Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ (Φ. 1836)

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

 Η λειψυδρία και άλλα τρέχοντα θέματα ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Δημάρχου με τους προέδρους της Δ.Ε Άσσου – Λεχαίου



Η έγκριση χρηματοδότησης και η υλοποίηση του έργου που ο δήμος Κορινθίων επιμελώς και έγκαιρα είχε καταθέσει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου με την υλοποίηση του να μειωθούν οι συνέπειες του φαινομένου της λειψυδρίας, το έργο άρδευσης του Λεχαίου προϋπολογισμού 2,2 εκ ευρώ, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Δημάρχου Κορινθίων κ.Βασίλη Νανόπουλου με τους τοπικούς Προέδρους της Δ.Ε Άσσου – Λεχαίου.
Συζητήθηκαν επίσης ενέργειες για την αντιμετώπιση της σπατάλης νερού ύδρευσης, της αποφυγής διαρροών και κλοπών νερού καθώς και η διαχείριση των γεωτρήσεων του δήμου

 

Β.Νανόπουλος: «Αγκαλιάζουμε και αγαπάμε τα παιδιά με αυτισμό, υποστηρίζουμε στην πράξη τους γονείς και τους δασκάλους τους

 

Συγκεντρώθηκαν στην πλατεία «Παναγή Τσαλδάρη» για να μας μιλήσουν για την διαφορετικότητα. Τα παιδιά από το Ευθύμειο Κέντρο, το Ειδικό δημοτικό σχολείο Κορίνθου ,το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ «Εφυραίος Άθλος», οι γονείς και οι δάσκαλοί τους ,αφορμή της παγκόσμιας ημέρας για τον αυτισμό, βρέθηκαν στην καρδιά της πόλης και μέσα από σχέδια, από παιχνίδια, από ένα παραμύθι που οι ίδιοι έφτιαξαν, μας έδειξαν την καθημερινότητα τους, την ζωή τους, το «ταξίδι» τους, έτσι χαρακτηρίζουν τον αυτισμό. Κυρίως όμως μίλησαν για την ανάγκη τους η κοινωνία να αλλάξει την αντίληψή της και να αποδεχτεί αυτήν την διαφορετικότητα.
Ηχηρά έστειλε αυτό το μήνυμα, με την παρουσία του αλλά και τις δράσεις που αναπτύσσονται, ο Δήμαρχος Κορινθίων κ.Βασίλης Νανόπουλος ο οποίος βρέθηκε κοντά στα παιδιά, συνομίλησε μαζί τους, δέχτηκε τα όσα δημιούργησαν και βέβαια απάντησε στις ερωτήσεις τους και στα όσα του είπαν ότι χρειάζονται για να συνεχίσουν να χαμογελούν, για να μπορούν, πιο εύκολα, να λειτουργούν ως μέλη της κοινωνίας μας.
«Είμαι εδώ σήμερα, μαζί με τα παιδιά, τους γονείς και τους δασκάλους τους για να δυναμώσω το μήνυμα που στέλνουν. Η παγκόσμια ημέρα αυτισμού είναι η αφορμή. Κάθε ημέρα είναι υποχρέωση μας να είμαστε δίπλα στα παιδιά και στις οικογένειές τους και αυτό κάνουμε. Αγκαλιάζουμε τα παιδιά, τα αγαπάμε, κυρίως όμως φροντίζουμε για την ένταξή τους, φροντίζουμε για την ουσιαστική υποστήριξη τους. Αξίζουν τα παιδιά και την αγάπη, και την υποστήριξη και την φροντίδα μας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Δήμαρχος για να λάβει από τα παιδιά πολλά χαμόγελα, αγκαλιές και λόγια αγάπης προς το πρόσωπό του.
Τα παιδιά δημιούργησαν πανό στα οποία σχεδίασαν την διαφορετικότητα, έγραψαν για την διαφορετικότητα επάνω σε μπαλόνια που μοίρασαν στον κόσμο, μίλησαν για την διαφορετικότητα και το πώς την βιώνουν μέσα από την αφήγηση τους δικού τους παραμυθιού. 


ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ

Ο Δήμος Βέλου Βόχας ανακοινώνει την ολοκλήρωση του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας


Ο Δήμος Βέλου Βόχας ανακοινώνει την ολοκλήρωση του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.) στο πλαίσιο του Ν. 4819/2021, με βάση τις προδιαγραφές, όρους και τεχνικές οδηγίες για την εκπόνηση «Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.)» που καθορίστηκαν με την ΥΠΕΝ/ΔΜΕΑΑΠ/110088/887/ 19.11.2021 Απόφαση Υφυπουργού Π.ΕΝ. (ΦΕΚ Β΄ 5553).
Το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας Δήμου Βέλου Βόχας χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου με το ποσό των 37.200,00 € από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και συγκεκριμένα από τον ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 2 «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ 2022» ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ «ΣΧΕΔΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ (Σ.Α.Π.)»
Στόχος του Σ.Α.Π. είναι να προσδιορίσει τα σημεία των απαιτούμενων διαμορφώσεων, επεμβάσεων και κατασκευών και τις προσβάσιμες γραμμικές διαδρομές μεταξύ αυτών, ώστε να δημιουργείται σε επίπεδο Δήμου ένα δίκτυο προσβάσιμων μετακινήσεων στην αρχή της «προσβάσιμης αλυσίδας» προς βασικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις.
Σημειώνεται πως περιοχή παρέμβασης αποτελεί ολόκληρη η περιοχή εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Βέλου Βόχας.
Με αφορμή τα παραπάνω ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος έκανε την εξής δήλωση:
«Σε μία περίοδο που η βιωσιμότητα των υποδομών και ο σωστός σχεδιασμός τους είναι κομβικά ζητήματα για τους Δήμους , ο Δήμος Βέλου Βόχας υλοποίησε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.) προκειμένου να θέσει σε γερές βάσεις τον σχεδιασμό ασφαλών και προσβάσιμων διαδρομών με κύριο γνώμονα την ασφάλεια των πεζών και κυρίως τον ατόμων με ειδικές ανάγκες».






 Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Φεστιβάλ Αριστοναύτες 2023 παράταση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από δημιουργούς



Ανοιχτό κάλεσμα προς τους δημιουργούς του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης για συμμετοχή και κατάθεση ιδεών
Παράταση εκδήλωσης ενδιαφέροντος έως και τις 23 Απριλιου. Το Φεστιβάλ Αριστοναύτες, μία πρωτοβουλία του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης που διοργανώθηκε για πρώτη φορά με επιτυχία το καλοκαίρι του 2022 από το Ν.Π.Δ.Δ. Ηλίας Κατσούλης σε συνεργασία με το ANIMASYROS. Οι δράσεις του Φεστιβάλ περιλάμβαναν συναυλίες, εικαστικές εκθέσεις, ημερίδες και εκπαιδευτικά εργαστήρια, αξιοποιώντας διαφορετικά σημεία εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου.
Οι ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ στοχεύουν στη διάχυση της τέχνης, ώστε αυτή να είναι προσβάσιμη σε όλους τους πολίτες, που προσκαλούνται να συμμετάσχουν στις δράσεις και να βιώσουν τον τόπο τους διαφορετικά. Ταυτόχρονα, και οι επισκέπτες ανακαλύπτουν και πάλι τις ομορφιές και τις δυνατότητες της περιοχής, μέσα από ένα διαφορετικό βλέμμα.
Φέτος, το Φεστιβάλ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ 2023 απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα προς του δημιουργούς του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης να καταθέσουν την αίτηση συμμετοχής τους και τις ιδέες τους για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, που θα διεξαχθεί από τις 29/6 έως τις 2/7/2023. Η καλλιτεχνική ομάδα του Φεστιβάλ καταβάλλει κάθε προσπάθεια να εντάξει κατά το δυνατόν περισσότερους καλλιτέχνες και ομάδες στο πρόγραμμα των ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΩΝ 2023.
Η θεματική του φετινού Φεστιβάλ είναι «Με το βλέμμα του θεατή». Πώς μπορεί να αποτυπώσει ένα έργο τέχνης την οπτική του θεατή σε αυτό; Πώς η σημερινή καλλιτεχνική δημιουργία λαμβάνει υπόψη της, σε επίπεδο έμπνευσης και διάχυσης, την υποδοχή της από το κοινό; Όλες οι δράσεις του φετινού Φεστιβάλ σχεδιάζονται γύρω από τον συγκεκριμένο άξονα. Έτσι και οι δημιουργοί του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης καλούνται να εμπνευστούν από τη συγκεκριμένη θεματική και να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για τα εικαστικά, το θέατρο, την ποίηση και άλλες τέχνες.
Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για τις παρακάτω δράσεις:
Εικαστικά: Η Οικία Σικελιανού θα ανοίξει και πάλι τις πόρτες της αποκλειστικά για το κοινό του Φεστιβάλ Αριστοναύτες για να φιλοξενήσει και πάλι μία εικαστική έκθεση (ζωγραφική, γλυπτική, μικτές τεχνικές, κ.α.). Αυτή τη φορά η έκθεση θα είναι αφιερωμένη στο ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό, και θα φιλοξενήσει αποκλειστικά και μόνο δημιουργίες καλλιτεχνών που διαμένουν και εργάζονται στην περιοχή ή κατάγονται από αυτήν. Οι δημιουργοί που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην έκθεση καλούνται να στείλουν μέσω της πλατφόρμας συμμετοχής τις προτάσεις τους, με φωτογραφίες έργων τους που μπορούν να ενταχθούν στη θεματική «Με το βλέμμα του θεατή», συνοδευόμενες από την κατάλληλη περιγραφή/αιτιολόγηση. Ευπρόσδεκτες είναι και προτάσεις για τη δημιουργία νέων έργων στο πλαίσιο της θεματικής αυτής, που θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου 2023. Η έκθεση θα διαρκέσει και τις τέσσερις ημέρες του Φεστιβάλ Αριστοναύτες.
Θέατρο: Ο γνωστός σκηνοθέτης Τάσος Πυργιέρης παραδίδει ένα εντατικό θεατρικό εργαστήριο, ανοιχτό σε όσους θέλουν να ανακαλύψουν και να αποκτήσουν επαφή με την διαχρονική αξία της θεατρικής δραματουργίας. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 1 & 2 Ιουλίου, οι συμμετέχοντες θα εντρυφήσουν στο πώς φτιάχνεται μία θεατρική επαγγελματική παράσταση, με θέμα φυσικά «Το βλέμμα του θεατή»: Πώς αντιμετωπίζουμε έναν θεατρικό ήρωα; Πώς χρησιμοποιούμε τα σωστά αντικείμενα; Πώς τοποθετούμε το σώμα και πώς ελέγχουμε τα συναισθήματά μας; Πώς προσεγγίζουμε δραματουργικά έναν ρόλο; Στο εργαστήριο θα χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα από θεατρικά έργα που συνδέονται με τη φετινή θεματική. Τα αποτελέσματα του εργαστηρίου θα καταλήξουν σε παρουσίαση, την Κυριακή 2 Ιουλίου το βράδυ, στην Οικία Σικελιανού.
Ποίηση: Η ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου θα βρεθεί στο Φεστιβάλ Αριστοναύτες για μια συνάντηση–ποιητικό αναλόγιο, το Σάββατο το πρωί στον Πευκιά. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη σπάνια ευκαιρία να προσεγγίσουν και να συζητήσουν, μαζί με την ποιήτρια, το έργο του Οδυσσέα Ελύτη. Η συνάντηση απευθύνεται στο ποιητικό δυναμικό της περιοχής, αλλά και σε ανθρώπους με ιδιαίτερη σχέση και αγάπη με τον λόγο και την ποίηση. Οι αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέσα από την πλατφόρμα, συμπληρώνοντας στο αντίστοιχο πεδίο μία μικρή παρουσίαση της σχέσης του ενδιαφερόμενου με την ποίηση. Για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων.
Άλλο: Δεκτές γίνονται προτάσεις που μπορεί να αφορούν σε άλλα πεδία δημιουργίας, όπως μουσική, χορός κ.α. Η επιλογή θα γίνει ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των χώρων και την πιθανή σχέση του κάθε έργου με τον θεματικό άξονα «Με το βλέμμα του θεατή».

Η αναλυτική περιγραφή της πρότασης και η φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος βρίσκονται στον ιστότοπο του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης:

 

https://www.xylokastro-evrostini.gov.gr/el/phestibal-aristonautes/nea-phestibal-aristonautes/6840


Αιτήσεις γίνονται δεκτές έως και τις 23 Απριλίου.






Δήμος Σικυωνίων


Ούτε μια σταγόνα νερού χαμένη - Ολοκληρώνεται η πρώτη φάση ψηφιοποίησης των δικτύων ύδρευσης της ΔΕΥΑΣ

 


Ολοκληρώνεται η πρώτη φάση εγκατάστασης ψηφιακών υδρομέτρων και ασύρματων αισθητήρων εντοπισμού διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης του Κιάτου. Το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται με 2 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, έχει ως στόχο αφενός την ελαχιστοποίηση των απωλειών νερού και αφετέρου τη συνεχή παρακολούθηση και επίβλεψη σημαντικών παραμέτρων της λειτουργίας του συστήματος ύδρευσης.
Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος αναφερόμενος στη σημασία του έργου – το οποίο προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς – υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι να προστατέψουμε με κάθε τρόπο το πολυτιμότερο αγαθό, το νερό, ειδικά σε εποχές σαν αυτές που διανύουμε, όπου η έλλειψή του κάνει την εμφάνισή της και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η ορθολογική διαχείριση του νερού, τόνισε ο δήμαρχος Σικυωνίων, προϋποθέτει τον μέγιστο δυνατό περιορισμό στην σπατάλη του και αυτό σημαίνει και την αποφυγή διαρροών και άλλων απωλειών κατά μήκος του δικτύου. Επίσης, σημείωσε, η ορθολογική διαχείριση εξασφαλίζει τη δικαιοσύνη στην νομή του νερού, όπως αυτή υλοποιείται από την Δημοτική Επιχείρηση, η οποία θωρακίζει και προστατεύει το μεγάλο έργο της υδροδότησης, με πόσιμο νερό Στυμφαλίας.


Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων



Ευχαριστήριο Μήνυμα Δημάρχου κ. Γκιώνη προς την εταιρεία Motor Oil και το Βαρδινογιάννειο Ίδρυμα

 


Μνημόνιο Συνεργασίας με εκπροσώπους από το Βαρδινογιάννειο Ίδρυμα υπέγραψε ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης, το πρωί της Τετάρτης 22 Μαρτίου 2023, με στόχο την υλοποίηση πενταετούς προγράμματος της εταιρείας MOTOR OIL για τη στήριξη του Δήμου με έργα κοινής ωφέλειας και υποδομής, πάντα με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών.
«Θα ήθελα να εκφράσω δημόσια τις ειλικρινείς και θερμές μου ευχαριστίες προς την εταιρεία MOTOR OIL, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Ιωάννη Β. Βαρδινογιάννη και το Βαρδινογιάννειο Ίδρυμα, καθώς επίσης, τους κ.κ. Μιχαήλ – Ματθαίο Στειακάκη Γενικό Διευθυντή του Διυλιστηρίου, Δημήτριο Κανελλόπουλο Γενικό Διευθυντή Διοικητικού του Διυλιστηρίου και Δημήτριο Μαρδίκη Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού του Διυλιστηρίου, για την ευγενική και ουσιαστική σας προσφορά προς τον Δήμο και τους δημότες μας.
Όλα αυτά τα χρόνια έχετε αποδείξει ότι στηρίζετε έμπρακτα την περιοχή μας με έργα και δράσεις που στοχεύουν στην ενίσχυση της ανάπτυξης, της ευημερίας και της προόδου της τοπικής μας κοινωνίας.
Εκ μέρους όλων των δημοτών μας, σας καταθέτω την ευγνωμοσύνη μου για την ευεργετική σας προσφορά που αποτελεί έμπρακτη απόδειξη των αρχών που διέπουν τη δράση της εταιρείας σας και είναι άξια να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση» δήλωσε ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης.
Γραφείο Τύπου 


Διευκρίνηση ως προς το δελτίο Τύπου με θέμα: "Με νέους κάδους Απορριμμάτων ενισχύονται οι υποδομές καθαριότητας του Δήμου"

 

Σε συνέχεια του δελτίου Τύπου με θέμα: «Με νέους κάδους Απορριμμάτων ενισχύονται οι υποδομές καθαριότητας του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων», ενημερώνουμε τους δημότες πως διαπιστώθηκε αστοχία στο κείμενο της ετικέτας που έχει τοποθετηθεί στους πράσινους κάδους.
Η εταιρεία ανέλαβε αποκλειστικά την ευθύνη του λάθους και δεσμεύτηκε πως εντός των προσεχών ημερών θα μας αποστείλει τα σωστά αυτοκόλλητα τα οποία θα εφαρμοστούν στους κάδους για να ξεκινήσει η διαδικασία αντικατάστασης των παλαιών φθαρμένων ή/ και κατεστραμμένων κάδων.


Με νέους κάδους Απορριμμάτων ενισχύονται οι υποδομές καθαριότητας του Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

 

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προσπάθεια για τη βελτίωση της καθημερινότητας, με συστηματικές εργασίες και παρεμβάσεις που αλλάζουν σταδιακά την εικόνα του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, βελτιώνοντας παράλληλα την ποιότητα ζωής των δημοτών και των επισκεπτών.
Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 22 Μαρτίου 2023, η παραλαβή εκατόν εβδομήντα επτά (177) κάδων απορριμμάτων διαφόρων ειδών για την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού καθαριότητας, παρουσία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας & Περιβάλλοντος κ. Αθανάσιου Μουζάκη και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων & Πολεοδομίας κ. Σωτήριου Πέρρα.
Οι νέοι κάδοι βρίσκονται στο εργοτάξιο του δήμου, όπου συναρμολογήθηκαν και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να τοποθετηθούν από την υπηρεσία Καθαριότητας σε διάφορα σημεία του Δήμου, αντικαθιστώντας αρκετούς από τους παλαιούς, φθαρμένους ή/και κατεστραμμένους κάδους.
Η προμήθεια νέων κάδων απορριμμάτων συνολικού προϋπολογισμού 36.611,00 € με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους, περιλαμβάνει την αγορά 135 τροχήλατων πλαστικών πράσινων κάδων απορριμμάτων από τους οποίους οι 105 είναι χωρητικότητας 1.100 λίτρων και οι 30 χωρητικότητας 120 λίτρων, 30 τροχήλατων μπλε πράσινων κάδων απορριμμάτων χωρητικότητας 240 λίτρων, 10 χειραμαξίδια οδοκαθαριστών και 2 καρότσια μεταφοράς σάκων απορριμμάτων.
Η ανανέωση του αστικού εξοπλισμού και ο εκσυγχρονισμός της υπηρεσίας καθαριότητας αποτελούν βασικές προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής.
Για να διατηρήσουμε έναν Δήμο καθαρό, απαιτείται η προσπάθεια και ενεργή συμμετοχή όλων μας. Στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών που υλοποιούμε, θέλουμε να ενημερώσουμε τους δημότες μας, πως υλοποιούμε προγράμματα χωριστής συλλογής απορριμμάτων ως ακολούθως:
● Μπλε κάδοι – Υλικά συσκευασίας (χαρτί, πλαστικό, μέταλλο, γυαλί)
● Κώδωνες γυαλιού – Γυάλινες συσκευασίες (σε χώρους όπου συγκεντρώνονται καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος)
● Κόκκινοι κάδοι – Ενδύματα, υποδήματα και υφάσματα
● Ειδικοί κάδοι συλλογής Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού – Ηλεκτρικές Συσκευές (τοποθετημένοι σε δημοτικά κτήρια και το Αμαξοστάσιο του Δήμου)
● Ειδικοί κάδοι Φορητών Ηλεκτρικών Στηλών – Μπαταρίες (τοποθετημένοι σε δημοτικά κτήρια και σε σχολικές μονάδες του Δήμου στο πλαίσιο του προγράμματος «FollowGreen»)
● Ειδικοί κάδοι συλλογής έντυπου χαρτιού – Χαρτί (τοποθετημένοι σε σχολικές μονάδες του Δήμου στο πλαίσιο του προγράμματος «FollowGreen»)
● Ειδικοί κάδοι συλλογής βρώσιμων ελαίων – Τηγανέλαια (τοποθετημένοι σε σχολικές μονάδες του Δήμου στο πλαίσιο του προγράμματος «FollowGreen»)
● Κάδοι κομποστοποίησης – Οικιακά απορρίμματα (διανεμημένοι σε δημότες που διαθέτουν κατοικία με κήπο)
○ Επίσης, να σημειωθεί πως στους πράσινους κάδους και τις συστοιχίες υπόγειων κάδων που είναι τοποθετημένες σε σημεία της πόλης του Λουτρακίου και των Αγίων Θεοδώρων, εναποθέτουμε σύμμεικτα αστικά απορρίμματα.
○ Τέλος, αναφορικά με την αποκομιδή ογκωδών απορριμμάτων, παρακαλούμε όπως επικοινωνείτε με την αρμόδια Υπηρεσία Καθαριότητας στο τηλέφωνο επικοινωνίας 27440 22169, προκειμένου να υπάρξει συνεννόηση αναφορικά με την ημέρα και το σημείο απόθεσής τους.


Συνεχίζονται καθημερινά οι εργασίες καθαρισμού από τα συνεργεία του Δήμου

 

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού και διαμόρφωσης της Εθνικής οδού Ισθμού – Λουτρακίου, από το Κέντρο Αιμοκάθαρσης έως τον Ισθμό, προκειμένου να καταστεί η όλη διαδρομή ασφαλέστερη και ομορφότερη.
Παρουσία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Πρασίνου κ. Αθανάσιου Μουζάκη, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας και με τη συνεργασία του Α.Τ. Λουτρακίου – αφού εξασφαλίσαμε τις απαραίτητες άδειες-, τα συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων ξεκίνησαν σήμερα εργασίες καθαρισμού, συλλογής απορριμμάτων και απομάκρυνσης αδρανών υλικών, στο ρεύμα προς Ισθμό. Τις επόμενες ημέρες, οι εργασίες καθαρισμού και αποψίλωσης θα συνεχιστούν στην αντίθετη πλευρά και στο κεντρικό διάζωμα της οδού, τόσο για λόγους οδικής ασφάλειας όσο και για αισθητικούς λόγους.
Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης δήλωσε: «Με πρόγραμμα και σταθερούς ρυθμούς, πραγματοποιούμε εργασίες καθαρισμού, βελτιώνοντας με αυτόν το τρόπο την καθημερινότητα των πολιτών και ενισχύοντας την οδική μας ασφάλεια. Τα συνεργεία Καθαριότητας και Πρασίνου, σε συντονισμό με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Μουζάκη προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς σε εκτεταμένες παρεμβάσεις σε όλο τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, για τη διαρκή καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας και την εικόνα του Δήμου μας».


Η πόλη μου, στην οποία ζώ και επένδυσα σε δύσκολους καιρούς όλα μου τα όνειρα, είναι κοινή διαπίστωση ότι παρακμάζει


Ο δήμος μου, στον οποίο σε χρόνια πέτρινα αφιέρωσα κάθε ικμάδα προσωπικής και επιχειρηματικής δυνατότητας μου, δεν είναι στην θέση που του αρμόζει και αυτό με πικραίνει όπως και κάθε πολίτη, που σέβεται και αγαπά τον δήμο Λουτρακιου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων.
Χωρίς σχέδιο και στρατηγική, χωρίς όραμα και προοπτική, έχουμε υποχωρήσει σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού, για πολλούς λόγους και προβλήματα που παρατηρώ ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση να διορθωθούν.
Το Λουτράκι έπαψε καιρό τώρα να είναι θελκτικός τουριστικός προορισμός και δεν φτάνουν οι ηρωϊκές προσπάθειες κάποιων επιχειρηματιών, που υπερβάλουν εαυτούς για να κρατήσουν ανοικτές τις επιχειρήσεις τους και να δίνουν ζωή στην πόλη.
Ο δήμος αν και κουβαλά τουριστική ιστορία 100 και πλέον χρόνων, δεν ήθελε ή δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών, στις αλλαγές των αγορών και του τρόπου ζωής, με αποτέλεσμα να χάσει όλα τα μεγάλα πλεονεκτήματα του και από πρωτοπόρος πριν λίγες δεκαετίες να βρεθεί ουραγός!
Είναι μία αλήθεια ότι κανείς δεν είδε τον τουρισμό ως την βαριά βιομηχανία, μίας περιοχής που έχει άπειρα προσόντα, με αποτέλεσμα να μείνουμε πίσω σε υποδομές και πολιτικές οι οποίες είναι εκ των ουκ άνευ, στην σύγχρονη εποχή.
Δεν υπάρχει πλέον χρόνος για να σπαταληθεί, σε ανούσιες φιέστες και προσωπικές στρατηγικές. Πρέπει να κάνουμε restart και να σχεδιάσουμε από την αρχή, με ανθρώπους που γνωρίζουν, έχουν θέληση να ακούσουν και να υλοποιήσουν, για να μπορέσουμε να σηκωθούμε και πάλι και να πάμε το Λουτράκι μας και τον δήμο στην κορυφή.
Βασική προϋπόθεση για να συμβεί αυτό, είναι η αλλαγή στην δημοτική αρχή. Δοκιμάστηκε πολλά χρόνια και απέτυχε. Της δόθηκε άπλετος χρόνος και τον σπατάλησε άσκοπα και πολλές φορές επιζήμια για την κοινωνία, την επιχειρηματικότητα και τις πραγματικές ανάγκες.
Είναι η πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια, ενεργούς παρουσίας στο Λουτράκι, που παίρνω δημόσια τον λόγο για τα δημοτικά θέματα, γιατί πιστεύω βαθειά στον κρίσιμο ρόλο του δήμου στις κοινωνικά και επιχειρηματικά, προβλήματα και τις ανάγκες. Στις εκλογές του Οκτωβρίου 2023, στηρίζω και είμαι στην διάθεση της Μαρίας Πρωτοπαππά, για την αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος μου, για την επανεκκίνηση του δήμου, για την δίκαιη κατανομή των ευκαιριών, την αξιοποίηση της ιστορίας, των πλεονεκτημάτων και της ομορφιάς της περιοχής μας.
Για να πάμε και πάλι το Λουτράκι στην κορυφή! Το θέλουμε, το αξίζουμε και θα το καταφέρουμε.!
Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε. Οι καιροί δεν περιμένουν

Βασίλης Μαντάς
Επιχειρηματίας-Λουτράκι

Δεν υπάρχουν σχόλια