Header Ads

Που το πάει ο πλανήτης Γη /Φ.1797

  

Γράφει ο Κωνσταντίνος Τσάτσαρης


Τέτοιες πλημμύρες και καταστροφικές πυρκαγιές, δεν είχαμε ξαναδεί να συμβαίνουν στον πλανήτη μας. Γίνονται δε πολύ καταστροφικές, γιατί εκδηλώνονται τοπικά σε περιορισμένο χώρο, λες και το επιλέγει η φύση για να γίνει πολύ έντονο το φαινόμενο.

Μας προβληματίζει ακόμα σοβαρά, η επιστημονική κοινότητα, με τις προβλέψεις για τις μελλοντικές εξελίξεις των κλιματικών αλλαγών. Τα μηνύματα που καταφθάνουν είναι τρομακτικά για το τι μας περιμένει στο μέλλον.

Εάν δε προχωρήσουμε τις προβλέψει σε βάθος αιώνων, πολλά μέρη του πλανήτη μας θα υποστούν βιβλικές καταστροφές. Κοιτάζοντας σφαιρικά τη Γη μας, σε επίκαιρα ρεπορτάζ της τηλεόρασης, με το τι συμβαίνει τρομάζουμε. Πρώιμοι καύσωνες κα καταστροφικές πλημμύρες, που συμβαίνουν σε άτακτα και άκαιρα χρονικά διαστήματα , είναι ήδη πραγματικότητα για τον πλανήτη μας . Φαινόμενα, που μας δημιουργούν σοβαρές ανησυχίες, για την τύχη που μας επιφυλάσσει το μέλλον του πλανήτη Γη.

Φυσικά καταστροφικά φαινόμενα που βλέπουμε για πρώτη φορά, να εξελίσσονται με τέτοια μανία και να προκαλούν καταστροφική σε χλωρίδα και πανίδα. Εκατομμύρια στρέμματα εκτάσεων σ΄όλες τις χώρες καίγονται κάθε χρόνο. Η Αττική και η Εύβοια δοκιμάστηκαν πρόσφατα ανεπανόρθωτα, από καταστροφικές πυρκαγιές και ανθρώπινα θύματα.

Ποιος ευθύνεται άραγε για την φυσική αυτή καταστροφή; Η υπερθέρμανση του πλανήτη μας. Η βαριά βιομηχανία και οι αλόγιστες επεμβάσεις του ανθρώπου στο φυσικό περιβάλλον.

Μπορούμε να επέμβουμε στην μείωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη; Ναι μπορούμε . Όχι όμως, για να σταματήσουμε το φαινόμενο, αλλά να επιβραδύνουμε κατά κάποιο τρόπο την πορεία της εξέλιξής του.

Το φαινόμενο θα συνεχίσει την καταστροφική του πορεία, σιγά σιγά και σύμφωνα τις προβλέψεις ειδικών επιστημόνων το πολύ μακρινό του μέλλον θα είναι ο όλεθρος.

Κώστας Τσάτσαρης 
Δάσκαλος


Δεν υπάρχουν σχόλια