Header Ads

Περιφερειακά νέα (Φ.1817)

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα συμφωνητικό 1,5 εκ ευρώ για το έργο βελτίωσης και συντήρησης του οδικού δικτύου στο Δ.Δ. Φενεού
 


Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε το μεσημέρι σήμερα, Τρίτη 22 Νοεμβρίου, στο διοικητήριο της Π.Ε. Κορινθίας, στην Κόρινθο, εργολαβικό συμφωνητικό 1.527.578,72 ευρώ το οποίο αφορά στην βελτίωση και τη συντήρηση του οδικού δικτύου στο δημοτικό διαμέρισμα Φενεού – έργο προϋπολογισμού 2.300.000 ευρώ.

Είναι η δεύτερη μεγάλη παρέμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο οδικό δίκτυο της Κορινθίας, ιδιαίτερα των ορεινών περιοχών της εν λόγω Π.Ε., καθώς πριν περίπου δέκα ημέρες ο περιφερειάρχης Π. Νίκας είχε υπογράψει εργολαβικό συμφωνητικό 5.750.150,01 ευρώ για την βελτίωση του οδικού άξονα Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα – Καρυά, έργο προϋπολογισμού 7.640.000 ευρώ.

“Με αυτά τα αναμενόμενα για πολλά χρόνια έργα, η Κορινθία και ειδικότερα το ορεινό της τμήμα, αποκτά ένα αναβαθμισμένο οδικό δίκτυο κατά πολύ ασφαλέστερο, συγκριτικά με την υφιστάμενη μέχρι τώρα κατάσταση” σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, προσθέτοντας ότι η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου στην Φενεό είναι 12 μήνες, ενώ σε αυτό στον άξονα Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα – Καρυά 10 μήνες.

Ο Π. Νίκας, εξ άλλου, είχε στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας συνεργασία με τους αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρη Βυτινιώτη και Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Τάσο Γκιολή, καθώς και με τον πρόεδρο της Ενεργειακής Κοινότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργο Οικονόμου.



Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στις εκδηλώσεις που έγιναν στην Τρίπολη για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων
  

“Η Πελοπόννησος έχει δώσει τους περισσότερους αγωνιστές που έπεσαν υπέρ πατρίδος. Σήμερα, εδώ στην Τρίπολη, στη σεμνή τελετή για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων τιμάμε όλα αυτά τα νέα παιδιά που έδωσαν αγώνες, που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι”.

Αυτό σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος παρέστη σήμερα Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, στην δοξολογία στον ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, στο στρατόπεδο “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης” και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων Αρκάδων 1940 – 1941.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις μάχες “στις οποίες αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν τα νέα παιδιά για την ελευθερία όλων μας” και ευχήθηκε να είναι “αιωνία η μνήμη τους”.

Παράλληλα, στις δηλώσεις του, έκανε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του σύγχρονού ελληνικού στρατού, -αναφερόμενος μεταξύ άλλων στην ίδρυση της Σχολής Ευελπίδων από τον Ιωάννη Καποδίστρια το 1828, στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις του Ελευθέριου Βενιζέλου που ολοκληρώθηκαν το 1918, αλλά και στην ανασυγκρότησή του το 1935 και στη συνέχεια το 1944.

Ακόμα, ο Π. Νίκας αναφέρθηκε στο ιστορικό της IV Μεραρχίας Πεζικού (που έχει μετονομαστεί σε ΔΙΚΕ Πελοποννήσου), σημειώνοντας πως ιδρύθηκε το 1912 στο Ναύπλιο και το 1951 εγκαταστάθηκε στην Τρίπολη, συναποτελείται από το 8ο, το 9ο και το 11ο Σύνταγμα, ενώ έδωσε μεγάλες μάχες τόσο στους Βαλκανικούς Πολέμους όσο και στη Μικρασιατική Εκστρατεία αλλά και στο Επος του 1940.

Στη εκδήλωση παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο διοικητής ΔΙΚΕ Πελοποννήσου υποστράτηγος Δημήτρης Σκουφίδης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης Γεωργία Παναγοπούλου και οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Λαγός και Δημήτρης Μακαρούνης, ο πρόεδρος του νομικού προσώπου του δήμου Ηλίας Κούρος, ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Τρίπολης Γιώργος Κούβελας κ.α.



Πίστωση 45,2 εκ ευρώ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από το Ταμείο Ανάκαμψης για παρεμβάσεις βελτίωσης της ασφάλειας του οδικού της δικτύου
  


Πίστωση 45.240.799,02 ευρώ διατίθεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για παρεμβάσεις βελτίωσης της ασφάλειας σε συνολικά 618 σημεία του οδικού της δικτύου.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου προβλέπονται έργα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας και στις 5 Περιφερειακές Ενότητες -Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας- τα οποία αφορούν σε βραχυπρόθεσμες επεμβάσεις σε θέσεις μειωμένης οδικής ασφάλειας του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, που θα υλοποιηθούν από τις Διευθύνσεις Τεχνικών Εργων της κάθε Π.Ε.

Η πιο πάνω πίστωση αποτελεί τμήμα της συνολικής πίστωσης, ύψους 323.718.554,95 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, η οποία με σχετική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη κατευθύνεται για έργα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της χώρας μας -εξαιρουμένων των Περιφερειών Αττικής και Κρήτης.




Από τις δραστηριότητες της Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κα Αθηνάς Κόρκα
  


* Στο 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Φυσικών στο κέντρο του Καζίνου Λουτρακίου με θέμα: «Σύγχρονη Φυσική και Μεγάλα Επιτεύγματα Έρευνα-Τεχνολογία - Καινοτομία - Εκπαίδευση - Περιβάλλον», παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγώτης Νίκας και η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κα Αθηνά Κόρκα.

Ήταν μια συνδιοργάνωση με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, τους Δήμους Κορινθίων και Λουτρακίου-Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων, τη Περιφέρεια Πελοποννήσου κα τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας. Υπήρξε συνεργασία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας - Τμήμα Φυσικής, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑ.Δ.Α), του Ε.Μ.Π –Σ.Ε.Μ.Φ.Ε, του Ε.Κ.Π.Α -Παιδαγωγική Σχολή, της Ένωσης Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδας καθώς και με την ευγενική συμμετοχή και αρωγή του Αριστοτέλειου Κορινθιακού Εκπαιδευτηρίου.

Η Θεματολογία του συνεδρίου εστίαζε στις θεματικές ενότητες, χωρίς να αποκλείει και άλλες σχετικές πάντα με τον γενικότερο τίτλο του: Αστρονομία, Αστροφυσική και Κοσμολογία, Φυσική Υψηλών Ενεργειών, Οπτική Φυσική και Lasers, Φυσική της Ατμόσφαιρας και του Περιβάλλοντος, Νανοτεχνολογία, Ιατρική Φυσική, Ιστορία και Φιλοσοφία της Φυσικής, Διδακτική της Φυσικής και STEM, Παιδαγωγικά Μοντέλα Διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών, Θεωρητική Φυσική, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ToΑειφόρο Σχολείο, Κλιματική Αλλαγή και η διαχείριση της ενέργειας στο σχολείο.

Η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του συνεδρίου με απώτερο στόχο του να φιλοδοξεί και να προσεγγίσει τις νεότερες τάσεις και τεχνολογίες που αναδύονται στη Σύγχρονη Φυσική μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα, επιστημονικές εισηγήσεις, εργαστηριακά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς (Workshops) καθώς επίσης και ειδικές συνεδρίες εκφράζοντας τα θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές του.

** Η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κα Αθηνά Κόρκα, παρευρέθηκε στη παρουσίαση του βιβλίου «Ψηλαφίζοντας τις λέξεις» που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ρέα» με την κα Άννα Μπιθικώτση.

Μια παρουσίαση διανθισμένη με υπέροχα τραγούδια.

Η κα Κόρκα μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη διαχρονική χορωδία της «Ρέας» η οποία έδωσε την δική της νότα στη βραδιά εκφράζοντας τα θερμά συγχαρητήρια.

Την ίδια ημέρα η Αντιπεριφερειάρχης παρευρέθηκε στον αγώνα των κοριτσιών του ΑΣΠ. Ένας δυνατός αγώνας με την νίκη της ομάδας.




Παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας σε εκδηλώσεις για τον αθλητισμό
  


Η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αθηνά Κόρκα παρέστη την περασμένη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου στην τιμητική εκδήλωση για τον Κορίνθιο προπονητή -και συγγραφέα- Γιάννη Κόλλια, στο πλαίσιο της οποίας διεξήχθη, στο δημοτικό στάδιο της Κορίνθου, φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της Εθνικής Ελπίδων του 1998 και του ΠΑΣ Κόρινθος 1963.

Σε δηλώσεις της συνεχάρη τους διοργανωτές -τον Δήμο Κορινθίων και τον ΠΑΣ Κόρινθος- μιλώντας για τον Κορίνθιο προπονητή που το 1998 οδήγησε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος την Εθνική Ελπίδων της Ελλάδας, πολλοί από τους ποδοσφαιριστές της οποίας πρωταγωνίστησαν ως μέλη της Εθνικής Ανδρών του 2004, κατακτώντας το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Εξ άλλου, η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας παρευρέθηκε, το περασμένο Σάββατο 12 του μήνα, στην έναρξη των αγώνων του Παμβοχαϊκού, στο πλαίσιο του πρωταθλήματος βόλεϊ της Β΄ εθνικής κατηγορίας ανδρών στο Κλειστό Γυμναστήριο “Γεώργιος Τριαντάφυλλος”, στο Βραχάτι, εναντίον του Σπαρτιατικού.


Εγκατάσταση εργολάβου στο σημαντικό οδικό έργο Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα

Στην εγκατάσταση του αναδόχου στο μεγάλο οδικό έργο Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα, προϋπολογισμού 7.640.000 ευρώ, το συμφωνητικό για το οποίο υπέγραψε πρόσφατα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, παρέστη η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αθηνά Κόρκα.

Παρουσία της ομάδας μελετητών, των επιβλεπόντων υπαλλήλων της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Κορινθίας, τον ανάδοχο του έργου και την ομάδα του, έγινε επιτόπου ανάλυση των σημαντικών σημείων και των παρεμβάσεων στον εν λόγω οδικό άξονα.

Σε σχετικές δηλώσεις της, η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας αναφέρθηκε στην “εξόχως τουριστική περιοχή η οποία ανέμενε δεκαετίες αυτό το οδικό έργο”, επισημαίνοντας ότι πλέον “οι κάτοικοι από 14 δημοτικά διαμερίσματα θα μπορούν να μετακινούνται με ασφάλεια”.



Από τις δραστηριότητες του Θεματικού αντιπεριφεριάρχη Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Αναστάσιου Γκιολή
  


* Παρευρέθηκα μαζί με τους συναδέλφους μου, Περιφερειακή Αρχή Παναγιώτης Ε. Νίκας στα εγκαίνια της έκθεσης ΠΕΛΟΠΟΝΝΉΣΟΣ ΕΧΡΟ 2022. Συγχαρητήρια πολλά στα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου και ιδιαίτερα Κορινθίας Παναγιώτη Λουζιωτης για την εξαιρετική δουλειά τους αλλά και σε μικρούς και μεγάλους εκθέτες-εμπόρους.

* Άστραψε και βρόντηξε ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης στην ομιλία του. Μίλησε για τις πρωτιές της χώρας μας 
Σύμφωνα με την Eurostat, η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό (73%) επιχειρήσεων που έχουν επενδύσει στην καινοτομία την 3ετια 2018-20,ακολουθεί το Βέλγιο,Γερμανία κ.α Για το Ψώνισε online από την γειτονιά σου(click away) εν μέσω μιας πρωτόγνωρης παγκόσμιας πανδημίας,ενός άγνωστου ιατρικά ομιλώ εχθρού και τις τότε αντιδράσεις από όλους. Αυτές τις ημέρες για το καλάθι του νοικοκυριού που συμπιέζει τις τιμές και αναγκάζει τα Super market σε προσφορές. Η Ελλάδα αλλάζει,προοδεύει με Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

* Χρόνια Πολλά Ελλάδα. Παρευρέθηκα στις εκδηλώσεις για τον Εορτασμό ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αποστόλου Παύλου σήμερα που με λαμπρότητα έγιναν όλα. Η Παναγιά πάντα να ευλογεί τις γυναίκες και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων




Δεν υπάρχουν σχόλια