Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Νίκου Ταγαρά /Φ.1794

Υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νικόλαος Ταγαράς

  


Το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ) και ο Σύλλογος «Φίλοι του Δάσους Συγγρού», συμπλήρωσαν 100 χρόνια από τον θάνατο της μεγάλης ευεργέτιδας, Ιφιγένειας Ανδρέα Συγγρού.

Εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό, Kyriakos Mitsotakis στη χθεσινή εκδήλωση που διοργάνωσαν το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ) και ο Σύλλογος «Φίλοι του Δάσους Συγγρού», για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τον θάνατο της μεγάλης ευεργέτιδας, Ιφιγένειας Ανδρέα Συγγρού.

Παραβρέθηκα μαζί με εκλεκτούς συναδέλφους, εκπροσώπους από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και εθελοντές πυροσβέστες, στο μοναδικής ομορφιάς και περιβαλλοντικής αξίας Κτήμα Συγγρού, το οποίο κληροδότησε η Ιφιγένεια Ανδρέα Συγγρού στην Ελληνική Γεωργική Εταιρία, το σημερινό Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών, προκειμένου να ιδρυθεί Σχολή κηπουρικής, πτηνοτροφίας, μελισσοκομίας, σηροτροφίας, και κτηνοτροφίας με σκοπό την εκπαίδευση των γεωργών.

Το Κτήμα Συγγρού δικαίως έχει χαρακτηριστεί Τοπίο ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους και αποτελεί μια όαση πρασίνου στην Αττική που οφείλουμε όλοι, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και συνολικά η Πολιτεία να προστατεύουμε.

Παράλληλα υλοποιεί το όραμα της Ιφιγένειας Συγγρού, για εκπαίδευση και κατάρτιση πολιτών που θέλουν να ασχοληθούν με τη γεωργία και να γίνουν επαγγελματίες αγρότες.





ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΟΦΙΚΟΥ 
Ευχαριστήρια επιστολή στον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κ. Αναστάσιο Ταγαρά 

Ο Σύλλογος Διδασκόντων, το 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο και εγώ προσωπικά νοιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε δημόσια τον Δήμαρχο Κορινθίων κ. Βασίλη Νανόπουλο και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κ. Αναστάσιο Ταγαρά για το αμέριστο ενδιαφέρον τους αναφορικά με τα χρονίζοντα κτιριακά προβλήματα του Σχολείου μας.

Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό παρακολουθούμε την πρόοδο των εργασιών και είμαστε πλέον βέβαιοι ότι στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα παραδώσουμε στη σχολική κοινότητα ένα πλήρως ανακαινισμένο Σχολείο όπως αξίζει στην Τοπική Κοινότητα Σοφικού και στον Δήμο Κορινθίων.

Ευχαριστούμε θερμά 
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 
ΑΘ. ΠΑΝΑΓΗΣ 
ΠΕ01 ΘΕΟΛΟΓΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια