδια» θα μένουν ως άλλοθι άλλων σκοπιμοτήτων και αρνητικών επιπτώσεων αν δεν μείνουν μόνο «επί χάρτου».

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ, 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023 – ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια