Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1835)















  

 

Ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λαμία

 

«Στις εκλογές θα αναμετρηθούμε με τους ίδιους θλιβερούς πρωταγωνιστές»

Τους στόχους και το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των εκλογών ανέλυσε σε ομιλία του σε στελέχη και υποστηρικτές του κόμματος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει των εκλογών. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο δυστύχημα στα Τέμπη σημειώνοντας πως «συναντήθηκαν τα ανθρώπινα λάθη με τις ελλείψεις ενός προβληματικού οργανισμού, με διαχρονικά προβλήματα που δυστυχώς δεν μπορέσαμε να ανατάξουμε πλήρως πριν μας προλάβει το κακό. Γι’ αυτό ανέλαβα την ευθύνη στο όνομα όλων όσων κυβέρνησαν τη χώρα, καθώς το δράμα έγινε με εμάς στο τιμόνι.

«Προσωπικά δεν κρύφτηκα ποτέ, ούτε θα πω φταίνε οι άλλοι εκτός από εμάς. Εμείς πρώτοι έχουμε το χρέος να διαμορφώσουμε τους όρους, ώστε να μην συμβεί ποτέ ξανά ένα τέτοιο κακό».  Κατόπιν, σε ό,τι αφορά τις επερχόμενες εκλογές δεν δίστασε να αναφερθεί στους πολιτικούς του αντιπάλους, τους οποίους χαρακτήρισε «αδιόρθωτους» και «θλιβερούς πρωταγωνιστές. Γιατί οι πολιτικοί μας αντίπαλοι δεν άλλαξαν…από τη μία ο τραμπούκος κ. Πολάκης και από την άλλη ο αμετάκλητα καταδικασμένος για παράβαση καθήκοντος κ. Παππάς» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ξεκάθαρες ήταν οι αιχμές του πρωθυπουργού σχετικά με τις προτάσεις των κομμάτων για συνεργασίες.

«Τι σημαίνει αυτός ο άγνωστος χ; Οι πολίτες θα ψηφίσουν στα τυφλά; Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Ψηφίζεις ΝΔ για να έχεις Μητσοτάκη πρωθυπουργό. Έστω ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ για να έχεις Τσίπρα πρωθυπουργό. Αλλά γιατί να ψηφίσεις κάτι που δεν ξέρεις τι θα είναι αύριο. Ζούμε σε πολύ δύσκολους καιρούς. Αποφάσεις πρέπει να παρθούν στο ανώτατο επίπεδο. Σε αυτόν τον πολύ απρόβλεπτο κόσμο η πατρίδα χρειάζεται σιγουριά, καπετάνιος και πλήρωμα που να μπορούν να ξεπερνούν τρικυμίες», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η πατρίδα ζητά καθαρούς ορίζοντες στη πορεία της, έτσι ζητά καθαρές λύσεις στην ηγεσία της. Αυτοδύναμη Ελλάδα, αυτοδύναμη Ν.Δ.. Μόνο έτσι θα εδραιώσουμε τις κατακτήσεις μας και θα μπορούμε να αναμετρηθούμε και με τις παραλείψεις μας. Κρατώ πάντα την προτροπή συμπολιτών που μας λένε ότι είναι καιρός να συγκρουστείς με το σύστημα. Μου λένε μην γίνεις πολιτικός της σειράς, κάνε τη διαφορά. Αυτή τη διαφορά θα υπηρετώ μέχρι να γίνει ο κανόνας στην καθημερινότητα», συμπλήρωσε. Λαμία 27 Μαρτίου 2023.   

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

 

 

Τι θα βγει στον αέρα από τη σύλληψη δύο πακιστανών;

 

Μου τηλεφώνησε, φίλος αναγνώστης της ανά χείρας εφημερίδας και μου είπε, να μπω στο διαδίκτυο να βρω μια ανακοίνωση της ΕΥΠ σχετική με συλλήψεις Πακιστανών Τρομοκρατών, οι οποίοι επρόκειτο να προβούν σε επίθεση εντός της χώρας μας. Όταν το βρεις και το διαβάσεις να μου πεις σε παρακαλώ, αν έχει σχέση με αυτά που έγραψες προ δεκαπενθημέρου ότι περιμένεις κάτι να συμβεί στην Ελλάδα… Πριν προχωρήσω στην απάντηση που έδωσα στον φίλο μου, να μου επιτρέψετε να παρουσιάσω την ανακοίνωση της Ελληνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ( πρώην ΚΥΠ ).  Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) εξαρθρώθηκε δίκτυο τρομοκρατών που με καθοδήγηση από το εξωτερικό, μεθόδευε πλήγματα κατά προσεκτικά επιλεγμένων στόχων στην ελληνική επικράτεια.  Στη βάση πληροφοριών που συνέλεξε και επεξεργάστηκε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες επιχειρήσεις στελεχών της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σε διάφορες περιοχές της επικράτειας.

Στο πλαίσιο των συντονισμένων αυτών δράσεων των δύο Υπηρεσιών, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, μέλη του τρομοκρατικού – ηγετικού στελέχους, που δραστηριοποιούνταν στο εξωτερικό, ως «εγκέφαλος» του δικτύου. Είχαν ως στόχο όχι μόνο την απώλεια αθώων πολιτών, αλλά και την υπονόμευση του αισθήματος ασφάλειας στη χώρα, πλήττοντας ταυτόχρονα τους θεσμούς και απειλώντας τις διεθνείς σχέσεις της.  Από την ανάλυση των κατασχεθέντων πληροφοριακών και ψηφιακών δεδομένων αποκαλύφθηκε και επιβεβαιώθηκε ότι τα μέλη του δικτύου είχαν επιλέξει ήδη ως στόχο της επίθεσης, κτίριο ιδιαίτερης σημειολογίας, είχαν προβεί στην κατόπτευση του χώρου και στο σχεδιασμό της επίθεσης, είχαν λάβει τελικές οδηγίες για την πραγματοποίηση του πλήγματος, σε εφαρμογή οδηγιών αυτών αναζητούσαν και έτερα πρόσωπα για την καλύτερη δυνατή εκτέλεση της αποστολής τους.

Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, ενώ πρωινές ώρες της 28/03/2023, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.»

Νεώτερη ενημέρωση:  Σύμφωνα με την εκπομπή Live News στόχος ήταν η επίθεση με αέριο κατά του εβραϊκού στόχου, μετά να χρησιμοποιήσουν όπλα για να σκοτώσουν τους πολίτες και η τρίτη φάση του σχεδίου να επιτεθούν με εκρηκτικά.

      Είπα στον φίλο μου: Τηλεφωνικά δεν μπορώ να πω τίποτα, ούτε να δημοσιεύσω τις απόψεις μου.  Κοίταξε ποιοι και από πού είναι οι συλληφθέντες και θα βρεις ποια χώρα ευνοούσε η «Αποσταθεροποίηση της Ελλάδας». Μήπως δεν έχει μπει στο μάτι κάποιων εχθρών μας « Η Εθνική Ασφάλεια», που απολαμβάνουν οι Έλληνες  και οι Διμερείς και πολυμερείς συνθήκες που υπέγραψε η Κυβέρνηση της Ν.Δ. ;  

 Ο "ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ"

  
 
 

Οι Κόκκινες γραμμές στα Ελληνοτουρκικά

Κάποιοι  λένε ότι ξεκινά μια νέα εποχή προσέγγισης ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, γράφει σε ανάρτησή του το pentapostagma.gr και αναρωτιέται γιατί οι επιστολές Ερντογάν σε Μητσοτάκη και Τσαβούσογλου προς Δένδια έκαναν πάρα πολλούς να μιλήσουν για ελληνοτουρκική φιλία, αμφιβάλλοντας για τις προθέσεις της Τουρκίας. Και δεν έχει άδικο. Αν κάτσει κάποιος αντικειμενικά και υπολογίσει τις αμφισβητήσεις ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και κυριαρχίας από την ημέρα των καταστροφικών σεισμών στην Τουρκία και εντεύθεν, μετρά τουλάχιστον 13 περιπτώσεις. Από την πλευρά της Άγκυρας είναι λυκοφιλία μιας και δεν αλλάζει η αναθεωρητική της στάση έναντι της Ελλάδος. Όλα αυτά μετά τους σεισμούς και τις δεκάδες χιλιάδες θύματα.

Η Ελληνική Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη οφείλει να τηρήσει τις κόκκινες γραμμές στα Ελληνοτουρκικά πράγματα. Η τακτική του χαμαιλεοντισμού της Τουρκίας δεν αλλάζει με τίποτα. Ειδικά αυτή την περίοδο των επικίνδυνων εκλογικών αποτελεσμάτων για τον Πρόεδρο Ερντογάν, οι κυβιστήσεις του ίδιου και των εξαπτέρυγων θυμίζουν το γνωστό: «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας». Η Τουρκική εξωτερική πολιτική δεν αλλάζει, ενώ σε τακτικό πεδίο εφαρμόζει την προπαγανδιστική αρχή του «πες πες κάτι θα μείνει». Ζητάει πάντα πολλά για να πάρει τα λίγα, αλλά στοχευμένα σε βάρος της Ελλάδος. Μόνο η μετάλλαξη της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί που έκανε πρόσφατα αποτελεί του λόγου το ασφαλές. Δεν μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη σε τούρκικα παζάρια.

Οι αμφισβητήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας και μόνο αποτελούν φράγμα ανυπέρβλητο για τυχόν πιέσεις να καθίσει η Ελλάδα σε τραπέζι διαπραγματεύσεων με την Τουρκία. Η τυχόν αποδοχή μιας τέτοιας αντιμετώπισης «να τα βρούμε με την Τουρκία» σημαίνει να παραδώσουμε κάτι από τον κορμό της χώρας μας, όπως δώσαμε στους Σλάβους τον Μέγα Αλέξανδρο και την Μακεδονία χωρίς να τηρήσουν τα υπεσχημένα οι Σκοπιανοί μέχρι σήμερα. Οι κόκκινες γραμμές και τα μάτια μας, γιατί αν κάνουμε  πίσω σ’ αυτές μετά από λίγα χρόνια θα ζητήσουν κάτι άλλο οι κατακτητές που μεταλλάσουν ακόμα και την ελληνικότητα της Ιωνίας και του Πόντου. Δεν έχουν μπέσα στα λόγια τους και στους ψεύτικους εναγκαλισμούς. Αν θα δείτε, μετά από κάθε συνάντηση αναφέρουν ξανά και ξανά τις διεκδικήσεις τους. Μετά τους σεισμούς και πριν θάψουν τους νεκρούς τους είπαμε ότι είναι 13 περιπτώσεις που η Τουρκία αμφισβήτησε την ελληνική κυριαρχία και κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος. Να γιατί επιμένουμε να δώσουν σημασία τα ελληνικά κόμματα στον Απόδημο Ελληνισμό και στην Ομόνοια με ενότητα σκοπού στα Εθνικά μας θέματα…

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 Εναλλαγή καθηκόντων στην Αυτοδιοίκηση…

 

Η Αυτοδιοίκηση γενικά όλων των βαθμών συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων δημόσιων φορέων στην κατάταξη της διαφθοράς. Η Διαφθορά μπορεί να αφορά τον τρόπο παροχής Υπηρεσιών στον Πολίτη ή στις Οικονομικές δοσοληψίες μεταξύ Αυτοδιοικητικών Οργάνων, προμηθευτών και Εργολάβων. Τα στατιστικά στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, είναι εύγλωττα και δίνουν το μέτρο της εκάστοτε διαφθοράς. Στο ερώτημα, αν υπάρχει σκοπιμότητα και δόλος, η απάντηση έρχεται σαφώς να στηρίξει τη δεύτερη εκδοχή.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, που τοπικοί άρχοντες, ακόμη και στην Κορινθία, έχουν κατηγορηθεί για αθέμιτες ενέργειες, που δύσκολα αποδεικνύονται. Όταν, όμως, βγει καπνός για κάτι που οδηγείται στα Δικαστήρια, τότε είναι δύσκολο να υπάρξει Κάθαρση, έστω και αν το Δικαστήριο κηρύξει Αθώο τον υπό κατηγορία αυτοδιοικητικό. Καλό είναι να μη δίνονται οι αφορμές και μάλιστα ερήμην του επικεφαλής του Αυτοδιοικητικού φορέα.

Οι εκλογές που προηγήθηκαν πριν τέσσερα χρόνια ανέδειξαν τις νέες Δημοτικές και άλλες Αρχές, που κλήθηκαν να οργανώσουν οι αρμόδιοι στις διάφορες θέσεις αρμοδιότητας και ευθύνης. Μεταξύ τούτων υπάρχουν και Δήμαρχοι, οι οποίοι κλήθηκαν να αναθέσουν καθήκοντα σε ορισμένους συνεργάτες τους. Κάποιοι από τους συνεργάτες τους  με το πέρασμα του χρόνου έχουν γίνει «επαγγελματίες Αυτοδιοικητικοί» και απαιτούν έμμισθες θέσεις και αν δεν το πετύχουν αλλάζουν συνδυασμούς σαν τα πουκάμισα. Έχουμε τη γνώμη ότι η επιλογή θα πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή, ώστε να αποδυναμώσει κάθε καχυποψία ή παράτυπη συνήθεια. Να μην ορίζονται στην ίδια θέση οι εκλεκτοί του Συνδυασμού και επειδή τα χρόνια είναι πολλά να γίνεται η λεγόμενη Κυκλική Εναλλαγή Καθηκόντων (Rotation), ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα δημιουργίας κυκλωμάτων διασπάθισης δημοσίου χρήματος...

Αυτό που ισχυριζόμαστε σε αυτή τη στήλη είναι ότι  δεν έχουμε να προσάψουμε κάτι χειροπιαστό εναντίον Αυτοδιοικητικών. Απλά, θέτουμε το θέμα προληπτικά για το καλό των Ηγετών Συνδυασμών. Να φύγουν αργότερα με ψηλά το κεφάλι. Να μη δώσουν αφορμή για δυσμενή σχόλια, που μπορεί να είναι μερικές φορές και άδικα... Εργάζονται όλοι νυχθημερόν έχοντας τα προβλήματα του τόπου και των δημοτών στο κεφάλι τους. Είναι επίπονη και διαρκής η εργασία τους, ας δρουν με σκοπό την θετική υστεροφημία στη σκέψη τους...   

 Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια