Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Γεωργίου Ψυχογιού (Φ.1827)

Το Υπουργείο δεσμεύεται για ενισχύσεις στους μηλοπαραγωγούς της Κορινθίας μετά και την παρέμβασή μας στη Βουλή.
  


Μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για στήριξη των μηλοκαλλιεργητών στη Λάρισα που ζημιώθηκαν σοβαρά από τις συνθήκες αγοράς του προϊόντος τον τελευταίο χρόνο, εξαιρώντας άλλες περιοχές που καλλιεργούνται τα μήλα μεταξύ των οποίων και η Κορινθία, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Κορινθίας Γ. Ψυχογιός προχώρησε άμεσα σε κατάθεση Ερώτησης και ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό, να σταματήσει η άνιση και διακριτική μεταχείριση του Υπουργείου και να προχωρήσει στην άμεση χορήγηση ενισχύσεων deminimis, και στους μηλοπαραγωγούς της Κορινθίας.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μετά την παρέμβαση μας , απάντησε εγγράφως στο αίτημα μας , δεσμευόμενο πως θα συμπεριληφθούν στις ενισχύσεις και παραγωγοί μήλου στης Κορινθίας αναφέροντας συγκεκριμένα:

«…. αποφασίστηκε η αποστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγγελίας για τη χορήγηση κρατικής ενίσχυσης για την αποζημίωση των καλλιεργειών που επλήγησαν ιδιαίτερα από τις πρωτογενείς και δευτερογενείς συνέπειες της ενεργειακής κρίσης , μεταξύ των οποίων και των μήλων. Η αναγγελία αφορά συγκεκριμένες ποικιλίες των ανωτέρω καλλιεργειών σε όλη την επικράτεια, όπως αυτές τεκμηριώνονται από τα αντίστοιχα πορίσματα των αρμοδίων υπηρεσιών. Συνεπώς, δεν τίθεται κανένα ζήτημα αποκλεισμού. Ειδικότερα, για την καλλιέργεια μήλων η ενίσχυση διαμορφώνεται ανά ποικιλία, κλιμακωτά σε 250 – 300 ευρώ ανά στρέμμα, βάσει του αξιολογημένου ζημιογόνου αποτελέσματος.»


Δεν υπάρχουν σχόλια