Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1822)

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Τα Χριστούγεννα των Ιμίων πριν από 27 χρόνια

Ανήμερα τα Χριστούγεννα του 1995, λέγει το Newsbomb.gr, ένα τουρκικό εμπορικό πλοίο, προσαράζει τυχαία κοντά στη βραχονησίδα Ανατολική Ίμια, εκπέμποντας σήμα κινδύνου. Το Λιμεναρχείο Καλύμνου στέλνει ρυμουλκό, για να βοηθήσει το πλοίο, αλλά ο Τούρκος πλοίαρχος αρνείται τη βοήθεια, υποστηρίζοντας ότι οι μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές της χώρας του. Το τουρκικό ΥΠΕΞ διαμηνύει, ξεκάθαρα στις 27 Δεκεμβρίου, ότι υπάρχει θέμα κυριαρχίας στις βραχονησίδες Ίμια. Δύο ελληνικά πλοία ρυμουλκούν το τουρκικό φορτηγό και το οδηγούν στο λιμάνι Κιουλούκ της Τουρκίας. Το τουρκικό ΥΠΕΞ προβαίνει σε διακοίνωση αξιώσεων: «Οι βραχονησίδες Ίμια ανήκουν στην Τουρκία», με το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, μία μέρα αργότερα να απορρίπτει την τουρκική διακοίνωση.

Στις 15 Ιανουαρίου, ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου παραιτείται λόγω ασθένειας. Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ εκλέγει τον Κωνσταντίνο Σημίτη, πρωθυπουργό της Ελλάδας, στις 19 Ιανουαρίου 1996. Η κατάσταση αρχίζει να κλιμακώνεται όταν στις 26 Ιανουαρίου ο δήμαρχος της Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης, συνοδευόμενος από τον αστυνομικό διευθυντή Γ. Ριόλα και τρεις κατοίκους του νησιού υψώνει την ελληνική σημαία σε μία από τις δύο βραχονησίδες.

Την επόμενη μέρα ακριβώς, χωρίς να χάσουν χρόνο, δύο δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Χουριέτ» μεταβαίνουν με ελικόπτερο στη Μεγάλη Ίμια. Υποστέλλουν την ελληνική σημαία και υψώνουν την τουρκική, με το γεγονός να προβάλλεται σε τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι. Το θέμα περιπλέκεται σαν σενάριο προς υλοποίηση αξιώσεων από την Τουρκία, που δρούσε βάσει σχεδίου προβοκάτσιας.

Η Ελλάδα και η Τουρκία φαινομενικά ήταν «μία ανάσα» από τον πόλεμο, ειδικότερα μετά την κατάρριψη του ελληνικού ελικοπτέρου με τα τρία μέλη του πληρώματος. Χάθηκαν ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός. Καμία ενέργεια η Ελλάδα, που ήταν έτοιμη, αλλά χωρίς πολιτική βούληση προστασίας των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Με την παρέμβαση του Αμερικανού Υφυπουργού Εξωτερικών Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, που είπε: «No ships, no troops, no flags», («Όχι πλοία, όχι στρατεύματα, όχι σημαίες») και τον Κ. Σημίτη, αντί ελληνικής απάντησης, να ευχαριστεί τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι έδεναν το «γκριζάρισμα» κόμπο στη φαρέτρα διεκδικήσεων», που μας βασανίζει ακόμα.

Ο « ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Ο εφιάλτης του Ερντογάν προέρχεται από το εσωτερικό της χώρας του

«Πλησιάζουμε επικίνδυνα στα όριά μας, στα όρια της εγκράτειας και της υπομονής μας», είχε δηλώσει προ εξαμήνου ο ΥΠΕΘΑ, Νίκος Παναγιωτόπουλος, αναφορικά με την Τουρκία, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο ασφαλείας GLOBSEC στη Μπρατισλάβα.

Ο υπουργός έκανε αναφορά στο casus belli από την πλευρά της Τουρκίας, σε περίπτωση που η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στο Αιγαίο, ενώ αναφέρθηκε και στις καθημερινές παραβιάσεις του εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά.

«Είναι περίεργο να έχεις έναν σύμμαχο που σε απειλεί με πόλεμο, εάν αποφασίσεις να επεκτείνεις τα χωρικά σου ύδατα, ένα δικαίωμα που σου δίνει το Διεθνές Δίκαιο. Απειλή πολέμου από έναν σύμμαχο σε έναν άλλο; Δεν θέλουμε να έχουμε τέτοιους συμμάχους. Και δεν θέλω συμμάχους που κάνουν 40 και πλέον υπερπτήσεις την ημέρα. Και όχι μόνο υπερπτήσεις αλλά και παραβιάσεις του εναέριου χώρου. Πετούν και πάνω από κατοικημένες περιοχές και μέσα στη νύχτα. Αναρωτιέμαι για ποιον λόγο», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ο υπουργός μίλησε και για τις τουρκικές αιτιάσεις για τα ελληνικά νησιά, σημειώνοντας πως «είναι περίεργο που έχουμε έναν σύμμαχο, που επιχειρηματολογεί για την αποστρατιωτικοποίηση κάποιων νησιών μας και λέει ότι αν δεν αποστρατιωτικοποιηθούν θα τα πάρει». Και προσέθεσε: «Θα χάσουμε την κυριαρχία τους;

Θα τα χάσει η Ελλάδα από κάποιον άλλο; Αυτά δεν είναι μόνο απαράδεκτα, αλλά και εντελώς παράλογα. Θα κάνουμε τα πάντα για να αμυνθούμε και να προστατεύσουμε τα κυριαρχικά δικαιώματά μας.

Θα σας πω ότι πλησιάζουμε επικίνδυνα στα όριά μας. Στα όρια της εγκράτειας και της υπομονής μας», είχε τονίσει ο Υπουργός, κάτι που όχι δεν κόπασε, αλλά δείχνει και πόσο ζει ακόμη και σήμερα τον φόβο για τη μελλοντική ζωή του από το εσωτερικό της Τουρκίας. Ζει με τον εφιάλτη της μοίρας του πρωθυπουργού Μεντερές, που τον κρέμασαν οι δικοί του για το προγκρόμ του 1955 κατά των Ελλήνων της Πόλης.

Η Ελλάδα ασφαλώς δεν είναι μία τυχαία χώρα, ούτε ένας εύκολος αντίπαλος για την Τουρκία, η οποία έχει δώσει χίλια δυο μύρια αποδεικτικά στοιχεία πως η Τουρκία είναι επιτιθέμενη χώρα σε μία σύμμαχο μέλος του ΝΑΤΟ, το οποίο οφείλει σύσσωμο να κηρύξει πόλεμο κατά της επιτιθέμενης συμμάχου. Μέχρι πού θα το πάει ο έντρομος Ερντογάν, που έχει ξεσαλώσει;

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Η Ελλάδα στο ρυθμό του «Διευθυντηρίου»

Στις αρχές του 2010 είχαμε δημοσιεύσει στην εφημερίδα μας άρθρο του ελληνοαμερικανού Κωστή Αλεξίου, που μας έλεγε:

Έλληνας Φοιτητής που έτυχε να σπουδάζει προ δεκαετιών στις ΗΠΑ, έμεινε εμβρόντητος όταν ο Καθηγητής του στο Χάρβαρντ, του ζήτησε να κάνει μια εργασία για τις συνέπειες ένταξης της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ, την μετέπειτα Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην απορία του φοιτητή μας «μα είναι δυνατόν η Ελλάδα να μπει ποτέ στην ΕΟΚ;», η απάντηση ήταν περίπου «άκουσε εμένα που σου το λέω»… Ο Καθηγητής εκείνος ήταν ο ίδιος ο Χένρυ Κίσινγκερ, ο μετέπειτα ΥΠΕΞ των ΗΠΑ και θιασώτης, ενορχηστρωτής της άνανδρης εισβολής των Τούρκων στην Κύπρο και του διαμελισμού της που μας βασανίζει ακόμα μετά από πολλά χρόνια.

Πράγματι, ξαφνικά, το 1979 η Ελλάδα μπαίνει κυριολεκτικά χατιρικά στην ΕΟΚ, οπότε και αρχίζει η καταστροφή της εσωτερικής παραγωγής και στις αρχές κιόλας της δεκαετίας του 1980 μεγάλες και πασίγνωστες ελληνικές επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο (εργοστάσια παραγωγής όπως Πειραϊκή Πατραϊκή, Αιγαίον, αλλά και ελληνικές αλυσίδες λιανικής όπως Μινιόν, Ατενέ, Κλαουδάτος, Δραγώνας, Λαμπρόπουλος κα ), αφού τα εισαγόμενα προϊόντα δεν είχαν πια δασμούς και φραγμούς, αλλά και οι ξένες επιχειρήσεις μπορούσαν να απλωθούν πλέον εύκολα στην λιανική αγορά της Ελλάδας με πολλά εισαγόμενα… Έτσι το πραγματικό ΑΕΠ αδυνάτισε σοβαρά και άρχισε να μεγαλώνει το ΧΡΕΟΣ και οι περίφημες αγροτικές επιδοτήσεις…το μεγάλο δόλωμα μιας μεγάλης αράχνης που ύφαινε συστηματικά τον ιστό της… Και τότε είναι που στενός συνεργάτης Καθηγητής του Κίσινγκερ, ζητά μια νέα εργασία για τις συνέπειες ένταξης της Ελλάδας στο Ευρώ !

Ο φοιτητής μας και πάλι απόρησε: «στο ευρώ η Ελλάδα; Από πού κι ως πού»;

Και η απάντηση ήταν εφιάλτης:

«Αγαπητέ μου, μην απορείς. Η Ελλάδα θα μπει στο ευρώ και θα καταστραφεί οικονομικά. Μέχρι το 2018 δεν θα υπάρχει τίποτα δικό της! Δεν θα έχει μείνει τίποτα στην Ελλάδα» Τα λόγια του συνεργάτη του Κίσινγκερ, δεν ήταν τυχαία, αλλά προϊόν γνώσης των κρυφών και απόκρυφων παικτών της παγκόσμιας σκακιέρας των υπανθρώπων, που διαφεντεύουν τον πλαστό γήινο παράδεισο. Αν ρίξουμε μια ματιά πού μας πήγαν οι παλαιοί σωτήρες του Έθνους θα διαπιστώσουμε πως πράγματι δεν μας ανήκουν ούτε τα ρούχα που φοράμε.

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ

Μακριά από μακάβριες σκέψεις, βρείτε τη λύση...

Τα Μνημονιακά χρόνια οι Αυτόχειρες είχαν ξεπεράσει τις 5.000 άτομα, τα οποία θέλεις από ιδιοσυγκρασία, θέλεις κάτω από αντίξοες συνθήκες που τις δημιούργησαν τα Οικονομικά Μέτρα, αφαίρεσαν τη ζωή τους με τα ίδια τους τα χέρια. Ο αριθμός αυτός, αν τον πάρουμε στα σοβαρά, θα πρέπει να μας προβληματίσει. Κυρίως όμως, οφείλει η σημερινή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και μάλλον συνεργατών, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει πως και Αυτοδυναμία να πετύχει στις βουλευτικές εκλογές θα συνεργαστεί και με άλλα κόμματα στην Κυβέρνηση, να αναλογισθούν τις ευθύνες τους και να αλλάξουν την πορεία του Έθνους ανάλογα με τις Ελληνικές Ανάγκες και όχι ακολουθώντας πιστά τις εντολές και τα σχέδια του γνωστού – άγνωστου διευθυντηρίου.

Μέσα σε οκτώ χρόνια είχε ξεκληριστεί μία Κωμόπολη πάνω από πέντε χιλιάδες πολιτών. Θέλουμε να σταθούμε πάνω στους Αυτόχειρες και ειδικότερα στους μελλοντικούς, γιατί οι δοκιμασίες έρχονται απανωτές χωρίς διακοπή. Να σκιαγραφήσουμε τον χαρακτήρα τους και να τους πούμε πως οι δυσκολίες της ζωής δεν πρέπει να τους γονατίζουν, έχουν πάντα θυρίδα διαφυγής από το κακό.

Είναι γεγονός ότι κάποιοι ευρισκόμενοι προ Οικονομικών κυρίως διλημμάτων δεν αντέχουν την αντιμετώπισή τους και καταλήγουν να παίρνουν στο λαιμό τους τους ίδιους, αλλά και μέλη της Οικογενείας τους, χωρίς να εξετάσουμε και το πνευματικό μέρος του θέματος.

Στους ολιγόπιστους και σε αυτούς που νοιώθουν ότι οι δυσκολίες τους είναι ανυπέρβλητες, λέμε ότι στη ζωή έχει ο καιρός γυρίσματα. Δεν πρέπει να αφήσουν την απελπισία να κυριέψει τη σκέψη τους και να τους οδηγήσει σε λάθος κατεύθυνση. Τα όποια εμπόδια βρίσκονται ενώπιόν τους μπορούν να ξεπεραστούν. Ακόμη και η σημερινή ακρίβεια, που είναι εισαγόμενη.

Λόγω της Οικονομικής κρίσης έχουν δημιουργηθεί Εκκλησιαστικοί και άλλοι φορείς Αλληλεγγύης, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν προσωρινά. Μην ντρέπεστε να αναζητήσετε αυτούς τους φορείς και να παρουσιάσετε το πρόβλημά σας.

Μην βάζετε κάτω το κεφάλι, μην εγκαταλείπετε τον αγώνα για τη σωματική και ψυχική επιβίωση. Έχετε χρέος να παλέψετε για τον εαυτόν σας, για την Οικογένεια, ακόμα και για τον διπλανό σας. Μη ζητάτε να σας λύσουν παντελώς οι άλλοι τα δικά σας προβλήματα, αλλά μια ανακούφιση, ένας καλός λόγος, μία αισιόδοξη συντροφιά, ένα πιο ευχάριστο περιβάλλον καλό θα σας κάνει.

Πάρτε τη ζωή στα χέρια σας, όχι για να την καταστρέψετε, αλλά για να της δώσετε το Μήνυμα της Ζωής. Αλλάξτε την κακή πορεία, βάλτε στόχους προσιτούς για το μέλλον με αίσθημα ευθύνης και αισιοδοξίας. Όλα μπορούν να έλθουν καλύτερα...

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




Δεν υπάρχουν σχόλια