Header Ads

Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (DV Day) της Συνεκπαίδευσης Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων Ελλάδας – ΗΠΑ (Φ.1820)

    

Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022, έλαβε χώρα η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinguished Visitors Day – DV Day) της Συνεκπαίδευσης Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (Special Operations Forces – SOF) Ελλάδας και ΗΠΑ που ξεκίνησε την Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και του Σαρωνικού κόλπου 

H Συνεκπαίδευση εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και διεξήχθη σε συνέχεια της κοινής συνδυασμένης εκπαίδευσης Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων των 2 Χωρών με την επωνυμία «Joint Combined Exchange Training» (JCET) τον Νοέμβριο του 2022 , με σκοπό την επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και της συναντίληψης, την ενίσχυση της συνεργασίας και της διαλειτουργικότητας, καθώς και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας στο πεδίο των Ειδικών Επιχειρήσεων σε αμφίβιο περιβάλλον μεταξύ των συμμετεχόντων σε διμερές και συμμαχικό πλαίσιο.

Η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Σαρωνικού κόλπου, και την παρακολούθησαν:

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. George J. Tsunis.

Ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.

Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης.

Ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας.

Ο Επιτελάρχης ΓΕΣ Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση.

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ Υποστράτηγος Δημήτριος Βουνίσιος και ο Διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) Υποστράτηγος Γεώργιος Μανουράς.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών και πρώην Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αναστάσιος Λιάσκος.

Ο Στρατιωτικός Ακόλουθος των ΗΠΑ στην Ελλάδα Συνταγματάρχης Nathan Mann και ο Ναυτικός Ακόλουθος Πλοίαρχος Chris Lepore (USN).

5 P e n t a p o s t a g m a .gr
Newsroom 14.12.2022


Δεν υπάρχουν σχόλια