Header Ads

Πρωτοσέλιδο άρθρο του «Κορίνθιου» (Φ.1820)

ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Ο «Κορίνθιος»


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2022

Έρχονται τα Χριστούγεννα και εμείς οι πιο μεγάλοι στην ηλικία δεν βρίσκουμε τίποτε σχεδόν από τα παλαιά ήθη και έθιμα των ημερών, όπως τα γνωρίσαμε στα παιδικά μας χρόνια. Το φαινόμενο που ζούμε είναι η μετάλλαξη του εαυτού μας από την «καθομοίωση» του επερχόμενου Ιησού Χριστού στην ειδωλοποίηση του εαυτού μας. Η υλιστική κοινωνία, η πανδημία που μας έδιωξε από τις Εκκλησίες έχουν κατακυριεύσει το είναι μας. Ξεφύγαμε από τον δρόμο του Θεού. Η απομάκρυνση από το αληθινό νόημα των θρησκευτικών εορτών, η απαξίωση της χριστιανικής πίστης, η «χλιαρή» ακολουθία των κανόνων της θρησκείας μας από τη μία και η αθεϊα και ο αγνωστικισμός από την άλλη χαρακτηρίζουν την εποχή μας. Η κοινωνία μας έχει αλλοτριωθεί, με διαστρεβλωμένες αξίες, απουσία νοήματος, έλλειψη αξιοκρατίας, πολιτική διαφθορά, σήψη, ειδεχθή εγκλήματα. Οδηγούμαστε ή έχουμε φτάσει στους «έσχατους καιρούς»;

Η εκκοσμίκευση της θρησκευτικής πίστης, η ειδησεογραφία του παραλόγου και της ροπής προς κάθε τι το εγκληματικό και η κοινωνική υποκρισία κυριαρχούν στην εποχή του καταναλωτικού ανθρώπου, του εγκλήματος και της παρανομίας. Δεν θα μπορούσε να μην επηρεασθεί από αυτήν την κατάσταση η γιορτή των Χριστουγέννων, όπως άλλωστε και κάθε άλλη θρησκευτική γιορτή. Ο Πλανήτης μας, η ανθρωπότητα οδηγείται από τα Ιερατεία του σκότους σε απαράδεκτους πολέμους, που κάνουν τη ζωή των ανθρώπων χωρίς αξία. Αναλώσιμους μπροστά στις προσχεδιασμένες επιταγές της μιας ή της άλλης αδελφότητας.

Ακόμα και στις πόλεις μας κυριαρχεί ο μιμητισμός της αλλαγής. Βγαίνεις τη βόλτα σου στις αγορές και ακούς μόνο ξενόφερτα τραγούδια λες και δεν υπάρχει ελληνικό ρεπερτόριο Χριστουγεννιάτικων ασμάτων, που τέρπουν και γαληνεύουν την ψυχή των ανθρώπων. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά τα παράξενα που γίνονται γύρω μας, Ημέρες Χριστουγέννων και οι πόλεμοι συνεχίζονται… Δεν αλλάζει τίποτα! Ακόμη και οι Αρχαίοι μας πρόγονοι σε Ημέρες Μεγάλες κήρυσσαν προσωρινή ανακωχή. Κι όμως, οι φίλοι και ομόθρησκοι Ρώσοι, δεν λένε να σταματήσουν να καταστρέφουν μία ολόκληρη ιστορική χώρα, όπως η Ουκρανία, με τη δύση να παρακολουθεί υποδαυλίζοντας τη μεγάλη σφαγή των εμπολέμων δυνάμεων.

Τα Χριστούγεννα στην Ορθόδοξη Χριστιανική παράδοση είναι ξεχωριστή εορτή. Κυριαρχεί μεταξύ όλων των άλλων Χριστιανών εορτών. Χωρίς την Πίστη, όμως, για την γέννηση του Χριστού, την ενανθρώπιση του Θεού, μέσω της οποίας έδειξε την αγάπη Του προς τον άνθρωπο και τον κόσμο, δεν έχουν κανένα νόημα. Μένουν χωρίς περιεχόμενο. Με πίστη λοιπόν στον Τριαδικό Θεό μας, ας προσευχηθούμε, ας μετανοήσουμε και κοινωνήσουμε των αχράντων μυστηρίων, ας ζητήσουμε το έλεος του Θεού με επιθυμία και προσμονή.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 
ΚΑΛΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ!

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»


Δεν υπάρχουν σχόλια