Header Ads

Θέσεις και αντιπαραθέσεις κοινοβουλευτικών κομμάτων /Φ.1812

  

Μητσοτάκης: Χαιρετίζω τα μέτρα Κομισιόν για την ενέργεια – Συμπεριέλαβε δύο ελληνικές προτάσεις
  


Με θέρμη υποδέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πακέτο της Κομισιόν για την ενεργειακή κρίση.

Ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του μετά τη δημοσιοποίηση του έκτακτου πακέτου μέτρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ενεργειακό, έκανε ιδιαίτερη μνεία στο γεγονός ότι συμπεριελήφθησαν δύο κρίσιμες ελληνικές προτάσεις. Πρόκειται για τον μηχανισμό διόρθωσης τιμών στο ενεργειακό χρηματιστήριο και τους διακόπτες κυκλωμάτων στις αγορές παραγώγων ενέργειας.

Παράλληλα, ο Έλληνας πρωθυπουργός σημειώνει ότι η επικείμενη σύνοδος Κορυφής της ΕΕ είναι «μια ευκαιρία να αποκαταστήσουμε τον έλεγχο στις ενεργειακές μας αγορές, θέτοντας ένα όριο στις τιμές και μειώνοντας την ακραία αστάθεια. Αυτό μπορεί να είναι ένα αποφασιστικό βήμα στην προσπάθειά μας να μειώσουμε τις τιμές της ενέργειας για τους Ευρωπαίους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Χαιρετίζω το ολοκληρωμένο πακέτο που πρότεινε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής @ vonderleyen και ιδιαίτερα τη συμπερίληψη δύο προτάσεων που η Ελλάδα ζητούσε εδώ και καιρό: μηχανισμό διόρθωσης τιμών στο TTF και διακόπτες κυκλώματος στις αγορές παραγώγων ενέργειας.

Κικίλιας: Κατά 23,4% και 13,6%, η αύξηση στα έσοδα καταλυμάτων και εστίασης τον φετινό Αύγουστο 
CNN Newsroom Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022 
Ο υπουργός Τουρισμού τόνισε, επίσης, ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες με στόχο τη στήριξη του τουριστικού κλάδουIntime «Η φετινή επιτυχία του τουρισμού αντανακλάται στα έσοδα τα οποία περνούν αδιαμεσολάβητα στη μέση ελληνική οικογένεια και ενισχύουν τις τοπικές κοινωνίες και την εθνική οικονομία», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, στο περιθώριο της εκδήλωσης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) για την παρουσίαση των Σχεδίων Δράσης 2030 για την Περιφέρεια Αττικής.

Ο κ. Κικίλιας, αναφερόμενος στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον Αύγουστο, επεσήμανε ότι «οι κατά 23,4% και 13,6% αυξήσεις στα έσοδα των καταλυμάτων και των καταστημάτων εστίασης, αντίστοιχα, σε σχέση με τον Αύγουστο του 2019, αποδεικνύουν ότι η στρατηγική του υπουργείου Τουρισμού απέδωσε καρπούς παρά τις φετινές αντιξοότητες (πόλεμος στην Ουκρανία, πληθωρισμός, ακρίβεια κλπ). Ο υπουργός Τουρισμού τόνισε, επίσης, ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες με στόχο τη στήριξη του τουριστικού κλάδου, της εστίασης και των μικρών-μεσαίων επιχειρήσεων το φθινόπωρο και τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται.



Τσίπρας: Να δώσουμε μάχη κατά της εμπορίας ανθρώπων
  


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έστειλε το μήνυμά του για την Πανευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων.

«Η εμπορία ανθρώπων δυστυχώς δεν ανήκει σε μακρινές εποχές και σε μακρινούς τόπους. Γινόμαστε μάρτυρες αυτής της βαρβαρότητας καθημερινά», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Κατά της Εμπορίας Ανθρώπων. «Στα σύνορά μας, όπου άνθρωποι κατατρεγμένοι πέφτουν θύματα αυτής της βαναυσότητας. Στις γειτονιές μας.

Η Μανωλάδα και η Ηλιούπολη πέρυσι, ο Κολωνός τώρα, δεν είναι μαύρες εξαιρέσεις στην ιστορία της χώρας, αλλά μια ζοφερή πραγματικότητα για δεκάδες συνανθρώπους μας», σημειώνει ο Αλ. Τσίπρας, επισημαίνοντας πως «σχεδόν το 80% των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων στην Ελλάδα είναι γυναίκες και κορίτσια».

«Η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός κυριαρχούν στις μονογονεϊκές οικογένειες, στις οποίες ηγούνται γυναίκες, και στα παιδιά, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Φτώχεια και κοινωνικός αποκλεισμός - τα δύο αυτά στοιχεία δεν είναι ασύνδετα και το γνωρίζουμε καλά», τονίζει.. Η μάχη ενάντια στην εμπορία ανθρώπων πρέπει να ξεκινήσει με την αναδόμηση του Κοινωνικού Κράτους και την ισχυροποίηση του Κράτους Δικαίου», προσθέτει και εξηγεί: Το αδύναμο Κοινωνικό Κράτος καθιστά περισσότερα άτομα ευάλωτα στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Το στρεβλό Κράτος Δικαίου διασφαλίζει την ατιμωρησία και την αίσθηση παντοδυναμίας σε διεφθαρμένους ανθρώπους. Σύντομα, θα συνεχίσουμε τη δουλειά που ξεκινήσαμε το 2015 για την πάταξη του ειδεχθούς αυτού εγκλήματος, με την ενίσχυση της δίωξης και την προστασία και επανένταξη των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων», καταλήγει ο Αλέξης Τσίπρας.

Newsroom




«Διεθνής ταραξίας η Τουρκία – Αδιανόητο να την εξοπλίζουν ΕΕ και ΝΑΤΟ»
  


Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σχολίασε την είδηση για εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την Άγκυρα. Την είδηση που δημοσίευσε το πρακτορείο Bloomberg για τη μυστική δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς από την Τουρκία, σχολίασε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Όπως τονίζει, η συγκεκριμένη είδηση προκαλεί ανησυχία και υπογραμμίζει τον «αποσταθεροποιητικό ρόλο» της Άγκυρας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

«Τι έχει να πει τώρα ο κ. Στόλτενμπερκ;» Η Χαριλάου Τρικούπη, μάλιστα, αναφέρει χαρακτηριστικά για την… χαλαρή διεθνή αντιμετώπιση της Τουρκίας και, κυρίως, για την πολιτική ίσως αποστάσεων που ακολουθούν οι περισσότεροι: «Τι έχουν να πουν τώρα ο κ. Στόλτεμπεργκ για την πολιτική των ίσων αποστάσεων αλλά και όσα ευρωπαϊκά κράτη έχουν συνάψει μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα με την Τουρκία;».

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που έχει επανειλημμένως θέσει το ζήτημα της ανάγκης για επιβολή εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, επαναλαμβάνει πως «είναι πλέον απαραίτητο να ειεφαρμοστεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την επιβολή εμπάργκο όπλων στη γειτονική χώρα».

Και καταλήγει χαρακτηριστικά:

«Δεν νοείται ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και μέλη του ΝΑΤΟ, να συνεχίζουν να εξοπλίζουν και να προσφέρουν τεχνογνωσία σε ένα διεθνή ταραξία».

in.gr 18 Οκτωβρίου 2022




Σοσιαλισμός για τους ολιγάρχες – Ακρίβεια, Λιτότητα και φορολογική αφαίμαξη για τους πολίτες
  


18 Οκτ, 2022 Η κατάσταση καθημερινά, ιδιαίτερα στα σουπερμάρκετ, φαντάζει όλο και πιο δύσκολη για την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας, με την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, όχι μόνο να αρνείται να στηρίξει επί της ουσίας τους χειμαζόμενους πολίτες, αλλά να πανηγυρίζει κιόλας που η φορολογική τους αφαίμαξη εντείνεται εν μέσω πληθωρισμού και ακρίβειας! Επιπλέον 200 εκατομμύρια ευρώ το μήνα μας λέει το οικονομικό επιτελείο ότι είναι τα φορολογικά έσοδα. Μαζί με τους ολιγάρχες λοιπόν, που κερδίζουν κάθε μήνα τις γενναιόδωρες επιδοτήσεις της Μητσοτάκης Α.Ε., κερδίζει και η τρόικα επιπλέον έσοδα από την φορολογική αφαίμαξη των πολιτών πριν καν επιστρέψουν τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα.

Στον σοσιαλισμό για τους τραπεζίτες που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, προστίθεται και ο σοσιαλισμός για τους ολιγάρχες από ένα κράτος που δανείζεται υποθηκεύοντας το μέλλον των πολλών, από τους οποίους παίρνει κιόλας επιπλέον 200 εκατομμύρια το μήνα υπέρ της τρόικας. Η κοινωνία παραμένει, σαφώς, η τελευταία προτεραιότητα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ




Δήλωση του Γ. Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ Mετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Δένδια
  


Το ΚΚΕ, σε πλήρη αντιστοιχία με τα λαϊκά συμφέροντα, καταδικάζει και αντιπαλεύει αποφασιστικά την πολιτική της εμπλοκής της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και στα βρώμικα σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ με τη συνδρομή του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων. Ακριβώς στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, που θέτει σε μεγάλους κινδύνους το λαό μας, χειροτερεύουν διαρκώς οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Οι δυνάμεις του ευρωατλαντισμού, για τα δικά τους συμφέροντα, αναπτύσσουν παραπέρα τις στρατηγικές σχέσεις με την Τουρκία και τροφοδοτούν την επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης και ταυτόχρονα διαμορφώνουν το έδαφος για την προώθηση ενός επώδυνου συμβιβασμού, για την προώθηση των συμφερόντων των αμερικανικών και ευρωπαϊκών μονοπωλίων στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Στις συνθήκες αυτές, τώρα, είναι ανάγκη να δυναμώσει η πάλη του λαού μας για την απεμπλοκή της χώρας από τα σχέδια των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, να κλείσουν οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, να σταματήσει η αποστολή οπλισμού από τη χώρα μας στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Toggle navigation 18 Οκτ 2022




ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Η “ΣΤΗΜΕΝΗ” ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
  


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022 Τα δύο κόμματα, φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της ακρίβειας και της κατάρρευσης, «αναμετρήθηκαν» στο ελληνικό κοινοβούλιο δήθεν για την ακρίβεια, με μοναδικό σκοπό να συσπειρώσουν το κομματικό τους ακροατήριο. Πρόκειται για μία φτηνή κομματική αντιπαράθεση από χρεωκοπημένα κόμματα, τα οποία οδήγησαν την Ελλάδα στην ολοκληρωτική χρεωκοπία.

Ο ΣυΡιζΑ που με τους νόμους που ψήφισε (ΝΟΜΕ, Χρηματιστήριο Ενέργειας), εξυπηρέτησε τους ολιγάρχες, «μαλώνει» με τη Ν.Δ., που εφαρμόζει στο έπακρο την εξυπηρέτηση του «καρτέλ» ενέργειας! Είναι σαν να τσακώνεται ο Πινόκιο με τον βαρώνο Μινχάουζεν! Μόνο που το έργο δεν είναι κωμωδία, αλλά τραγωδία για την Ελλάδα και τους Έλληνες.


ΜΕ “ΧΡΟΝΟΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ” ΤΟ ΥΠ.ΕΞ. ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Η κυβέρνηση που ισχυρίζεται ότι 200,000 Έλληνες γηγενείς της Μαριούπολης, απλώς «χάθηκαν», τώρα μέσω του ΥΠΕΞ καλεί τους Έλληνες πολίτες να εγκαταλείψουν άμεσα την Ουκρανία.

Η ανακοίνωση έρχεται αφού εδώ και ημέρες πολλές άλλες χώρες έχουν ήδη φυγαδεύσει τους πολίτες τους από την Ουκρανία, ενώ οι ρωσικοί βομβαρδισμοί ισοπεδώνουν υποδομές στις μεγάλες ουκρανικές πόλεις.

Σε μία εθνικά κρίσιμη στιγμή, δυστυχώς η Ελλάδα διαθέτει μία «κυβέρνηση με χρονοκαθυστέρηση». Η ΝΔ αποδεικνύεται ανίκανη να προστατεύσει τους Έλληνες και τον Ελληνισμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια