Header Ads

Η δίωξη του εγκλήματος /Φ.1799

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
  


Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν εβδομήντα επτά (77) άτομα, προσήχθησαν εκατόν είκοσι τέσσερα (124) και έ γινε έλεγχος σε χίλια εκατόν είκοσι τρία (1.123) Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε επτακόσια τριάντα δύο (732) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες οκτώ (308) παραβάσεις Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, δενδρύλλια κάνναβης Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 16.6.2022 έως και χθες (30.6.2022), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε χίλια εκατόν είκοσι τρία (1.123) άτομα, εκ των οποίων οκτακόσια τριάντα (830) ήταν ημεδαποί και διακόσια ενενήντα τρία (293) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε επτακόσια τριάντα δύο (732) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν είκοσι τέσσερα (124) άτομα, από τα οποία εβδομήντα ένα (71) ήταν ημεδαποί και πενήντα τρία (53) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εβδομήντα επτά (77) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Μία (1) ημεδαπή στην Κορινθία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας και για παράβαση της νομοθεσίας περί Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Δύο (2) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες οκτώ (308) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ...

Μεγάλη φυτεία 1.210 δενδρυλλίων κάνναβης εντοπίστηκε στο Σοφικό Κορινθίας 

1 ημέρα ago korinthosTV 
Εντοπίστηκε οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε περιοχή της Κορινθίας. Συνελήφθη ο καλλιεργητής κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης σε συνεργασία με ομάδα της ΕΚΑΜ. Κατασχέθηκαν (1.210) δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία οι δράστες καλλιεργούσαν σε δασώδη περιοχή. Το παράνομο περιουσιακό όφελος, από την καλλιέργεια και την διακίνηση των δενδρυλλίων κάνναβης, θα ανερχόταν στο χρηματικό ποσό του 1.815.000 ευρώ περίπου. Εντοπίστηκε, σε περιοχή της Κορίνθιας, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Ο εντοπισμός της φυτείας είναι αποτέλεσμα μεθοδικής και εμπεριστατωμένης έρευνας των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, οι οποίοι σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ), αξιοποίησαν κατάλληλα τα ερευνητικά στοιχεία και χθες το πρωί, οργάνωσαν συντονισμένη επιχείρηση με τη συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ Πατρών και του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, για την σύλληψη των καλλιεργητών, την κατάσχεση και την εκρίζωση των δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε πυκνή δασώδη περιοχή, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με φυσική κάλυψη από βλάστηση, οργανωμένη φυτεία κάνναβης, αποτελούμενη από (1.210) δενδρύλλια της ναρκωτικής ουσίας. Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη χθες το μεσημέρι, ένας αλλοδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου και ενός ακόμα συνεργού του, που αναζητείται σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για καλλιέργεια ναρκωτικών.

Πιο συγκεκριμένα, η σύλληψη του καλλιεργητή των ναρκωτικών, διενεργήθηκε επ αυτοφώρω, τη στιγμή, που ο τελευταίος, βρίσκονταν μέσα σε σκηνή στον χώρο της φυτείας. Η φυτεία αποτελούταν από τρία επίπεδα, συνολικού εμβαδού περίπου 1.500 τ.μ., στα οποία καλλιεργούταν τα (1.210) δενδρύλλια κάνναβης, το ύψος των οποίων έφθανε το 1 μέτρο και 50 εκατοστά.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί βρήκαν στον χώρο της φυτείας και κατάσχεσαν:

100 μέτρα λάστιχο ποτίσματος συνολικού μήκους, που συνδεόταν με δεξαμενές αποθήκευσης νερού, δύο σακούλες λιπάσματος, αυτοσχέδιο παράπηγμα, στο οποίο βρίσκονταν δύο σκηνές κατασκήνωσης με κλινοσκεπάσματα, δύο αυτοσχέδιους χώρους συλλογής υδάτων, με νάιλον και κορμούς δένδρων δύο αξίνες, δύο τσάπες και δύο φτυάρια για την καλλιέργεια και την περιποίηση των δενδρυλλίων και πλήθος τροφίμων, σκευών μαγειρέματος και φιαλών με νερό Ο συλληφθείς στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος, το οποίο θα αποκόμιζαν από την παράνομη δράση τους, εκτιμάται στο χρηματικό ποσό των ( 1.815.000 ) ευρώ περίπου. Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.


Δεν υπάρχουν σχόλια