Header Ads

Από τη διαδικτυακή δια-σύνδεση στον πραγματικό εορτασμό των Χριστουγέννων των Κορινθίων! (Φ.1820)

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΦΥΛΛΙΔΑ


Γράφει - Επιμελείται
Εύη Κοκκίνου - Κελλάρη*



Θυμήθηκα χθες ένα άρθρο στην πολιτιστική επιφυλλίδα της ΦτΚ «Ο Δήμος Κορινθίων και το Κέντρο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος εορτάζουν τα Χριστούγεννα αλλιώς!», όπου αναφερόμουν στον εφευρετικό τρόπο που εμπνεύστηκαν τότε οι υπεύθυνοι του ΚΕΠΑΠ του Δήμου Κορινθίων, για να συνεορτάσουμε οι Κορίνθιοι τα Χριστούγεννα –έστω διαδικτυακά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης-, για να εμψυχωθούμε και «αντέξουμε» την καραντίνα των Χριστουγέννων 2020-Πρωτοχρονιάς 2021 και εντέλει για να νοιώσουμε όλοι μαζί τη θαλπωρή και το πραγματικό νόημα της μεγάλης εορτής της χριστιανοσύνης.

Μία καραντίνα τέτοιας μορφής ανήκε κάποτε στη σφαίρα της φαντασίας μας… Τώρα, όμως, έχουμε την εμπειρία, τη βιώσαμε πραγματικά, όλοι αισθανθήκαμε τις επιπτώσεις της στην εργασία μας, στα οικονομικά μας, πρωτίστως δε στην ψυχολογία μας, στην κοινωνικοποίηση και στην πνευματική ζωή μας. Δοκιμασθήκαμε και δοκιμαζόμαστε ως ανθρωπότητα από τη σκληρότητα της ατομικής και κοινωνικής αποξένωσης, από τον φόβο της νόσησης που έχει μετατραπεί σε φόβο για την επαφή με τον συνάνθρωπο, σε εκμηδενισμό της ανοχής, σε απώλεια της λογικής, του μέτρου, της αγάπης…

Κουραστήκαμε! Κουραστήκαμε να φοράμε μάσκες, να περιορίζουμε τις κοινωνικές μας επαφές, να μην γλεντάμε, να μην γελάμε, να μην αναπνέουμε..! Αναρωτιέμαι: Μάθαμε κάτι από αυτή τη δοκιμασία; Γίναμε έστω λίγο πιο σοφοί; Ερώτημα στο οποίο αν όλοι απαντήσουμε με ειλικρίνεια, ίσως βγούμε κερδισμένοι τελικά τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και σε συλλογικό. Το εύχομαι!
  

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα του 2022! Θα μου πείτε κάθε Χριστούγεννα όλο τα ίδια και τα ίδια, όλοι μιλάμε για Αγάπη, για Αλληλοβοήθεια, για Συμπόνια και Φροντίδα των άλλων, για Προσφορά στον συνάνθρωπο, τρέχουμε σε εκδηλώσεις με φιλανθρωπικό σκοπό, βοηθάμε πού και πού κάποιον συνάνθρωπο σε ανάγκη, αναρτάμε και κάποιες φωτογραφίες στο διαδίκτυο για του λόγου το αληθές και μετά τι; Τι κάνουμε τον υπόλοιπο χρόνο; Μετά τα Χριστούγεννα, όταν σβήνουν τα λαμπάκια της γιορτής, ξεχνάμε και την γιορτινή ατμόσφαιρα και τις καλές πράξεις μας και το νόημα των Χριστουγέννων και επιστρέφουμε στον μικρόκοσμό μας, στις δουλειές μας, στον εαυτούλη μας. Έτσι δεν είναι; Όχι απαραίτητα. Ακόμη κι αν είναι, όμως, έτσι, ας κάνουμε την Αρχή!

Ας γίνουν αυτά τα Χριστούγεννα η Αρχή κι αν στην πορεία ξεχάσουμε, αν πέσουμε, αν μας παρασύρει η δύσκολη καθημερινότητα, δεν πειράζει. Θα θυμηθούμε, θα μετανοήσουμε, θα ζητήσουμε συγγνώμη και συγχώρηση, θα συγχωρήσουμε τον εαυτό μας κι εμείς, θα ξανασηκωθούμε και θα συνεχίσουμε την πορεία και τον αγώνα μας για έναν καλύτερο, ουσιαστικότερο, ανθρώπινο, με αγάπη και ομορφιά κόσμο!

Ας γίνουν αυτά τα Χριστούγεννα η Αρχή, για να νοιώσουμε την Αγάπη του Κυρίου που ενσαρκώθηκε για μας, ας γίνουν η Αρχή να ζήσουμε κι εμείς βιώνοντας αγάπη και καλοσύνη!

Ας γίνουν αυτά τα Χριστούγεννα η Αρχή, για να σμίξουμε πιο ουσιαστικά και οι Κορίνθιοι, για να μοιραστούμε όμορφες στιγμές όχι μόνον οικογενειακές, αλλά και ευρύτερα κοινωνικές, για να ασκηθούμε και οραματισθούμε μαζί ένα μέλλον για την πόλη μας πιο όμορφο, πιο ανθρώπινο, πιο «φυσικό», μακριά από τις σειρήνες της ασχήμιας, για να δημιουργήσουμε μία κοινότητα που θα αναπνέει καθαρό αέρα αγάπης, καλής προαίρεσης, ανιδιοτέλειας, δημιουργίας, πολιτισμού!

Ας ξεκινήσουμε από αυτά τα Χριστούγεννα βιώνοντας τη μυσταγωγία της Εκκλησίας μας, κοντά στους συμπολίτες και συγχωριανούς μας, αφού μπορούμε να είμαστε ο ένας κοντά στον άλλον τόσο στις ενορίες μας, όσο και στις πλούσιες εκδηλώσεις που έχει οργανώσει ο Δήμος Κορινθίων και το Κ.Ε.Π.Α.Π. για τους δημότες του.

Ας βιώσουμε όλοι μας αυτά τα Χριστούγεννα με Αλήθεια και Χαρά Ζωής!

* Η Εύη Κοκκίνου 
είναι Δικηγόρος 
Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια 
Msc Διοίκηση Τουρ/κών Επιχειρήσεων 
 Δ/νση: Απ. Παύλου 40-Κόρινθος 20131 
Τηλ.: 2741084568 & 6944964225 


Δεν υπάρχουν σχόλια