Header Ads

ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ /Φ.1804

Αλλάζει το Δημοτικό φωτισμό της Κορίνθου και όχι μόνο. Φωτίζει με νέο, σύγχρονο και περιβαλλοντικά σωστό τρόπο το Δήμο Κορινθίων.
  

Η δέσμευση του δημάρχου Κορινθίων είχε δοθεί στην έναρξη της θητείας του. Ο πεπαλαιωμένος, ακριβός, επικίνδυνος σε πολλά σημεία και δυσλειτουργικός ως προς την εξυπηρέτηση των πολιτών δημοτικός φωτισμός έπρεπε να αλλάξει.

Το «αγκάθι» των προμηθειών με τις μεγάλες καθυστερήσεις αλλά και οι όροι δημοσίου που θέλουν οι ΟΤΑ να προμηθεύονται όχι τους καλύτερους αλλά τους φθηνότερους λαμπτήρες με ότι αυτό συνεπάγεται, βύθιζε και βυθίζει κάθε λίγο το δήμο Κορινθίων στο σκοτάδι.

Η αντικατάσταση των λαμπτήρων δε είναι το νούμερο ένα πρόβλημα των δημοτών έτσι όπως απεικονίζεται και στην πλατφόρμα καταγραφής προβλημάτων Novoville, ο δήμος Κορινθίων αδυνατεί να προμηθευτεί νέες λάμπες, ακόμα και αυτές της κάκιστης ποιότητας αφού οι προμήθειες καθυστερούν δραματικά. Το έργο ως εκ τούτου αναβάθμισης και αντικατάστασης του οδοφωτισμού στο σύνολο του δήμου Κορινθίων αναγκαίο και επιβεβλημένο Ο Δήμαρχος Κορινθίων υπέγραψε την σύμβαση της ενεργειακής αναβάθμισης την περασμένη εβδομάδα. Ανάδοχος είναι μια κοινοπραξία κολοσσός, η MYTILINEOS SA - EUSIF SL AE , η οποία εγγυάται τόσο την άρτια και εντός χρονοδιαγράμματος υλοποίηση του έργου όσο και την άρτια λειτουργία του στα 12 έτη που προβλέπει η σύμβαση.

«Δεσμεύτηκα γι’ αυτό το έργο προεκλογικά και η δέσμευσή μου υλοποιείται! Σε ένα χρόνο από σήμερα ο δήμος Κορινθίων θα έχει σύγχρονο φωτισμό led, οικονομικότερο φωτισμό αφού με βάση τα στοιχεία το κόστος του ρεύματος από πέρυσι στο δήμο Κορινθίων έχει διπλασιαστεί, περιβαλλοντικά ορθό φωτισμό αφού η εξοικονόμηση ενέργειας θα φτάσει το 70%.
  

Ήταν μία απόφαση σοφή!» Το σημερινό κόστος ενέργειας για το δήμο Κορινθίων είναι διπλάσιο απ ότι πέρυσι. Η ενεργειακή αναβάθμιση του δικτύου θα προσφέρει μεν καλύτερες υπηρεσίες στους δημότες αφού η όποια βλάβη ή καμένος λαμπτήρας θα αντικαθίσταται σε 72 ώρες το αργότερο και ο φωτισμός θα είναι Led, κυρίως όμως θα επιτρέψει να κρατηθεί το κόστος χαμηλά μέσα από την εξοικονόμηση της ενέργειας που θα αγγίξει το 70%.

Το έργο περιλαμβάνει:

• Προμήθεια και εγκατάσταση 21.299 νέων λαμπτήρων/φωτιστικών/προβολέων σύγχρονης τεχνολογίας τύπου LED, σε υφιστάμενους φωτιστικούς ιστούς που ανήκουν στο Δήμο Κορινθίων.

• Λειτουργία «Συστήματος Τηλεελέγχου – Τηλεχειρισμού & Ελέγχου Ενέργειας»:

a) σε επίπεδο κόμβου (Pillar), για 20.299 Φωτιστικά Σώματα/Λαμπτήρες/Προβολείς στο Σύστημα Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων 
b) σε επίπεδο Φωτιστικού Σώματος, για 1.000 φωτιστικά σώματα που θα εγκατασταθούν πιλοτικά σε δρόμους του Δήμου και θα συνοδεύονται από 1.000 ασύρματους ελεγκτές.

• Σύστημα περιοδικής και επεμβατικής συντήρησης μέσω Η/Υ (μεθοδολογία καταγραφής βλαβών, ιεράρχηση, προγραμματισμός αποκατάστασης, έλεγχος αποκατάστασης, reporting, παρακολούθηση).

Η σύμβαση του έργου έχει όλες τις εγκρίσεις που απαιτούνται, από το Ελεγκτικό Συνέδριο, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τα όργανα του δήμου Κορινθίων. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως η ένσταση που είχε κατατεθεί από την παράταξη του κυρίου Νίκου Σταυρέλη απορρίφθηκε. «Πρόκειται για απόφαση που υποστηρίχθηκε καθολικά και θέλω να ευχαριστήσω γι’ αυτό τόσο τους δημοτικούς συμβούλους που ψήφισαν την απόφαση όσο και τους υπαλλήλους του Δήμου μας που εργάστηκαν συστηματικά για την επίτευξη της μελέτης και της συμβασιοποίησή της, μετά και την έγκρισή της από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και το Ελεγκτικό Συνέδριο. Υπενθυμίζεται ότι η ανάδοχος προέκυψε μετά από διεθνή διαγωνισμό όπου μπορούσε όποια εταιρία επιθυμούσε και πληρούσε τις προϋποθέσεις να συμμετέχει» θα σημειώσει ο δήμαρχος Κορινθίων.

Η ανάδοχος κοινοπραξία διαθέτει εμπειρία σε ανάλογα έργα, το έργο της Κορίνθου είναι το 5ο που αναλαμβάνει να υλοποιήσει, μεταξύ αυτών ο οδοφωτισμός του δήμου Αθηναίων και του Δήμου Βόλου, κι αυτή είναι μια επιπλέον απάντηση στις αιτιάσεις περί αναδόχου που δεν μπορεί να υποστηρίξει το έργο.

Εκ μέρους της κοινοπραξίας, ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, Διευθυντής New Energy Solutions της MYTILINEOS, αναφέρει: «Είναι σημαντική η εξοικονόμηση ενέργειας που θα επιτευχθεί από το έργο, που αποτελεί σημαντικό ζητούμενο και για τους Δήμους κατά την περίοδο που διανύουμε εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης.

Το νέο σύστημα επιτρέπει την κεντρική διαχείρισή του για τα περίπου 20.000 φωτιστικά, ενώ στα 1.000 υπάρχει και δυνατότητα επί τόπου διαχείρισης.

Ως στέλεχος της MYTILINEOS θα ήθελα να υπογραμμίσω τον σαφή προσανατολισμό της εταιρείας μας να εκτελεί έργα που έχουν σημαντικό αποτύπωμα για την βιωσιμότητα, έχουν προστιθέμενη αξία για τους πολίτες και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής τους».

Η εταιρεία MYTILINEOS κατέχει ηγετική θέση στους τομείς Μεταλλουργίας, Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου, Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας και Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1990, είναι εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με ενοποιημένο κύκλο εργασιών που ανέρχεται σε 2,7 δισ. ευρώ και απασχολεί περισσότερους από 4.820 άμεσους και έμμεσους εργαζόμενους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.




Δεν υπάρχουν σχόλια