Header Ads

Πρωτοσέλιδο άρθρο του «Κορίνθιου» (Φ.1819)

ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Ο «Κορίνθιος»


Τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα μάτια μας!…

Έτυχε να διαβάσω σήμερα (Τρίτη) σε διαδικτυακή ιστοσελίδα ένα άρθρο, που μου έκανε κακή εντύπωση.

Συνειρμικά με πήγε σε άλλες εποχές που άφησαν στην ψυχοσύνθεση του Έλληνα την έννοια του εθνικού διχασμού. Διαπραγματευόταν ένα θέμα που έχει σχέση με την κορυφή της Ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Επειδή προέρχομαι από τα σπλάχνα των Ενόπλων Δυνάμεων έχω αποκτήσει την ικανότητα ανάλυσης μιας πληροφορίας.

Του σκοπού της, της στοχοποίησης και ποίων προσώπων, της παράπλευρης ενοχοποίησης, της δόσης αμφιβολιών και έμμεσης αναληθούς κατηγορίας του υποκειμένου της δημοσιογραφικής απειλής. Εικασίες δεν χωρούν.

Μου κίνησε την περιέργεια το απόσταγμα της κριτικής ανάλυσης, που λίγο πολύ διερωτάτο: Πού το πάει αυτός ο Αρχηγός, κατονομάζοντας ευθέως καταξιωμένο Στρατιωτικό, ο οποίος χαίρει εμπιστοσύνης του Ελληνικού Λαού και του ΚΥΣΕΑ, που τον επέλεξε να του αναθέσει τις τύχες της Ελλάδος και των πολιτών της. Για να γίνει ένας Στρατηγός και να αναλάβει την υψηλότερη θέση στην Ιεραρχία των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως ο εν προκειμένω, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, έχει περάσει κυριολεκτικά από σαράντα κύματα. Αν δείτε το βιογραφικό του θα εκπλαγείτε από τα Σχολεία εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης που έχει περάσει.

Χωρίς να κατονομάσω το ΜΜΕ, θα πω ευθέως ότι μου ήλθαν κατά νου οι μεθοδεύσεις των Σοσιαλιστών, οι οποίοι στα πρώτα βήματα της Σοσιαλιστικής Επανάστασης, έπαιζαν τον ρόλο του προβοκάτορα διασύροντας πολιτικές και στρατιωτικές ηγεσίες σε κρίσιμες εθνικές περιόδους. Στο στόχαστρο είχαν βάλλει τότε τον Στρατό, το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία σαμποτάροντας πολεμικές εκστρατείες υποδεικνύοντας αποφυγή σε πολεμική ενέργεια κατά των βουλγάρων ή της πρώην Σοβιετικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας.

Δεν λέγω ότι το δημοσίευμα προέρχεται από το σημερινό ΚΚΕ, το οποίο έχει μάθει από το παρελθόν του, αλλά η μεθόδευση προσομοιάζει.

Οι σημερινοί Έλληνες βλέπουν φανερά ότι η χρονική συγκυρία δείχνει προς μια κατεύθυνση. Η Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη, αποπειράται να περισώσει το περιβάλλον ασφαλείας, να δώσει νόημα στον αμυντικό σχεδιασμό της χώρας, να αναβιώσει την εγχώρια αμυντική βιομηχανία, να εκσυγχρονίσει τις Ε.Δ. και των τριών Κλάδων με σύγχρονο εξοπλισμό για τυχόν μελλοντικές ανάγκες, να αποκτήσει ρόλο η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφαλείας, να αντιμετωπίσει τις ασύμμετρες απειλές και προκλήσεις και τις επιλογές πολιτικής για την Ελλάδα. Όλα αυτά γίνονται με ενότητα σκοπού και απόλυτης συνεργασίας μεταξύ Κυβέρνησης και Αρχηγών κλάδων. Κάθε απόπειρα εμβολισμού αυτής της ομαδικής εργασίας είναι αντιδεοντολογική και καταστροφική για την χώρα.

Τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα μάτια μας!...

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»


Δεν υπάρχουν σχόλια