Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1820)

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Οι αλήθειες να λέγονται…

Στη Νομαρχιακή Συνέλευση της ΔΕΕΠ Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών έδωσε το «παρών» ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που μεταξύ άλλων είπε: «… Είχαμε επίσης δεσμευτεί, ότι θα κάνουμε τη χώρα μας πιο ασφαλή. Και όταν μιλούσαμε για ασφάλεια, τότε, δεν μιλούσαμε μόνο για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, μιλούσαμε και για την ενίσχυση του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας μας σε μία ταραγμένη περιοχή. Και δεν νομίζω ότι υπάρχει καμία αμφιβολία σήμερα: η Ελλάδα είναι πολύ πιο ισχυρή, πολύ πιο ασφαλής και οι Έλληνες πολίτες είναι πολύ πιο ασφαλείς.

Και πήραμε αποφάσεις οι οποίες ήταν δύσκολες, πλην όμως απολύτως επιβεβλημένες.

Επενδύσαμε στις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Μετά από μια δεκαετία κρίσεων πήραμε μία απόφαση να επενδύσουμε το δικό σας υστέρημα, το υστέρημα του ελληνικού λαού, για να ενισχύσουμε την γεωπολιτική και αποτρεπτική δυνατότητα της χώρας. Διότι δεν μπορεί -σας διαβεβαιώνω, το βλέπουμε αυτή τη στιγμή και στην Ουκρανία- να υπάρχει ευημερία και δημοκρατία χωρίς ισχυρή αποτρεπτική δυνατότητα. Ειδικά όταν έχουμε απέναντί μας έναν γείτονα σαν την Τουρκία.

Δυστυχώς σε πολλές από αυτές τις επιλογές ήμασταν μόνοι μας. Λυπάμαι για το γεγονός ότι δεν μπορέσαμε να πετύχουμε ένα ελάχιστο εθνικής συνεννόησης για σημαντικές επενδύσεις που έγιναν στην Άμυνα, και για σημαντικές, σημαντικότατες γεωστρατηγικές και γεωπολιτικές συμφωνίες, όπως αυτές που υπογράψαμε με την Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ας είναι όμως. Εμείς κάναμε και κάνουμε το καθήκον μας. Θωρακίζουμε την πατρίδα μας. Και όσο πιο ισχυρή είναι η Ελλάδα τόσο μεγαλύτερη δυνατότητα έχει να διαφυλάξει την ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο.

Κάναμε και κάτι το οποίο πολλές κυβερνήσεις στο παρελθόν είχαν δεσμευτεί, αλλά ουσιαστικά καμία δεν το υλοποίησε. Είπαμε ότι σε αυτήν την μεγάλη περίοδο ενεργειακής κρίσης, θα ψάξουμε και θα κάνουμε έρευνες για ελληνικούς υδρογονάνθρακες, ελληνικό φυσικό αέριο. Και ξεκινήσαμε.

Σήμερα, τώρα που μιλάμε υπάρχει πλοίο, το οποίο έχει μισθωθεί από την ExxonMobil, τον Αμερικανικό κολοσσό, σε συνδυασμό με τα Ελληνικά Πετρέλαια, που εκτελεί σήμερα -τώρα που μιλάμε- σεισμικές έρευνες νοτιοδυτικά της Κρήτης και της Πελοποννήσου. Δεν ξέρουμε τι θα βρούμε. Είμαστε αισιόδοξοι. Δεν θέλω να καλλιεργώ προσδοκίες ανυπόστατες, είμαστε όμως αισιόδοξοι. Κι εφόσον καταφέρουμε να βρούμε φυσικό αέριο θα είναι πολύ καλό για τη χώρα μας, θα είναι καλό και για την Ευρώπη…».Έτσι, Καθαρά και ξάστερα!...

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Είμαστε έτοιμοι για όλα…

Η τουρκική προκλητικότητα όσο περνάει ο χρόνος για τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου 2023 στην Τουρκία γίνεται όλο και πιο προκλητική. Δεν περνάει ημέρα χωρίς ο ίδιος ο Τ. Ερντογάν, μαζί με τα εξαπτέρυγά του να καταφερθούν εναντίον της Ελλάδας στοχοποιώντας τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια και τους Έλληνες γενικά.

«Δεν θέλουμε να καταστραφεί η Τουρκία, ανησυχούμε και «ανησυχούμε πολύ» ήταν η σκληρή απάντηση του Έλληνα στρατηγού ε.α. πρώην Α/ΓΕΕΘΑ, στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο στρατηγός Φράγκος μίλησε στον ΣΚΑΪ, με φόντο τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τον οποίο οι Έλληνες τρέμουν τους τουρκικούς βαλλιστικούς πυραύλους TAYFUN, ενώ όπως υπογράμμισε οι πύραυλοι αυτοί θα φτάσουν στην Αθήνα, αν η Ελλάδα δεν… κάτσει καλά.

Όπως αναφέρει το 5ΣApostagma.gr o Φραγκούλης Φράγκος, η Ελλάδα ανησυχεί και «ανησυχεί πολύ», αναφορικά με τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, καθώς όπως είπε δεν θέλει η Ελλάδα «να καταστραφεί η συγκεκριμένη χώρα και να πάθει και η ίδια ζημιές».

Ο Έλληνας στρατηγός ε.α. έκανε λόγο για καταστροφή της Τουρκίας, σε περίπτωση που επιχειρήσει πλήγμα κατά της Ελλάδας. Ο Φραγκούλης Φράγκος κινήθηκε στην θέση του επικεφαλής των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος έχει τονίσει πολλές φορές πως το πλήγμα προς την Τουρκία θα είναι γενικευμένο σε περίπτωση, που επιχειρηθεί θερμό επεισόδιο από τους Τούρκους. Για να το ισχυρίζεται αυτό ο Στρατηγός, κάτι ξέρει παραπάνω.

Ο κ. Φράγκος τόνισε ότι ο τουρκικός βαλλιστικός πύραυλος «έχει πολύ χρόνο για να καταστεί επιχειρησιακός».

«Ας αποδεχτούμε ότι ο πύραυλος αυτός είναι έτοιμος και υπάρχει και σε μεγάλη ποσότητα για να προσβάλει τη χώρα. Υπάρχουν τρόποι για να αντιμετωπιστεί. Ο πρώτος τρόπος είναι να τον προσβάλεις εκεί που βρίσκεται, ο δεύτερος τρόπος είναι να τον αντιμετωπίσεις κατά τη διάρκεια της πτήσης. Έχει η Ελλάδα τη δυνατότητα να το πράξει αυτό; Η απάντηση είναι «ναι», ανέφερε ο Έλληνας στρατηγός. «Αυτό το θέμα (σ.σ. του πυραύλου TYFUN) καλύπτεται μόνο με τους Patriot», συμπλήρωσε.

Η Ελλάδα είναι γεγονός ότι αποτελεί τη θυρίδα διαφυγής του Τούρκου Προέδρου και διασπείροντας καθημερινά το μίσος των υποτακτικών του κατά των Ελλήνων. Και τότε είναι σχεδόν βέβαιο πως θα αναγκαστεί να ανοίξει τη πόρτα του φρενοκομείου. Η Ελλάδα θα είναι έτοιμη; Είμαστε τυχεροί που σ΄αυτή την κρίσμη φάση η Ελληνική Κυβέρνηση κάνει βήματα με σύνεση και προετοιμασία για όλα. Για Πόλεμο και Ειρήνη… 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



Δεν υπάρχουν σχόλια