Header Ads

ΝΔ: Ο Τσίπρας οφείλει να αποπέμψει τον Παππά από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ (Φ. 1837)

 

 


 «Ο κ. Τσίπρας οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις και να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις που δεν προσβάλλουν τη νοημοσύνη των πολιτών» τονίζει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωση της, με αφορμή την δημοσίευση της απόφασης του Ειδικού Δικαστηρίου για το Νίκο Παππά.


Newsroom 10.04.2023


«Ο κ. Τσίπρας οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις και να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις που δεν προσβάλλουν τη νοημοσύνη των πολιτών» τονίζει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωση της, με αφορμή την δημοσίευση της απόφασης του Ειδικού Δικαστηρίου για το Νίκο Παππά. Παράλληλα η ΝΔ καλεί τον κ.Τσίπρα να αποπέμψει τον κ.Παππά από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και αναρωτιέται «πως είναι δυνατόν μετά από τέτοια απόφαση – κόλαφο ο κ. Τσίπρας να εξακολουθεί να στηρίζει τον κ. Παππά».
«Η δημοσίευση της απόφασης του Ειδικού Δικαστηρίου για την ομόφωνη και αμετάκλητη καταδίκη του πρώην Υπουργού, κ. Νίκου Παππά, εκθέτουν ανεπανόρθωτα όχι μόνο τον κ. Παππά αλλά τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, ο οποίος συμπεριέλαβε προκλητικά τον πρώην Υπουργό Επικρατείας του στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, που χθες ανακοίνωσε.
Από την ανάγνωση της δικαστικής απόφασης δεν υπάρχουν περιθώρια παρερμηνειών» τονίζει η Νέα Δημοκρατία και προσθέτει παραθέτοντας την απόφαση:
“«Η απόφαση αναφέρει ότι ο κ. Νίκος Παππάς επιχείρησε “με αδιαφανείς διαδικασίες να υλοποιήσει τον σχεδιασμό που είχε καταστρωθεί από τον ίδιο, αλλά και από άλλα ηγετικά στελέχη του τότε κυβερνώντος κόμματος (ΣΥΡΙΖΑ)”.
Γράφει, επίσης, ότι οι ενέργειες του απέβλεπαν «στην ίδρυση τηλεοπτικού σταθμού πανελλήνιας εμβέλειας, που θα ελεγχόταν από τον πρώτο κατηγορούμενο και τον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ και θα προωθούσε τις πολιτικές θέσεις και δράσεις του κόμματος και της τότε κυβέρνησης αλλά και του ίδιου ως Υπουργού αυτής με σκοπό την υπέρ αυτών άσκηση επιρροής στον πολιτικό προσανατολισμό της κοινής γνώμης», ενώ σημειώνει ότι «διακατεχόταν από αίσθημα υπεροχής και κυριαρχίας χωρίς επίγνωση των σοβαρών επιπτώσεων των ενεργειών του στο δημόσιο συμφέρον, το οποίο υποτίθεται ότι εξυπηρετούσε ως κρατικός λειτουργός κατέχοντας το ύψιστο αξίωμα του Υπουργού υπό την επίφαση της τήρησης του νόμου και της δι΄ αυτού επιβολής νομιμότητας στον τηλεοπτικό χώρο, ενεργούσε με μοναδικό σκοπό την απόκτηση μέσω του δεύτερου κατηγορουμένου τον οποίο αυτός καθοδηγούσε, σε κάθε ενέργεια του τηλεοπτικού σταθμού φερέφωνου των πολιτικών ιδεών και δράσεων της τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου»”.
Η ΝΔ επισημαίνει ότι «κάθε λογικός πολίτης σήμερα δεν μπορεί παρά να αναρωτιέται. Τι είναι αυτό που συνδέει τόσο δυνατά τους κ.κ. Τσίπρα και Παππά; Πώς είναι δυνατόν μετά από τέτοια απόφαση – κόλαφο ο κ. Τσίπρας να εξακολουθεί να στηρίζει τον κ. Παππά, όταν ο τελευταίος έχει καταδικαστεί ομόφωνα και αμετάκλητα για μια συμπεριφορά με ειδική ηθική απαξία που προσβάλλει συνολικά τη δημοκρατική λειτουργία;» και καταλήγει:
«Ο κ. Τσίπρας οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις και να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις που δεν προσβάλλουν τη νοημοσύνη των πολιτών. Μια πρώτη επιβαλλόμενη κίνηση είναι η αποπομπή του κ. Παππά από τα ψηφοδέλτια του κόμματός του».
Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δικαιοσύνη η ώρα των Αποφάσεων
Στο Ειδικό Δικαστήριο ήταν Επεισοδιακή η δίκη Παππά – Καλογρίτσα. Ερευνώνται οι καταγγελίες για «τσάντες με χρήματα»;


Απόσπασμα από την απόφαση με 13 ψήφους κατά και καμιάς υπέρ της καταδίκης:


Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου 10.04.2023 • 18:00


… Αναφέρεται στην απόφαση: «Η εταιρεία Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, και με τη συνδρομή του πατέρα του σε εκτέλεση των εντολών του Νίκου Παππά, συστάθηκε με μετοχικό κεφάλαιο 8 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο το ποσό αυτό δεν το διέθετε ούτε ο πατέρας ούτε ο γιος και αποκτήθηκε με μεθοδεύσεις στις οποίες συμμετείχε και η Τράπεζα Αττικής με δύο δανειακές συμβάσεις.»
Η παρέμβαση του Νίκου Παππά και στην τράπεζα ώστε να εξασφαλιστεί η εγγυητική επιστολή λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία αποδείχθηκε από όλα τα στοιχεία, μεταξύ αυτών και τα SMS Παππά – Καλογρίτσα, σύμφωνα με τους ανώτατους δικαστές.
Αναφέρουν στην απόφασή τους: «Ο Νίκος Παππάς παρενέβη στην Τράπεζα Αττικής προκειμένου όλως εσπευσμένως να ολοκληρωθεί η διεκπεραίωση των τραπεζικών διαδικασιών εντός ελάχιστων ωρών, με ταχύτητα η οποία υπερβαίνει τις δυνατότητες και του πλέον επιμελούς τραπεζικού υπαλλήλου, και να εκδοθεί η επίμαχη εγγυητική επιστολή ώστε να κατατεθεί εντός της προκαθορισμένης προθεσμίας. Η καθοριστική παρέμβαση του Νίκου Παππά για την έγκαιρη πίστωση των χρημάτων και την ταχύτατη διεκπεραίωση των τραπεζικών διαδικασιών ώστε να καταστεί εφικτή η έκδοση της επίμαχης εγγυητικής επιστολής επιβεβαιώνει τη μεσολάβηση και τον συντονιστικό ρόλο του Νίκου Παππά. (…) Ολα τα ανωτέρω περιστατικά ενισχύουν κατά τρόπο μη επιδέχοντα οποιασδήποτε αμφιβολίας την κρίση ότι εικονικώς και μόνον καταρτίστηκε η συγκεκριμένη συμφωνία υπεργολαβίας και από το περιεχόμενο της σύμβασης μόλις δύο σελίδες το οποίο δεν συνάδει έστω και με έργο μικρής αξίας, πολλώ μάλλον όταν αφορά δήθεν εκτέλεση ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών σε εμπορικό κέντρο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αξίας 45 εκατομμυρίων δολαρίων.»…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια