Header Ads

«ELEVATE GREECE» 2022: ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ (Φ.1819)

Που περπατάει με το δίδυμο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη και Χρίστου Δήμα. Ποιές Νεοφυείς επιχειρήσεις κέρδισαν τα Εθνικά βραβεία το 2022. Οι όροι συμμετοχής, δηλώσεις του Υπουργού Άδωνη Γεωργιάδη και Υφυπουργού Χρίστου Δήμα …
   


ΟΙ ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή (2/12) τα Εθνικά Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας «Elevate Greece» 2022. Πιο συγκεκριμένα, για δεύτερη συνεχή χρονιά το Elevate Greece ανέδειξε τις κορυφαίες Startups της χώρας, οι οποίες κέρδισαν μεγάλα χρηματικά έπαθλα, αλλά και σημαντικά οφέλη.

Μεγάλη νικήτρια της διοργάνωσης ήταν DIGISEC, η οποία αναδείχθηκε Νεοφυής Επιχείρηση της Χρονιάς. Η εκδήλωση για τα βραβεία πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) «Δημόκριτος», υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι 10 νικήτριες Startups – μέλη του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων – Elevate Greece, οι οποίες δήλωσαν τη συμμετοχή τους στα Δεύτερα Εθνικά Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας και διακρίθηκαν με την υψηλότερη βαθμολογία, κατόπιν αξιολόγησης από ενεργά μέλη εγνωσμένου κύρους του εθνικού και διεθνούς οικοσυστήματος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

Οι νικήτριες Startups των βραβείων του Elevate Greece για το 2022 είναι οι εξής:

Νεοφυής επιχείρηση της Χρονιάς και περιβαλλοντικού αντίκτυπου αναδείχτηκε η DIGISEC, για τις ανεμογεννήτριες που παράγει για την προστασία των πτηνών με υλοποιήσεις σε μεγάλα πάρκα της Ευρώπης.

Το Βραβείο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης & Εξωστρέφειας, το κέρδισε η SafeSize, για τη μεγαλύτερη βάση διαστάσεων παπουτσιών στον κόσμο, το κέντρο R&D στην Αθήνα και τις συνεργασίες της με πολλούς λιανέμπορους παπουτσιών στην Ευρώπη. Επίσης η Startup διαθέτει περίπου 20 εκατ. καταναλωτές σε 50 χώρες.

Το Βραβείο Τουρισμού & υπηρεσιών φιλοξενίας, πήγε στη FerryHopper, η οποία έχει αναδειχθεί σε μεγάλος παίκτης στις κρατήσεις ακτοπλοϊκών σε όλη την Ευρώπη, ενώ ταυτόχρονα είναι ένας ολοκληρωμένος παροχέας υπηρεσιών ταξιδιού.

Το Βραβείο Βιοεπιστημών υγείας και φαρμάκων, πήγε στην 2bull MeDitherapy, για το πρωτοποριακό τεστ PCR ανίχνευσης ανευρυσμάτων αορτής και εγκεφάλου που ανέπτυξε Το Βραβείο αξιοποίησης τεχνολογιών 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, το κέρδισε το 3D Hub Greece, το μεγαλύτερο κέντρο παραγωγής 3D εκτύπωσης και σάρωσης στην Ελλάδα.

Τεχνοβλαστός της Χρονιάς, ανακηρύχθηκε η Aquatic Biologicals, η οποία προέρχεται από το ΕΛΚΕΘΕ και ασχολείται με τη βελτιστοποίησης της υγείας των ψαριών και αντιμετώπισης σχετικών θεμάτων σε υδατοκαλλιέργειες κυρίως.

Ταχύτερα ανερχόμενη Startup, αναδείχθηκε η Cloudeo, η οποία προσφέρει ένα οικοσύστημα γεωχωρικών δεδομένων για διάφορες χρήσεις και ειδικά για προβλέψεις φυσικών καταστροφών.

Το Βραβείο Γυναικείας επιχειρηματικότητας, πήγε στην iDNA Genomics, η οποία προσφέρει αναλύσεις DNA για θέματα υγείας, διάγνωσης ασθενειών αλλά και για θέματα διατροφής μέσω ιδιοκτήτης πλατφόρμας βιοϊατρικής.

Το Βραβείο Κοινωνικής Συνεισφοράς, το κέρδισε η Docandu, μια πλατφόρμα πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας και σε γιατρούς για το ευρύ κοινό μέσω Smartphone και σε τομείς όπως η δερματολογία και ο διαβήτης.

Κορυφαία Startup από το οικοσύστημα, ανακηρύχθηκε η Covariance, η οποία έχει αναπτύξει εφαρμογές εκτίμησης ρίσκου για θέματα υγείας αλλά και ασφαλειών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε πως η «στήριξη της καινοτομίας και του οικοσυστήματος των νεοφυών επιχειρήσεων του Elevate Greece αποτελούν στρατηγική προτεραιότητα της κυβέρνησης». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι: «Αυτά τα 3,5 χρόνια η Ελλάδα είναι σε ρυθμό ανόδου δαπανών για την έρευνα και την καινοτομία, η πρώτη σε ταχύτητα χώρα στην Ευρώπη, ενώ πρώτη είναι και στο ποσοστό των επιχειρήσεων που προχώρησαν σε επενδύσεις καινοτομίας τα τελευταία χρόνια.

Έχει αναπτυχθεί στη χώρα μας μία ζώσα κοινότητα καινοτομίας, στην οποία εργάζονται πάνω από 7.000 επιστήμονες και ερευνητές.

Έχουμε ήδη τις πρώτες εταιρείες που εξαγοράζουν μεγαλύτερες εταιρείες, έχουμε εταιρείες που λαμβάνουν χρηματοδότηση από διεθνείς επενδυτές. Η Ελλάδα μεταμορφώνεται…και οι νικητές των βραβείων είναι τα παραδείγματα προς μίμηση αυτής της μεταμόρφωσης».

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, δήλωσε ότι μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο Μητρώο περισσότερες από 717 νεοφυείς επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν περισσότερους από 6.700 εργαζομένους.

Επίσης ανέφερε ότι «στόχος μας είναι η μεταφορά της γνώσης από τα ερευνητικά κέντρα, τα πανεπιστήμια και τις νεοφυείς επιχειρήσεις στην πραγματική οικονομία. Το Elevate Greece αποτελεί πλέον το σημείο αναφοράς για την υποστήριξη της καινοτομίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα… και παρέχει διαρκώς περισσότερα κίνητρα στους νέους επιστήμονες και επιχειρηματίες ώστε αυτοί να δημιουργούν και να γίνονται ολοένα ανταγωνιστικότεροι σε υπερεθνικό επίπεδο από την Ελλάδα…».

Από την πλευρά του ο συνιδρυτής και C.O.O της DIGISEC, Γιώργος Διακομανώλης, δήλωσε: «Είμαστε πολύ περήφανοι και ιδιαίτερα χαρούμενοι που η επιτροπή μας επέλεξε σαν την Νεοφυή Επιχείρηση της χρονιάς. Θερμά συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα της DIGISEC και ιδιαίτερες ευχαριστίες στον υφυπουργό κ. Χρίστο Δήμα και το υπουργείο Ανάπτυξης για την έμπρακτη στήριξη του στην νεοφυή επιχειρηματικότητα».

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις που διακρίθηκαν από τη συμμετοχή τους στα βραβεία, κέρδισαν χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, τα οποία αποτελούν προσφορά από τους επισήμους υποστηρικτές του Elevate Greece, που προέρχονται από τον χώρο της καινοτομίας, των επενδύσεων και της επιχειρηματικότητας.

Την ίδια ώρα, οι νικήτριες Startups κέρδισαν και ανταποδοτικά οφέλη μεγάλης χρηματικής αξίας από τους θεσμικούς υποστηρικτές του Elevate Greece, όπως υπηρεσίες cloud, hosting, networking, συμβουλευτικές υπηρεσίες, καθώς και ευνοϊκή αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων.

Τέλος, οι βραβευμένες νεοφυείς επιχειρήσεις έχουν το προνόμιο της δικτύωσης με στρατηγικούς συνεργάτες από καταξιωμένες επιχειρήσεις και θεσμικούς φορείς, την προβολή και τη δυνατότητα επέκτασης της δραστηριότητας τους στο εξωτερικό 

Δεκεμβρίου 2022 Nemea Press




Δεν υπάρχουν σχόλια