Header Ads

Ένοπλες Δυνάμεις: Χριστούγεννα με το βλέμμα στα σύνορα και το δάκτυλο στη σκανδάλη (Φ.1822)

ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΤΣΑΛΙΝΑ ΧΕΡΙΑ ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ ΓΕΜΑΤΑ ΟΡΜΗ!..
  

Ένοπλες Δυνάμεις: Καμία εμπιστοσύνη στον Ερντογάν για... ανακωχή λόγω Χριστουγέννων - Επαγρύπνιση ακόμα και ανήμερα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά - Παραμένει στο Αρχιπέλαγος μεγάλη δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού, με μέτρο η επιστροφή μονάδων στους ναυστάθμους για ξεκούραση - Σε συνεχή ετοιμότητα τα μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας, άγρυπνος φρουρός ο Στρατός Ξηράς σε κάθε μικρό και μεγάλο νησί μας.

Πηγή: bomb Β. Σκουλαράκος 23/12/2022 

Την ευκαιρία να βρουν λίγες στιγμές χαλάρωσης με τις οικογένειές τους έχουν τις μέρες των Χριστουγέννων τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, με τις συνθήκες ωστόσο στα σύνορα να μην επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό.

Μετά τις απαιτητικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου, αρκετά στελέχη έσπευσαν να βάλουν άδειες για να περάσουν τις γιορτές με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, με την στρατιωτική ηγεσία να διαμηνύει πως όλοι πρέπει να πάρουν χρόνο ξεκούρασης και ηρεμίας, μακριά από την ένταση των επιχειρησιακών αποστολών.

Αρκετά πλοία λοιπόν και υποβρύχια του Πολεμικού μας Ναυτικού έλαβαν εντολή να γυρίσουν στο Ναύσταθμο ώστε να συντηρηθούν κιόλας, ενώ ανάλογη διαταγή έλαβαν και οι «αόρατοι κυνηγοί». Όπως τονίζουν πηγές του ελληνικού «Πενταγώνου», τα πληρώματα έχουν καταπονηθεί πάρα πολύ τους τελευταίους μήνες, μιας και το Πολεμικό Ναυτικό είναι κυριολεκτικά «πανταχού παρόν», με έντονη δραστηριότητα τόσο σε εθνικές ασκήσεις, όσο και με μόνιμη παρουσία σε συμμαχικές αποστολές.

Τουλάχιστον 20 – 25 μονάδες του Πολεμικού μας Ναυτικού βρίσκονται σε επιχειρησιακές αποστολές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, γεγονός που σημαίνει ότι εκατοντάδες στελέχη βρίσκονται μακριά από τα σπίτια και τις οικογένειές τους μεγάλο χρονικό διάστημα. Η άδεια των Χριστουγέννων λοιπόν είναι μια καλή ευκαιρία για να πιάσουν λιμάνι και να δουν ξανά τα αγαπημένα τους πρόσωπα, γεμίζοντας παράλληλα ενέργεια και δύναμη για την απαιτητική συνέχεια.

Φυσικά, η ανάπαυλα των Χριστουγέννων δεν σημαίνει ότι θα αφήσουμε το Αιγαίο απροστάτευτο. Σε όλο το μήκος του Αρχιπελάγους βρίσκονται μονάδες επιφανείας παρακολουθώντας κάθε ενέργεια, ενώ και τα ελληνικά υποβρύχια βρίσκονται σε όλα τα σημεία - «κλειδιά», πανέτοιμα να απαντήσουν σε κάθε πρόκληση.

Στο Γενικό Επιτελείου Ναυτικού πάντως, ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης δεν θα έχει και πολύ χρόνο για ξεκούραση, μιας και «τρέχουν» πολλά θέματα, ειδικά στα εξοπλιστικά, με το θέμα των κορβετών, αλλά και του συστήματος Spike NLOS που θα τοποθετηθεί στις κανονιοφόρους κλάσης «ΜΑΧΗΤΗΣ» να είναι στην κορυφή της ατζέντας.

Στην Πολεμική Αεροπορία, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Δεν υπάρχει αργία, δεν υπάρχουν γιορτές, δεν υπάρχουν περιθώρια για αδράνεια. Ο εχθρός μπαίνει καθημερινά στον εναέριο χώρο μας, αμφισβητεί την κυριαρχία της χώρας μας πετώντας πάνω από ελληνικά νησιά και προκαλεί με επικίνδυνες αερομαχίες.

Πώς θα μπορούσαν λοιπόν τα «γεράκια» της HAF να πάρουν άδειες τα Χριστούγεννα όταν έχουν απέναντι έναν τόσο αφερέγγυο και επικίνδυνο αντίπαλο; Βεβαίως και πολλά στελέχη θα καταφέρουν να ξεκουραστούν και να ηρεμήσουν, για τους χειρστές ωστόσο και τους τεχνικούς στις Πολεμικές Μοίρες οι γιορτές θα είναι μια ακόμα μέρα στη δουλειά. Κανείς όμως δεν γκρινιάζει, κανείς δεν παραπονιέται. Αυτή είναι η αποστολή τους, αυτό είναι το λειτούργημα το οποίο επιτελούν.\ Ο Στρατός Ξηράς από την πλευρά του, έχει πολλά στελέχη που χωρίζονται σε γκρουπ και με τον τρόπο αυτό καμία Μονάδα και κανένα φυλάκιο δεν θα έχει μειωμένη δύναμη τις ημέρες των εορτών. Το δύσκολο έργο άλλωστε της επιτήρησης των συνόρων 24 ώρες το 24ωρο επιβάλλει συνεχή παρουσία στελεχών και στρατευσίμων σε όλο το μήκος των συνόρων, από τον Έβρο μέχρι το Καστελλόριζο. Ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης επισκέφθηκε τις προηγούμενες ημέρες ακριτικές μονάδες, ευχαριστώντας το προσωπικό για το σπουδαίο έργο, τις άμεσες αντιδράσεις και τα αντανακλαστικά τους σε κάθε περίσταση.

Όσο για τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, μιλάει καθημερινά με τις Διοικήσεις των ακριτικών Μονάδων, ενώ τις εορταστικές ημέρες είναι δεδομένο πως θα βρεθεί κοντά στους φρουρούς των συνόρων μας. Ο επικεφαλής της στρατιωτικής ηγεσίας του ελληνικού «Πενταγώνου» δεν παρέλειψε να επισκεφθεί και Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων στην Αττική και αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό τους, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ευχήθηκε σε όλους Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το Νέο Έτος με υγεία και προσωπική, επαγγελματική και οικογενειακή πρόοδο, εξαίροντας την αφοσίωση του συνόλου του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων στο καθήκον, που σε συνδυασμό με την επίμονη και επίπονη εκπαίδευση τις καθιστά ικανές να ανταποκριθούν με επιτυχία στην εκτέλεση της Αποστολής τους.

Καλώντας το σύνολο του προσωπικού να συνεχίσει να επιτελεί το έργο του με τον ίδιο ζήλο, αναφέρθηκε επίσης στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από το ΓΕΕΘΑ για την διασφάλιση της αποτρεπτικής ισχύος της Χώρας, στο πλήθος ασκήσεων και συνεκπαιδεύσεων στις οποίες συμμετέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις τόσο σε διεθνές όσο και σε διασυμμαχικό επίπεδο, καθώς και στην διαρκή αναβάθμιση των δυνατοτήτων τους που διασφαλίζουν τον ρόλο της Ελλάδας, ως προς την διαφύλαξη της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή και πέραν αυτής.


Δεν υπάρχουν σχόλια