Header Ads

Περιφερειακά νέα /Φ.1795

Συμβάσεις έργων στην Κορινθία υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας
  
Δύο συμβάσεις, μία προγραμματική προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ και μια εργολαβική προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Τετάρτη 1η Ιουνίου, στα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας, ενώ χθες Τρίτη 31 Μαΐου ο Π. Νίκας -στα γραφεία της Μητρόπολης Κορίνθου- υπέγραψε την ένταξη στο ΠΕΠ του με προϋπολογισμό 1.835.200 ευρώ έργου επέκτασης του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου.

Ειδικότερα, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας και ο δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης υπέγραψαν σήμερα Τετάρτη προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και του εν λόγω δήμου με αντικείμενο την υλοποίηση του με προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ έργου βελτίωσης και συντήρησης της επαρχιακής οδού Λουτρακίου – Περαχώρας, στο πλαίσιο του οποίου θα κατασκευαστούν -μεταξύ άλλων- δύο ισόπεδοι κυκλικοί κόμβοι.

Ικανοποίηση εκφράστηκε από τον δήμαρχο για την ευόδωση του εν λόγω πολύ σημαντικού για το Λουτράκι έργου που χρόνιζε.

Ο περιφερειάρχης, εξ άλλου, εξέφρασε ικανοποίηση και για το γεγονός ότι χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες Περιφέρειας και Δήμου διασώθηκε το συνολικού προϋπολογισμού 4.140.943,73 ευρώ έργο της ανάπλασης της χερσαίας ζώνης του λιμένα Λουτρακίου -που χρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ και εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Πελοπόννησος 2014 – 2020”-, για το οποίο χθες Τρίτη υπογράφηκε από τον δήμο εργολαβική σύμβαση και οσονούπω ξεκινά η υλοποίησή του.

ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ Σήμερα, εξ άλλου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας υπέγραψε συμφωνητικό με τον ανάδοχο εργολάβο του με προϋπολογισμό 800.000 ευρώ έργου συντήρησης και σήμανσης της επαρχιακής οδού Λυκοποριά – Καλλιθέα – Ελληνικό.

Τέλος, ο περιφερειάρχης είχε συνάντηση χθες Τρίτη 31 Μαΐου, στα γραφεία της Μητρόπολης Κορίνθου, με τον μητροπολίτη Διονύσιο, κατά την διάρκεια της οποίας υπέγραψε την ένταξη στο ΠΕΠ του με προϋπολογισμό 1.835.200 ευρώ έργου που αφορά στην αλλαγή χρήσης υπάρχοντος ισογείου κτίσματος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων -μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα- ισόγεια προσθήκη κατ’ επέκταση, εσωτερικές διαρρυθμίσεις και αλλαγή όψεων, στο εκκλησιαστικό Γηροκομείο Κορίνθου “το έργον του Αποστόλου Παύλου”.

Με το εν λόγω σημαντικό έργο, το οποίο επίσης χρόνιζε, η δυναμικότητα του συγκεκριμένου ευαγούς ιδρύματος θα αυξηθεί σε 32 κλίνες.




Χρηματοδότηση 7,5 εκ ευρώ για εγγειοβελτιωτικές υποδομές επιδιώκει η Περιφέρεια Πελοποννήσου από το ΠΑΑ 2014 – 2020
    


Αιτήματα χρηματοδότησης έργων συνολικού προϋπολογισμού 7.595.000 ευρώ κατέθεσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο της δράσης 4.3.

1 “Υποδομές εγγείων βελτιώσεων” του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020.

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις της Περιφέρειας αφορούν:

– Επέκταση δικτύων άρδευσης βορείου τμήματος ΤΟΕΒ Ηρας – Κουρτακίου, με προϋπολογισμό 2.200.000 ευρώ – Κατασκευή αρδευτικού έργου στο δυτικό Ξυλόκαστρο, με προϋπολογισμό 2.200.000 ευρώ – Εξοικονόμηση νερού και ενέργειας στο δίκτυο άρδευσης του ΤΟΕΒ Φενεού με εκσυγχρονισμό του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστημάτων αφ’ ενός ηλεκτρονικής υδροληψίας με κάρτα χρέωσης και αφ’ ετέρου τηλε-ελέγχου και διαρροών, με προϋπολογισμό 1.800.000 ευρώ.

– Προμήθεια αντλητικού συγκροτήματος παροχής 8.000 κυβικών μέτρων νερού ανά ώρα και ομαλού εκκινητή στο κεντρικό αντλιοστάσιο του Ανάβαλου (Κιβέρι) στην Αργολίδα, με προϋπολογισμό 1.395.000 ευρώ.




Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας εκπρόσωπος της ΕΝΠΕ στην συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης
    


Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας μετείχε σήμερα Δευτέρα 6 Ιουνίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, στην συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Αντικείμενο της συνεδρίασης, στην οποία ο Π. Νίκας εκπροσώπησε την ΕΝΠΕ (Ενωση Περιφερειών Ελλάδας) με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Ενωσης, αποτέλεσε το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών “Σύστημα στοχοθεσίας, αξιολόγησης και ανταμοιβής για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και άλλες διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα”.

Μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας σημείωσε ότι τα περισσότερα ζητήματα που θίγει το εν λόγω νομοσχέδιο, ιδιαίτερα τα κίνητρα, αφορούν στο κεντρικό κράτος όχι στην αυτοδιοίκηση.

Επισήμανε, ωστόσο, ότι θα ήταν καλό να υπάρξει ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου και στην δημόσια διοίκηση, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να αλλάξουν οι οργανισμοί, αλλά και να συρρικνωθούν οι θέσεις ευθύνης, καθώς -όπως χαρακτηριστικά δήλωσε- “έχουμε φθάσει σχεδόν στο σημείο να υπάρχει πολύ μεγαλύτερος αριθμός στελεχών απ’ ότι υπαλλήλων”.

Καταλήγοντας, ο Π. Νίκας είπε ότι φαίνεται να κινείται θετικά το θέμα της αξιολόγησης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι θα πρέπει να εξετάζονται οι ουσιαστικές δεξιότητες των υπαλλήλων.


Αυτοψία της αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας στο οδικό έργο Κιάτο – Καστανιά – Γκούρα και επίσκεψη στο Κ.Υ. Γκούρας
  

Αυτοψία στο έργο συντήρησης της επαρχιακής οδού Κιάτο – Καστανιά – Γκούρα διενήργησε χθες Πέμπτη 2 Ιουνίου η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, συνοδευόμενη από τον διευθυντή Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Νίκο Λούτα.

Το εν λόγω έργο, προϋπολογισμού 2.200.000 ευρώ, εξελίσσεται με πολύ καλούς ρυθμούς και ολοκληρώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ακολούθως, η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Γκούρας όπου εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου παρέδωσε υγειονομικό υλικό (συσκευασίες rapid test) στον υπεύθυνο του Κ.Υ. με τον οποίον συζήτησε θέματα που αφορούν στην λειτουργία του.

Η κα Κόρκα επισήμανε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου προσπαθεί να συνδράμει στην επίλυση των όποιων προβλημάτων αντιμετωπίζουν καθημερινά.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ






Η Αντιπεριφερειάρχης κα. Αθηνά Κόρκα παραβρέθηκε σε επετειακούς αγώνες κολύμβησης στον Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, σε αγώνες δρόμου στον Δήμο Βέλου-Βόχας και σε λαογραφική εορταστική εκδήλωση στην Τ.Κ. Στιμάγκας.
  

Το Σάββατο και την Κυριακή 4 και 5 Ιουνίου η Αντιπεριφερειάρχης κα. Αθηνά Κόρκα παραβρέθηκε σε επετειακούς αγώνες κολύμβησης στον Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, σε αγώνες δρόμου στον Δήμο Βέλου-Βόχας και σε λαογραφική εορταστική εκδήλωση στην Τ.Κ. Στιμάγκας.

Στο Ανοικτό Κολυμβητήριο Λουτρακίου παρακολούθησε αγώνες προαγωνιστικής κατηγορίας στα πλαίσια του 1ου Κυπέλλου «Ιωάννης Λαζαρίδης». Οι αγώνες που είχαν επετειακό χαρακτήρα πραγματοποιήθηκαν με αφορμή τα 60 χρόνια λειτουργίας του Αθλητικού Ομίλου Ποσειδών Λουτρακίου αλλά και για να τιμηθεί το ιδρυτικό μέλος του Ομίλου κ. Ι. Λαζαρίδης. Στην ίδια εκδήλωση, παραβρέθηκε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γ. Οικονόμου.

Στο Βραχάτι Κορινθίας παρακολούθησε τους αγώνες δρόμου Vrachati Run. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της ευρύτερης φιλοσοφίας του Δήμου να θέτει υπό την αιγίδα του εκδηλώσεις που αποσκοπούν στην άθληση, την ανάπτυξη του πνεύματος, της αλληλεγγύης και της άμιλλας.

Στην Τοπική Κοινότητα Στιμάγκας παρακολούθησε εορταστικές εκδηλώσεις για τα 21 χρόνια λειτουργίας του Χορευτικού και Λαογραφικού Συλλόγου Στιμάγκας ΘΥΑΜΙΣ. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε και λαογραφικό υλικό που επιμελήθηκε ο χοροδιδάσκαλος κ. Π. Χωρίκης.

Η κα. Κόρκα στις εκδηλώσεις συνεχάρη τους διοργανωτές καθώς και συμμετέχοντες και αναφέρθηκε στο γεγονός, πως μέσα από αθλητικές αλλά και πολιτιστικές συμπράξεις θεσμών και σωματείων μπορεί να διαφυλαχθεί και να εξυψωθεί το φίλαθλο πνεύμα, η ποιότητα της ζωής και τα τοπικά έθιμα.




Η Αντιπεριφερειάρχης κα. Αθηνά Κόρκα πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων
  


Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της για συντονισμό, εποπτεία, παρακολούθηση και υλοποίηση έργων, η Αντιπεριφερειάρχης κα. Αθηνά Κόρκα πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων την Τετάρτη 1η Ιουνίου για θέματα επετειακών εκδηλώσεων, πολιτιστικών εκδηλώσεων, θεμάτων προστασίας ΑΜΕΑ και κοινωνικού ενδιαφέροντος καθώς και για επιστημονικές ημερίδες.

Με αφορμή τη συμβολική επέτειο για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση και τα προγράμματα δράσεων συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Δήμου Νεμέας κ. Θ. Καρκώνη και τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Αρχαίων Κλεωνών κ. Μ. Κυριάκο για τη συζήτηση θεμάτων συντονισμού εκδήλωσης, με θέμα τον εορτασμό των 200 χρόνων από τη Μάχη στα Δερβενάκια.

Η διάδοση και η διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομίας, μέσα από εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα, ήταν το θέμα που αναπτύχθηκε με το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης «Χοράνθη», κατά τη διάρκεια εθιμοτυπικής επίσκεψης τους στην ΠΕ Κορινθίας.

Θέματα προστασίας ΑΜΕΑ και εύρυθμης λειτουργίας ιδρυμάτων συζητήθηκαν με το νέο ΔΣ του Ευθύμειο Κέντρου.

Τα θετικά στοιχεία της οργάνωσης μιας επιστημονικής ημερίδας και συνεδρίου συζητήθηκαν με το νέο ΔΣ του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κορίνθου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ




Αυτοψία σε τεχνικό έργο
  


Αυτοψία σε τεχνικό έργο πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κα. Αθηνά Κόρκα την Παρασκευή 3 Ιουνίου. Το έργο, αφορά αποκατάσταση τεχνικών έργων από τις καταστροφές του φαινομένου Ζορμπά στη θέση Λούτσα της Δ.Κ. Αθικίων του Δήμου Κορινθίων. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 220.000 ευρώ.

Το έργο εντάσσεται σε ένα γενικότερο που αφορά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην Π.Ε.

Κορινθίας.

Την κα. Κόρκα συνόδευε ο Δ/ντης Τεχνικών Έργων κ. Ν. Λούτας.




Αναστάσιος Γκιολής 
Η ΠΕ Κορινθίας συνεχίζει τα έργα πνοής για τον Νομό μας
  


* Αντιπλημμυρικά-Τεχνικά Έργα στην περιοχή του Σχίνου μαζί με Πρόεδρο Τ.Κ Δημητρης.Π. Λαμπρου Στελέχη Τεχνικών Υπηρεσιών και εκπροσώπους εργολαβικής εταιρείας προϋπ 180.000€ 

** Στην παραλία Βραχατίου μαζί με Δήμαρχο Αννίβας Παπακυριάκος Πρόεδρο Λιμενικού Ταμείου Γιώργος Δαληβίγκας Αντιδήμαρχο Andreas Siachos Από την πρώτη στιγμή δίπλα στο αίτημα χιλιάδων πολιτών της περιοχής και Δήμου Βέλου-Βόχας για έργα προστασίας των ακτών από το μεγάλοεπικίνδυνο πρόβλημα της διάβρωσης στις περιοχές (Σαμούτανη)Βραχάτι


Δεν υπάρχουν σχόλια