Header Ads

Θέσεις και αντιπαραθέσεις κοινοβουλευτικών κομμάτων (Φ.1827)

  

Απάντηση του ελληνικού στο τουρκικό ΥΠΕΞ για τα περί «τουρκικής μειονότητας»: Να πάρει μαθήματα
  


CNN Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023 
Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με σημερινές τουρκικές αναρτήσεις για τη Μουσουλμανική Μειονότητα στη ΘράκηINTIME (Φωτογραφία αρχείου). Ανακοίνωση αναφορικά με σημερινές (29/1) τουρκικές αναρτήσεις για τη Μουσουλμανική Μειονότητα στη Θράκη εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών. Σε αυτή μεταξύ άλλων κάνει λόγο για διαστρέβλωση της πραγματικότητας για εξυπηρετηση άλλων σκοπιμοτήτων.

«Για άλλη μια φορά η Τουρκία διαστρεβλώνει την πραγματικότητα προκειμένου να εξυπηρετήσει άλλες σκοπιμότητες και σίγουρα όχι την προαγωγή των δικαιωμάτων και της ευημερίας της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη. Η Τουρκία, μια χώρα με άκρως αρνητικές επιδόσεις στον τομέα του σεβασμού του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως όλοι γνωρίζουν, αντί να αντλεί μαθήματα από την Ελλάδα, εξακολουθεί να μην λογοδοτεί ενώπιον της Διεθνούς Κοινότητας για το πώς οδήγησε την Ελληνική Μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο στα πρόθυρα της εξαφάνισης» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, η Άγκυρα, με tweet του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, επέμεινε στα περί «τουρκικής μειονότητας» στη Δυτική Θράκη, κάνοντας λόγο για «δίκαιο αγώνα των ομογενών αδελφών μας για την τουρκικότητα».. Όπως αναφέρει το σχετικό tweet, «συνεχίζεται ο αγώνας για την τουρκικότητα που δίνουν οι Δυτικοθρακιώτες ομογενείς μας για περισσότερα από 30 χρόνια». Μάλιστα, το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας υπογραμμίζει πως η Άγκυρα θα συνεχίσει αποφασιστικά τη στήριξη στον «δίκαιο αγώνα της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης και δεν θα αφήσει μόνους τους ομογενείς αδελφούς της».




Σπίρτζης: Έδωσαν άδεια στη Χρυσή Αυγή να κάνει συγκέντρωση στην Πλατεία Μαβίλη για τα Ίμια
  


«Ότι η ΝΔ φιλοξενεί την σκληρή ακροδεξιά στο εσωτερικό της, το ξέρουμε πλέον όλοι» αναφέρεται στη δήλωση του κ. Σπίρτζη «Ότι η ΝΔ φιλοξενεί την σκληρή ακροδεξιά στο εσωτερικό της, το ξέρουμε πλέον όλοι» αναφέρεται στη δήλωση του κ. Σπίρτζη. Στην παρακάτω δήλωση προχώρησε ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της KO του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστος Σπίρτζης. «Ότι η ΝΔ φιλοξενεί την σκληρή ακροδεξιά στο εσωτερικό της, το ξέρουμε πλέον όλοι. Το ότι επανειλημμένα ο κ. Θεοδωρικάκος μας έχει επιβεβαιώσει ότι ισχύει και τηρείται ο νόμος Μητσοτάκη της απαγόρευσης των συγκεντρώσεων και ο νόμος της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας επίσης.

Ότι υπάρχει ανοχή από την πρώτη μέρα της επιτελικής διακυβέρνησης σε ακροδεξιά στοιχεία εντός της ΕΛΑΣ, είναι επίσης αποδεδειγμένο, με όσα έχουν γίνει τα χρόνια Μητσοτάκη. Ότι λειτουργούν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, ενώ τα ναζιστικά σύμβολα, τα πανώ και οι ταμπέλες της εγκληματικής οργάνωσης είναι ακόμη εκεί, όπως με προκλητικό τρόπο, δίπλα στα Δικαστήρια, βλέπει κάθε πολίτης στην είσοδο της Θεσσαλονίκης, μπορεί να το διαπιστώσει οποιοσδήποτε.

Ότι άφησαν τον Κασιδιάρη από τη φυλακή να κάνει εκπομπές, προεκλογική εκστρατεία και να οργανώνει κόμμα για τη συμμετοχή στις εκλογές επίσης. Αλλά ότι λίγες ημέρες μετά το προπαγανδιστικό εγχείρημα για δήθεν Νόμο απαγόρευσης της συμμετοχής της Χρυσής Αυγής και του κόμματος Κασιδιάρη, θα έδιναν άδεια συγκέντρωσης στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, στο κέντρο της Αθήνας, τα αποδεικνύει όλα. Αποδεικνύει ότι η ΝΔ έχει διολισθήσει επικίνδυνα… Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος σας το μόνο τέρμα που μπορεί να έχει είναι η απάντηση του ελληνικού λαού στις εκλογές».

Newsroom 28.01.2023




Ανδρουλάκης: Έχουμε χρέος το ΠΑΣΟΚ να μην αγκυροβολήσει στο παρελθόν
  


CNNJ Newsroom Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023 Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις από Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ γιατί βρισκόμαστε σε δυο διαφορετικές όχθες, είπε ο κ. Ανδρουλάκηςeurokinissi «Από τη πρώτη Κυριακή ισχυρό ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για να μην μπει η χώρα σε αστάθεια, που είναι έτοιμες να μας οδηγήσουν οι δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει, είναι η καρέκλα και όχι το δημόσιο συμφέρον», διαμήνυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, κηρύσσοντας πανηγυρικά την έναρξη του προεκλογικού αγώνα.

Κατέκρινε σε υψηλούς τόνους την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ πώς νοιάζονται μόνο για την κατάκτηση της εξουσίας κι οχι για τα μεγάλα ζητήματα της χώρας. Ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε όλα τα στελέχη, τους υποψήφιους και τους δημοκρατικούς πολίτες σε ενότητα για να στηρίξουν αυτή τη προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε ότι εφόσον επιτευχθεί αυτός ο στόχος, από την επόμενη ημέρα θα προτείνει συνεννόηση για τις μεγάλες προκλήσεις που έχει η χώρα με άξονα το πρόγραμμά του.

«Δεσμεύομαι σήμερα στον κάθε Έλληνα και την κάθε Ελληνίδα ότι αν μας δώσουν μια ισχυρή εντολή, ένα μήνυμα αναγέννησης και προοπτικής, θα τους το ανταποδώσουμε με αξιοπρέπεια και αξιοπιστία, ανοίγοντας άμεσα την επόμενη ημέρα βάσει του προγράμματός μας έναν διάλογο για πεδίο συγκλίσεων και όχι ένα πεδίο συγκρούσεων και διχασμού. Χωρίς κανένα παζάρι εξουσίας.Θα δώσουμε και θα κερδίσουμε τη μάχη ως δύναμη ευθύνης. Ως δύναμη αποκατάστασης της ανεξαρτησίας και του κύρους των θεσμών.

Ως εμπνευστής ενός νέου πατριωτισμού», είπε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε ότι «δυνατό ΠΑΣΟΚ θα σημάνει δυνατή Ελλάδα με βιώσιμη ανάπτυξη, ισχυρούς θεσμούς και δίκαιη κοινωνία.Έχουμε χρέος η ιστορική παράταξη να μην αγκυροβολήσει στο παρελθόν».




Δεν αποκλείει χρησιμοποίηση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία στην Ουκρανία…
  
 


Ασφαλώς δεν μπορεί να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει ο Putin πυρηνικά όπλα – ως μία ύστατη ενέργεια απελπισίας εκ μέρους του, στην περίπτωση μίας επικείμενης ήττας στην Ουκρανία, ακόμη και εάν δεν εξυπηρετούν πλέον στρατιωτικό σκοπό.

Εκτός αυτού, υπάρχει κίνδυνος απελευθέρωσης ραδιενεργού υλικού στις μάχες που διεξάγονται στα πυρηνικά εργοστάσια του Chernobyl και της Zaporizhzhia – κάτι που θα προκαλούσε τεράστιες καταστροφές.

Σε κάθε περίπτωση, αφενός μεν θεωρούμε μεγάλο λάθος, καθώς επίσης εγκληματική την εισβολή του Putin στην Ουκρανία, αφετέρου ανεύθυνη την «υποδαύλιση» του πολέμου εκ μέρους του βαθέως κράτους των ΗΠΑ, σε συνεργασία με τη Merkel το 2014 – αν και ανέκαθεν ο στόχος ήταν η Γερμανία κάτω, η Ρωσία έξω και οι ΗΠΑ μέσα. Επάνω καλύτερα, με τους Ευρωπαίους υποτελείς των ΗΠΑ.

Όπως βλέπουμε η Ελληνική Λύση πατάει σε δύο βάρκες κατά το πρότυπο Ερντογάν κρατάει ίσες αποστάσεις μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας…




Δημ. Κουτσούμπας από Θεσσαλονίκη: Μόνοι τους και όλοι μας με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ
  


«Και σε αυτές τις εκλογές, το σύνθημα είναι ένα: Μόνοι τους και όλοι μας, με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ»INTIME «Να βγει πιο δυνατό το ΚΚΕ στις εκλογές» ζήτησε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, διαχωρίζοντας την πολιτική και την στάση του κόμματος του από εκείνη των άλλων κόμματων, σε ομιλία του το βράδυ του Σαββάτου (28/1) σε πολιτική-πολιτιστική εκδήλωση, που διοργάνωσε η κομματική οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, στο Παλαί Ντε Σπορ, στη Θεσσαλονίκη. «Και σε αυτές τις εκλογές, το σύνθημα είναι ένα: Μόνοι τους και όλοι μας, με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ», τόνισε.

Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τους εργάτες, τις εργάτριες και ανθρώπους του μόχθου «να πάρουν τη θέση τους δίπλα στο ΚΚΕ, σε όλες τις μάχες» και «να φτάσουν στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι», ώστε «για να μείνουν στα χαρτιά οι αντιλαϊκοί, αντιδραστικοί νόμοι που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ, πολλές φορές με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ», αλλά και για να είναι την επόμενη μέρα «όσο γίνεται πιο αδύναμη και η επόμενη, από χέρι, αντιλαϊκή κυβέρνηση, όποιο χρώμα κι αν έχει».

«Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μπορούμε να ακυρώσουμε τους εκβιασμούς που εξαπολύουν τα κόμματα του κατεστημένου, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας και συνέχισε: «Να αχρηστεύσουμε τις παγίδες που στήνουν, πότε με τα ψεύτικά διλήμματά τους, πότε με την κάλπικη αντιπαράθεσή τους, για να κρύψουν, ότι και οι δύο έχουν λερωμένη τη φωλιά τους. Όπως έγινε, και όπως επίσης αποδείχτηκε τις τρεις προηγούμενες μέρες στη βουλή με την πρόταση δυσπιστίας. Έτσι γινόταν πάντα, έτσι γίνεται και τώρα, για να εγκλωβιστεί ο λαός. Αυτοί τη δουλειά τους και εμείς τη δική μας».

CNN Newsroom Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2023




Μιχάλης Κριθαρίδης στην «ΜτΚ»: Ρήξη η μοναδική απάντηση
  
 



29 Ιαν, 2023 Η ερημοποίηση της χώρας και ιδιαίτερα της περιφέρειας είναι δεδομένη, όσο συνεχίζουν να εφαρμόζονται στο σύνολο τους οι μνημονιακές πολιτικές της φτωχοποίησης της κοινωνίας, ως εκ τούτου κανένα «επίδομα», ακόμα και με την προσπάθεια άσκησης «βιοπολιτικής» μέσα από αυτό, δεν θα ανατρέψει τα αρνητικά δημογραφικά στοιχεία που παρατηρήθηκαν και στην πρόσφατη απογραφή -πέρα από το συνολικό της φιάσκο.

Ούτε θα υπάρξει πραγματικά κάποια ανάσχεση του brain drain όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά και η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, εφαρμόζοντας όμως κι αυτή στη συνέχεια την πολιτική της βάρβαρης λιτότητας για τους πολλούς και του «σοσιαλισμού» για τους πολύ λίγους, χωρίς να αλλάζει προφανώς τίποτα επί της ουσίας ούτε και σε αυτό το πεδίο.

Κι αυτό γιατί αν δεν υπάρξει ρήξη με τις πολιτικές που αναπαράγουν και συντηρούν αυτή την ίδια οικονομική δίνη με το ένα ή με το άλλο πρόσημο, δεν μπορεί να υπάρξει πραγματικά καμία προοπτική και άρα ούτε επιστροφή των νέων μας στη χώρα, ούτε θα σταματήσει η εγκατάλειψη και η ερήμωση της περιφέρειας, ούτε και θα «λυθεί το δημογραφικό». Γι’ αυτό το ΜέΡΑ25 επιμένει πως η ρήξη είναι μοναδική απάντηση στην πολλαπλή και πολυεπίπεδη κρίση που συνεχίζει να βιώνει η χώρα και ο λαός μας.

Πηγή: makthes.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια