Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1836)















 

Ο Μητσοτάκης τήρησε τον προεκλογικό του λόγο το 2019…

Κατά τη διάρκεια των βουλευτικών εκλογών του 2019 και στο φύλλο 1598, είχα δημοσιεύσει στην παρούσα στήλη «ΚΑΘΑΡΑ και ξάστερα» με τίτλο «Πολιτικό συμβόλαιο Μητσοτάκη με λαό..», ως εισαγωγή τα παρακάτω:

«Τη δέσμευσή του να αποκαταστήσει τη δημόσια τάξη επανέλαβε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Τι είπε για το σχέδιο του κόμματός του για την οικονομία «Οι άνθρωποι αισθάνονται βαθιά ανασφαλείς, κυρίως στις υποβαθμισμένες περιοχές. Ζουν με τον φόβο μην μπουν ληστές στα σπίτια τους», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Ο κ. Μητσοτάκης, ερωτηθείς για τον Ρουβίκωνα, υποστήριξε ότι η δράση του κάνει μεγάλη ζημιά στην εικόνα της χώρας και ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος ως πρωθυπουργός δεν θα ανεχθεί τέτοιες συμπεριφορές.

Ο αρχηγός της ΝΔ ρωτήθηκε αν φοβήθηκε από τις δημόσιες απειλές, που δέχτηκε μέσω Facebook από ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα. «Όχι ιδιαίτερα», απάντησε. «Δεν αισθάνομαι ότι απειλούμαι, ούτε να με εκβιάζει ή να με απειλεί εμένα ή την παράταξη που εκπροσωπώ ο Ρουβίκωνας», τόνισε. «Το πρόβλημα με τον Ρουβίκωνα είναι γενικότερο. Είναι πρόβλημα ανοχής σε μια ομάδα με σαφείς ιδεολογικές αναφορές. Ο Ρουβίκωνας προέρχεται από την μήτρα της άκρας εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Τους γνωρίζουμε γιατί ποστάρουν δημόσια στο Facebook. Ο κύριος που με απείλησε έχει όνομα και διεύθυνση. Ο Ρουβίκωνας έχει κάνει σειρά από βίαια χτυπήματα.

Είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης, τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ ειδική μνεία έκανε και στην κατάσταση που επικρατεί στα Εξάρχεια, σημειώνοντας ότι στη συγκεκριμένη περιοχή εκτρέφεται ένα είδος νέας τρομοκρατίας… Καθαρά και Ξάστερα πράγματα, τα οποία θέλω να πιστεύω πως αποτελούν συμβόλαιο του Πρόεδρου Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ελληνικό λαό, που τόσο βάναυσα και ξεδιάντροπα τον εμπαίζει η δικομματική Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου τα τελευταία χρόνια…».

Όταν ανέλαβε την εξουσία η Ν.Δ. μετά τις εκλογές ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τήρησε τον λόγο του και τιθάσευσε, κατά κάποιον τρόπο, τις δραστηριότητες του Ρουβίκωνα, ενώ έβαλε τάξη, αν ενθυμείστε, στις τρομοκρατικές ορδές στα Εξάρχεια. Αυτό το ζήσαμε όλοι εμείς και οι Αθηναίοι βρήκαν την ησυχία τους, μέχρι που την προηγούμενη εβδομάδα έσκασε πάλι μύτη ο Ρουβίκωνας, υποκινούμενος προφανώς.. Διαβάστε παραπλεύρως τι λέγει επ΄ αυτού ο Γιάννης Οικονόμου. Αμετανόητοι και εκτός νόμου αυτοί οι έχοντες πάτρωνες και ίσως γραμμή από αυτοαποκαλούμενο δημοκρατικό κόμμα της Βουλής…

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

  


Ο Τουρισμός και τα μάτια μας

Ακούγονται φωνές Διεθνών Οικονομολόγων ότι κάτι δεν πάει καλά στο γενικότερο Τραπεζικό Σύστημα. Μιλούν για ένα μελλοντικό οικονομικό τσουνάμι που θα σαρώσει τις  εθνικές οικονομίες. Αν οι προβλέψεις επαληθευθούν, κατά κάποιον τρόπο, η τραπεζική κρίση κινδυνεύει να πλήξει θανάσιμα την οικονομία της χώρας μας εξ αιτίας του μεγάλου χρέους.  Η Ελλάδα λόγω του τεράστιου χρέους της, των νέων δημοσιονομικών μέτρων της Ε.Ε. και με αφορμή την τραπεζική κρίση, δεν θα μπορεί να είναι συνεπής, απαιτώντας εκ νέου σκληρές αποφάσεις με επανάληψη των καταστροφικών Μνημονίων.

Όπως είναι γνωστό στον οικονομικό κόσμο και στα Ελληνικά κόμματα η Ελλάδα μετά το 2023 οφείλει να εξυπηρετεί ένα χρέος 400 δισ., το οποίο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Απαιτείται εγρήγορση και μάλιστα οι ψηφοφόροι να μην επιλέξουν τυχαίους Πρωθυπουργούς, ούτε να οδηγήσουν τα κόμματα στην αποδοχή δοτών Κυβερνήσεων, που κατά τεκμήριο προστατεύουν τα συμφέροντα του «Συστήματος», που τις επιβάλλει. Άσχετα με αυτά που ακούμε από τους ¨λαγούς¨ να προλειαίνουν το έδαφος για μετεκλογικές συμπράξεις με ¨τρίτα ¨ πρόσωπα Υποψηφίων Πρωθυπουργών οι πολιτικοί οφείλουν να σταθούν, για μια φορά, στο ύψος των περιστάσεων.

Διάβασα προχθές ένα άρθρο σχετικά με την πορεία του Τουρισμού στην Ελλάδα. Καλή και επαινετή η προσπάθεια του αρμόδιου Υπουργού. Πρέπει όμως να μην καθησυχάζουμε τον Ελληνικό Λαό με ευοίωνες προβλέψεις. Ο Τουρισμός αποτελεί για την Ελλάδα « Τη βαριά βιομηχανία εσόδων », αν και δεν έχουμε ακόμη εκμεταλλευθεί όλες τις δυνατότητες που παρέχει η χώρα μας στον τουριστικό τομέα,

ενώ κυκλοφορούν οι πρόσφατες φήμες για συμφωνία με την Τουρκία στο Αιγαίο με τον όρο «Νατοϊκά νησιά». Αυτό κι αν δεν αποτελεί παραχώρηση και παράδοση «κόκκινης γραμμής». Χρειάζεται μεγάλη προσοχή πάνω σ΄ αυτό το εγχείρημα.

Αν η Κυβέρνηση επιθυμεί να αναπτύξει έναν ακόμη τομέα τουριστικής υφής υπάρχει. Είναι η εκμετάλλευση της ηλιοφάνειας και του ήπιου χειμώνα συγκριτικά με τις χώρες της Ευρώπης. Αν οι Ελληνικές Κυβερνήσεις ήθελαν να παρατείνουν την τουριστική περίοδο και να μη περιμένουν μόνο τα καλοκαίρια μπορούσαν να κάνουν κάτι επ΄αυτού. Σε συνεννόηση  με Ξενοδοχειακούς φορείς να μελετήσουν παροχή κινήτρων, ώστε να διαφημιστούν στο εξωτερικό οι καλέ καιρικές συνθήκες για χειμερινή διαβίωση πληθυσμών στην Ελλάδα του Ήλιου τον χειμώνα. ‘¨Όλα αυτά σε μια γιγαντιαία επικοινωνιακή επιχείρηση και φτηνά σχετικά ξενοδοχειακά πακέτα. Γιατί δεν το κάνουν; 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»


 


Η Τουρκία εφαρμόζει το «Δόγμα Οζάλ» στην Ελλάδα….

 

Η χώρα μας, η Ελλάδα, σε τοπικό επίπεδο είναι μια ιστορική χώρα με γηγενή πληθυσμό περίπου δέκα εκατομμυρίων κατοίκων με δεκάδες ή και εκατοντάδες Απόδημους Έλληνες σκορπισμένους ανά τα πέρατα της Οικουμένης. Όλες σχεδόν οι Ελληνικές Κυβερνήσεις δεν εδέησαν να δώσουν σημασία στο σοβαρό θέμα του Δημογραφικού προβλήματος. Ο δεκαετής δείκτης γεννήσεων υπολείπεται κατά πολύ ενός ισολογισμού μεταξύ των δύο μερών. Οι θάνατοι είναι πολύ περισσότεροι από τις γεννήσεις.

Τα μέτρα που έχουν λάβει μόνο κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας ενέχουν μικρό αντίκτυπο στην ανωτέρω ισορροπία γεννήσεων-θανάτων. Τα κίνητρα πρέπει να ενισχυθούν, αφού όλα δείχνουν πως πολύ σύντομα οι μετανάστες που έχουν εισέλθει λαθραία στη χώρα μας όλο και περισσότερο οδηγούνται αρχικά στην ισορροπία αριθμών και αργότερα στην υπερίσχυση του μουσουλμανικού στοιχείου. Ακόμη και τα σχολικά βιβλία, τα οποία συγγράφονται από φορείς ελεγχόμενες από τον Όμιλο Γ. Σόρος, μιλάνε, λες και σε κατήχηση, περισσότερο γι’ αυτή τη θρησκεία παρά για την Ορθόδοξη τοιαύτη. Τα παλαιά θρησκευτικά έχουν εξαφανιστεί από τα προγράμματα.

     Αποτελεί παραδοξολογία ότι οι εκάστοτε κυβερνώντες γνωρίζουν πού οφείλονται αυτές οι προσπάθειες εκμετάλλευσης του «Μεταναστευτικού προβλήματος» από τη δήθεν φίλη και συνέταιρο στο ΝΑΤΟ Τουρκία. Πρόκειται για το Δόγμα Οζάλ, ο οποίος είχε ισχυρισθεί παλαιότερα τα “Περί Διάλυσης της Εθνολογικής και Κοινωνικής συνοχής. της Ελλάδος”. Βρίσκεται ήδη από ετών σε πλήρη εφαρμογή. Πρόκειται για εφαρμογή στην πράξη του δόγματος Οζάλ, ο οποίος είχε ισχυριστεί ότι «δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες, αφού αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια από εδώ μεριά και να τελειώνουμε μ’ αυτούς».

      Το βαθύ τουρκικό κράτος έχει άλλωστε ιστορική ειδίκευση σε κάθε τύπου εθνοκαθάρσεις. Πότε με ομαδικές εκτελέσεις, άλλοτε με εκτοπίσεις Λαών και σήμερα με την πιο δόλια παρεμβολή στα εσωτερικά ενός γειτονικού Κράτους με αποστολή, κατά εκατοντάδες χιλιάδες, μουσουλμάνων λαθρομεταναστών στην ελληνική επικράτεια, κυριεύεται η Ελλάδα χωρίς να πέσει ούτε μία ντουφεκιά…  Δυστυχώς, το Ελληνικό πολιτικό κατεστημένο, δεν αγγίζει περιπτώσεις Εθνικών εγκλημάτων, όπως είναι αυτό της αποδοχής Συνθήκης Σέγκεν και Δουβλίνου, που ενεργούν σε βάρος της Εθνικής μας συνοχής και συνέχειας. Μέχρι σήμερα δεν ακούω τα κόμματα, πέραν από την Νέα Δημοκρατία, να μιλούν για προγράμματα ενίσχυσης του Δημογραφικού και των Πολυτέκνων.

«Ο  ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»


 

 

Πότε θα κλείσει η δομή μεταναστών της Κορίνθου;



Εν όψει των βουλευτικών εκλογών του Μαϊου 2023 αναζήτησα στο αρχείο της εφημερίδας μας να δω ποια ήταν η κατάσταση στο μεταναστευτικό στην Ελλάδα επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, Τσίπρα – Καμμένου. Στην αναζήτησή μου έπεσα σε μια κατάσταση πικρής πραγματικότητας. Τα αποτελέσματα εκείνης της αλόγιστης πολιτικής των «Ανοικτών θυρών», που εφάρμοζε η Ελληνική Κυβέρνηση του «Πρώτη φορά Αριστερά» έχουν αφήσει ανεξίτηλα τα ίχνη της αλλοίωσης του Ελληνικού πληθυσμού.

     Έλεγα τότε σε ένα άρθρο μου, μεταξύ άλλων και τα εξής: «Την πλειοψηφία της Κορινθιακής κοινής γνώμης απασχολεί σοβαρά η δήλωση του Αρμόδιου Υπουργού Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τα Κέντρα Κράτησης. Την ώρα, που η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να αφήσει ελεύθερους τους λαθρομετανάστες από τα κέντρα κράτησης, ανά την Ελλάδα εξαιτίας της «ντροπής» που νοιώθει, όπως ανέφερε, προκαλούν εθνικό σοκ τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο αριθμός των λαθρομεταναστών, που έχει κατακλύσει την χώρα τελευταία τείνουν να υπερβούν το ήμισυ του  πληθυσμού των Ελλήνων εντός ολίγων ετών.

Ειδικά το προηγούμενο έτος «συνελήφθησαν», χωρίς δικαίωμα απέλασης για παράνομη είσοδο στη χώρα μας 77.263 άτομα έναντι 43.002 το έτος 2013. Επάνω, που πήγαινε ο αριθμός να μειωθεί προέκυψαν οι εκλογές, που απαρίθμησαν κυβέρνηση και Υπηρεσίες Ασφαλείας με το παραπάνω επικίνδυνο εθνικά αποτέλεσμα.

Μετά από δυο τρία χρόνια διακυβέρνησης από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γέμισαν τα νησιά και οι πόλεις με τις ανοικτές δομές κράτησης. Ζήσαμε όλοι την ελεεινή κατάσταση στη Μόρια και τις καταστροφές των λαθρομεταναστών στα νησιά και το εσωτερικό της χώρας. Έπρεπε να έλθει η Αλλαγή και να αναλάβει η Ν.Δ. την προστασία των Ελληνικών Συνόρων και να αναχαιτίσει τη Τουρκία και το ανθρώπινο δουλεμπόριο σε βάρος της Ελλάδας που διαρκώς μειώνεται.  Κάθε τι άλλο, παραπέμπει σε μελλοντικό αφανισμό του ελληνικού στοιχείου, το οποίο επιβουλεύονται, οι πάτρονες της Ελλάδας και τα μίσθαρνα ντόπια όργανά τους…»

Με τα χρόνια, η κατάσταση έχει καλυτερέψει; Έπαψε ο εφιάλτης; Οι αρμόδιοι προσπαθούν σε ρυθμό ρελαντί, όμως, χωρίς ομοφωνία κομμάτων, να ασκούν πίεση στις άλλες χώρες της Ε.Ε. να πάρουν τον αριθμό μεταναστών που τους αναλογεί στις υπάρχουσες δομές… Εν τω μεταξύ οι Αφρικανοί στην ανοικτή δομή της Κορίνθου γεννούν, αυξάνονται και πληθύνονται και όλοι είναι μουσουλμάνοι, που αργότερα θα είναι περισσότεροι από τους πραγματικούς Έλληνες…  

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»





Δεν υπάρχουν σχόλια