Header Ads

Η δίωξη του εγκλήματος /Φ.1805

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
  


Τρίπολη, 26 Αυγούστου 2022

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν ογδόντα οκτώ (88) άτομα, προσήχθησαν εκατό τριάντα (130) και έ γινε έλεγχος σε χίλια εβδομήντα έξι (1.076) Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε επτακόσια ενενήντα επτά (797) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες ογδόντα οκτώ (288) παραβάσεις Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες κάνναβης και όχημα Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (25.8.2022), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε χίλια εβδομήντα έξι (1.076) άτομα, εκ των οποίων τα οκτακόσια σαράντα τέσσερα (844) ήταν ημεδαποί και διακόσια τριάντα δύο (232) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε επτακόσια ενενήντα επτά (797) οχήματα .

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατό τριάντα (130) άτομα, από τα οποία ογδόντα επτά (87) ήταν ημεδαποί και σαράντα τρία (43) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν ογδόντα οκτώ (88) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

στην Κορινθία:

Πέντε (5) ημεδαποί, για κλοπή.

Δύο (2) ημεδαποί, γιατί σε βάρος τους εκκρεμούσαν Εντάλματα Σύλληψης του κου Ανακριτή Κορίνθου, για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ένας (1) ημεδαπός, για ανυποταξία στο εσωτερικό.

Ένας (1) ημεδαπός, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Δύο (2) ημεδαποί, για παράβαση Υγειονομικού Κανονισμού.

Πέντε (5) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Έξι (6) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.




Τρίπολη, 20 Αυγούστου 2022

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν εβδομήντα οκτώ (78) άτομα, προσήχθησαν εκατόν είκοσι τέσσερα (124) και έ γινε έλεγχος σε εννιακόσια τριάντα τέσσερα (934) Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εξακόσια εξήντα εννέα (669) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες ογδόντα επτά (287) παραβάσεις Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, μικροποσότητες κάνναβης, πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος και προϊόντα παραεμπορίου Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 16.8.2022 έως και χθες (19.8.2022), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε εννιακόσια τριάντα τέσσερα (934) άτομα, εκ των οποίων εξακόσια ενενήντα (690) ήταν ημεδαποί και διακόσια σαράντα τέσσερα (244) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξακόσια εξήντα εννέα (669) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν είκοσι τέσσερα (124) άτομα, από τα οποία εβδομήντα επτά (77) ήταν ημεδαποί και σαράντα επτά (47) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εβδομήντα οκτώ (78) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

στην Κορινθία:

Ένας (1) αλλοδαπός, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Επτά (7) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


Δεν υπάρχουν σχόλια