Header Ads

Δημοτικά νέα (Φ.1823)

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Υπερψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του 2023 από το Δ.Σ Κορίνθου
  


Β.Νανόπουλος: Οι μεγάλες αλλαγές που εκκρεμούσαν για δεκαετίες υλοποιούνται με αποτελεσματική διαχείριση για το καλό των πολιτών!

Υπερψηφίστηκε το βράδυ της Πέμπτης 29 Δεκεμβρίου 2022 από το δημοτικό συμβούλιο ο προϋπολογισμός του 2023, στην κορυφαία συνεδρίαση του οργάνου.


Ο Δήμαρχος Κορινθίων κ.Βασίλης Νανόπουλος εισηγούμενος τον προυπολογισμό και καλώντας το σώμα να τον υπερψηφίσει έκανε λόγο για έναν προυπολογισμό που αλλάζει την πόλη και τα χωριά του δήμου Κορινθίων, έναν προυπολογισμό με έντονα κοινωνικά χαρακτηριστικά, αναπτυξιακό, και προσανατολισμένο σε σημαντικά έργα υποδομής.

«Η πόλη και τα χωριά μας αλλάζουν! Ο προϋπολογισμός του 2023 αποτελεί συνέχεια της στοχευμένης δουλειάς που από την αρχή της θητείας μας ως δημοτική αρχή κάνουμε, την παραγωγή έργου σε όφελος του πολίτη, την δημιουργία σημαντικών έργων υποδομής, την υποστήριξη της κοινωνίας μας σε όλους τους τομείς οι ανάγκες της οποίας αυξήθηκαν από την πανδημία αλλά και την ενεργειακή κρίση. Σε καλή συνεργασία με την Περιφέρεια και την Κυβέρνηση επιτυγχάνουμε σημαντικότατες χρηματοδοτήσεις για τον δήμο μας, χρήματα που μετουσιώνονται σε έργα. Το 2023 έχει προυπολογισμό έργων 35 εκ ευρώ, έργα που θα δουν οι πολίτες να εκτελούνται άμεσα ανέφερε ο δήμαρχος στην εισήγησή του σημειώνοντας τα σημαντικότερα σημεία του προϋπολογισμού ο οποίος αγγίζει για τη νέα χρονιά τα 35 εκατομμύρια ευρώ.

Ξεκινά τον Φεβρουάριο και ολοκληρώνεται το καλοκαίρι η αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού. Νέα φωτιστικά led προσφέρουν καλύτερη ποιότητα φωτισμού, καλύτερες υπηρεσίες, μειώνουν την κατανάλωση και το ενεργειακό αποτύπωμα του δήμου προσφέροντας οικονομία.

Έχει ξεκινήσει η υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ αναβαθμίζοντας το αστικό περιβάλλον και ακολουθούν αναπλάσεις και ανακατασκευές πεζοδρομίων στην πόλη και τις εισόδους αλλάζοντας την εικόνα τους και προσφέροντας στους πολίτες ασφαλή κίνηση Επεκτείνεται ο παραλιακός πεζόδρομος στο Κεραμιδάκι τον Φεβρουάριο Δημοπρατείται σε ένα μήνα το open mall το έργο που αλλάζει την εικόνα της αγοράς της πόλης Αναπλάθεται και αποδίδεται στους πολίτες ο χώρος στον παλιό σταθμό του ΟΣΕ, σε λίγες ημέρες το έργο ξεκινά Προχωρά η διαδικασία για την δημοπράτηση του Μουσείου Μικρασιατών στο Συνοικισμό Αναπλάθονται οι πλατείες του Συνοικισμού και της Κορίνθου Έχει ανατεθεί και ολοκληρώνεται η κυκλοφοριακή μελέτη της Αρχαίας Κορίνθου ώστε το σχέδιο της ανάπλασης της, σε συνεργασία με το Υπουργείο, την εφορία Αρχαιοτήτων και την Αμερικανική σχολή (το σχέδιο παρουσιάστηκε πρόσφατα) να υλοποιηθεί.

Σε φάση δημοπράτησης βρίσκεται η νέα κυκλοφοριακή μελέτη που θα δώσει λύσεις σε πλείστα ζητήματα της πόλης, ανάμεσα σε αυτά και η σύνδεση με τον Προαστιακό Η πολεοδόμηση του 6ου Συντάγματος Πεζικού λαμβάνει ΦΕΚ σε λίγες ημέρες (βρίσκεται σε διαδικασία δημοσίευσης) Σε διαδικασία έκδοσης ΦΕΚ βρίσκεται και η παραχώρηση του οικοπέδου για την δημιουργία νέου Αστυνομικού μεγάρου στην περιοχή των Εξαμιλίων Σε δυο εβδομάδες εγκαινιάζονται οι εργασίες σύνδεσης της Κορίνθου με ον αγωγό φυσικού αερίου Η υλοποίηση του βιοτεχνολογικού πάρκου στην περιφερειακή αγορά Λεχαίου βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου στο Ελεγκτικό συνέδριο.

Το Επιχειρηματικό πάρκο βρίσκεται στην Β Φάση υλοποίησης του Το καταφύγιο ζώων δημοπρατείται, εντός του Ιανουαρίου θα έχουμε ανάδοχο Δυο μονάδες επεξεργασίας νερού υλοποιούνται εντός του 2023 από την ΔΕΥΑΚ για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων λειψυδρίας το καλοκαίρι.

Δρομολογούνται έργα για την άρδευση των παραλιακών κοινοτήτων Το μεγάλο έργο της αποχέτευσης στην δημοτική ενότητα Άσσου – Λεχαίου βρίσκεται σε τελική φάση έγκρισης από το Υπουργείο και ακολουθεί η δημοπράτηση 11 ακόμα παιδικές χαρές προστίθενται στη νέα χρονιά στις 12 που ήδη υλοποιούνται. Ο Δήμος προχωρά σε αγορές οικοπέδων όπου χρειάζεται για κοινόχρηστους χώρους.

Η αναβάθμιση και επέκταση, όπου χρειάζεται, των κοιμητηρίων του δήμου ξεκινά σε λίγες ημέρες Και τη νέα χρονιά οι λακκούβες αντιμετωπίζονται με σύγχρονο τρόπο σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρία λύνοντας τα προβλήματα κάθε δημοτικής ενότητας.

Το νέο αθλητικό κέντρο στην Καλλιθέα με κλειστό γυμναστήριο και γήπεδο ποδοσφαίρου έχει λάβει την έγκριση του τεχνικού συμβουλίου της περιφέρειας και βρίσκεται στο στάδιο υποβολής αιτήματος χρηματοδότησης.

Σε όλους τους αθλητικούς χώρους συνεχίζονται οι παρεμβάσεις (φωτισμός, τοποθέτηση κερκίδων, δημιουργία βο0ηθητικών χώρων) Ενισχύθηκε το πρόγραμμα ΤΕΒΑ κατά 1,7 εκ ευρώ ώστε να στηριχθούν περισσότερο οι οικογένειες που έχουν ανάγκη. Σε λίγες ημέρες ανακηρύσσεται ανάδοχος και εκτελείται.

Με τα ΚΕΠ Υγείας, τα προγράμματα «Νταντάδες της Γειτονιάς» και «Νοσηλεία κατ οίκον», την δομή συμβουλευτικής γυναικών, το πρόγραμμα στέγασης αστέγων, την δημιουργία ΚΔΑΠ ώστε να εξυπηρετούνται οι εργαζόμενες μητέρες, ο δήμος φροντίζει τους πολίτες και τις ευάλωτες ομάδες.

Συνεχίζεται η φύλαξη στα κοιμητήρια της Κορίνθου και των Εξαμιλίων ώστε οι πολίτες να προσέρχονται χωρίς φόβο Συνεχίζονται οι μισθώσεις μηχανημάτων κατά δημοτική ενότητα ώστε άμεσα και αποτελεσματικά να αντιμετωπίζονται προβλήματα που δημιουργούνται, κυρίως από καιρικά φαινόμενα.

Εγκαθίστανται μετεωρολογικοί σταθμοί ώστε να καταγράφονται οι συνθήκες και οι παραγωγοί σε περιπτώσεις θεομηνιών να μπορούν να αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ.

Συστήνεται και πάλι η δημοτική αστυνομία, ενισχύοντας την τάξη και την ασφάλεια στην πόλη Η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, 25.000 τόνους ετησίως, γίνεται σύμφωνα με την νομοθεσία και τις ευρωπαϊκές οδηγίες, από τον Σεπτέμβριο του 2023 ξεκινά την λειτουργία της και η μονάδα κομποστοποίησης Νέα προμήθεια κάδων και αντικατάσταση των παλαιών σε όλες τις δημοτικές ενότητες .

Περιλαμβάνεται και προμήθεια καφέ κάδων.

Το πρόβλημα των ογκωδών αντιμετωπίζεται σε όλο το δήμο με την συνεργασία ιδιωτικών εταιριών Επεκτείνεται το πρόγραμμα της Γαλάζιας σημαίας αναβαθμίζοντας τις παραλίες του δήμου Κορινθίων Ολοκληρώνεται η ψηφιακή αναβάθμιση του δήμου Καθιερώνεται ο εορτασμός της Κορίνθου ως πρώτης πρωτεύουσας της νεότερης Ελλάδας, αναμένεται η δημοσίευση σε ΦΕΚ.

Δημιουργούνται νέα τοπόσημα, το Μνημείο Νέγρη αναπλάθεται Καθιερώνεται Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου με την συμμετοχή συλλόγων και ομάδων από περιοχές με ιστορικούς δεσμούς με την Κόρινθο όπως οι Συρακούσες «Με σχέδιο , τεχνογνωσία και κατάρτιση επιτυγχάνουμε ως δημοτική ομάδα το αποτέλεσμα που χρειάζεται ο πολίτης σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον. Δημιουργούμε «κουμπαρά» με χρήματα εκτός δήμου, γεγονός που μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε τα χρήματα του δήμου σε άλλες σοβαρές κατευθύνσεις όπως είναι η κοινωνική πολιτική, η καθημερινότητα, έργα πολιτισμού και παιδείας. Οι χρηματοδοτήσεις που έχει επιτύχει η δημοτική αρχή και θα υλοποιηθούν μετά το 2023 είναι σε ύψος χωρίς προηγούμενο για το δήμο μας, άνω των 100 εκ ευρώ. Οι μεγάλες αλλαγές που εκκρεμούσαν για δεκαετίες υλοποιούνται με αποτελεσματική διαχείριση για το καλό των πολιτών» κατέληξε ο Δήμαρχος Κορινθίων στην εισήγηση του με το σώμα να υπερψηφίζει τον προυπολογισμό του νέου έτους 2023.

https://www.youtube.com/ watch?v=CzIG4wv3YlMΥποδοχή του νέου έτους στο δημαρχείο Κορινθίων
Ευχές για την ονομαστική του εορτή δέχτηκε ο Δήμαρχος Β.Νανόπουλος
    

Τις Αρχές, τους φορείς, τους πολίτες, τους συνεργάτες, αντιδημάρχους, και τοπικούς προέδρους, δημοτικούς συμβούλους και επικεφαλής παρατάξεων υποδέχτηκε χθες πρώτη ημέρα του νέου έτους, στο Δημαρχείο της Κορίνθου ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος προκειμένου να ανταλλάξει μαζί τους ευχές για το 2023!

Ο Δήμαρχος, έχοντας και την ονομαστική του εορτή δέχτηκε τις εγκάρδιες ευχές όλων για υγεία, ευημερία, δημιουργικότητα και προκοπή. Μεταξύ των όσων τον επισκέφθηκαν ήταν ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ.κΔιονύσιος, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος κ.Νίκος Ταγαράς , οι Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ.κ Κόρκα, Βυτινιώτης και Γκιολής, ο Βουλευτής κ.Κώστας Κόλλιας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κορινθίας κ.Χαράλαμπος Τετράδης, ο Λιμενάρχης Κορίνθου κ. Παναγιώτης Κοντός.

Νωρίτερα ο κ.Δήμαρχος είχε παραστεί στην δοξολογία για την υποδοχή του έτους στον Μητροπολιτικό ιερό ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου και στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ι.Μ Κορίνθου από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη ενώ μετέβη και στο Διοικητήριο της Π.Ε Κορινθίας στην οδό Κροκιδά προκειμένου να απευθύνει τις ευχές του στους κ.κ Αντιπεριφερειάρχες και τους συνεργάτες τους

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Δ.ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
  

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης από γονείς, καθηγητές, μαθητές, φίλους και συγγενείς, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη τελετή βράβευσης, από τον Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης και το ΝΠΔΔ «Ηλίας Κατσούλης» , των επιτυχόντων στα Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και Σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, στο θέατρο Άγγελος Σικελιανός.

Χθεσινοί μαθητές, σημερινοί φοιτητές, παρέλαβαν την τιμητική βράβευση, που ετοίμασε ο Δήμος για αυτούς, ανάμεσα στους γονείς και στα αγαπημένα τους πρόσωπα, με χαρά και ικανοποίηση, γιατί τα όνειρα τους και οι στόχοι τους, αρχίζουν να υλοποιούνται. Όλοι εμείς τους συνοδεύσαμε με τις ευχές και το χειροκρότημα μας.

Την εκδήλωση τίμησαν εκπρόσωποι της πολιτικής και τοπικής ηγεσίας. Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας, οι Βουλευτές κ. Κώστας Κόλλιας, κ. Γιώργος Ψυχογιός, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.Κορινθίας κ. Αθηνά Κόρκα, οι Αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου κ. Αναστάσιος Γκιολής, κ. Χάρης Βυτινιώτης, ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης κ. Βλάσιος Τσιώτος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Ελίνα Μενούνου, κ. Αναστάσιος Λόντος ,κ. Σπύρος Αποστολόπουλος, κ. Ανδρέας Καραβάς, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ηλίας Κατσούλης» κ. Γιάννης Σκέρος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η πρώην Αντινομάρχης κ. Άννα Κοντονή, με μεγάλη προσφορά στον Δήμο μας, καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων του Δήμου μας. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από τα Σχήματα του Ωδείου του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος. Απολαύσαμε τρία μουσικά σχήματα του Ωδείου και διαπιστώσαμε την εξαιρετική δουλειά που κάνει το ίδρυμα με τους 26 εκπληκτικούς δασκάλους του, τους 200 μαθητές του και την πρόεδρό του κ. Μαρία Χρισταρά, που τίμησε τη βραδιά και μίλησε με ιδιαίτερα συγκινητικά λόγια για το Ξυλόκαστρο αλλά και για τα παιδιά που ανοίγονται μπροστά τους οι δρόμοι της επιστήμης που πέτυχαν.

Συγχαρητήρια στους νέους φοιτητές του Δήμου μας.
ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΜΕ ΕΠΑΘΛΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ
  


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο φιλικός αγώνας Μπάσκετ μεταξύ των αθλητικών ομάδων του Δήμου μας, ΗΡΑΚΛΗ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 1928 και ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ με φιλανθρωπικό σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων προς ενίσχυση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Συκιάς.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Ξυλοκάστρου με συμμετοχή πολλών φιλάθλων, που γέμισαν τις κερκίδες και ενίσχυσαν αυτήν την προσπάθεια. Το έπαθλο ήταν η αλληλεγγύη, η αγάπη στον συνάνθρωπο και η ευγενής άμιλλα.

Ανάμεσα στους παίκτες των ομάδων και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας. Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της πολιτικής και τοπικής ηγεσίας, καθώς και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και συλλόγων.

Αξιέπαινη η προσπάθεια των δύο αθλητικών μας ομάδων και όλων όσων την στήριξαν.

Ήταν μια μέρα χαράς στην οποία νικητές υπήρξαν όλοι.


Ο,ΤΙ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ
  


Πρόσφατα η πλασματική πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής αποφάσισε την ανάθεση τμήματος της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτη(!) με υψηλό οικονομικό τίμημα και με πρόσχημα δήθεν ελλείψεις προσωπικού και μηχανολογικού εξοπλισμού της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου, για τις οποίες υπεύθυνη είναι η Δημοτική Αρχή.

Μέχρι πριν λίγο καιρό οι ίδιοι παινεύονταν για την επιτυχία τους στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

Κλασική συνταγή: πρώτα απαξιώνουν σκόπιμα μια Υπηρεσία για να την δώσουν στη συνέχεια σε ιδιώτη!

ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ!!!

Καλούμε τον Δήμαρχο, να αποσύρει την πρόταση για ιδιωτικοποίηση, να φροντίσει το μηχανολογικό εξοπλισμό, να επαναφέρει το προσωπικό στις θέσεις για τις οποίες προσελήφθη, να προσλάβει προσωπικό με συμβάσεις, να διεκδικήσει από την Κυβέρνηση προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να οργανώσει την Υπηρεσία Καθαριότητας, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του Δήμου.

Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ με γνώμονα τα συμφέροντα των δημοτών, αλλά και των εργαζομένων που έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους, θα βρεθούμε απέναντι στα σχέδια ιδιωτικοποίησης που απεργάζεται η Δημοτική Αρχή.

Είναι λυπηρό να φτάνει στη Βουλή το θέμα αυτό και δεν τιμά τον Δήμο μας.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ!!!

ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια