Header Ads

Πρωτοσέλιδο άρθρο του «Κορίνθιου» (Φ.1824)

ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Ο «Κορίνθιος»


Τα δύσκολα είναι μπροστά μας…


Η χώρα μας, η Ελλάδα, με την αλλαγή της χρονιάς μπήκε στον πιο αμφιλεγόμενο χρόνο της τελευταίας πεντηκονταετίας. Στη διεθνή κατάσταση επικρατεί το χάος της πανδημίας που ακόμη μας απειλεί από την Κίνα και αυτή τη φορά. Ο Ρωσοτουρκικός Πόλεμος άρχισε και δεν είναι ακόμη βέβαιο, αν, πότε και πώς θα τελειώσει φέρνοντας μαζί του την εισαγόμενη ακρίβεια λόγω του ενεργειακού και επισιτιστικού προβλήματος. Στον τομέα της Ελληνοτουρκικής κρίσης τα πράγματα έχουν φορτιστεί στο έπακρο με το ερώτημα να πλανάται στην ατμόσφαιρα των δύο χωρών: Θα ανοίξει την πόρτα του φρενοκομείου ο τούρκος Πρόεδρος με κίνδυνο να επεκταθεί ο πόλεμος ανεξέλεγκτα ή όχι;

Το πολιτικό σύστημα με απούσα την αντίδραση της πνευματικής, πολιτικής και εκκλησιαστικής ηγεσίας, αλλά και των άλλων θεσμών φρόντισε πριν καταστρέψει την οικονομία, να πάρει στον λαιμό του την ψυχή, το ήθος και την εμπιστοσύνη των πολιτών με αναλαμπές προσπαθειών ατελέσφορες. Ακόμη κι αν κάποια κυβέρνηση ανόρθωνε τα ερείπια, η επόμενη γκρέμιζε και οδηγούσε την Ελλάδα σε πολύ χειρότερη κατάσταση. Περιέπαιξαν μερικοί άθλιοι με τις πράξεις τους την ευημερία και την πρόοδο του Λαού και της χώρας. Εκμαύλισαν συνειδήσεις και υπονόμευσαν τα θεμέλια της πολιτείας. Ποδοπάτησαν, με ελάχιστες εξαιρέσεις, χορεύοντας τον «χορό των καταραμένων» την εντιμότητα, τη δημόσια ηθική, την αλήθεια, τη δικαιοσύνη, όλες τις ηθικές και κοινωνικές αξίες που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας.

Καθ’όλη τη διάρκεια του προηγούμενου χρόνου είχαμε να αντιμετωπίσουμε τις απειλές του Γενίτσαρου Τούρκου Προέδρου Τ. Ερντογάν, η ρητορική του οποίου βασίζεται στην προσωπική του ανάγκη να φανατίσει τον τουρκικό λαό δείχνοντάς του την «κακή Ελλάδα», η οποία δήθεν εποφθαλμιά την Τουρκία. Το ψέμα και η προπαγάνδα ενός ακήρυκτου πολέμου δεν έχει όρια. Όλη αυτή η κατάσταση επιβάλλει Εθνική εγρήγορση, Εθνική ομοψυχία και προετοιμασία για αντιμετώπιση τυχόν απονενοημένου διαβήματος και όχι μικρόψυχη μικροπολιτική ψηφοθηρίας.

Η παρούσα κατάσταση με την κυβέρνηση να κάνει βήματα ανάτασης του υποβαθμισμένου Έθνους αποτελεί σοβαρή προσπάθεια που έχει θετικό πρόσημο και θα πρέπει να έχει και καλή συνέχεια. Επιβάλλει όλοι οι Έλληνες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Οι ευθύνες όλων των πολιτικών κομμάτων, αλλά και των φορέων που έχουν σχέση με την αμυντική αποτροπή να εργαστούν με ενότητα και ομοψυχία βάζοντας στην άκρη κάθε άλλη σκέψη. Τα δύσκολα είναι μπροστά μας και μάλιστα στο επόμενο τρίμηνο ή τετράμηνο… 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»


Δεν υπάρχουν σχόλια