Header Ads

Δημοτικά νέα /Φ.1795

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Προχωρά η πολεοδόμηση του 6ου Συντάγματος Πεζικού με τρεις τροποποιήσεις
  

Β.Νανόπουλος: Εκπληρώνουμε το αίτημα της κορινθιακής κοινωνίας ως έχουμε καθήκον!

Συνεχίζεται η διαδικασία πολεοδόμησης του 6ου Συντάγματος πεζικού Κορίνθου, διαδικασία η οποία αποδίδει το στρατόπεδο στην πόλη ,εκπληρώνοντας ένα πάγιο αίτημα δεκαετιών. Το δημοτικό συμβούλιο Κορινθίων με νέα απόφαση του (6 Ιουνίου 2022) τροποποιεί το ύψος των κατοικιών που θα αναγερθούν από 12 σε 7,5 μέτρα, διατηρεί το γήπεδο που βρίσκεται εντός του στρατοπέδου και δημιουργεί πάρκο 20 τουλάχιστον στρεμμάτων στο νότιο τμήμα του.

Ο Δήμος Κορινθίων με στοχευμένη πολιτική και άρτια διαπραγμάτευση κατόρθωσε να επιτύχει για πρώτη φορά συμφωνία με τον ιδιοκτήτη του χώρου, το ΤΕΘΑ και να απολάβει πλέον του 50% της έκτασης του, έκταση που θα έρθει στην ιδιοκτησία του με την ολοκλήρωση της πολεοδόμησης.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και την ανάπτυξη της πόλης, πέτυχε την παραπάνω συμφωνία βάζοντας τέλος σε ατέρμονες συζητήσεις και ανεφάρμοστες αποφάσεις ετών.

Με την πολεοδόμηση του 6ου Συντάγματος Πεζικού . Απομακρύνονται οι δομές μεταναστών που σήμερα λειτουργούν στο χώρο. Αυτό ζητούσε η κοινωνία, αυτό γίνεται! . Επιτυγχάνεται η σύνδεση με τον οικιστικό ιστό, οι περιμετρικές μάντρες που οριοθετούν το στρατόπεδο πέφτουν, η πόλη αποκτά πρόσβαση και χρήση! Αναβαθμίζεται το αστικό περιβάλλον και το στρατόπεδο ενσωματώνεται στην πόλη! Η Κόρινθος δημιουργεί ένα νέο σημείο αναφοράς! Αναπτύσσονται χώροι πρασίνου, πολιτισμού, αθλητισμού, εκπαίδευσης και διοίκησης, οι χρήσεις γης είναι ανοιχτές ενώ κατοχυρώνεται δικαίωμα αγοράς ή απαλλοτρίωσης οικοπέδων εντός του χώρου. Ο Δήμος αποκτά λόγο και παρέμβαση!

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ:

«Η πολεοδόμηση του στρατοπέδου προχωρά ώστε να επιτύχουμε την απόδοση του στην πόλη και τους πολίτες. Είναι καθήκον μου ως Δήμαρχος Κορινθίων και το επιτελώ με ευθύνη! Το δημοτικό συμβούλιο με την χθεσινή του απόφαση στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Η ώρα των λόγων έχει τελειώσει, είναι η ώρα των έργων και αυτά υλοποιούμε ως δημοτική αρχή. Με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και την επίλυση ζητημάτων που για χρόνια κρατούσαν την ανάπτυξη και την προοπτική του δήμου πίσω, βαδίζουμε ως δημοτική αρχή επι πραγματικού και όχι βάσει θεωριών και επιθυμιών που στερούνται υπόβαθρου υλοποίησης . Το δημοτικό συμβούλιο Κορινθίων ως δημοκρατικά εκλεγμένο όργανο που εκπροσωπεί όλους τους Κορίνθιους συνεχίζει αταλάντευτα στην πορεία υλοποίησης μιας ιστορικής για την πόλη απόφασης. Την απόφαση της πολεοδόμησης που αποδίδει το στρατόπεδο στην πόλη, το εντάσσει στον ιστό της αναβαθμίζει το αστικό περιβάλλον. Είμαι υπερήφανος που ως δήμαρχος θα υπογράψω την παραχώρηση του 6ου συντάγματος πεζικού στον δήμο Κορινθίων εκπληρώνοντας την επιθυμία των συμπολιτών μου.»




Ενώνουν δυνάμεις οι δήμοι Κορινθίων και Βέλου – Βόχας 
Διεκδικούν χρηματοδότηση 916.193 ευρώ για καταφύγιο αδέσποτων ζώων Από το πρόγραμμα «Άργος» - ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ
  

Ο Δήμος Κορινθίων και η Δημοτική Αρχή εφαρμόζοντας από την αρχή της θητείας της στοχευμένο πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και σε συνέχεια των μέχρι σήμερα δράσεων στον τομέα αυτό, σε διαδημοτική συνεργασία με τον όμορο Δήμο Βέλου-Βόχας υπέβαλε χθες 31/5/2022 αίτημα και πλήρη φάκελο στο Υπουργείο Εσωτερικών, στα πλαίσια του Προγράμματος «Άργος» - ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ για την χρηματοδότηση του έργου:

«Κατασκευή & Εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς διαδημοτικής συνεργασίας Δήμου Κορινθίων & Δήμου ΒέλουΒόχας» συνολικού προϋπολογισμού 916.193 €.

Κύριοι στόχοι από την υλοποίηση της εν λόγω πρότασης είναι:

Η περισυλλογή & περίθαλψη αδέσποτων ζώων 
Η δημιουργία μητρώου αδέσποτων ζώων στους 2 Δήμους 
Η δυνατότητα ανεύρεσης οικογενειών υιοθεσίας αδέσποτων ζώων 
Η πρόληψη ατυχημάτων από αδέσποτα ζώα 
Η πρόταση συμπεριλαμβάνει τα εξής 3 υποέργα:

ΥΠΟΕΡΓΟ 1: Κατασκευή Πανσιόν Φιλοξενίας αδέσποτων ζώων και Δημοτικού Κτηνιατρείου Κατασκευή δημοτικού καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, που θα αποτελεί χώρο προσωρινής παραμονής και περίθαλψης, και θα εγκατασταθεί σε μισθωμένη έκταση εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικισμών, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Κορινθίων στη θέση «Μπαθαρίστρα».

ΥΠΟΕΡΓΟ 2: Προμήθεια εξοπλισμού διαχείρισης περίθαλψης και φροντίδας αδέσποτων ζώων Προμήθεια εξοπλισμού για τη λειτουργία του ιατρείου, του χώρου του καταφυγίου και την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

ΥΠΟΕΡΓΟ 3: Υπηρεσία στειρώσεων αδέσποτων ζώων συντροφιάς Κάθε είδους δαπάνη που αφορά τη στείρωση αδέσποτων ζώων συντροφιάς.




Στην Κόρινθο το «Λεωφορείο Ανακύκλωσης» από 8-11 Ιουνίου
    


«Γιατί τα παιδιά και το περιβάλλον, είναι το μέλλον του κόσμου»


Στην κεντρική πλατεία της Κορίνθου, την πλατεία «Παναγή Τσαλδάρη», σταθμεύει από αύριο Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022 και για τέσσερις ημέρες το Λεωφορείο της Ανακύκλωσης. Ο Δήμος Κορινθίων προχωρά σε μια ακόμα δράση ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και προώθησης της ανακύκλωσης με επίκεντρο τα παιδιά.

Η εξειδικευμένη εκπαιδευτική ομάδα που θα βρίσκεται στην Κόρινθο το διάστημα 811 Ιουνίου 2022 μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις κι ειδικά σχεδιασμένο υλικό μεταδίδει με βιωματικό τρόπο τις αρχές της ανακύκλωσης βοηθώντας τα παιδιά να γνωρίσουν ποια είναι τα ανακυκλώσιμα υλικά να μάθουν έξυπνους τρόπους να ανακυκλώνουν στην καθημερινότητά τους να εξοικειωθούν με την έννοια της ανακύκλωσης ως διαδικασία και ως πρακτική μεγάλης σημασίας για το περιβάλλον να αντιληφθούν τη σημασία της ανακύκλωσης ως μέσο για έναν πιο πράσινο πλανήτη Το λεωφορείο της ανακύκλωση είναι το 1ο παγκοσμίως «Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης» και έχει αναπτυχθεί με στόχο την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών και την εκπαίδευση των δημοτών στα θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας.

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Τετάρτη 8/6/2022 – Παρασκευή 10/6/2022 9:30-13:30 & 17:00-20:00 Σάββατο 11/6/2022 10:00-13:00.

Τετάρτη 8/6/2022 και ώρα 09:30 θα πραγματοποιηθεί, παρουσία του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου, η έναρξη της δράσης.




Δωρεάν Πρόγραμμα άθλησης από τον Δήμο Κορινθίων για ενήλικες
  


Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα Δημόσια πρόσκληση 2/2022 , σας ενημερώνει ότι θα υλοποιήσει μέσω του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Δ.ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ (ΚΕ.Π.Α.Π.), δωρεάν πρόγραμμα άθλησης για ενήλικες (Γυμναστική, PILATES κ.λ.π) . Το Δωρεάν πρόγραμμα θα πραγματοποιείται σε κλειστό κλιματιζόμενο χώρο στο Δημοτικό Στάδιο Κορίνθου από Δευτέρα έως Παρασκευή τις απογευματινές ώρες και απευθύνεται σε ενήλικες Δημότες του Δήμου Κορινθίων . Οι Δημότες έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις συμμετοχής στον Δήμο Κορινθίων και στο ΚΕ.Π.Α.Π. γράφοντας : για το Πρόγραμμα Άθλησης, ονοματεπώνυμο, και τηλέφωνο Ή, με αίτηση στις αντίστοιχες υπηρεσίες . Email επικοινωνίας: protokollo@korinthos .gr kepapkor@ gmail.com Πληροφορίες στα τηλέφωνα:

2741023240 Δημοτικό Στάδιο 
2741020109 ΚΕ.Π.Α.Π. Δ. Κορινθίων 
274136100 Δήμος Κορινθίων




ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ 
ΔΕΚΤΗ Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΣΤΑΥΡΕΛΗ
  


Το Δημοτικό Συμβούλιο με ιστορική απόφασή του χθες βράδυ ανέτρεψε τα σχέδια του Δημάρχου για την πολεοδόμηση του στρατοπέδου του 6ου Συντάγματος Πεζικού.

Με πλειοψηφία 12 θετικές ψήφους έναντι 10 αρνητικών της παράταξης του Δημάρχου κ. Νανόπουλου αποδέχθηκε τη μοναδική ένσταση της παράταξής μας ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ που υποβλήθηκε κατά της 10/14-2-2022 απόφασης Δημ. Συμβουλίου περί έγκρισης της πρότασης πολεοδόμησης του στρατοπέδου Καλογερογιάννη.

Σύμφωνα με αυτήν:

1. Μπήκε τέλος στη δημιουργία 4όροφων πολυκατοικιών 12 μέτρων ύψους για λογαριασμό του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, μετατρέποντας τα κτίρια σε διόροφα 7,5 μέτρων ύψους, όπως ακριβώς είναι στην απέναντι περιοχή της Αγίας Άννας, της Μπαθαρίστρας και των Βοσέϊκων.

2. Μπήκε τέλος στο σχέδιο πολυκατοικιοποίησης του ιστορικού γηπέδου που έπαιζε ο Παγκορινθιακός από το δεκαετία του 1950. Το γήπεδο με την υπάρχουσα κερκίδα παραμένει ως Κοινωφελής Χώρος (ΚΦ) Αθλητισμού για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των αθλητών της πόλης.

3. Δημιουργείται μεγάλο Υπερτοπικό Πάρκο πλέον των 20 στρεμμάτων στη νότια πλευρά του σημερινού χώρου του στρατοπέδου για τις ανάγκες των Κορίνθιων κατοίκων, αντί των διάσπαρτων μικρών Κ.Χ. τα οποία δεν αποφέρουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Τώρα πως γίνεται ο Δήμαρχος να εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο την απόρριψη της ένστασής μας και οι δέκα (10) δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του να καταψηφίζουν την πρότασή μας και από την άλλη πλευρά ο ίδιος να πανηγυρίζει ότι η πολεοδόμηση του στρατοπέδου προχωρά σύμφωνα με την πρόταση της Δημοτικής Αρχής είναι απορίας άξιον!!!!

Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 08/06/2022




ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Π. Νίκας – Γ. Γκιώνης: Θα κατασκευαστούν δύο ισόπεδοι κυκλικοί κόμβοι στο Λουτράκι
  


Προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, με αντικείμενο την υλοποίηση του έργου «Βελτίωση – συντήρηση της επαρχιακής οδού Λουτρακίου – Περαχώρας (ισόπεδοι κόμβοι – συμβολές οδών)«, υπέγραψαν ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022, στα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας.

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000,00€ αφορά στη δημιουργία δύο ισόπεδων κυκλικών κόμβων επί της Επαρχιακής Οδού Ισθμού – Λουτρακίου και των οδικών κλάδων που συνδέουν αυτούς με το υπάρχον οδικό δίκτυο στην είσοδο της πόλης του Λουτρακίου που φιλοξενεί τέσσερεις μεγάλες και κυρίαρχες δραστηριότητες του τόπου όπως, το κλειστό Γυμναστήριο, το νέο σχολικό συγκρότημα (Λύκειο Λουτρακίου), το κολυμβητήριο και το στάδιο Λουτρακίου. Φορέας υλοποίησης και χρηματοδότησης του έργου είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου δια του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ευόδωση του συγκεκριμένου έργου το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς συμβάλλει στη βελτίωση της ασφάλειας πρόσβασης και κυκλοφορίας των οχημάτων στην είσοδο της πόλης του Λουτρακίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και για το εμβληματικό έργο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, όπως και τον προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής Αντώνη Ψαρακη για την συμβολή του στη δημοπράτηση του έργου.

Ο Περιφερειάρχης δήλωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στέκεται έμπρακτα σύμμαχος και αρωγός στο έργο της Δημοτικής Αρχής και μεταξύ άλλων εξέφρασε ικανοποίηση και για το γεγονός ότι χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες Περιφέρειας και Δήμου διασώθηκε το έργο της ανάπλασης της χερσαίας ζώνης του λιμένα Λουτρακίου για το οποίο υπογράφηκε από τον Δήμο η εργολαβική σύμβαση την Τρίτη 31.05 και οσονούπω ξεκινά η υλοποίησή του.



Ανακοίνωση του Γραφείου Κοιμητηρίων
  


Με την παρούσα, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Ισχύοντος κανονισμού λειτουργίας του 1ου Δημοτικού κοιμητηριού Λουτρακίου, κάνουμε γνωστό ότι τάφοι, εγκαταλελειμμένοι, χωρίς οποιοδήποτε ενδεικτικό στοιχείο περί του/των ενταφιασθέντος/των, για τους οποίους υπάρχει αντικειμενική αδυναμία του Δήμου να πληροφορηθεί περί αυτών, πρόκειται να διατεθούν, από τον Δήμο, ελευθέρως, προς χρήση.

Ως εκ τούτου, παρακαλούμε τους υπόχρεους συγγενείς ενταφιασθεντων, στους τάφους των οποίων δεν υπάρχουν τα ονόματα τους, όπως προσέλθουν στον δημο μας (γραφείο κοιμητηρίων), για την συμπλήρωση και υποβολή αίτησης – δήλωσης ενταφιασθέντων και υπεύθυνης δήλωσης ν. 1599/1986 με το ονοματεπώνυμο του προσώπου που θα αναλάβει τις οικονομικές υποχρεώσεις που απορρέουν από το δικαίωμα χρήσης τάφου Δημοτικού κοιμητηρίου, εφόσον δεν τις έχουν ήδη αναλάβει.

Προθεσμία υποβολής : έως 30 Ιουνίου 2022. Μετά την παρέλευση της ανωτέρω προθεσμίας, οι εν λόγω τάφοι περιέρχονται στον Δήμο, ο οποίος μπορεί να τους διαθέσει ελεύθερα προς χρήση, ως ο οικείος κανονισμός λειτουργίας ορίζει.

Εκ της Διεύθυνσης περιβάλλοντος Δήμου




Υπεγράφη η σύμβαση για το εμβληματικό έργο της ανάπλασης του «Παραλιακού μετώπου» Λουτρακίου
   


Ύστερα από πολυετείς αγώνες, πολυάριθμα εμπόδια και σύνθετα γραφειοκρατικά εμπόδια, υπεγράφη σήμερα το πρωί από τον Δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιο Αλκ. Γκιώνη και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της αναδόχου εταιρείας ΖΙΤΑΚΑΤ Α.Τ.Ε.Β.Ε. κ. Διονύσιο Ζαφειρόπουλο, η Σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Ανάπλαση Χερσαίας Ζώνης Λιμένος Λουτρακίου (α’ φάση)», συνολικού προϋπολογισμού 4.140.943,73€.

Η υπογραφή της Σύμβασης πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου – Περαχώρας κ. Κωνσταντίνου Δήμου, του αρμόδιου υπαλλήλου κ. Ιωάννη Σπινάρη και των στελεχών της εταιρείας ΖΙΤΑΚΑΤ Α.Τ.Ε.Β.Ε..

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και εθνικούς πόρους μέσω του Π.Δ.Ε., μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014 – 2020».

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης, ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης δήλωσε: «Μια νέα εποχή ξεκινάει για το παραλιακό μέτωπο Λουτρακίου. Ένα έργο πνοής που αποτέλεσε όραμα της δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου – Περαχώρας, από το 2015, παίρνει επιτέλους σάρκα και οστά! Η παραλιακή ζώνη θα αποτελέσει έναν σύγχρονο και ελκυστικό πόλο αναψυχής με αναβαθμισμένους, λειτουργικούς και υπαίθριους χώρους, με ενίσχυση της παρουσίας του στοιχείου του νερού. Η υλοποίηση του έργου, θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της παραλιακής ζώνης και θα αναδείξει το Λουτράκι σε τουριστικό πόλο έλξης για τους δημότες και τους επισκέπτες του».




Ανακοίνωση – Καθορισμός χώρων διαφήμισης (2023-2025)
  


Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων κ. ΓΚΙΩΝΗΣ Αλκ. Γεώργιος ανακοινώνει ότι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, σε επόμενη συνεδρίασή της, θα εισηγηθεί στο Δ.Σ. τον καθορισμό κοινόχρηστων δημοτικών χώρων στους οποίους και μόνο θα επιτρέπεται να τοποθετούνται ειδικά διαμορφωμένα πλαίσια για την προβολή υπαίθριων διαφημίσεων, για την τριετία 2023 – 2025.

Οι ενδιαφερόμενοι φορείς & πολίτες μπορούν να ενημερωθούν επί του θέματος και επί των εισηγήσεων των Κοινοτήτων καθώς και να υποβάλουν στο Δήμο τις προτάσεις – παρατηρήσεις τους εγγράφως, έως και την Παρασκευή 27/05/2022, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (πληρ. κ. ΓΚΙΚΑΣ Ιωάννης, τηλ. 2744360185)


Ανακοίνωση – Ίδρυση και Κανονισμός εμποροπανηγύρεων

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων κ. ΓΚΙΩΝΗΣ Αλκ. Γεώργιος ανακοινώνει ότι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, σε επόμενη συνεδρίασή της, θα εισηγηθεί στο Δ.Σ. α) την ίδρυση λειτουργίας βραχυχρόνιων οργανωμένων υπαίθριων αγορών – εμποροπανηγύρεων που διενεργούνται με την ευκαιρία των θρησκευτικών εορτών της Γενέσεως της Θεοτόκου στο Λουτράκι & της Ανακομιδής Λειψάνων Θεοδώρου Στρατηλάτου στους Αγίους Θεοδώρους και β) την έγκριση νέου Κανονισμού Λειτουργίας των ανωτέρω εμποροπανηγύρεων. Οι ενδιαφερόμενοι φορείς & πολίτες μπορούν να ενημερωθούν επί του θέματος και επί των εισηγήσεων των Κοινοτήτων Λουτρακίου – Περαχώρας & Αγίων Θεοδώρων καθώς και να υποβάλουν στο Δήμο τις προτάσεις – παρατηρήσεις τους εγγράφως, έως και την Παρασκευή 27/05/2022, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (πληρ. κ. ΓΚΙΚΑΣ Ιωάννης, τηλ. 2744360185).





ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


«ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ»
    


Υποβλήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, πρόταση για την ένταξη του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ» με προϋπολογισμό 2.200.000€.

Προτείνεται η κατασκευή ενός σύγχρονου αρδευτικού έργου στην περιοχή δικαιοδοσίας του Τ.Ο.Ε.Β. Ξυλοκάστρου - Βελανιδιάς σε έκταση 1.730 στρεμμάτων, που σήμερα εξυπηρετείται με ανοικτούς αγωγούς και σημαντικές απώλειες νερού.

Προβλέπεται η κατασκευή υπόγειων αγωγών υπό πίεση, η τοποθέτηση συστήματος ηλεκτρονικών υδροληψιών και η καταγραφή της κατανάλωσης του νερού.

Στόχος του έργου είναι να επιτευχθεί, ο έλεγχος των διαρροών και η εξοικονόμηση νερού και ενέργειας, η διασφάλιση της ποιότητας νερού, η αναβάθμιση των υποδομών άρδευσης και η ορθολογική χρέωση και οικονομική διαχείριση της λειτουργίας του αρδευτικού δικτύου.

Όλες οι απαιτούμενες μελέτες εκπονήθηκαν από τον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και το έργο υποβλήθηκε στο ΕΣΠΑ χάρη στη στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η συνεργασία αυτή αποφέρει ήδη σημαντικά οφέλη για τους αγρότες μας, καθώς έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί και βρίσκονται στην φάση κατασκευής τα αρδευτικά έργα στο Μελίσσι, στη Ρίζα, στο Πιτσά και στα Μεντουργιάνικα.




Την Δημοτική Υπάλληλο Σοφία Φιλιππάκη βράβευσε ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης
   
 
Την δημοτική υπάλληλο Σοφία Φιλιππάκη βράβευσε ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης Βλάσης Τσιώτος πριν μερικές ημέρες για τις διακρίσειςπουσημείωσεστους 30ους Βαλκανικούς Αγώνες βετεράνων αθλητών στίβου που διεξήχθησαν στην Κορυτσά Αλβανίας το διάστημα 17-19 Σεπτεμβρίου 2021.

Η Σοφία κατέκτησε 3 χρυσά μετάλλια στην κατηγορία 60-64 (στο άλμα εις ύψος, τη σφαιροβολία με νέο πανευρωπαϊκό ρεκόρ - και το άλμα εις μήκος) και ένα αργυρό μετάλλιο στην σκυταλοδρομία 4x100 μέτρων (κατηγορία 55-59).

Η ίδια είχε επίσης την 4η καλύτερη επίδοση στον κόσμο για το έτος 2021 στο άθλημα της σφαιροβολίας (κατηγορία 60-64).

Ο Δήμαρχος συνεχάρη την κα Φιλιππάκη για τις επιτυχίες της και της παρέδωσε ένα μικρό αγαλματίδιο το οποίο έχει φιλοτεχνηθεί από το διακεκριμένο γλύπτη Αριστείδη Πατσόγλου. Το συγκεκριμένο αγαλματίδιο βασίστηκε σε μία ιδέα της Αντιδημάρχου Κας Μενούνου.




Επαμεινώνδας Κατσούλας

Η ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

(ή Πώς να χάσετε 2.200.000€)
  


Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος παραδέχθηκε δημόσια ότι το έργο «ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ - ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΣΤΑΦΙΔΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ (Α.Σ.Ο.) ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ» είναι πιθανόν να μην υλοποι- ηθεί!!!

πρόγραμμα. Πρόκειται για την μεγαλύτερη χρηματοδότηση που έχει εξασφαλίσει ο Δήμος μας με το ποσό των 2.184.045€.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή το «κληρονόμησε» από την προηγούμενη που κατάφερε να το εντάξει σε χρηματοδοτικό Μεταξύ άλλων προβλέπεται η δημιουργία συνεδριακού χώρου, αίθουσας κινηματογραφικών προβολών, αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και δημοτικής βιβλιοθήκης.

Δηλαδή για ένα Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ από τον Δήμο μας.

Τα οφέλη από την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού και τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου με την προσέλκυση επισκεπτώνσυνέδρων σε όλη την διάρκεια του έτους, θα είναι μεγάλα για την τοπική οικονομία.

Σημαντική θα είναι και η αίθουσα κινηματογραφικών προβολών για τους χειμερινούς μήνες, που δεν υπάρχει στο Δήμο μας, ενώ η Δημοτική Βιβλιοθήκη θα βρει επιτέλους μια αξιοπρεπή και ασφαλή στέγη.

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ την ένταξη του έργου και με την γνωστή σε όλους πλέον βραδύτητα της Δημοτικής Αρχής, ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΑΚΟΜΗ για τροποποιήσεις προϋπολογισμού (ως συνήθως) για το «Υποέργο 1 - Εκπόνηση μελετών» λόγω λάθους εγγραφής του ποσού χρηματοδότησης!!!

Αλήθεια με ΠΟΣΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ μπορεί να αντιμετωπίζει η Δημοτική Αρχή την πιθανότητα να ματαιωθεί η υλοποίηση αυτού του έργου που θα αναβάθμιζε την πόλη του Ξυλοκάστρου αλλά και το Δήμο μας συνολικά;

Και τι θα πει στους δημότες;

Δυστυχώς (το) χάσαμε;

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το οποίο απευχόμαστε, θα είναι ΥΠΟΛΟΓΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ για μια ακόμη ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ για το Δήμο μας.

Για την άλλη ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ δημιουργίας Πολιτιστικού Πολυχώρου στις Αποθήκες Φραντζή θα επανέλθουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια