Header Ads

Διαδικτυακά εθνικά και διεθνή θέματα (Φ.1818)

Τα fake news του Έβρου κόστισαν ακριβά και οι ευαίσθητοι δημοσιογράφοι
    


Πηγή: Κώστας Τσιτούνας Newsbomb 

Κατόπιν εορτής όλοι τώρα καταδικάζουν και το Der Spiegel και τους δήθεν «ευαίσθητους» δημοσιογράφους και όλους αυτούς τους δήθεν ακτιβιστές φιλάνθρωπους οι οποίοι διέσυραν την χώρα μας σε διεθνές επίπεδο.

Για την ακρίβεια όχι απλά διέσυραν την χώρα μας, αλλά έφτασαν στο σημείο να κάνουν διαδικτυακά μνημόσυνα με κατάρες και χολή εναντίον της Ελλάδας για παιδάκια που δήθεν πέθαναν στον Έβρο με ευθύνη των ελληνικών Αρχών.

Όμως ευτυχώς, ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον. Αφού έπληξαν τη χώρα μας με ανυπόστατα ρεπορτάζ τώρα έρχονται να μαζέψουν τα ψεύδη και τα fake news που έστησαν όλοι αυτοί οι κοινωνικά ευαίσθητοι και ερευνητές δημοσιογράφοι οι οποίοι είναι γνωστό τοις πάσι ότι λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία με διάφορες ΜΚΟ.

Σειρά αιχμηρών ερωτημάτων για την εγκυρότητα των δημοσιευμάτων του «Der Spiegel» στα οποία αναπαρήγαγε αναπόδεικτες καταγγελίες για το «θάνατο της 5χρονης Μαρίας», στον Έβρο τον Αύγουστο, θέτουν για πρώτη φορά μεγάλα γερμανικά μέσα ενημέρωσης όπως η «Frankfurter Allgemeine Zeitung», η «Bild», η «Tagesspiegel» και το «Focus», λίγες ημέρες αφότου το γνωστό περιοδικό απέσυρε τα επίμαχα κείμενα από το σάιτ του, παραδεχόμενο ότι οι πληροφορίες στις οποίες βασίστηκε ελέγχονται.

Βλέπετε το φως νικάει πάντα στο τέλος το σκοτάδι και τη λάσπη… Τώρα λοιπόν έρχεται μπαράζ δημοσιευμάτων που υπενθυμίζει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που αμφισβητείται ευθέως η αξιοπιστία του «Spiegel», καθώς το 2018 ο γερμανικός Τύπος είχε συγκλονιστεί από την αποκάλυψη ότι πολλά από τα κείμενα του διάσημου και βραβευμένου δημοσιογράφου του περιοδικού ClaasHendrik Relotius δεν βασίζονταν σε πραγματικά στοιχεία αλλά σε ψευδείς πληροφορίες που επινοούσε ο ίδιος.

«Το νεκρό κορίτσι ίσως δεν υπήρξε», γράφει στον τίτλο της η FAZ, ενώ υπενθυμίζει ότι οι ανταποκρίσεις του «Spiegel» απέδιδαν τον «χαμό» της 5χρονης στην απραξία των ελληνικών αρχών.

«Τώρα τα δημοσιεύματα έχουν εξαφανιστεί. Τι συμβαίνει;», προσθέτει. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται η «Bild», η μεγαλύτερη γερμανική εφημερίδα από πλευράς κυκλοφορίας, η οποία επισημαίνει στον τίτλο της: «Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά το σκάνδαλο Relotius: Και πάλι αμφιβολίες για ρεπορτάζ του SPIEGEL». Οι ερευνητές του Medieninsider φαίνεται πως έστειλαν ερωτήματα στον ανταποκριτή του «Der Spiegel» στην Ελλάδα, Γιώργο Χρηστίδη -ο οποίος υπέγραφε τα περισσότερα κείμενα που έχουν πλέον αποσυρθεί και είναι γνωστός για πολλά καταγγελτικά κείμενα με επίκεντρο το μεταναστευτικόόμως δεν έλαβαν απαντήσεις.

Και δεν θα πάρουν ποτέ βεβαίως… διότι δεν υπάρχουν σοβαρές απαντήσεις.

Όλη αυτή η ζοφερή ιστορία κατά της Πατρίδας μας δεν ήταν ποτέ προϊόν κάποιας δημοσιογραφικής έρευνας. Ήταν μια άθλια προπαγάνδα, στημένη και χειραγωγούμενη προκειμένου να πλήξει εθνικά συμφέροντα. Ευτυχώς έστω και αργά η αλήθεια νίκησε… Το κακό είναι ότι ουδείς από αυτούς δεν ζήτησε μέχρι σήμερα ούτε μισή συγγνώμη…




Εκδόθηκε η NAVTEX νότια της Κρήτης: Επεκτείνονται οι σεισμικές έρευνες της ExxonMobil
  


5Apostagma.grNewsroom0 
Η Navtex αφορά το πλοίο Sanco Swift το οποίο ρυμουλκεί καλώδιο 12 χιλιομέτρων.

Οι εξελίξεις τρέχουν στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ενεργειακή σκακιέρα, καθώς στην έκδοση Navtex για την επέκταση των σεισμικών ερευνών προκειμένου να εντοπιστούν κοιτάσματα υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης προχώρησε το Πολεμικό Ναυτικό.

Η Navtex αφορά το πλοίο Sanco Swift το οποίο ρυμουλκεί καλώδιο 12 χιλιομέτρων. αμερικανικού πετρελαϊκού κολοσσού, ο οποίος επιταχύνει τις διαδικασίες ώστε να γίνει πιο νωρίς η ερευνητική γεώτρηση, η οποία θα πιστοποιήσει την ύπαρξη ή μη αξιοποιήσιμων κοιτασμάτων. Στην Αθήνα ωστόσο επανεμφανίστηκαν στελέχη της αμερικανικής Chevron, η οποία φέρεται να εξετάζει τη δυνατότητα εισόδου της μέσω εξαγοράς μεριδίου σε υπό παραχώρηση περιοχές της Κρήτης και του Ιονίου.

Όπως αναφέρεται στην Navtex αφορά «ανάπτυξη εξοπλισμού και σεισμικές έρευνες» που θα πραγματοποιηθούν από το πλοίο Sanco Swift το οποίο υποστηρίζεται από το πλοίο Alexander 3. Η Navtex αφορά τις έρευνες που πραγματοποιεί στην περιοχή η ExxonMobil και προβλέπει πλέον την επέκτασή τους και έχει ισχύ «μέχρι νεωτέρας».

Οι δύο Navtex καλύπτουν την πορεία του πλοίου Sanco Swift της νορβηγικής εταιρίας PGS επί των δύο οικοπέδων που ανήκουν στην κοινοπραξία ExxonMobilHelleniq Energy με αρμόδιους παράγοντες να μην κρύβουν την προσδοκία τους για ένα κοίτασμα που θα είναι εξαιρετικά σημαντικό, αλλά και για αρκετά γρήγορη αξιοποίησή του, εφόσον είναι κατάλληλο, κατά τα πρότυπα άλλων μεγάλων κοιτασμάτων στην περιοχή μας. .

Μετά τη συλλογή και επεξεργασία των σεισμικών δεδομένων σε συνδυασμό με τα υπάρχοντα γεωλογικά μοντέλα και άλλα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα, θα ακολουθήσει επιλογή και ιεράρχηση στόχων για διενέργεια ερευνητικών γεωτρήσεων, σύνταξη μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και διαγωνιστική διαδικασία για τη διενέργεια ερευνητικής γεώτρησης.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Πρώτο Θέμα, η έναρξη των ερευνών αυτών σηματοδοτεί ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο στην κυβερνητική στρατηγική για την αξιοποίηση των όποιων πόρων φυσικού αερίου της Ελλάδας, της προσπάθειας για ενεργειακή μετάβαση σε ένα πιο βιώσιμο ενεργειακό μείγμα και ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας τη ίδιας, αλλά και της Ευρώπης.

Οι έρευνες για την εξερεύνηση υδρογονανθράκων, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα αυστηρότερα διεθνή πρότυπα για την προστασία του περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνονται ανάμεσα στα άλλα: Χρήση του πρωτοκόλλου «ήπιας εκκίνησης». Διπλασιασμός των παρατηρητών των θαλάσσιων θηλαστικών πάνω στα ερευνητικά πλοία. Επέκταση της ακτίνας της ελάχιστης ζώνης ασφαλείας γύρω από το ερευνητικό πλοίο. Ζώνη αποκλεισμού 1 χιλιομέτρου γύρω από τις περιοχές «Natura» καθώς και τις ιχθυοκαλλιέργειες. Παρουσία ανεξάρτητου παρατηρητή της ΕΔΕΥΕΠ στο ερευνητικό σκάφος.




Πολυτεχνειούπολη: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία 14 ατόμων της συμμορίας
  

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την Αστυνομία τα στοιχεία ταυτότητας 14 ατόμων της συμμορίας της Πολυτεχνειούπολης.INTIME Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την Αστυνομία τα στοιχεία ταυτότητας 14 ατόμων της συμμορίας της Πολυτεχνειούπολης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικών Διατάξεων της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας καθώς και οι φωτογραφίες δεκατεσσάρων (14) ατόμων, οι οποίοι αποτελούν μέλη των τριών συμμοριών που διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε καταστήματα και οικίες και διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, με ορμητήριο τις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης του Ζωγράφου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας:οι 10 είναι Αλβενοί και οι 4 Έλληνες (φωτό και στοιχεία στο διαδίκτυο) «Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τις σχετικές Εισαγγελικές Διατάξεις, αποσκοπεί στη διερεύνηση συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, στην περιέλευση πληροφοριών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ασύλληπτων μελών της οργάνωσης και στην προστασία του κοινωνικού συνόλου κάνοντας αντιληπτό τον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης προς τους πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό 210-8695537 ή 2108695538 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας».

CNN Newsroom 26 Νοεμβρίου 2022




Ουκρανία: Ο Ζελένσκι λέει ότι 6 εκατομμύρια νοικοκυριά είναι χωρίς ηλεκτρικό μετά από τους βομβαρδισμούς
  

Περισσότερα από έξι εκατομμύρια νοικοκυριά στην Ουκρανία παραμένουν στο σκοτάδι λόγω της διακοπής της ηλεκτροδότησης σήμερα, δύο ημέρες μετά τα μαζικά ρωσικά πλήγματα στη χώρα, ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Απόψε (Παρασκευή) οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση συνεχίζονται στις περισσότερες περιοχές και στο Κίεβο. Περισσότερα από έξι εκατομμύρια νοικοκυριά συνολικά», ενώ την Τετάρτη, την ημέρα των βομβαρδισμών, έμειναν χωρίς ρεύμα σχεδόν 12 εκατομμύρια, όπως είπε ο Ζελένσκι στο καθημερινό διάγγελμά του.

Οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο είναι το Κίεβο -με περίπου 600.000 νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό απόψε- και η περιφέρειά του, καθώς επίσης και οι επαρχίες της Οδησσού, του Λβιφ, της Βινίτσια και του Ντνιπροπετρόφσκ. Ο Ζελένσκι κάλεσε τους Ουκρανούς να εξοικονομούν ενέργεια στις ζώνες όπου έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.

Η στρατηγική της Μόσχας που συνίσταται στους βομβαρδισμούς των ενεργειακών υποδομών χαρακτηρίστηκε «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» από τον Ουκρανό πρόεδρο ο οποίος νωρίτερα σήμερα επισκέφθηκε το Βίσγκοροντ, μια πόλη στα βόρεια του Κιέβου όπου την Τετάρτη σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες.

Από Militaire News 25/11/2022


Δεν υπάρχουν σχόλια