Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Γεωργίου Ψυχογιού /Φ.1797

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Κόβουν την παράλληλη στήριξη από τα παιδιά ΑμεΑ. Να μην το επιτρέψουμε!
  


Λίγες ημέρες μετά τις πανηγυρικές κυβερνητικές ανακοινώσεις για το Δημογραφικό, χιλιάδες οικογένειες με παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες που χρειάζονται παράλληλη στήριξη, βρίσκονται στον αέρα, βιώνοντας πολιτική ρατσισμού, κοινωνικού και εκπαιδευτικού αποκλεισμού.

Ενώ λήγει το διδακτικό έτος, το Υπουργείο δεν έχει στείλει ακόμη τη σχετική εγκύκλιο στα σχολεία, ώστε αυτά με τη σειρά τους να αποστείλουν τις ανάγκες σε παράλληλη στήριξη βάσει των γνωματεύσεων των ΚΕΔΑΣΥ.

Η κ. Κεραμέως αγνοεί ότι το Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό αποτελεί την ατομική υποστήριξη των μαθητών με αναπηρίες ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες? Και ενώ ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καλύψαμε με εξειδικευμένο εκπαιδευτικό και ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό το σύνολο των αιτημάτων για παράλληλη στήριξη και στην Κορινθία, φτάσαμε σήμερα στην εξοργιστική ρύθμιση της ΝΔ να ανατίθενται σε έναν εκπαιδευτικό δύο και τρεις μαθητές/ριες που χρήζουν παράλληλης στήριξης.

Έτσι, τα παιδιά αυτά υποστηρίζονται ελλιπώς και οι οικογένειες εξαναγκάζονται να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύπτουν την υποχρέωση του κράτους, πληρώνοντας οι ίδιες – όποιες μπορούν - για ιδιώτες ειδικούς βοηθούς.

Επειδή, οι μαθητές με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες έχουν ίδια μορφωτικά δικαιώματα με τους υπόλοιπους μαθητές και το Υπουργείο οφείλει να καλύψει έγκαιρα όλες τις ανάγκες των σχολείων, ώστε να συμμετέχουν ισότιμα στην εκπαιδευτική διαδικασία και ο περιορισμός στις τοποθετήσεις των παράλληλων στηρίξεων ανά σχολείο είναι τόσο αντιπαιδαγωγικός, όσο και αντιεπιστημονικός, προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση και καταθέσαμε σχετική Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ζητάμε την άμεση κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων σε παράλληλη στήριξη, Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και σχολικούς νοσηλευτές, ώστε κάθε σχολείο να είναι πλαισιωμένο με το αναγκαίο εξειδικευμένο προσωπικό και να διασφαλίζεται το δικαίωμα της ισότιμης πρόσβασης στην εκπαίδευση, όπως επιβάλλουν οι διεθνείς συμβάσεις και η εθνική νομοθεσία.

Δεν θα επιτρέψουμε η κυβέρνηση της ΝΔ των λίγων και ισχυρών, να καταστήσει αόρατους τους πιο ευάλωτους και να ισοπεδώσει την κοινωνική πλειοψηφία.




Δεν υπάρχουν σχόλια