Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Μαριλένας Σούκουλη - Βιλιάλη (Φ.1815)

Ο λαϊκισμός και η ακρότητα θα ηττηθούν οριστικά στις επόμενες εθνικές εκλογές
  


Σε μια πραγματικά δύσκολη και παρατεταμένη οικονομική και γεωπολιτική συγκυρία η χώρα μας κατάφερε να σταθεί όρθια και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις της εποχής. Καταφέραμε να μην μετατραπεί η υγειονομική πανδημία σε τσουνάμι ανεργίας. Καταφέραμε η χώρα να παρουσιάζει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης εκεί που οι περισσότερες χώρες βυθίζονται στην ύφεση. Καταφέραμε να προσελκύσουμε ξένες επενδύσεις από τεράστιους επιχειρηματικούς ομίλους που δίνουν προοπτική και ελπίδα για αυτές που θα ακολουθήσουν. Καταφέραμε να ενισχύσουμε την αμυντική και διπλωματική θωράκιση της Πατρίδας έναντι ενός προκλητικού γείτονα. 

Καταφέραμε να προχωρήσουμε σε διαρθρωτικές αλλαγές του κράτους όπως για παράδειγμα με την ψηφιοποίηση του ώστε να ανταποκρίνεται, επιτέλους, στις προσδοκίες των πολιτών. Καταφέραμε να ξεπαγώσουμε τα μεγάλα και μικρά έργα υποδομών σε ολόκληρη την χώρα. Καταφέραμε με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα η χώρα μας από μαύρο πρόβατο στην διεθνή πολιτική σκηνή να αποτελεί αξιόπιστο παράγοντα σταθερότητας. Απομένουν πολλά ακόμα να γίνουν και με οδηγό μας την Αλήθεια προς τους πολίτες θα αντιμετωπίσουμε βήμα βήμα τις χρονιές παθογενειες που μαστίζουν τον Τόπο μας. 

Η Ελλάδα προχωράει, παρά τις πρωτόγνωρες δυσκολίες, στον δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας. Δεν είναι ένας δρόμος εύκολος. Οι διεθνείς εξελίξεις διέπονται από ρευστότητα , η οποία αντανακλάται εσωτερικά σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Η ενεργειακή κρίση και οι πληθωριστικές πιέσεις επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών. Η κυβέρνηση προσπαθεί στο μετρό του δυνατού να απορροφήσει τις πιέσεις που προκαλούν στην κοινωνία οι διεθνείς εξελίξεις προχωρώντας στην υιοθέτηση μέτρων δεκάδων δις ευρώ ιδιαίτερα για την ανακούφιση των μικρομεσαίων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας. 

Οι οικονομικοί δείκτες αναδεικνύουν ότι οι προοπτικές για την ελληνική οικονομία είναι θετικές πάντα φυσικά σε εξάρτηση με τις εξελίξεις κυρίως στο μέτωπο του πολέμου. Οφείλουμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με συνέπεια αφήνοντας στην άκρη τις φωνές του λαϊκισμού και της ακρότητας που όσο πλησιάζουν οι εθνικές εκλογές θα δυναμώνουν και θα προσπαθούν να βυθίσουν την ελληνική κοινωνία στο βούρκο των πολιτικών τους επιδιωξεων με όπλο τον κοινωνικό διχασμό και την συντονισμένη παραπληροφόρηση. Η ελληνική κοινωνία όμως τους γνωρίζει και δεν πρόκειται να παρασυρθεί στην νέα προσπάθεια τους να οδηγησουν την χώρα στο ζοφερό παρελθόν τους. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος μπροστά στην ευθύνη δημιουργίας της Ελλάδας της προκοπής και της προόδου. Η επιλογή των πολιτών θα τον δικαιώσει. Μαζί του και όλοι εμείς θα δώσουμε την μάχη να προχωρήσουμε μπροστά με ευθύνη και κυριώς σοβαρότητα.

Μαριλένα Σούκουλη Βιλιάλη 
Σύμβουλος Πρωθυπουργού σε θέματα Χωροταξίας




Δεν υπάρχουν σχόλια