Header Ads

Μητροπολιτικά νέα (Φ.1822)

ΜΕ ΠΛΗΘΟΣ ΠΙΣΤΩΝ & ΟΙ ΔΥΟ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.
  


Με την παρουσία πλήθους ευλαβών προσκυνητών και ιδιαιτέρως νέων ανθρώπων, πραγματοποιήθηκε κι΄ εφέτος η Ι. Αγρυπνία για τα μοναχικά άτομα, στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο, με αφορμή τον εορτασμό των Αγίων Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα του Σαββάτου, 24 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 19:30 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.

Διονύσιος πλαισιούμενος απ’ όλους τους Ιερείς της πόλεως Κορίνθου χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό των Χριστουγέννων και εν συνεχεία, τέλεσε τον Όρθρο και την Χριστουγεννιάτικη Θ. Λειτουργία, κατά την οποία σχεδόν στο σύνολό τους οι παριστάμενοι Πιστοί, κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Το εόρτιο Μήνυμα των Χριστουγέννων, του Σεβ. Μητροπολίτου μας, ανέγνωσε με το αρμόζον στην ημέρα ύφος ο προϊστάμενος του Καθ. Ι. Ναού π. Παναγιώτης Μαυραγάνης, ενώ ο σεπτός Ποιμενάρχης μας απηύθηνε στο τέλος της Θ. Λειτουργίας τις πατρικές ευχές του για Χριστούγεννα γεμάτα Χριστό και αγάπη. Ιδιαίτερη αναφορά οφείλεται να γίνει στην Ενθρόνιση της καινής Εικόνος του Αρχιερέως Χριστού στο σύνθρονο του Ιερού Ναού κατά το πέρας του Όρθρου. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας επεξήγησε την σημαντικότητα της τελετής αυτής και την θέση του Επισκόπου εις τύπον και τόπον Χριστού σε κάθε Ι. Μητρόπολη, προσθέτοντας τον λόγο του Αποστολικού Πατρός Ιερομάρτυρος Ιγνατίου του Θεοφόρου ότι «άνευ επισκόπου Εκκλησία ου καλείται» (ονομάζεται και συγκεντρώνεται) για να μετάσχει στην Αρχιερωσύνη του Χριστού, να διδαχθεί, να ιερουργηθεί, και να διοικηθεί δηλαδή. Εξ αυτού συμπεραίνεται ότι ενώ η Εκκλησία είναι Χριστοκεντρική είναι ταυτόχρονα και επισκοποκεντρική.

Την επομένη το πρωί Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 7:00 π.μ., τελέσθηκε η 2η Χριστουγεννιάτικη Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεώς μας, Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου συνοδευομένου από τους Ιερείς του Καθεδρικού Ι. Ναού, στην οποία επίσης συμμετείχε πλήθος Χριστιανών, που προσήλθε «μετά φόβου Θεού Πίστεως και Αγάπης» να κοινωνήσει των Αχράντων Μυστηρίων. Πριν το πέρας της Θ. Λειτουργίας αναγνώστηκε η εγκύκλιος για τα Χριστούγεννα του Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου και ακολούθως ο Θεοφιλέστατος ευχήθηκε στο Εκκλησίασμα επικαίρως και μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας.
ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ & ΤΟ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ» ΕΝΙΣΧΥΣΑΝ ΤΗΝ ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.

Την Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2022, ο υπεύθυνος της Τράπεζας Τροφίμων και Ενδυμάτων «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ» Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ παρέλαβε, εν όψει της Εορτής των Χριστουγέννων, από την Καθηγήτρια Θεολογίας του «Αριστοτελείου Κορινθιακού Εκπαιδευτηρίου» κ. Λελέκου Αικατερίνη και μαθητές της Β’ Λυκείου, 180 kg τρόφιμα μακράς διαρκείας για τις ανάγκες των αναγκεμένων αδελφών μας που στηρίζει η «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ». Ο π. Αρκάδιος ευχήθηκε ο Νεογεννηθείς Κύριος μας να ευλογεί και να προστατεύει τους Εκπαιδευτικούς, τους Μαθητές και τους γονείς τους και εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, μετέφερε πατρικές ευχές και ευλογίες αλλά και εγκάρδιες ευχαριστίες γι’ αυτή την σημαντική κίνηση εκ μέρους του «Αριστοτελείου Κορινθιακού Εκπαιδευτηρίου», η οποία μάλιστα σημειολογικά εκφράστηκε από τα παιδιά μας, το μέλλον αυτού του τόπου. «Όταν τα παιδιά βγαίνουν μπροστά και δίδουν το παράδειγμα οι υπόλοιποι μόνο ευγνώμονες και ταπεινοί μπορούμε να ακολουθήσουμε» ήταν τα λόγια του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, αμέσως μόλις πληροφορήθηκε την λαμπρή, αξιέπαινη και αξιομίμητη αυτή πράξη.

Στην συνέχεια της ημέρας ο π. Αρκάδιος παρέλαβε εκ μέρους του Επιμελητηρίου Κορινθίας, το πρώτο μέρος της ενισχύσεως τους αποτελούμενο από 114 kg τροφίμων μακράς διαρκείας, αφού κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Πρόεδρο κ. Λουζιώτη Παναγιώτη, αναμένεται και δεύτερο μέρος την επόμενη εβδομάδα. Ο π. Αρκάδιος εξέφρασε τις πατρικές ευχές, ευλογίες και ευχαριστίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας προς τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου και τον ευχαρίστησε για την βοήθεια, την συμπαράσταση, την ενίσχυση και την υποστήριξη των ευπαθών ομάδων της Ι. Μητροπόλεώς μας μέσω της «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑΣ» 

ΕΚ ΤΗΣ ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια