Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» /Φ.1810

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Η λαθρομετανάστευση έχει μειωθεί…

Σύμφωνα με διαδικτυακά δημοσιεύματα οι ροές των λαθρομεταναστών από τα παράλια της Τουρκίας στα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου, χωρίς να σταματήσουν παντελώς έχουν μειωθεί σε ένταση κατά πολύ έναντι του 2019. Τα νησιά έχουν σε μερικές περιπτώσεις παράνομες εισροές ξένων πληθυσμών σε μικρό αριθμό.

Τα επεισόδια άφιξης φουσκωτών γεμάτων παράνομων αλλοδαπών, εντοπισμού και υποχρεωτικής διάσωσης, αφού ξεφουσκώνουν τα πλεούμενα παρουσία λιμενικών σκαφών, πέφτουν στη θάλασσα δασκαλεμένοι από τους σύγχρονους Τούρκους δουλέμπορους οι λαθρομετανάστες και διασώζονται ως “ναυαγοί” στα χωρικά μας ύδατα, είναι λίγα και όχι καθημερινά. Η ζωή στα Αιγαιοπελαγήτικα Ελληνικά Νησιά έχει γίνει πιο υποφερτή από αυτή την άποψη. Οι επικίνδυνες καταστάσεις εμπρησμών, κλοπών, βιαιοτήτων και ταραχών στα προσωρινά Κέντρα κράτησης έχουν κοπάσει. Είναι βέβαιο πως ανάμεσα στους πληθυσμούς των κέντρων υπάρχουν και πράκτορες εν υπνώσει και είναι χρέος της Αστυνομίας να τους ξετρυπώσει.

Όταν λέγαμε από χρόνια πως θα έλθει η ώρα που θα υποσκελίσουν τον Ελληνικό πληθυσμό οι παράνομα εισελθόντες στην χώρα μας αλλοδαποί, κυριολεκτούσαμε. Με την Κυβέρνηση Τσίπρα, ο εσμός της εισροής λαθρομεταναστών και η υποχρεωτική παραμονή τους στην Ελλάδα, λόγω των Συμφωνιών Σέγκεν και Δουβλίνου, έχει αλλάξει τα δεδομένα. Οι εκατοντάδες χιλιάδες παρανόμων έχουν μετατραπεί με ραγδαίο ρυθμό σε εκατομμύρια. Είναι γραμμή να συμπεριφέρονται ως πρόβατα. Αν συμβεί κάποια σύγκρουση με την Τουρκία οι αρμόδιοι γνωρίζουν ότι ένα μέρος απ΄ αυτούς θα μετατραπούν σε λύκους.

Σας υπενθυμίζω ότι όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Ναυτιλίας ΜΟΝΟ στο μήνα Ιούλιο 2019 είχαν περάσει στα νησιά του Αιγαίου 54.899 λαθρομετανάστες!!! Δηλαδή 1,5 φορά ο πληθυσμός του νομού Σάμου!!! Και όλοι οι “Προοδευτικοί” Κυβερνώντες σφύριζαν αδιάφορα και δεν τολμούσαν να σηκώσουν ανάστημα, ούτε καν για να ζητήσουν ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ με τα άλλα Ευρωπαϊκά κράτη της Ένωσης...

Εδώ πρόκειται για πόλεμο των Τούρκων δουλεμπόρων σε συνεργασία με το Τουρκικό κράτος κατά της Ελλάδας. Η Κυβέρνηση Τσίπρα, αυτή η ανθελληνική ομάδα, που γκρέμισε συνειδητά τα Ιερά και τα Όσια των Ελλήνων θα έπρεπε να λογοδοτήσει. Μήπως το είδατε, μήπως το απαντήσατε;

Οι ένοχοι πήραν το μάθημά τους, αλλά θέλουν να επανέλθουν. Ο Ελληνικός Λαός, όμως, τους γνώρισε, τους ζύγισε και τους βρήκε λειψούς… 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Και νέο τουρκολιβυκό μνημόνιο;

«Οποιαδήποτε αναφορά ή ενέργεια σε εφαρμογή του εν λόγω «μνημονίου» θα είναι εκ των πραγμάτων παράνομη και αναλόγως της βαρύτητας της, θα υπάρξει αντίδραση τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΝΑΤΟ». Στην Αίγυπτο την Κυριακή ο Ν. Δένδιας Το μήνυμα ότι η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στην περιοχή με όλα τα νόμιμα μέσα και με πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας στέλνει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με την υπογραφή «μνημονίου συνεργασίας» μεταξύ της κυβέρνησης εθνικής ενότητας (GNU) της Λιβύης και Τουρκίας στον τομέα των υδρογονανθράκων. Η Ελλάδα έχει κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή αυτή Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών έχει ως εξής: «Η Ελλάδα παρακολουθεί ιδιαίτερα στενά τις εξελίξεις στη Λιβύη και ιδιαίτερα τη σημερινή υπογραφή «μνημονίου συνεργασίας» μεταξύ της κυβέρνησης εθνικής ενότητας (GNU) της Λιβύης και της Τουρκίας στον τομέα των υδρογονανθράκων. » Η Ελλάδα έχει κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή, τα οποία προτίθεται να υπερασπιστεί με όλα τα νόμιμα μέσα, με πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας. »Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα έχει προβεί σε οριοθέτηση της ΑΟΖ της με την Αίγυπτο, συμφωνία, η οποία έχει συναφθεί με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας. Παράλληλα, η Ελλάδα διατηρεί, όπως ορίζει η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, δικαίωμα ipso facto et ad initio σε υφαλοκρηπίδα, η οποία, ελλείψει διμερούς συμφωνίας ορίζεται με τη μέση γραμμή.

Τέλος, επισημαίνεται ότι το τουρκο-λιβυκό «μνημόνιο» του 2019 είναι παράνομο, άκυρο και ανυπόστατο. Ως εκ τούτου, ουδείς έχει κανένα δικαίωμα να το επικαλείται. Οποιαδήποτε αναφορά ή ενέργεια σε εφαρμογή του εν λόγω «μνημονίου» θα είναι εκ των πραγμάτων παράνομη και αναλόγως της βαρύτητας της, θα υπάρξει αντίδραση τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να ενημερώνει τους εταίρους και συμμάχους της για τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας. Εκφράζεται η ικανοποίηση για τις δηλώσεις του Προέδρου, καθώς και της Επιτροπής Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της λιβυκής Βουλής των Αντιπροσώπων, αναφορικά με την ακυρότητα και έλλειψη νομιμότητας του μνημονίου που υπεγράφη σήμερα στην Τρίπολη». Μέχρι πότε θα ανέχονται οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ την Τουρκία;

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Μακρόν: Η Ελλάδα έχει επωμιστεί μεγάλο μέρος αμυντικών δαπανών

Έχουμε κατ’επανάληψη υιοθετήσει όλες τις διπλωματικές Συνθήκες που υπέγραψαν στον Αμυντικό και άλλους τομείς οι κυβερνήσεις Ελλάδας – Γαλλίας επί Πρωθυπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη και Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν. Κι αυτό το κάνουμε γιατί πιστεύουμε στην αναγκαιότητα αυτών των συμφωνιών, αφού και η Γαλλία ήταν πάντα κοντά μας σε κρίσιμες Εθνικά στιγμές. Αποτελεί ευμενή συγκυρία η ανάληψη της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον Γάλλο Πρόεδρο Εμ. Μακρόν. Συγκριτικά με τη Γερμανική περίοδο Προεδρίας θα είναι ό,τι πιο καλύτερο για την Ελλάδα και τις χώρες του Νότου.

Η Ελλάδα ως χώρα με εκτεταμένα επίγεια και θαλάσσια σύνορα αποτελεί τα «εξωτερικά σύνoρα της Ν.Α. Ευρώπης με ένα εχθρικό κράτος απέναντί της που έχει καταστήσει ισχυρότατο μοχλό πίεσης στο όνομα του Μεταναστευτικού προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, αρμέγοντας εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για να μη στέλνει λαθρομετανάστες στην Ευρώπη. Και όλοι αυτοί στοιβάζονται στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρθηκε στο Newsroom, ο Εμανουέλ Μακρόν μίλησε για ανάγκη επενδύσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο στον τομέα της άμυνας, ενώ έστειλε μήνυμα στήριξης προς την Ελλάδα. Μήνυμα στήριξης προς την Ελλάδα απηύθυνε, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, κατά την ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Εμανουέλ Μακρόν μίλησε για ανάγκη επενδύσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο στον τομέα της άμυνας. Αναφερόμενος στην Ελλάδα ο Γάλλος Πρόεδρος σημείωσε «έχει επωμιστεί μεγάλο μέρος των δαπανών, πολλές χώρες της Ε.Ε. βρίσκονται πολύ μακριά από το ΝΑΤΟϊκό στόχο του 2% του ΑΕΠ για τις αμυντικές δαπάνες». Στη συνέχεια ο ίδιος ανέφερε ότι «εργαζόμαστε στην κατεύθυνση της συλλογικής ασφάλειας», άρα πρέπει να «εξετάσουμε και τη δημοσιονομική πτυχή» αυτού του στόχου.

Σε ερώτηση για κοινές ευρωπαϊκές στρατιωτικές επιχειρήσεις, ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε στην Ανατολική Μεσόγειο και στις κοινές ελληνο-γαλλικές επιχειρήσεις.

«Αυτό έγινε κατόπιν αιτήματος των Ελλήνων συναδέλφων και σε συνεργασία μαζί τους. Η Γαλλία είναι απολύτως αφοσιωμένη σε αυτήν την προσέγγιση», ανέφερε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Καταλαβαίνετε λοιπόν, γιατί εμείς είμαστε υπέρ της Ελληνογαλλικής πολυεπίπεδης συμμαχίας συγκριτικά με τις τορπίλες που δεχόταν η Ελλάδα από την Άγγελα Μέρκελ ως προέδρου της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης και όχι μόνο;

Είδαμε για την ώρα πως τηρεί τη Συμφωνία και στηρίζει την Ελλάδα, όπως πάντα. ΕλλάςΓαλλία Συμμαχία !..

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ

«Πραγματικά πολύ καλοί οι Έλληνες πιλότοι!..»

«Οι Έλληνες πιλότοι είναι πολύ καλοί, αναφέρει το Newsbomb.gr, πραγματικά πολύ καλοί χειριστές!», σχολίασε ο 42χρονος Γάλλος εκπαιδευτής των μαχητικών Rafale. Ο «James», όπως είναι το επιχειρησιακό προσωνύμιο του πιλότου για λόγους ασφαλείας. Κατεβαίνει από το πίσω κάθισμα του διθέσιου μαχητικού αεροσκάφους Rafale της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, που μερικούς μήνες πριν «ακούμπησε» για πρώτη φορά σε ελληνικό έδαφος.

Για τον 42χρονο Γάλλο πιλότο μαχητικών, το να κατεβαίνει από μια ειδική πτήση με ένα γαλλικής κατασκευής Rafale, την ημέρα που αλλάζει «σελίδα» η ελληνική Πολεμική Αεροπορία, ήταν μια ακόμη ξεχωριστή στιγμή.

Εκπαιδευτής των εκπαιδευτών, «δάσκαλος» των...

δασκάλων των χειριστών του μαχητικού της 4.5ης γενιάς που απέκτησε η Ελλάδα, ο χαμογελαστός Γάλλος πιλότος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM» για την εμπειρία του από την εκπαίδευση των Ελλήνων πιλότων, οι οποίοι τους περασμένους μήνες πέρασαν από μια απαιτητική διαδικασία εκμάθησης, ενώ μετέφερε και τις εντυπώσεις του από τις ικανότητές τους.«Οι Έλληνες πιλότοι είναι πολύ καλοί, πραγματικά πολύ καλοί χειριστές!», σχολίασε ο 42χρονος πιλότος, τον οποίο επέλεξε να εντάξει στις τάξεις της η γαλλική εταιρία Dassault Aviation, ώστε να εργαστεί ως εκπαιδευτής των «instructors» κάθε πολεμικής αεροπορίας που θα επιλέξει τον συγκεκριμένο τύπο μαχητικού.

Ο άσσος των αιθέρων, ο οποίος μεταπήδησε στη συγκεκριμένη -κρίσιμη για τις αεροπορίες που εντάσσουν το ψηφιακής τεχνολογίας μαχητικό στον στόλο τουςθέση, ύστερα από μια μακρά περίοδο στην υπηρεσία των γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων, εξήρε το επίπεδο της «αεροπορικής ευφυίας» των Ελλήνων χειριστών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «η συνεργασία μας στον τρόπο δουλειάς είναι ΝΑΤΟϊκού επιπέδου, «καταλαβαίνουμε» ο ένας τον άλλον πολύ γρήγορα και δουλεύουμε για τη διαδικασία (σ.σ του βέλτιστου χειρισμού των μαχητικών). Η δουλειά μας είναι να δείξουμε πώς το χρησιμοποιούμε, μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, σε όλο το φάσμα του Rafale, αλλά με ασφάλεια», σημείωσε με έμφαση ο «James» που τόνισε πως από εδώ και πέρα οι Έλληνες πιλότοι είναι έτοιμοι να εκπαιδεύσουν τους συναδέλφους τους πάνω στις υπερσύγχρονες «Ριπές».

Όταν ένας έμπειρος Γάλλος Εκπαιδευτής των νέων μαχητικών Α/φών έτσι τα βλέπει, τότε δικαιολογημένα οι Τούρκοι θα έχουν φωτιά και ατσάλι στα φτερά τους από τους καλύτερους πιλότους του ΝΑΤΟ!...

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




Δεν υπάρχουν σχόλια