Header Ads

Μήπως ο Μ. Αλέξανδρος ήταν ο 1ος Έλλην πρόδρομος του Ιησού Χριστού; (Φ.1829)

 

Του Παναγιώτη Καπνιστή *


Διερωτήθη κανείς, γιατί όλα τα Ευαγγέλια έχουν γραφεί στα Ελληνικά; Διότι πέραν των τοπικών διαλέκτων, η γλώσσα των γραμμάτων και των συναλλαγών του εμπορίου ήτο η Ελληνική, όλοι ομιλούν Ελληνικά μέχρι τα βάθη της Ασίας. Οι Ρωμαίοι είχαν καύχημα να έχουν Έλληνα δάσκαλο για τα παιδιά τους.

Ποιος το κατάφερε αυτό; Μα φυσικά ο Μ. Αλέξανδρος. Δίδαξε νόμους και ειρήνη στ’ απείθαρχα φύλα, μετάλλαξε άγριους ανθρώπους και έκανε την άθλια ζωή τους ευτυχισμένη, ως Μέγας πασιφιστής έσπειρε πολιτισμό.

Τα παιδιά Περσών και Σουσιανών διάβαζαν Όμηρο, των Γεδρουσίων τραγωδίες του Ευριπίδη, δίδαξε τους Αραχωσίους να καλλιεργούν τη γη, τους Υρκανούς να τελούν γάμους, τους Σογδιανούς να μην σκοτώνουν τον πατέρα τους, τους Πέρσες να μην παντρεύονται τη μητέρα τους και να μην μαθαίνουν τοξοβολία σε ζωντανούς ανθρώπινους στόχους, στους Ινδούς να τιμούν τους Ελληνικούς θεούς και στους άγριους Σκύθες να μην είναι νεκροφάγοι.

Έκτισε εκατοντάδες Ελληνικές πόλεις και Αλεξάνδρειες σε άγρια έθνη. Ένωσε πολλούς λαούς με συγγένεια αίματος με Έλληνες στρατιώτες. Τους κατακτηθέντες δεν τους είδε σαν υπηκόους, αλλά ως μετόχους και συνεταίρους στην ευζωία, ήταν ειρηνοποιός με προσωπείο πολεμιστή και ο μόνος που δεν ηττήθη ποτέ. Διέδωσε και δίδαξε τις αξίες και αρετές των Ελλήνων, γαλουχημένος από τη μητέρα του Μυρτάλη, που ήταν Αρχιέρεια στα Καβείρια Μυστήρια στη Σαμοθράκη και λέγεται ότι εγένετο άμωμος σύλληψις ή εκ φωτός Διός. Του το είχε αποκαλύψει η μητέρα του και όχι μόνον, διότι όταν επεσκέφθη τα ιερατεία της Αιγύπτου, τον υποδέχθηκαν ως υιό Θεού και τον απεκάλεσαν «Αλέξανδρος υιός Ζηνός».

Και τίθενται 2 ερωτηματικά. 1) Πέθανε σε ηλικία 33 ετών, τι μας θυμίζει; Τίποτα κοινό με Ιησού Χριστό; Και 2) ψάχνουν τον τάφο του στα 4 σημεία του ορίζοντα και δεν τον βρίσκουν. Μήπως, λέω, μήπως, ανελήφθη και δεν υπάρχει τάφος; Ας μελετήσει και ας απαντήσει ο καθένας μόνος του.

Και ερχόμαστε στο τώρα, στα καθημερινά μας. Τυχαία έγιναν οι 2 σεισμοί στην Τουρκία; Επειδή πιστεύω ότι τίποτε δεν γίνεται τυχαία, αλλά κάτι θέλει να μας πει. Δεν θέλω να σχολιάσω, ότι το Ελληνικό κράτος, δείχνοντας τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη προς τους γείτονές μας, και μπράβο του, έτσι έπρεπε να κάνει, όμως γιατί δεν έδειξε την ίδια αλληλεγγύη και στη φίλη μας Συρία, που επλήγησαν με τους ίδιους σεισμούς και 200.000 Έλληνες Χριστιανοί και πόσες χιλιάδες Σύριοι, που υποφέρουν από εμπάργκο του ΟΗΕ, δηλαδή των παγκοσμιοποιητών, που δεν κατάφεραν να κάνουν τα ίδια με τη Λιβύη, να πνίγουν και να περιφέρουν αιμόφυρτο στους δρόμους τον φίλο τους Καντάφι.

Όμως, κατάφεραν με το εμπάργκο στη Συρία, ο πληθυσμός να στερείται ενέργειας, φαρμάκων και επισιτισμού, δηλαδή να παγώνει και να λιμοκτονεί, να πεθαίνει από πείνα και να φωνάζει βοήθεια απ’ τα χαλάσματα και να μην υπάρχει ένα συνεργείο να τον σώσει. Μπράβο, Ελληνική Κυβέρνηση, το έκανες το θαύμα σου, έκανες τον Θεό και αποφάσισες ποιους θα βοηθήσεις να σωθούν και ποιοί θα πεθάνουν.

Και προχωρούμε λίγο παραπάνω. Υπάρχει διάχυτη μια πρόβλεψη από έγκυρα ξένα Πανεπιστήμια. Είπαν ότι στην Κωνσταντινούπολη ενδέχεται να γίνει μεγάλος σεισμός και λέγεται ότι ο Ερντογάν αδειάζει την Πόλη από τους κατοίκους και τους οδηγεί σε διάφορες περιοχές. Και ερωτώ: Αν αληθεύει αυτό, τότε γίνεται πράξη αυτό που λέγεται, μετά τον θάνατο του τελευταίου Αυτοκράτορα, Κων. Παλαιολόγου, «πάλαι με χρόνια με καιρούς, πάλαι δικά μας θα ’ναι», δηλαδή αν ισοπεδωθεί η Πόλις, παραδοθεί στους Έλληνες, ως οι προφητείες, αναίμακτα, για καινούργια ανοικοδόμηση, με διοίκηση Ελληνική, όχι αυτούς που μας κυβερνούν τώρα, που μας μισούν, που κατήργησαν τα αρχαία Ελληνικά και τα Θρησκευτικά, να ξεχάσει ο Έλληνας ποιος είναι, να αποκοπεί από τους προγόνους, να μην έχει αυτογνωσία, αλλά να είναι έρμαιο στη βούληση των παγκοσμιοποιητών που κήρυξαν ολοκληρωτικό εξοντωτικό πόλεμο για όλους τους Έλληνες, χτυπώντας με το υποχρεωτικό εμβόλιο το DNA του Έλληνα, με το MRN της Pfizer, διότι τρέμουν μην αφυπνιστεί ο Έλληνας.

Αλλά ήρθε η ώρα του, με τη Νέα Υδροχοϊκή εποχή που διανύουμε, και το γνωρίζουν όλοι τους, ότι «εκ της Ελλάδος το Νέο Φως». Η Ελλάδα θα γίνει το κέντρο του κόσμου, με εκατοντάδες Πανεπιστήμια να διδάξει και να ξαναδώσει το φως στον κόσμο, με τις αξίες και τις αρετές των Ελλήνων, ότι και αν κάνουν δεν θα τα καταφέρουν να το εμποδίσουν. Έπαιξαν το τελευταίο τους χαρτί και έχασαν, διότι το 1/3 του Ελληνικού Πληθυσμού στην Ελλάδα έμεινε ανεμβολίαστο και αυτοί είναι η κρίσιμη μάζα, που ανατρέπει τα σχέδιά τους και αν προσθέσουμε και τους άλλους Έλληνες ανά τον κόσμο, τότε μιλάμε μετά βεβαιότητας, ότι ο χρησμός από τις Σίβυλλες πραγματοποιείται .

‘’Εστί ήμαρ Φοίβος πάλι ελεύσεται και εσταί αιώνιος’’.

Μην φοβάσαι Έλληνα ούτε τη γη ούτε σπίτια σου θα χάσεις «ο καιρός γαρ εγγύς» = Τώρα.

Ο Μέγας Αλέξανδρος, 1ος πρόδρομος του Ιησού Χριστού, ο Φοίβος Απόλλων Ήλιος π.χ. φέρων χριστικές ακτίνες, συντελούν λοιπόν στον Ελληνοχριστιανικό πολιτισμό, διότι η έλευση του Ιησού ήταν αυτή η οποία σφράγισε το λεχθέν ότι, δια του αίματός του εκ του σταυρικού του θανάτου, είναι ‘’ο αίρων την αμαρτίαν του κόσμου’’ και ποια ήταν η αμαρτία του κόσμου; Η μαυρίλα των ψυχο-νοητικών ανθρωπίνων σκευασμάτων, δηλαδή η μαγεία, η μαγγανεία, οι κατάρες, η πορνεία, οι πόλεμοι, οι σκοτωμοί, η βία, η εκδίκηση, η οργή, το μίσος, οι απειλές, οι σφαγές, η δουλεία κ.λπ. κ.λπ.

Οπότε, απεσοβήθη ένας ακόμα κατακλυσμός, διότι όλη αυτή η μαυρίλα η ανθρώπινη, συσσωρεύεται σαν μαύρο χιόνι στην επιφάνεια του πλανήτη και δεν μπορεί να αναπνεύσει, διότι είναι και αυτός ένας ζων οργανισμός και όταν φτάσει σε τέτοιες συνθήκες, μόνον ένας κατακλυσμός τον ξεπλένει, τον ελευθερώνει και τον επαναφέρει στη φυσιολογική του κατάσταση.

Βλέπουμε λοιπόν τη θεία συμβολή στον πλανήτη, από τον Ιησού Χριστό - Λόγο και τη Θεία Πρόνοια, διότι θα οπισθοδρομούσαμε άλλα χίλια χρόνια με τον κατακλυσμό και ν’ αναφερθούμε εν συντομία για τα θαύματα του Ιησού Χριστού, ειδικά με τις θεραπείες.

Έρχεται σήμερα η επιστήμη και τα εξηγεί μ’ έναν τρόπο που δεν φανταζόμαστε, δηλαδή ο Ιησούς Χριστός, ως αγάπη, ήταν το εργαλείο, διότι η ύψιστη συχνότητα της αγάπης είναι ενέργεια «ταχυονική», είναι ουδέτερη και κινείται 27 φορές γρηγορότερα από την ταχύτητα του φωτός, δεν έχει μάζα και ανήκει στο πνευματικό και ψυχικό επίπεδο. Είναι υπο-ατομικά σωματίδια που ταξιδεύουν γρηγορότερα απ’ το φως και εγχύουν τη φυσική ύλη με πνευματικό φως.

Είναι μια διαδικασία που διαπερνά τη φυσική ύλη με ηυξημένη ποσότητα ταχύτητος που αλλάζει μόνιμα τις κβαντικές ιδιότητες του ατομικού πυρήνα της ύλης, η δε χημική σύνθεση δεν αλλάζει, η αλλαγή συμβαίνει σε υπο-ατομικό επίπεδο, ανατρέπει διαδικασίες γήρανσης και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, εναρμονίζει τα χαοτικά ηλεκτρομαγνητικά πεδία και επιταχύνει την πνευματική ανάπτυξη. Επιτρέπει υπέρβαση χρόνου και χώρου που ορίζονται από τις βασικές σταθερές του εντροπικού σύμπαντος.

Όταν φθάσει στην διάσταση της ψυχής, δημιουργεί ένα αρμονικό ενεργειακό πεδίο ψυχικού, αστρικού και αιθερικού επιπέδου, κ.λπ. κ.λπ.

12/02/2023 

Παναγιώτης Καπνιστής 
Λογοτέχνης Συγγραφέας από το Λουτράκι, διαμένων στην Αθήνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια