Header Ads

METANAΣTEYTIKO: ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΡΟΕΣ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΙΑΜΕΝΟΝΤΕΣ (Φ.1822)

Η Τουρκία παραμένει στο απυρόβλητο από τη «βολεμένη» Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία πληρώνει δεκάδες εκατομμύρια στον Ερντογάν για να συγκρατεί τις ροές λαθρομεταναστών. Αυτός όμως βρήκε τον τρόπο να θησαυρίζει χρησιμοποιώντας το «όπλο» του Μεταναστευτικού σε βάρος της Ελλάδας, που μετατράπηκε σε μία τεράστια φυλακή ψυχών. Αλλοιώνεται ο πληθυσμός της Ελλάδας και αυτό το τίμημα θα το πληρώσουν οι Έλληνες πολύ ακριβά, αν δεν καταγγέλλεται κατηγορηματικά η Τουρκία και η Ε.Ε., αν δεν απαγορεύεται ο απόπλους των σαπιοκάραβων από τα παράλια της Τουρκίας από την Frontex και αν δεν ποινικοποιηθούν οι πράξεις των μη Κυβερνητικών Οργανώσεων…
  


Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ 1Ο ΕΚΑΤΟΜ. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ…

Σύμφωνα με τη φωτογραφία του Menou ΜΚΟ «υποδέχεται» πλοιάριο έμφορτο από τις ακτές της Τουρκίας.

Μεταναστευτικό: Αυξήθηκαν οι ροές-Μειώθηκαν οι διαμένοντες στην Ελλάδα Τα στοιχεία δίνει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και αφορούν στον Νοέμβριο του 2022 Σημαντικά αυξημένες ήταν κατά το πρώτο εντεκάμηνο του 2022 οι ροές προσφύγων και μεταναστών και οι αιτήσεις ασύλου των ασυνόδευτων παιδιών, ενώ την ίδια ώρα υπήρξε μείωση των εκκρεμών αιτήσεων ασύλου και του αριθμού των αιτούντων άσυλο που διαμένουν στις δομές της επικράτειας. Τα παραπάνω προκύπτουν από τα στοιχεία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για τον Νοέμβριο του 2022.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, αυξημένες κατά 87% ήταν οι ροές προσφύγων και μεταναστών το πρώτο εντεκάμηνο του 2022 σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2021. Συγκεκριμένα, την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2022 έφτασαν 15.052 άτομα, ενώ την ίδια περίοδο του 2021 είχαν φτάσει8.031 άτομα. Την ίδια ώρα, τους πρώτους έντεκα μήνες του 2022 πραγματοποιήθηκαν 7.843 αποχωρήσεις μέσω απελάσεων, εθελοντικών επιστροφών και μετεγκαταστάσεων, αριθμός μειωμένος κατά 26% σε σχέση με το 2021.

Οι εθελούσιες επιστροφές πάντως σημείωσαν αύξηση κατά 53% την περίοδο αυτή, αγγίζοντας τις 1.161 σε σχέση με 757 το ίδιο διάστημα του 2021.

Κατά το πρώτο εντεκάμηνο του 2022 σημαντική αύξηση υπήρξε στα αιτήματα που κατατέθηκαν από ασυνόδευτα παιδιά (κατά 33%). Η χώρα με τα περισσότερα αιτήματα ασυνόδευτων ανηλίκων την περίοδο Νοεμβρίου 2021Νοεμβρίου 2022 ήταν η Σομαλία και ακολουθούν οι αιτούντες από Πακιστάν, Αφγανιστάν, Μπανγκλαντές και Αίγυπτο. Συνολικά οι αιτήσεις ασύλου τον Νοέμβριο του 2022 ήταν αυξημένες κατά 35% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021.
  

Στις εκκρεμείς αιτήσεις ασύλου πρώτου και δεύτερου βαθμού σημειώθηκε το πρώτο εντεκάμηνο του 2022 μείωση κατά 49% σε σχέση με το 2021.

Επιπλέον, υπήρξε σταθερά πτωτική πορεία του αριθμού των διαμενόντων αιτούντων άσυλο στις δομές στην επικράτεια κατά 55% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2021 (15.901 έναντι 35.182). Μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου 2022 υποβλήθηκαν συνολικά 22.399 ηλεκτρονικές αιτήσεις προκαταγραφής από Ουκρανούς εκτοπισθέντες και εκδόθηκαν 21.025 άδειες προσωρινής προστασίας.

Συνολικά, οι άδειες διαμονής πολιτών τρίτων χωρών σε ισχύ ανέρχονταν τον Νοέμβριο του 2022 σε 471.198.

Οι λύσεις στο μεταναστευτικό έφεραν και λύσεις στις τοπικές κοινωνίες των νησιών, κατά κύριο λόγο, αλλά και της ενδοχώρας Οι λύσεις στο μεταναστευτικό έφεραν και λύσεις στις τοπικές κοινωνίες των νησιών, κατά κύριο λόγο, αλλά και της ενδοχώρας, δήλωσε ο κ. Νότης Μηταράκης. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, o υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο θέμα των επερχόμενων εκλογών τονίζοντας πως η Ελλάδα έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή μια «σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση», ενώ επισήμανε και τις προκλήσεις που αντιμετώπισε η Νέα Δημοκρατία στην τετραετία διακυβέρνησής της.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του κύριου Μηταράκη:

Για βίντεο με τους λαθροδιακινητές: «Υπάρχουν κυκλώματα που βγάζουν χρήματα, είτε εγκληματικές οργανώσεις, είτε ΜΚΟ. Έχουμε ωστόσο, μειωμένες ροές την τελευταία τριετία, από 92.000 άτομα που έμεναν σε 133 δομές πλέον ζουν 15.000 σε 33. Θυμάστε την Ειδομένη και την Μόρια. Από όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία έχουν φύγει από τη χώρα πολλοί περισσότεροι μετανάστες από όσοι έχουν έρθει. Όσα κυκλώματα υπάρχουν παρακολουθούνται από την Αστυνομία. Νιώσαμε στα νησιά μας την μεταναστευτική κρίση. Η παλιά δομή στο Βαθύ Σάμου, είναι πλέον πίσω στο Δήμο».

Για τις δηλώσεις Ερντογάν και το μεταναστευτικό: «Το μεταναστευτικό αποτέλεσε έναν παράγοντα αποσταθεροποίησης στα νησιά ωστόσο οι τοπικές κοινωνίες πλέον αισθάνονται ασφάλεια. Οι τοπικές κοινωνίες δεν πλήττονται πλέον από τις επιπτώσεις του μεταναστευτικού».

Για τις εκλογές: «Το σημαντικό είναι να υπάρχει μια σταθερή αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αντιμετωπίσαμε πολλαπλές προκλήσεις, κάναμε λάθη, αλλά δώσαμε λύσεις στην πανδημία, στον πληθωρισμό, στην ανεργία».

Για τις παρακολουθήσεις: «Βλέπουμε λίστες αμφιβόλου προελεύσεως.

Ουδείς πάνω του νόμου.

Είδαμε τι συνέβη στο Ευρωκοινοβούλιο. Αν μια μυστική υπηρεσία προχωρά σε παρακολούθηση, θα έχει σίγουρα λόγους εθνικής ασφάλειας».

Πηγή: 5Pentapostagma.gr 28.12.2022


Δεν υπάρχουν σχόλια