Header Ads

Δημοτικά νέα (Φ.1817)

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Ο Δήμαρχος Κορινθίων στην λαϊκή συνέλευση του Λεχαίου
  


Β.Νανόπουλος: «Είμαστε έμπρακτα στο πλευρό σας, με ενέργειες και έργα ακόμα και εκτός αρμοδιότητας μας»


Στο κάλεσμα των παραγωγών της δημοτικής ενότητας Άσσου – Λεχαίου για ανοιχτή συζήτηση με αντικείμενο το νερό, ανταποκρίθηκε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο Λεχαίου με αρκετά μεγάλη συμμετοχή παραγωγών και διήρκησε πλέον των 2,5 ωρών.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε στην πρώτη του τοποθέτηση τους παρευρισκόμενους παραγωγούς για τις ενέργειες που ο δήμος έχει υλοποιήσει ακόμα και πέραν των αρμοδιοτήτων του αλλά και για εκείνες που έχει δρομολογήσει.

Συγκεκριμένα:

Ενέργειες του δήμου και του δημάρχου εξασφάλισαν το καλοκαίρι ποσότητες ύδατος ώστε να μην καταστραφούν σε ολοκληρωτικό βαθμό οι καλλιέργειες. Υπήρξε προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου στον ΑΟΣΑΚ και δέσμευση του σε ιδιώτες με γεωτρήσεις για την συνδρομή τους ώστε να εξασφαλιστούν οι σωτήριες ποσότητες. «Το ίδιο θα πράξουμε και την επόμενη χρονιά. Δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου όμως ο δήμος θα το πράξει για να στηρίξει τους παραγωγούς του» είπε ο Βασίλης Νανόπουλος.

Ενέργειες του δήμου και του δημάρχου έδωσαν στους κατοίκους του Ζευγολατιού τους καλοκαιρινούς μήνες νερό στις βρύσες τους όταν το χωριό ήταν σε απόγνωση.

Ενέργειες του δήμου και του δημάρχου για τον έλεγχο του δικτύου και την απαλοιφή του φαινομένου της κλοπής του νερού από επιτηδείους. Κατατέθηκαν μηνύσεις και οι υπόλογοι οδηγήθηκαν στην δικαιοσύνη.

Ολοκλήρωση του έργου του Βιολογικού για την αξιοποίηση του συνόλου των υδάτων για άρδευση μέσα από τριτοβάθμια επεξεργασία. Υπολείπονται μόνο 100 μέτρα για την παράδοση του έργου που δεν θα λύσει μεν το πρόβλημα αλλά θα το ανακουφίσει σε μεγάλο βαθμό.

Στις ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί:

Κατασκευή νέων μικροφραγμάτων που θα δεσμεύσουν τις ποσότητες των υδάτων αποτρέποντας την κατάληξή τους στην θάλασσα. Ο Δήμος σε συνεννόηση με την Περιφέρεια δρομολογεί τέτοια μικροφράγματα σε Άγιο Βασίλειο – Αθίκια, Κλένιες και Σπαθοβούνι ενισχύοντας τα υπάρχοντα.

Δημοπράτηση του μεγάλου έργου της αποχέτευσης στην Δ.Ε Άσσου – Λεχαίου, τα τεύχη δημοπράτησης θα είναι έτοιμα σε δυο εβδομάδες, ο ανάδοχος αναμένεται το πρώτο εξάμηνο του νέου έτους και η δυνατότητα άρδευσης από το έργο αυτό θα υπάρχει από το καλοκαίρι του 2024 Έργο άρδευσης για Άσσο Λέχαιο - Περιγιάλι , αναμένεται εντός του Δεκεμβρίου η έγκριση του από το Υπουργείο. Στόχος να δημοπρατηθεί άμεσα και το νερό του βιολογικού να φτάνει μέχρι τον Άσσο σε 15 μήνες από την έναρξη του. Προβλέπει κατασκευή δεξαμενής με παροχή ύδατος πίεσης έως και 6 ατμόσφαιρες που θα λειτουργεί ως αποθήκη για το επεξεργασμένο νερό του Βιολογικού και 9 χιλιόμετρα δίκτυο άρδευσης.

Εγκατάσταση μετεωρολογικών σταθμών σε σημεία του δήμου Κορινθίων. Ήδη υπάρχει μελέτη για 3 σταθμούς, την άνοιξη θα είναι εν λειτουργία Λειτουργία τμήματος αγροτικής ανάπτυξης του δήμου , προβλέπεται στον υπό έγκριση οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας Ο Δήμαρχος έθεσε και το ζήτημα του εγκιβωτισμού της Λίμνης Στυμφαλίας, ένα έργο που διαθέτει μελέτη από την δεκαετία του ’60 αλλά δεν έχει εκτελεστεί παρ ότι θα ήταν σωτήριο.

«Ο Δήμος αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για τους παραγωγούς καθημερινά. Βρίσκεται σε συνεργασία και συνεννόηση μαζί τους κι αυτό θα συνεχίσει να κάνει γιατί το πρόβλημα της λειψυδρίας είναι μεγάλο και διαρκές. Μελετούμε όλες τις πιθανές λύσεις για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας όπως η σύνδεση με την ΕΥΔΑΠ και η αφαλάτωση όπου αυτή είναι κατάλληλη σαν μέθοδος και δρομολογούμε όλα εκείνα τα έργα που θα μειώσουν τις συνέπειες της στο μέλλον.

Ο Δήμος Κορινθίων και ο Δήμαρχος δεν κάνουν πολιτική με το νερό και τους παραγωγούς. Ακόμα και χωρίς να έχει αρμοδιότητα παρεμβαίνει ώστε να δίνει λύσεις. Αυτό έκανε το καλοκαίρι που πέρασε, αυτό θα συνεχίσει να κάνει» ανέφερε ο Δήμαρχος στην τοποθέτηση του.

Εξαιρετικά σημαντική υπήρξε και η τοποθέτηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργου Πούρου, καταγόμενου από την περιοχή ο οποίος υπερθεμάτισε στην παρέμβαση που έκανε το καλοκαίρι ο δήμος Κορινθίων και ο δήμαρχος παρ ότι δεν υπήρχε αρμοδιότητα του, ώστε να αρδευτεί η Δημοτική ενότητα και να δοθεί νερό στις βρύσες του όμορου Ζευγολατιού. Ο Αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στο έργο άρδευσης των 4 περιοχών της δημοτικής ενότητας με πρόβλεψη αρδευτικού δικτύου 9 χλμ και χρονοδιάγραμμα 15 μηνών. Κλείνοντας μίλησε για «πράξη έργου» εκ μέρους του δήμου Κορινθίων σημειώνοντας πως «όλα τα υπόλοιπα είναι θεωρίες και πολιτική».



Εγκαινιάζεται στις 29/11 το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Κορινθίων

Μια ακόμα δομή στήριξης και φροντίδας των συμπολιτών μας
  


Την λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας, μιας ακόμα δομής στήριξης, βοήθειας και φροντίδας των δημοτών, ανακοίνωσαν το πρωί ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Σπύρος Ζαχαριάς, η προϊσταμένη των Κοινωνικών Υπηρεσιών Αναστασία Σπυροπούλου και η Συντονίστρια της νέας δομής Αμαλία Σούκουλη. Το ΚΕΠ Υγείας στεγάζεται στο κτίριο του τμήματος Κοινωνικής πολιτικής στην Πυλαρινού 67 (ισόγειο) και εγκαινιάζεται την προσεχή Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 στις 18:00 το απόγευμα παρουσία του προέδρου του δικτύου Υγιών πόλεων, μέλος του οποίου είναι ο δήμος Κορινθίων, κ.Γιώργου Πατούλη.

«Είναι μια ακόμα σημαντική δομή προληπτικής ιατρικής που προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες στους δημότες μας. Μέσα από το ΚΕΠ υγείας οι πολίτες έχουν την δυνατότητα της ενημέρωσης, της επαφής με τους γιατρούς που έχουν ανάγκη και βεβαίως πρόληψης συγκεκριμένων νοσημάτων , η πρόληψη σώζει ζωές το γνωρίζουμε όλοι » ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.

Ο δήμαρχος Κορινθίων ανακοίνωσε τέλος, τον σχεδιασμό που αφορά στην νοσηλεία κατ οίκον από το δήμο, μια άκρως σημαντική υπηρεσία η οποία θα δίνει την δυνατότητα σε πολίτες που δεν μπορούν να μετακινηθούν εκτός της οικίας τους να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες και τις όποιες ιατρικές πράξεις στον χώρο τους.

«Είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι ως δημοτική αρχή στην βοήθεια, την στήριξη και την φροντίδα των δημοτών μας, ο δήμος Κορινθίων εγκαινιάζει το ΚΕΠ Υγείας την επόμενη εβδομάδα, μια ακόμα δομή στην οποίαν οι συμπολίτες μας μπορούν να βρουν στήριξη και φροντίδα» σημείωσε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Ζαχαριάς ανακοινώνοντας παράλληλα την έναρξη του προγράμματος «Νταντάδες της γειτονιάς», την επανέναρξη του προγράμματος «ΕΞΩ ΜΑΖΙ», τις προσεχείς δράσεις του κέντρου συμβουλευτικής γυναικών για την παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών.

«Φροντίζουμε μέσα από ένα πλέγμα δράσεων, υπηρεσιών και δομών να καλύπτουμε κάθε ανάγκη ανακουφίζοντας τις δυσκολίες των συμπολιτών μας» κατέληξε ο Αντιδήμαρχος ευχαριστώντας ιδιαιτέρως το προσωπικό του τμήματος που κατορθώνει σε δύσκολες περιόδους να υλοποιεί όλες αυτές τις δράσεις καλύπτοντας ανάγκες της τοπικής κοινωνίας .

Η συντονίστρια του ΚΕΠ Υγείας κ.Αμαλία Σούκουλη αναφέρθηκε λεπτομερώς στην λειτουργία του, στις υπηρεσίες που θα παρέχει και βεβαίως στην δυνατότητα που έχουν οι πολίτες να δημιουργήσουν το δικό τους προφίλ υγείας, με απόλυτη εχεμύθεια, είτε επισκεπτόμενοι το ΚΕΠ Υγείας στον χώρο του, είτε δημιουργώντας το οι ίδιοι ηλεκτρονικά στο site του ΚΕΠ Υγείας του δήμου Κορινθίων το οποίο λειτουργεί εδώ https://www.korinthos.gr/%ce%ba%ce%b5%cf %80%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce %b9%ce%b1%cf%82-2/ 

Τις λεπτομέρειες του προγράμματος «Νταντάδες της γειτονιάς» έδωσε η προϊσταμένη των κοινωνικών Υπηρεσιών Αναστασία Σπυροπούλου λέγοντας πως πρόκειται το σημαντικότερο πρόγραμμα στον άξονα της εναρμόνισης της επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής και της ενίσχυσης της γυναικείας εργασίας, καθώς έρχεται να καλύψει την καθημερινή ανάγκη πολλών οικογενειών, και ιδίως των εργαζομένων μητέρων, για πιστοποιημένες υπηρεσίες φροντίδας των βρεφών και νηπίων τους προκειμένου να επιστρέψουν στην εργασία τους ή να αναζητήσουν νέα.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ:

https://www.korinthos.gr/ level-social-support-ntantadesindex/




Σε εξαιρετικό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Κορινθίων με την αναπληρώτρια Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αρμενίας
  

Β.Νανόπουλος: «Μας ενώνουν ιστορικοί δεσμοί με τον λαό της Αρμενίας, δημιουργούμε ως δημοτική αρχή και νέους με επίκεντρο τον πολιτισμό» 

Ιδιαίτερης συμβολικής σημασίας αλλά και ουσίας ήταν η συνάντηση που είχε σήμερα ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος με την Αναπληρώτρια Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Ελλάδα κ.Hasmik Dashtouan και την συνεργάτιδα της, σύμβουλο της πρεσβείας της Αρμενίας κ. Armine Ajeksanyan στο γραφείο του στο δημαρχείο Κορίνθου.

Οι ιστορικοί δεσμοί των δυο χωρών κυριάρχησαν στην συζήτηση που διήρκησε πλέον της μισής ώρας όμως τέθηκαν και τα θεμέλια για την ανάπτυξη νέων πολιτιστικών δεσμών με μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων που θα λάβουν συγκεκριμένη μορφή σε επόμενη συνάντηση.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γι αυτήν την συνάντηση. Αποδεικνύει τις άριστες σχέσεις που διατηρεί ο δήμος μας με τους Αρμενίους. Οι σχέσεις μας είναι ισχυρές. Είναι ιστορικές και ο δήμος μας σέβεται και τιμά το παρελθόν.

Επενδύει όμως και στο μέλλον με την δημιουργία σχέσεων πολιτισμού. Δεσμών άρρηκτων που με συναντήσεις, αδελφοποιήσεις, εκδηλώσεις και κοινές δράσεις με την Ελληνική μειονότητα της Αρμενίας που θα δείτε να εξελίσσονται τους επόμενους μήνες» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων με το πέρας της συνάντησης.



Συνάντηση Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου με τον νέο Πρόεδρο του Ευθύμειου Κέντρου
  


Τον νέο Πρόεδρο του Ευθύμειου Κέντρου Κορίνθου κ. Κωνσταντίνο Μαγκλάση συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.

Συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στο Κέντρο και οι τρόποι στήριξης του δήμου ώστε το Κέντρο να συνεχίσει να προσφέρει φροντίδα και ανακούφιση στα παιδιά με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειες τους.

«Το Ευθύμειο Κέντρο έχει μια μακρά πορεία στην Κορινθία και βοηθά με ουσιαστικό τρόπο τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειές του. Ο Δήμος Κορινθίων θέλει να βρει τρόπους να στηρίξει το κέντρο και θα το κάνει ώστε να συνεχίσει να αποτελεί γι αυτά τα παιδιά και τις οικογένειές τους ασφαλές καταφύγιο και στα επόμενα χρόνια» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων με το πέρας της συνάντησης.




ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


Οι περιβαλλοντικές δράσεις συνεχίζονται: «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης»
 


Οι περιβαλλοντικές δράσεις συνεχίζονται!

Το «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης» στο Πάρκο Μάτση από τους μαθητές και της μαθήτριες του 1ου & 2ου Δημοτικού σχολείου Λουτρακίου Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ΑΕ (Ε.Ε.Α.Α.) πραγματοποίησε τη δεύτερη περιβαλλοντική του δράση, το «ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ», το πρωί της Τρίτης 15 Νοεμβρίου 2022, στο Πάρκο Δ. Μάτση Λουτρακίου, με τη συμμετοχή των μαθητριών και των μαθητών του 1ου & του 2ου Δημοτικού σχολείου Λουτρακίου.

Το ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ είναι ένα καινοτόμο, πρωτότυπο, ψυχαγωγικό και ταυτόχρονα, εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διασκεδάζει και παράλληλα εκπαιδεύει τα παιδιά σχετικά με τα ανακυκλώσιμα υλικά. Βασικός στόχος της δράσης είναι η εμπέδωση της κουλτούρας της ανακύκλωσης.

Οι μικροί «ανακυκλωτές» διασκέδασαν, έπαιξαν, τραγούδησαν και χόρεψαν με τις 2 μασκώτ της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης. Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, τα μέλη του συνεργείου συνεργατών της Ε.Ε.Α.Α. εξηγούσαν στα παιδιά τους όρους κάθε παιχνιδιού. Έτσι απλά, με διαδραστικό και βιωματικό τρόπο, τα παιδιά έμαθαν να ξεχωρίζουν τα ανακυκλώσιμα από τα μη ανακυκλώσιμα υλικά.

Στο τέλος της δράσης, διανεμήθηκε στους εκπαιδευτικούς έντυπο υλικό με όλα τα υλικά που επιτρέπεται και δεν επιτρέπεται να ρίχνουμε στον μπλε κάδο, προκειμένου να αναρτηθεί σε κάθε σχολείο. Παράλληλα, σε κάθε παιδάκι προσφέρθηκε μία τσάντα ανακύκλωσης με έντυπο ενημερωτικό υλικό και ένα μικρό δωράκι (μαγνητάκια ανακύκλωσης).

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος “ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ” του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.



𝟏𝟖𝐭𝐡 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐚𝐧 𝐖𝐮𝐬𝐡𝐮 𝐂𝐡𝐚𝐦𝐩𝐢𝐨𝐧𝐬𝐡𝐢𝐩 & 𝟔𝐭𝐡 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐚𝐧 𝐊𝐮𝐧𝐠 𝐅𝐮 𝐂𝐡𝐚𝐦𝐩𝐢𝐨𝐧𝐬𝐡𝐢𝐩
   


Πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου για το 18ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γουσού και το 6ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κουνγκ φου, σήμερα 11 Νοεμβρίου 2022, στο Δημαρχείο Λουτρακίου. Παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού- Πολιτισμού- Τουρισμού κ. Αθανάσιος Παπαθανασίου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικού – Διοικητικού κ. Αναστάσιος Σακελλαρίου, οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γουσού Κουνγκ Φου, ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Αδόργιαστος, ο Αντιπρόεδρος κ. Λάμπρος Σταμούλης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Παναγιώτης Πιερράκος, καθώς επίσης, ο Διευθυντής του Αθλητικού τμήματος του Sportcamp κ. Μιχάλης Ξηρογιάννης.

Ο κ. Παπαθανασίου εξέφρασε τη χαρά του για τη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και ευχαρίστησε τους εκπροσώπους για τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη που επέδειξαν. Οι συμμετέχοντες, μας πληροφόρησε πως ήδη απολαμβάνουν τη διαμονή τους σε διάφορα ξενοδοχεία που βρίσκονται εντός της πόλης. Σε συνέχεια των δηλώσεων, τον λόγο έλαβε ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, κάνοντας λεπτομερή αναφορά στο άθλημα. Πληροφόρησε πως υπάρχει μια μεγάλη γκάμα ειδών πάνω στο Wushu και πως χάρη στην αρμονία που υπάρχει μεταξύ των μελών της Ομοσπονδίας αλλά και των αθλητών, στην Ελλάδα το άθλημα έχει αποκτήσει μεγάλη εξέλιξη και πρόοδο τόσο στο επίπεδο αθλητών όσο και σε διοργανώσεις.

Στη συνέχεια της συνέντευξης, ο πρόεδρος κύριος Αδόργιαστος δήλωσε πως πρώτη φορά στη χώρα μας διεξάγεται ένα πρωτάθλημα τόσο μεγάλης εμβέλειας όσον αφορά το WushuKungFu. Ένα γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό καθώς η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία επέδειξε την εμπιστοσύνη της προς την Ελληνική Ομοσπονδία προβαίνοντας στην έγκριση του Πρωταθλήματος. Για την επίτευξή του, όπως ανέφερε, σημαντικό ρόλο έπαιξε η άψογη συνεργασία τους με τον Δήμο και το Sportcamp, χαρακτηρίζοντάς τους ιδιαίτερα φιλόξενους.

Επιπλέον, πρόσθεσε πως στόχος της Ομοσπονδίας είναι η μεταλαμπάδευση των αξιών του Wushu στους νέους. Ο κ. Ξηρογιάννης, σε συνέχεια των λόγων των προαναφερθέντων, επιβεβαίωσε την αμοιβαιότητα για την καλή συνεργασία με τα μέλη της διοργάνωσης, κι όπως κι εκείνοι, έτσι και ο ίδιος ανέφερε πως οι μέρες αυτές αποτελούν μόνο την αρχή, καθώς έπονται μεγάλες διοργανώσεις ευρωπαϊκού βεληνεκούς. Ο κ. Σακελλαρίου ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τις πληροφορίες που μοιράστηκαν και προσκάλεσε την τοπική κοινωνία να παρακολουθήσει από κοντά αυτό το μεγάλο γεγονός.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον αριθμό συμμετεχόντων αθλητών και τις χώρες προέλευσής τους, τα μέλη της διοργάνωσης αποκρίθηκαν πως αγγίζουν τους 700 αθλητές από πλήθος χωρών, όπως Αζερμπαϊτζάν, Γερμανία, Ελβετία, Ισπανία Ιταλία, Ελλάδα αλλά και πολλές άλλες. Τo 18ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Wushuκαι το 6ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Kung Fu διοργανώνoται στο Λουτράκι για 6 μέρες, από τις 10 έως τις 16 Νοεμβρίου 2022. Περιλαμβάνει ένα μεγάλο εύρος ηλικιακών κατηγοριών, από παιδία 10 ετών μέχρι και άτομα των 60 ετών. Το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Wushu Kung fu πρόκειται να φιλοξενηθεί στην όμορφη λουτρόπολη και θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αυτό, περισσότεροι από 400 αθλητές από 20 χώρες καθώς και 200 Έλληνες αθλητές πρόκειται να ταξιδέψουν από διάφορα μέρη της χώρας.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Λουτρακίου “Γ. Γαλανόπουλος” στο Λουτράκι, όπως και τα αγωνίσματα όλες τις αγωνιστικές μέρες..

Γραφείο Τύπου




ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


«Μαθητές εν Δράσει» 
Παρουσίαση μαθητικών δραστηριοτήτων στον Νέο Portal του Δήμου
  


Σας ενημερώνουμε ότι έχουμε δημιουργήσει στο νέο μας δικτυακό τόπο μια ιδιαίτερη κατηγορία δελτίων τύπου που θα δώσει το βήμα σε όλα τα σχολεία του Δήμου μας να παρουσιάζουν τις δραστηριότητες των μαθητών τους. Η ιδέα προέκυψε μετά από πρωτοβουλία της Διευθύντριας του Γενικού Λυκείου Ξυλοκάστρου κας Αντωνίας Αράπολγου και της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής – Πολιτισμού – Παιδείας & Αθλητισμού κας Ελίνας Μενούνου και ολοκληρώθηκε με την πολύτιμη συμβολή της καθηγήτριας κας Ιωάννας Δρυ και των μαθητών της.

Η ενότητα έχει τίτλο «Μαθητές εν Δράσει» όπως και η ομάδα που έχει δημιουργήσει το ΓΕΛ Ξυλοκάστρου και συμμετέχει στο Πρόγραμμα Βουλή των Εφήβων.

URL: https://bit.ly/3TOMo9R 

Περιμένουμε από όλα τα σχολεία να μας αποστείλουν στο info@ xylokastro.gov.gr τα πρώτα δελτία με τις δραστηριότητες τους.

Χρειαζόμαστε για κάθε δελτίο τον τίτλο του, φωτογραφίες ή/ και βίντεο και μια περιγραφή. Στο Θέμα του email να υπάρχει ο τίτλος «Μαθητές εν Δράσει».

Ανυπομονούμε να αναδείξουμε όλες τις αξιόλογες πρωτοβουλίες των μαθητών και καθηγητών των σχολείων του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.




Επαναλειτουργεί το Ιατρείο Ψυχικής Υγείας στο Ξυλόκαστρο
  


Σε επαναλειτουργία τέθηκε το Ιατρείο Ψυχικής Υγείας στο Ξυλόκαστρο από τον Οκτώβριο και τα ραντεβού θα πραγματοποιούνται κάθε δεύτερο Σάββατο του μήνα από τις 10.00π.μ. έως τις 12.00μ.μ. Για τον Νοέμβριο εκτάκτως το ιατρείο θα λειτουργήσει στις 26 του μήνα, ημέρα Σάββατο.

Για ραντεβού μπορείτε να καλέσετε στο 2743029308.

Η ψυχική μας υγεία θεωρείται η βάση για μια υγιή ζωή, επηρεάζεται από κοινωνικούς, ψυχολογικούς και βιολογικούς παράγοντες,




ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ»

Εποχή αβεβαιότητας
  


-Σε μια εποχή μεγάλης αβεβαιότητας, οικονομικής, υγειονομικής, ενεργειακής και ανθρωπιστικής κρίσης, η Δημοτική αρχή του Δήμου Σικυωνίων, αποφάσισε, με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής, κατά πλειοψηφία, αύξηση 80% έως 140% στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας-φωτισμού οικιών, επιχειρήσεων και επαγγελματικών χώρων, που με το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων και τις επιβαρύνσεις από το κόστος των καυσίμων θα ξεπεράσει και αυτά ακόμα τα ποσοστά.

Στην νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για συνέχιση της διαδικασίας την Παρασκευή 18-11-2022 ώρα 19,30, παρευρέθηκαν πολλοί πολίτες του Δήμου Σικυωνίων και εξέφρασαν με έντονο τρόπο την δυσαρέσκειά τους προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας που υπερψήφισαν τα δυσβάσταχτα αυτά ανταποδοτικά τέλη. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τη διακοπή της συνεδρίασης του Δ.Σ.

Στην νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα 21-11-2022 το βράδυ, σε συνέχεια της προηγούμενης συνεδρίασης, με την παρουσία 40-50 πολιτών επικράτησε απόλυτο χάος και έντονες αποδοκιμασίες προς τους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας και κυρίως προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. για μη τήρηση της διαδικασίας και του κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου, με τελική συνέπεια τη νέα οριστική διακοπή της συνεδρίασης του Δ.Σ.

Προσωπικά δεν με εξέπληξε το αποτέλεσμα αυτό, όσον αφορά την συμπεριφορά του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σικυωνίων, γιατί το είχα επισημάνει κατά το παρελθόν.

Ο επανεκλεγείς, αρχές του 2021, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου λειτουργούσε, και δυστυχώς συνεχίζει να λειτουργεί, αποκλειστικά με γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του επικεφαλής και συνολικά της Δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων.

Ενσωματώθηκε στο σάπιο σύστημα του επικεφαλής της Δημοτικής αρχής υπηρετώντας το δόγμα της καθεστωτικής, έως φασιστικής συμπεριφοράς προς Δημοτικούς Συμβούλους και κατ’ επέκταση προς τους πολίτες του Δήμου Σικυωνίων.

Ανέχθηκε πολλές φορές, χωρίς καμία αντίδραση, υβριστικές συμπεριφορές του επικεφαλής της Δημοτικής αρχής προς Δημοτικούς Συμβούλους.

Σιώπησε, χωρία καμία αντίδραση, σε απαξιωτικές συμπεριφορές στελεχών της Δημοτικής αρχής προς συναδέλφους τους Δημοτικούς Συμβούλους κατά την διάρκεια λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεν λειτούργησε με ουδετερότητα ως συνδετικός κρίκος για τη συνοχή όλων των Δημοτικών Παρατάξεων και των Δημοτικών Συμβούλων, με μοναδικό σκοπό την προσφορά υπηρεσιών, από όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, προς τους πολίτες και τον Δήμο Σικυωνίων.

Απαξίωσε πλήρως τον θεσμό του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την περίοδο που είχα την τιμή να εκπροσωπώ τους πολίτες από την θέση αυτή, , προσβάλλοντας έτσι τους εκπροσώπους των πολιτών και τις επιλογές των Δημοτικών Παρατάξεων.

κ. Πρόεδρε «απολαμβάνετε» τα επίχειρα των μέχρι σήμερα συμπεριφορών σας ως πρόεδρος του Δ.Σ. Συνεχίστε το ατέρμονο ταξίδι σας στις αντιδημοκρατικές και καθεστωτικές διαδρομές που επιλέξατε.

ΚΙΑΤΟ 22 - 11- 2022 
Νικόλαος Ζαχαρόπουλος 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ»
ΠΡ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ-ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ




ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ


Προς χρήση το δίκτυο αποχέτευσης Βέλου
  


Σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ελέγχου λειτουργίας του νέου δικτύου αποχέτευσης στην Κοινότητα Βέλου, και το δίκτυο παραδίδεται προς άμεση χρήση.

Για το λόγο αυτό ο Δήμος Βέλου Βόχας, σας γνωστοποιεί ότι θα πρέπει να προσέλθετε στα γραφεία της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου στο Ζευγολατιό για την υποβολή αίτησης σύνδεσης των ακινήτων σας με το δίκτυο αποχέτευσης, ώστε να εκδοθεί η απαραίτητη άδεια σύνδεσης.

Κάθε ακίνητο είτε πρόκειται για οικοδομή είτε για άλλη εγκατάσταση συνδέεται υποχρεωτικά με το δίκτυο αποχέτευσης στον αντίστοιχο δρόμο του σχεδίου πόλεως μετά την έκδοση της σχετικής άδειας και με δαπάνη του/των ιδιοκτήτη/ιδιοκτητών.

Σας ενημερώνουμε ότι υποχρεωτικά συνδέονται με το δίκτυο και ακίνητα που έχουν στεγανό βόθρο, όπως διαβεβαιώνει η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε.

Κορινθίας.

Η αίτηση κατατίθεται μόνο από τον ιδιοκτήτη (ή κατάλληλα εξουσιοδοτημένο πρόσωπο) και περιλαμβάνει τα στοιχεία του καταναλωτή και του ακινήτου. Επίσης περιλαμβάνει τα στοιχεία σύνδεσης του ακινήτου με το δίκτυο με σκαρίφημα, όπως θα βεβαιώνεται από μηχανικό ή υδραυλικό (κατάλληλα σφραγισμένο και υπογεγραμμένο).

Απαραίτητα έγγραφα του φακέλου της σύνδεσης είναι τα εξής:

Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση (δίνεται από την Υπηρεσία) Αντίγραφο ταυτότητας Λογαριασμό ύδρευσης Συμβόλαιο ιδιοκτησίας Δικαιολογητικά που απαιτούνται κατά περίπτωση Όταν περισσότερες της μίας ιδιοκτησίες (ως τμήματα κάθετης ιδιοκτησίας, δηλ. διώροφα, τριώροφα πολυκατοικίες κ.λπ. ή ως τμήματα οριζόντιας ιδιοκτησίας, δηλ. μεζονέτες κ.λπ.) θα παροχετεύουν τα λύματα τους με κοινό αγωγό και θα αφορούν μία σύνδεση με το δίκτυο, τότε οι ιδιοκτήτες κάνουν κοινή αίτηση με αναφορά όλων των καταναλωτών που θα αφορά η ενιαία σύνδεση (ονοματεπώνυμο και κωδικός ) Τέλος σας διευκρινίζουμε ότι οι εργασίες σύνδεσης με το δίκτυο πραγματοποιούνται μόνο μετά τον έλεγχο της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου.

Απαγορεύεται ρητά οποιαδήποτε εργασία πριν από την έκδοση της απόφασης αυτής.

Πληροφορίες για την χορήγηση διευκρινίσεων στα τηλέφωνα : 2741360537, 2741360539


Δεν υπάρχουν σχόλια