Header Ads

Μητροπολιτικά νέα

Φ.1794

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ & ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΕΠΙ ΤΗ ΕΝΑΡΞΕΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ.
  

Στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Χιλιομοδίου Κορινθίας λειτούργησε την Κυριακή, 29 Μαΐου 2022, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος πλαισιούμενος από τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιο Ραζνύ, τον Εφημέριο του Ι. Ναού π. Άγγελο Τσελώνη και τους Διακόνους του π. Δαμασκηνό Γεννηματά και π. Χρήστο Χίλια.

Στον λόγο του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, αναφέρθηκε στις μέριμνες, με τις οποίες είναι επιφορτισμένος ο Επίσκοπος μιας επαρχίας, αφού εκτός των λειτουργικών και πνευματικών θεμάτων οφείλει να μεριμνά και για διοικητικά θέματα και να φροντίζει για τις υλικές αλλά και κτιριακές εγκαταστάσεις όλων των Ενοριών, καθ΄ ότι η καρδιά της κάθε Ενορίας είναι ο Ι. Ναός. Η αρχιτεκτονική ενός Ι. Ναού έχει προκαθορισμένες αρχές με συγκεκριμένες διαβαθμίσεις που, σε συνδυασμό με την Εκκλησιαστική Αγιογραφία και την Υμνολογία, κάνουν την ψυχή του πιστού να αισθάνεται την παρουσία του Θεού. Οφείλουμε, λοιπόν, εμείς, ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι, να φροντίζουμε και να μεριμνούμε για το «Σπίτι του Πατέρα μας», τον Ι. Ναό, ώστε να μένει ακέραιος, φροντισμένος και ευπρεπισμένος και για τις επόμενες γενιές, διό και η δέηση στην οπισθάβωνον ευχή «ἁγίασον τοὺς ἀγαπῶντας τὴν εὐπρέπειαν τοῦ οἴκου σου». Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε δημόσια τον, εκ Χιλιομοδίου καταγόμενο, Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νικόλαο Ταγαρά, ο οποίος πάντοτε φροντίζει και ενεργεί για το καλό της Τοπικής μας Εκκλησίας και του Νομού μας, και μερίμνησε προσωπικά, ως μηχανικός στο επάγγελμα, για τις εργασίες αποκατάστασης των σημαντικών φθορών, που έχουν προκληθεί ένεκα του υπεδάφους και του πανδαμάτορος χρόνου, στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Χιλιομοδίου.

Στην συνέχεια, αφού ιερολογήθησαν τα Μνημόσυνα των Θεοφάνους Γεώργαρη και Σοφίας Κανέλλου-Δράκου, τέλεσε και τον Αγιασμό επί τη ενάρξει των εργασιών αποκατάστασης και αναστήλωσης του Ι. Ναού, ενώ μετά το πέρας αυτού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας και ο κ. Υφυπουργός επιθεώρησαν τον περιβάλλοντα χώρο και το εργοτάξιο.




ΓΑΜΟΙ ΤΕΚΝΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ & ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΕΓΧΡΕΩΝ κ. ΑΓΑΠΙΟ.
   


Στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Αηδονίων Νεμέας μετέβησαν το Σάββατο, 28 Μαΐου 2022, το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος και ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, όπου, πλαισιούμενοι υπό πλειάδος Ιερέων, ετέλεσαν τον γάμο των Γεωργίου Καραθανάση και Φωτεινής Ζούζια, θυγατρός του Ιερέως Δημητρίου Ζούζια, Εφημερίου του ως άνω Ιερού Ναού.

Αμέσως μετά την τέλεση του Ι. Μυστηρίου μετέβησαν στα Γελινιάτικα Ξυλοκάστρου και στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου όπου και ετέλεσαν τον Γάμο των Ιωάννη Χειράκη και Παναγιώτας – Ιωάννας Τσάτσαρη, θυγατρός του Ιερέως Κωνσταντίνου Τσάτσαρη, Εφημερίου των Γελινιατίκων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας απηύθυνε λόγους οικοδομής και στα δύο ζεύγη των νεονύμφων, προτρέποντάς τα να ζουν σύμφωνα με τα πρότυπα των αγίων ζευγαριών της Αγίας Γραφής και κάτω από την σκέπη και την ευλογία του Θεού. Τέλος, συνεχάρησαν καταλλήλως και αυτός και ο άγιος Κεγχρεών τους νεόνυμφους ως και τους γονείς τους και ιδιαιτέρως τους άξιους Ιερείς και καλούς συνεργάτες της Ι. Μητροπόλεως μας π. Δημήτριο και π. Κωνσταντίνο, που ο Θεός τους αξίωσε να απολαύσουν την χαρά της ευλογίας των γάμων των παιδιών τους!

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.


Δεν υπάρχουν σχόλια