Header Ads

Πρωτοσέλιδο άρθρο του «Κορίνθιου» (Φ.1838)

 


  Προετοιμασία

Οι Εθνικές επιλογές απαιτούν ομόθυμη σύμπραξη

Υπάρχουν μεταξύ σας αναγνώστες, οι οποίοι εκφράζουν την άποψη ότι η εφημερίδα μας συμπεριλαμβάνει στη δημοσιευόμενη ύλη που θεωρούν πλουραλιστική και ειδικά θέματα, όπως λένε «στρατιωτικού περιεχομένου». Παρά την επισήμανση σε καμιά περίπτωση δεν μου είπαν πως δεν τους αρέσουν αυτού του είδους οι δημοσιεύσεις. Αντίθετα, ακόμα και γυναίκες χωρίς στρατιωτική παιδεία βλέπουν θετικά αυτές τις δημοσιεύσεις και μάλιστα τις θεωρούν απαραίτητες για την αντιμετώπιση τυχόν μελλοντικών κινδύνων. Προσωπικά, ως πρώην Αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων και μάλιστα εκπαιδευθείς και εκπαιδευτής του Ανορθοδόξου Πολέμου, είμαι εθισμένος στη διαρκή εκτίμηση σχετικών καταστάσεων.

Και να ήθελα να παραμείνω αδιάφορος μπροστά από αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας δεν μπορώ να το κάνω. Αισθάνομαι την παρόρμηση και συγχωρέστε με γι΄αυτό, να μοιραστώ ακόμα και τις πιο μύχιες σκέψεις μου μαζί σας. Να σας καταστήσω ενήμερους για το τι μπορεί να συμβεί από στιγμή σε στιγμή στη ζωή μας. Όσο σκέπτομαι ότι Λαοί όπως της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Λιβύης, της Συρίας, της Αρμενίας, της Ουκρανίας, μηδέ του Σουδάν εξαιρουμένου και τόσων άλλων ξύπνησαν ένα πρωϊνό με πόλεμο στην αυλή τους, τόσο αυξάνεται μέσα μου η τάση αναμετάδοσης κάποιων σκέψεων ηθικής προετοιμασίας για τα τυχόν δύσκολα. Δεν εκφράζομαι για να σας ανησυχήσω, αλλά για να σας δείξω και την ωραιότητα της έννοιας της Ασφάλειας που βιώνουμε ως κράτος του ΝΑΤΟ επί 70 χρόνια Ειρήνης.

Όλοι είμαστε μάρτυρες στα γεγονότα που εκτυλίσσονται από το 2016 μέχρι και σήμερα στη γειτονική Τουρκία. Ο Πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν εφαρμόζει κατά της Ελλάδας μία συνεχή ανελέητη και ξεδιάντροπη προπαγάνδα με Στρατηγικούς στόχους της «Γαλάζιας Πατρίδας» σε βάρος της χώρας μας. Με όλες αυτές τις ενέργειες παραβίασης του εναέριου και θαλάσσιου χώρου, τις υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά μας, τις αιτιάσεις περί αποστρατικοποιήσεως των νησιών του Αιγαίου  και την «αιτία πολέμου», αν θα προχωρήσουμε στο διεθνές δικαίωμα των 12 ν.μ. στη θάλασσα επιδιώκει την ανάδειξη της Τουρκίας ως υπερδύναμης στον κόσμο.

Μπροστά σ΄αυτή την προοπτική, θεωρώ πως η Ελλάδα του σήμερα, που άνοιξε τα φτερά της στους εξοπλισμούς και στην προετοιμασία για προληπτικούς λόγους αντιμετώπισης τυχόν ενέργειας του γείτονα, βρίσκεται στη σωστή πορεία. Κάποιοι ειδήμονες προβλέπουν και συστήνουν σε περίπτωση διάρρηξης των σχέσεων με την Τουρκία να μην περιμένουμε βοήθεια από τους συμμάχους μας, αλλά να είμαστε εμείς έτοιμοι για παν ενδεχόμενο κι αυτό κάνει Κυβέρνηση και ΓΕΕΘΑ. Αυτοί εκ των πολιτικών που δεν εννοούν να στηρίζουν τις εκάστοτε εθνικές επιλογές  απέχουν πόρρω από την Εθνική επιταγή της ομόθυμης σύμπραξης μπροστά στον κίνδυνο.

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια