Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Κων/νου Κόλλια /Φ.1797

Κόλλιας Κων/νος Βουλευτής Ν.Δ. Κορινθίας



Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΝΟΥΣ ΠΟΠ ΝΕΜΕΑΣ
    


Ένα νέο εγχείρημα έρχεται να συμβάλει στην αναγέννηση του οίνου της Νεμέας, προσδίδοντας στο εκλεκτό αυτό προϊόν τη δυναμική που του αξίζει στην εγχώρια και διεθνή αγορά, κι αυτό δεν είναι άλλο από την τροποποίηση του φακέλου για τους οίνους ΠΟΠ Νεμέας. Η πρωτοβουλία αυτή προέρχεται από το Σύνδεσμο Οινοποιών Νεμέας σε συμφωνία με τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νεμέας, και επίκεντρο αυτής είναι η αναβάθμιση του κρασιού, το οποίο θα προέρχεται από συγκεκριμένο αμπελοτεμάχιο, με διακεκριμένα ποιοτικά και συγκεκριμένα χημικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.

Το παρόν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουνίου στο Δημαρχείο Νεμέας, έδωσε και ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας του Νομού Κορινθίας, κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, ο οποίος, σχετικά με το θέμα, έκανε τις εξής δηλώσεις:

«Επισκέφθηκα το Δημαρχείο Νεμέας, όπου παρουσιάστηκε από τον Σύνδεσμο Οινοποιών Νεμέας και τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νεμέας ο νέος φάκελος για τα κρασιά ΠΟΠ Νεμέας. Αναμφίβολα πρόκειται για μια ιστορική ημέρα για το μέλλον του νεμεάτικου κρασιού, καθώς ο νέος αυτός φάκελος έρχεται να εκσυγχρονίσει τις διαδικασίες και τις προδιαγραφές που αφορούν στο ΠΟΠ της Νεμέας.

Χαιρετίζω ιδιαίτερα αυτή την πρωτοβουλία, δεδομένου ότι, με τον τρόπο αυτό, η οινοπαραγωγική ζώνη της Νεμέας αναβαθμίζεται και επανακτά τη δυναμική της στο οινικό στερέωμα. Στόχος η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας με την δημιουργία μιας premium κατηγορίας. H νέα προσθήκη και ίσως η πιο ενδιαφέρουσα από όλες φαίνεται πως θα είναι η “Nemea Lions ΠΟΠ” , με νέο σήμα ποιότητας που θα προέρχεται από επιλεγμένα αμπελοτεμάχια.

Οι παρεμβάσεις που γίνονται στην τροποποίηση του φακέλου για το ΠΟΠ Νεμέας αφορούν τις δομικές λεπτομέρειες του κρασιού και αποτελούν μια άκρως φιλόδοξη προσπάθεια για την αναβάθμισή του. Ιδιαίτερα ελπιδοφόρο, μάλιστα, είναι το γεγονός ότι η κίνηση αυτή θα ευνοήσει σε μεγάλο βαθμό, εκτός από τους οινοποιούς, και τους αμπελοπαραγωγούς μας. Εύχομαι κάθε επιτυχία στο σπουδαίο αυτό εγχείρημα!

Συμμετέχω ενεργά για την ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας και βρίσκομαι στο πλευρό των παραγωγών και των οινοποιών Νεμέας.».

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Κόλλιας, λίγες ημέρες πριν, είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στον Δήμο Νεμέας, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο, κ. Φρούσιο Κωνσταντίνο, τους Αντιδημάρχους, κκ. Καρκώνη Αθανάσιο και Κυριάκο Εμμανουήλ, καθώς και τον Πρόεδρο της Δ.Κ. Νεμέας, κ. Μπεξή Ιωάννη. Ο βουλευτής Κορινθίας βρέθηκε, επίσης, στα γραφεία της Ε.Α.Σ.

Νεμέας με τον Πρόεδρο, κ. Γεωργούση Γεώργιο και τους συνεργάτες του, όπου ενημερώθηκε αναλυτικά για όλα τα θέματα του Δήμου και τα προβλήματα των αγροτών. Ο κ. Κόλλιας, με την σειρά του, τους ενημέρωσε για το πρόγραμμα αναδιάρθωσης και μετατροπής αμπελώνων 2022-2023, την πρόσφατη ενίσχυση των παραγωγών κορινθιακής σταφίδας, αλλά και για όλα τα μέτρα στήριξης των αγροτών που είναι σε εξέλιξη.




Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, Κ. ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Δ. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ «Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΗΜΕΡΑ»

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Κορίνθου πραγματοποίησε εκδήλωση στο δημοτικό θέατρο του Δήμου Ξυλοκάστρου, με θέμα «η Δικαιοσύνη σήμερα» και ομιλητή τον επίτιμο Πρόεδρο του Σ.τ.Ε. κ. Ν. Σακελλαρίου. Το παρόν έδωσε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας του Ν. Κορινθίας, κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Τιμήσαμε στο όμορφο Ξυλόκαστρο τον επίτιμο Πρόεδρο του ΣτΕ και εκλεκτό μας συμπολίτη, κ. Ν. Σακελλαρίου. Είχα κι εγώ την ευκαιρία να παρευρεθώ στη σπουδαία αυτή εκδήλωση που διοργάνωσε προς τιμήν του ο Δικηγορικός Σύλλογος Κορίνθου, με θέμα «η Δικαιοσύνη σήμερα». Η ομιλία του κ. Σακελλαρίου ήταν βαρυσήμαντη και πραγματικά καθηλωτική. Η απόφασή του, μάλιστα, να δωρίσει την βιβλιοθήκη του στον Δικηγορικό Σύλλογο Κορίνθου αποτελεί δείγμα του ενδιαφέροντος και της βαθύτατης αγάπης του για τον νομικό κόσμο της Κορινθίας.».


Δεν υπάρχουν σχόλια