Header Ads

Πρωτοσέλιδο άρθρο του «Κορίνθιου» (Φ.1822)

ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Ο «Κορίνθιος»


Χριστούγεννα άλλοτε και τώρα!

Κάποτε ο κόσμος γιόρταζε Χριστούγεννα! Κάποτε! Τότε, που είχε η ζωή σκοπό και νόημα ο αγώνας. Τότε που οι Χριστιανοί λαχταρούσαν τα Χριστούγεννα, ετοιμάζονταν για τα Χριστούγεννα: Νήστευαν τη Σαρακοστή, προσεύχονταν, εξομολογούνταν, πρόσμεναν… Τότε, που τα παιδιά κρέμονταν από τα χείλη της δασκάλας, του δασκάλου τους και τα μάτια τους στάλαζαν μες στην ψυχή το όνειρο… Τότε, που τα παιδιά ήταν παιδιά και μελωδούσαν με τους βοσκούς τα κάλαντα μες στη νυχτιά και περπατούσαν δρόμους και στενά πάνω στων Μάγων τ’ άλογα.

Τότε, που «μάζευε» η γιορτή τα πλοία στην Πατρίδα από της ξενιτιάς τα μέρη κι έφερνε σπίτι τον πατέρα, στη μαύρη μάνα το παιδί, τον άντρα στη γυναίκα. Κάποτε, που γιόρταζαν Χριστούγεννα… Έπειτα ήρθε λίβας δυτικός, το εμπόριο, και τα έκαψε όλα. Έκανε στάχτη τη γιορτή, τα όνειρα κουρέλι. Έδιωξε από τη Φάτνη τον Χριστό κι έβαλε τον χρυσό στη θέση του. Τα δώρα, τα ψώνια, τα ταξίδια σε άλλους τόπους μακρινούς έγιναν της γιορτής ο μόνος κι άχαρος σκοπός. Έγινε η γιορτή απόδραση προς τα βουνά, στα χιόνια, σ’ άλλους τόπους και λαούς. Στους πέντε ανέμους σκόρπισε η Φάτνη της Βηθλεέμ κι η φαμελιά κατάντησε «το σπίτι των ανέμων».

Τώρα η ιστορία αυτή φτάνει στο τέλος της. Μετά την ύπουλη υπονόμευση των τόσων δεκαετιών, η εορτή δέχεται πια το χτύπημα κατάστηθα. Η δυτική δαιμονολατρία, την ώρα που το αντίπαλο παρανοϊκό σύστημα αντικαθιστούσε τα Χριστούγεννα με τα Σταλινούγεννα, μετέτρεψε τη Γέννηση του Χριστού σε γέννηση του οποιουδήποτε. Τα Χριστούγεννα σε «Xmas» (=γέννηση του «Χ»), τάχα χάριν συντομογραφίας. Σήμερα δε η βρυκολακιασμένη Ευρώπη, δήθεν για να μην ενοχλούνται οι αλλόθρησκοι λαθρομετανάστες, απαγορεύει ήδη στις μεγάλες πόλεις της εορταστικό διάκοσμο που να θυμίζει τη Γέννηση του Χριστού επιβάλλοντας Φώτα μόνο, Φώτα χωρίς το Άστρο των Μάγων, χωρίς Φάτνη, αγγέλους και βοσκούς. Εορτάζει τα γενέθλια όλων και καταργεί σταδιακά τη Γέννηση του Σωτήρος. Καθιερώνει παγκόσμιες ημέρες για τα πιο γελοία πράγματα: ύπνου, χορού, κέικ, μπύρας, γέλιου, ομοφυλοφοβίας, αριστερόχειρων κ.τ.λ., ενώ σβήνει τη μόνη άξια τιμής ημέρα της Γέννησης του Χριστού. Θαρρεί κανείς πως ακούει από τα βάθη των αιώνων τη μανιακή κραυγή των αφρόνων: «δεύτε και καταπαύσωμεν πάσας τας εορτάς του Θεού από της Γης».

Η πρόκληση ειδικά τα τελευταία δέκα χρόνια, μετά τις τόσο δραματικές εξελίξεις στην Πατρίδα μας με την ψήφιση αντιχριστιανικών νόμων, την αποεθνοποίηση που επιχειρείται και την πανδημία του κορονοϊού, που μας ήλθε από τα εργαστήρια, είναι πολύ μεγάλη. Αποτελεί πρόκληση να ζήσουμε αληθινά Χριστούγεννα. Ούτε ένα τηλεοπτικό κανάλι δεν έδειξε τη γέννηση και τη ζωή του Θεανθρώπου στη Γη, όπως γινόταν παλιά. Όσο για την Ιεραρχία της Εκκλησίας, αυτή έχασε τη λαλιά της.

Το στάδιο ήταν μπροστά μας ανοιχτό με την τεσσαρακονθήμερη νηστεία. Σε πείσμα των αντίθετων δυνάμεων του σκότους, ζήσαμε όσοι πιστοί τα φετινά ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ του φωτός που μας ήλθε από το Αστέρι της γέννησής Του!

ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ!

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»


Δεν υπάρχουν σχόλια