Header Ads

Δημοτικά νέα

Φ.1792

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Στο ετήσιο συνέδριο της AIACE ο Δήμαρχος Κορινθίων Β.Νανόπουλος
  

Στις εργασίες του ετήσιου συνεδρίου της Διεθνούς Ένωσης των πρώην Υπαλλήλων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων «AIACE 2022» συμμετείχε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος το πρωί.

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τους συνέδρους και τους εκλεκτούς προσκεκλημένους ,ανάμεσα τους ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν και αρμόδιος επίτροπος Μετανάστευσης και Προστασίας του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής κ.Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Υφυπουργός Έρευνας – Τεχνολογίας κ. Χρίστος Δήμας, ο πρώην Επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Υπουργός και Βουλευτής Κορινθίας κ.Σταύρος Δήμας ,σημείωσε την αξία του συνεδρίου στις ιδιαίτερα κρίσιμες εξελίξεις που καταγράφονται στην Ευρώπη, εξήρε την παρουσία του κ.Μαργαρίτη Σχοινά στην Αντιπροεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δίχως να παραλείψει να αναφερθεί στην σπουδαιότητα του τόπου που αυτή τη χρονιά φιλοξενεί το συνέδριο.

Η Ομιλία του Δημάρχου Κορινθίων 

Κυρίες και κύριοι 
Σας καλωσορίζω στην Κόρινθο, στην πόλη που ο Απόστολος των εθνών Παύλος έστειλε δυο από τις πιο σημαντικές επιστολές οι οποίες ως κείμενα με βαθύτερα νοήματα και θρησκευτικό περιεχόμενο διαμόρφωσαν και διαμορφώνουν την Ευρώπη και τους θεσμούς. Εδώ κατασκεύασε ο Αμινοκλής την τριήρη το πλοίο που άλλαξε τον κόσμο στις θαλάσσιες μεταφορές και τις πολεμικές επιχειρήσεις για αιώνες .

Την πόλη όπου αναπτύχθηκε ο κορινθιακός ρυθμός ο κίονας που κοσμεί δημόσια κτίρια σε όλη τη γη .Την πόλη της εξωστρέφειας με σήμα τον Πήγασο το φτερωτό άλογο της μυθολογίας .

Τη σύγχρονη πόλη που με υποδομές αξιοποιεί τη γεωγραφική θέση , τη διώρυγα της Κορίνθου , την τοπική παραγωγή και τον τουρισμό για οικονομική ανάπτυξη .

Σας καλωσορίζω στην Κόρινθο την πόλη με την μεγάλη ιστορία όπου πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις με παγκόσμιες επιπτώσεις αιώνες πριν.

Εδώ στην Αρχαία Κόρινθο έγινε η συνάντηση των εκπροσώπων των κρατών της Ελλάδος και αποφασίστηκε η συνένωση όλων των Ελλήνων στην εκστρατεία κατά των Περσών , ορίστηκε επικεφαλής του στρατού ο Αλέξανδρος ο Μακεδόνας .

Το αποτέλεσμα αυτής της απόφασης ήταν η δημιουργία μιας αυτοκρατορίας από την Ελλάδα μέχρι τις Ινδίες και η μεταφορά του Ελληνικού πολιτισμού και επιστημών στο σύνολο του τότε γνωστού κόσμου . Άλλαξε η πορεία του κόσμου και ο Αλέξανδρος έγινε Μέγας.

Θεωρώ ότι αυτή η απόφαση συνένωσης κρατών με κοινό σκοπό έχει πολλά κοινά με την απόφαση της ίδρυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία βέβαια επιτεύχθηκε με ειρηνικά πλέον μέσα και συνεχίζει να εξελίσσεται .

Εμπνευσμένοι ηγέτες κατάφεραν με διακρατικές συνθήκες να δημιουργήσουν μια ένωση οικονομική κατ’ αρχήν και να αποφύγουν πολέμους στην Ευρώπη για πολλές δεκαετίες .

Σήμερα περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη νομίζω της δημιουργίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης στο πρότυπο των ΗΠΑ για να υπάρξει ευημερία στους λαούς .

Ο τελευταίος πόλεμος στην Ουκρανία ζημιώνει μόνο την Ευρωπαϊκή ένωση , κερδισμένη είναι και η Αμερική και η Ρωσία μέχρι τώρα . Αν θέλουμε οι Ευρωπαίοι την πρόοδο των λαών πρέπει να έχουμε ισχυρή κεντρική κυβέρνηση και την κρίση να κάνουμε ευκαιρία .

Πολλοί φοβούνται ότι κινδυνεύει η ανεξαρτησία των κρατών και ότι θα κυβερνούν οι Γερμανοί . Η καλύτερη απόδειξη ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί είναι ο Έλληνας αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής επιτροπής ο κ Μαργαρίτης Σχοινάς που είναι σήμερα μαζί μας . Η Ευρώπη είχε πάντα στην λειτουργία της τη δημοκρατία και τις ίσες ευκαιρίες και υπάρχει η ωριμότητα πλέον της συνύπαρξης των λαών της συνεργασίας και του συμφέροντος για ολους . Έλληνες επίτροποι υπάρχουν σε κάθε θητεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Δεν θα είναι εύκολη η εμβάθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά υπάρχει και το προηγούμενο της χώρας μας. Όταν είπαν στον αείμνηστο Κωσταντίνο Καραμανλή πρωθυπουργό τότε της χώρας ότι δεν είναι έτοιμη η Ελλάδα για να μπει στην ευρωπαϊκή ένωση απάντησε . Θα ρίξω τους Έλληνες στη θάλασσα και θα μάθουν να κολυμπούν , και αυτό έγινε . Μπήκαμε στην Ευρωπαϊκή ένωση και τα καταφέραμε να παραμείνουμε και να προοδεύσουμε . Αν δεν είχαμε μπει τότε οι συνθήκες οικονομικές και άλλες θα ήταν πολύ χειρότερες για όλους μας .

Εσείς ως υπάλληλοι για πολλά χρόνια σε καίριες θέσεις γνωρίζετε πολύ καλά τι έγινε στην ευρωπαϊκή πορεία και τι μπορεί να γίνει .

Η πολύτιμη γνώμη σας σε σημαντικά ζητήματα είναι μεγάλη βοήθεια και τη θέλουμε είτε προβλέπεται θεσμικά είτε όχι .

Εσείς δεν έχετε να σκεφθείτε πολιτικό κόστος και μπορείτε να λέτε το σωστό και να διαμορφώνετε το κλίμα και την κοινή γνώμη κατάλληλα για να γίνουν πιο εύκολα οι απαραίτητες αλλαγές .

Σας εύχομαι καλή διαμονή στην περιοχή μας και επιτυχία τις εργασίες της γενικής σας συνέλευσης . Ελπίζω να σας ξαναδούμε σύντομα .» Αναπόσπαστο κομμάτι της συνεδριακής εμπειρίας είναι η γνωριμία με τον τόπο φιλοξενίας, τον πολιτισμό και την ιστορία του!




Βραβείο Διοίκησης και Καινοτομίας για τον Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο
    
  


Με το βραβείο διοίκησης και καινοτομίας τιμήθηκε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος στην διάρκεια των εργασιών του επιστημονικού συνεδρίου «Επενδυτικός Αναπτυξιακός Προγραμματισμός και Διοίκηση Οικονομικών Αξιών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων «Κλεισθένης» το οποίο έλαβε χώρα στην πόλη της Ξάνθης το τριήμερο 12-15 Μαΐου 2022.

«Αποτελεί για εμένα τιμή αυτό το βραβείο» ανέφερε ο Δήμαρχος ευχαριστώντας τους διοργανωτές και παρομοιάζοντας την διοίκηση με την κατάληψη της Τροίας η οποία όπως χαρακτηριστικά σημείωσε δεν «έπεσε» από το θάρρος του Αχιλλέα αλλά από την εξυπνάδα του Οδυσσέα.

«Παραλαμβάνω αυτό το ιδιαίτερα τιμητικό βραβείο για λογαριασμό των συνεργατών μου και των υπαλλήλων του δήμου που βοήθησαν να υλοποιήσουμε τους στόχους την περασμένη χρονιά. Την Τροία δεν την κατέλαβε ο Αχιλλέας με την ανδρεία του αλλά ο Οδυσσέας με το μυαλό του και θέλω να πω με αυτό πως τα αποτελέσματα τα φέρνουν οι άνθρωποι σε οποιαδήποτε προσπάθεια και σ αυτούς επενδύουμε».

Ο Δήμος Κορινθίων στα πλαίσια του συνεδρίου έλαβε ένα ακόμα βραβείο αυτό της δια βίου μάθησης και κατάρτισης του ανθρώπινου δυναμικού.

Στην Ξάνθη για τις εργασίες του συνεδρίου βρέθηκε τόσο ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος όσο και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κορινθίων και Αντιπρόεδρος της Ένωσης του «Κλεισθένη» Νεκτάριος Σπηλιόπουλος. O κ.Γενικός εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Κορινθίων με την λήξη των εργασιών του συνεδρίου προσέφερε στον οικοδεσπότη Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη, αντίγραφο του πρόσφατα εκδοθέντος βιβλίου «ΚΟΡΙΝΘΟΣ - 1η Πρωτεύουσα των Ελλήνων», ευχαριστώντας τον για την άψογη διοργάνωση & φιλοξενία.

Το συνέδριο του «Κλεισθένη» αποτελεί θεσμό για την αυτοδιοίκηση της χώρας και προσφέρει μέσα από τις εργασίες του ενημέρωση και κατάρτιση σε αιρετούς και στελέχη των ΟΤΑ. Η Κόρινθος φιλοξένησε τις εργασίες του πέρυσι τον Ιούλιο στην πρώτη ουσιαστικά μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση πανελλαδικά μετά την πανδημία, αποκομίζοντας διθυραμβικά σχόλια για την οργάνωση και διεξαγωγή του από αιρετούς, στελέχη των ΟΤΑ, εκπροσώπους της πανεπιστημιακής κοινότητας, κυβερνητικά στελέχη.

Μπορείτε να δείτε το video του συνεδρίου που φιλοξένησε η Κόρινθος τον Ιούλιο 2021 εδώ:
  





Αγώνας μνήμης από το δήμο Κορινθίων για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή
  


Β.Νανόπουλος: Τιμούμε την ιστορία μας και διδασκόμαστε από αυτήν!!


Ποδοσφαιρικός αγώνας τιμής και μνήμης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 16 Μαΐου 2020 στο στάδιο της Κορίνθου. Οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ και του Κύψελου, των δυο ομάδων της προσφυγιάς, συναντήθηκαν σε έναν αγώνα ιστορικό, έναν αγώνα που διοργανώθηκε με την φροντίδα του δήμου Κορινθίων και αποτελεί την πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων για την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή.

«Είναι ημέρα τιμής και μνήμης των 100 χρόνων από την μικρασιατική καταστροφή η σημερινή. Ημέρα μνήμης για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους και υπέφεραν τα πάνδεινα, μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα, στην Κόρινθο, εγκαταστάθηκαν στον συνοικισμό, σταδιοδρόμησαν μετά από πολλές δυσκολίες και δημιούργησαν ένα ζωντανό κύτταρο της κορινθιακής κοινωνίας. Η πρωτοβουλία του σημερινού αγώνα είναι μια συμβολική κίνηση στη μνήμη τους και στις ρίζες όλων μας. Συγχαίρω όσους βοήθησαν στην σημερινή εκδήλωση, είναι η πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων που θα υλοποιήσει ο Δήμος Κορινθίων για τα 100 χρόνια της Μικράς Ασίας, Κλέινοντας θέλω να σας πω πως η ιστορία διδάσκει και παιδαγωγεί γι αυτό και εύχομαι όλοι μας να θυμόμαστε την επέτειο, και να καταβάλουμε προσπάθειες με σύμπνοια, ομόνοια αγάπη, εθνική ομοψυχία για να βελτιώσουμε τις συνθήκες τις οποίες ζούμε» ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος καλωσορίζοντας τις δόξες των δυο ομάδων, τις αρχές του τόπου αλλά και το πλήθος των πολιτών που έσπευσε να παρακολουθήσει τον ιστορικό αγώνα.

Πριν την έναρξη του αγώνα στη μνήμη των θυμάτων της Μικράς Ασίας τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και τιμήθηκαν άνθρωποι που έχουν γράψει την δική τους ιστορία και στα δύο σωματεία. Ο Δήμαρχος Κορινθίων απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ.Λάκη Νικολάου ενθυμούμενος μάλιστα και ποδοσφαιρικές στιγμές του, εξάροντας την ικανότητα του να συνδυάσει με επιτυχία δυο ταλέντα, δυο σταδιοδρομίες, αυτή του γιατρού και αυτή του ποδοσφαιριστή.

Η ατμόσφαιρα φορτίστηκε ιδιαίτερα στην ομιλία της Προέδρου της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου κ.Βασιλικής Ευστατιάδου η οποία τιμήθηκε από το δήμο ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στο πρόσωπό της, στο έργο το οποίο προσφέρει με αγάπη και μεράκι όλα τα χρόνια της ζωής της.

Τιμήθηκαν επίσης οι: Ιβάν Ρουσέφ, Ντανιέλ Μπατίστα, Τάκης Καραγκιοζόπουλος, Λύσανδρος Γεωργαμλής, Δημήτρης Πίτας, Γιώργος Κούτουλας, Γιάννης Μουσούρης, Παναγιώτης Στυλιανόπουλος, Μιχάλης Σιμιγδαλάς, Δημήτρης Αδαμαντίδης, Βλάσσης Χαλκιώτης και Γιώργος Μακρής ενώ αναμνηστικά μετάλλια έλαβαν όλοι οι παλαίμαχοι εις ανάμνηση του αγώνα και της συμμετοχής τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας κ.Χρίστος Δήμας, ο Υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ.Νίκος Ταγαράς, ο Βουλευτής Κορινθίας κ.Κώστας Κόλλιας, η ειδική σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ.Μαριλένα Σούκουλη, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ Γιάννης Καρασάββας, Δημήτρης Μπίτζιος και Σπύρος Ζαχαριάς, ο Πρόεδρος του ΚΕΠΑΠ κ.Θεμιστοκλής Κουτσογκίλας, ο αντιπρόεδρος του ΚΕΠΑΠ κ.Γιώργος Μαγκλάρας, ο δημοτικός σύμβουλος κ.Νίκος Σταυρέλης.




ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΠΟΛΕΟΔΟΜΗΣΗ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ 
ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑ
    


Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής εξετάστηκε η ένσταση της παράταξής μας επί της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 14/2/22 για την πολεοδόμηση του στρατοπέδου του 6ου Συντάγματος Πεζικού.

Ήταν η μόνη ένσταση που υποβλήθηκε εμπρόθεσμα.

Ο Δήμαρχος είχε δεσμευτεί ότι θα γίνει διαβούλευση. Δυστυχώς δεν τήρησε το λόγο του και πήγε στο βρόντο η υπόσχεσή του.

Η ένστασή μας αφορούσε τρία σημεία:

1. Να παραμείνει το ιστορικό γήπεδο με την υπάρχουσα κερκίδα σε λειτουργία και να μην γίνουν οικοδομικά τετράγωνα. Δυστυχώς απορρίφθηκε.

2. Να γίνει ένα μεγάλο υπερτοπικό πάρκο 20 στρεμμάτων. Δυστυχώς απορρίφθηκε.

3. Να μειωθεί το ύψος των οικοδομών από 12 μέτρα (τετραόροφες οικοδομές) σε 7,50 μέτρα (διόροφες). Δυστυχώς απορρίφθηκε.

Βέβαια η απόρριψη έγινε κατά πλειοψηφία. Ο κ. Γκερζελής ψήφισε υπέρ της ένστασης και επιπλέον πρότεινε να μην γίνουν πολυκατοικίες (δεν τις έχει ανάγκη ο τόπος μας) στο χώρο των 300 στρεμμάτων, αλλά ο Δήμος να απαλλοτριώσει ή αγοράσει την έκταση από το ΤΕΘΑ με την προβλεπόμενη αποζημίωση να ανέρχεται σε 30.000.000€.

Πέραν αυτών όμως θέσαμε και ένα πάρα πολύ σημαντικό θέμα νομιμότητας. Το ΓΠΣ του 2013 το συγκεκριμένο χώρο των 300 στρεμμάτων είχε περιοριστικά συγκεκριμένες χρήσεις: Διοίκηση – Εκπαίδευση – Πολιτισμός – Αθλητισμός. Ο δε συνημμένος χάρτης του ΦΕΚ 255/Τ. ΑΑΠ/5-7-2013 εμφανίζεται αδόμητος.

Το 2021 όμως το νέο ΦΕΚ 567/Τ.Δ./2-9-21 όλως περιέργως ενώ διατηρεί τις ίδιες χρήσεις (Διοίκηση – Εκπαίδευση- Πολιτισμός – Αθλητισμός) στο συνημμένο χάρτη περιλαμβάνεται παρανόμως πολεοδόμηση του συγκεκριμένου χώρου, παραποιώντας τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, στις οποίες ομόφωνα είχαμε αποφασίσει ότι δεν θα περιληφθεί καμία τροποποίηση σε σχέση με το 2013, παρά μόνο η θεραπεία του προβλήματος της ΣΜΠΕ του επιχειρηματικού πάρκου.

Τόνισα ότι πλέον υπάρχουν πολύ σοβαρά ζητήματα νομιμότητας της πολεοδόμησης του στρατοπέδου. Δυστυχώς ο κ. Δήμαρχος δεν άκουσε κανένα από τους παρισταμένους δημοτικούς συμβούλους, ούτε και τους εκθέσαντες τις εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις τους ως προς την πρόταση πολεοδόμησης του Δήμου αρχιτέκτονες μηχανικούς κ.κ. Γρίσπο, Πρωτοπαπά και Βουδούρη.

Μάλιστα ο κ. Δήμαρχος αυθαιρετώντας ανέφερε στους παρισταμένους «ΛΕΤΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ». Ανεπίτρεπτο κατά την άποψή μας. Δείχνει μία αλαζονεία της εξουσίας.

Τονίσαμε ότι δεν μπορεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία για να περιέλθει στο Δήμο πριν από 2 ή 3 χρόνια , διότι οι διαδικασίες είναι πάρα πολλές. Άρα δεν είναι επείγον.

Αν το πρόσχημα είναι άρον άρον να γίνει η όποια πολεοδόμηση για να φύγουν οι δομές μεταναστών, πεδίον δόξης λαμπρό η Κυβέρνηση αύριο το πρωί να μεταφέρει τους μετανάστες σε άλλες δομές, όπως άλλωστε έχει κάνει σε άλλα μέρη της χώρας. Δεν είναι δικαιολογία αυτή.

Η ουσία είναι ότι ο Δήμος ουσιαστικά χάνει από αυτή την πολεοδόμηση. Από τα 300 στρέμματα θα πάρει ούτε 50 τελικά για αξιοποίηση. Τα υπόλοιπα ωφελούν τις πολυκατοικίες που θα φτιάξει το ΤΕΘΑ.

Τέλος αναφέραμε στη τοποθέτησή μας ότι ουσιαστικά ο Δήμαρχος δεν έκανε καμία διαπραγμάτευση με το ΤΕΘΑ υπέρ των συμφερόντων του Δήμου και το αποτέλεσμα είναι δυσμενέστατο που θα επηρεάσει τους κατοίκους και την Κόρινθο τα επόμενα 100 χρόνια.

Εμείς σε κάθε περίπτωση με οποιονδήποτε νόμιμο τρόπο θα επιδιώξουμε την αποκατάσταση της αδικίας προς όφελος των δημοτών και της πόλης.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 17/05/2022




ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


Έργα αναβάθμισης στο Δημοτικό Στάδιο Λουτρακίου Χ. Θώδης
  


Ξεκίνησαν οι εργασίες αναβάθμισης του αγωνιστικού χώρου του Δημοτικού Σταδίου Λουτρακίου «Χρήστος Θώδης». Το Στάδιο θα παραμείνει κλειστό για το κοινό από σήμερα, Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 έως και το τέλος των εργασιών, που αναμένεται να ολοκληρωθούν την 31η Αυγούστου 2022. Οι προβλεπόμενες εργασίες αφορούν (α) στην προμήθεια και τοποθέτηση υλικών για την αναβάθμιση της συνθετικής επιφάνειας του ταρτάν, εμβαδού 5.500m2 και (β) στην προμήθεια και τοποθέτηση υλικών για την αναβάθμιση του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου ποδοσφαίρου, εμβαδού 8.500m2 με υβριδικό χλοοτάπητα και την προμήθεια και τοποθέτηση υλικών άρδευσης.

Να σημειωθεί ότι το έργο «Προμήθεια και τοποθέτηση υλικών αναβάθμισης του αγωνιστικού χώρου του Δημοτικού Σταδίου Λουτρακίου «Χ. Θώδης»» συνολικού προϋπολογισμού 614.668,00 ευρώ χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών », στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΙV «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων» (ΑΔΑ: Ω90Γ46ΜΤΛ6-Λ1Ο).




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
    


Το Δημοτικό Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων «Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης & Παιδείας» ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ την έναρξη των εγγραφών των νηπίων για το σχολικό έτος 2022-2023.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ 

Από τη Δευτέρα 23/05/2022 όλοι οι ενδιαφερόμενοι γονείς/ κηδεμόνες μπορούν να προμηθευτούν τα σχετικά έντυπα εγγραφής με τους εξής τρόπους :

Από την ιστοσελίδα του Δήμου (https://new.loutraki-agioitheodoroi.gr/anakoinoseis/ anakoinosi-gia-eggrafes-stoys-paidikoysstathmoys-3/) Με αποστολή των δικαιολογητικών σε e-mail του γονέα, κατόπιν τηλεφωνικού ή ηλεκτρονικού αιτήματος.

Από τον Παιδικό Σταθμό Λουτρακίου (Ανδρούτσου & Μάτση – 20300 Λουτράκι) και τον Παιδικό Σταθμό Αγίων Θεοδώρων (Π.Ε.Ο.Α.Κ.– 20003 Αγ. Θεόδωροι), καθημερινά 9:0013:00.

Από τη Δευτέρα 23/05/2022 έως και την Παρασκευή 24/06/2022 οι ενδιαφερόμενοι γονείς/ κηδεμόνες μπορούν να καταθέσουν την αίτηση και τα δικαιολογητικά με τους εξής τρόπους :

Με την αποστολή e–mail.

Για τον Παιδικό Σταθμό Λουτρακίου:

(pedikostathmos@gmail.com).

Για τον Παιδικό Σταθμό Αγ. Θεοδώρων:

(p.s.agtheodoron@gmail.com).

Όλα τα δικαιολογητικά θα γίνονται δεκτά αφού φέρουν υπογραφή και αφού έχουν αποθηκευτεί σε αρχείο pdf. Έγγραφα με διαφορετική μορφή ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.

Με παράδοση στον Παιδικό Σταθμό Για περισσότερες πληροφορίες, καθημερινά από τις 9:00 π.μ. – 13.00 μ.μ., μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα:

Παιδικός Σταθμός Λουτρακίου: 27440 – 64785 Παιδικός Σταθμός Αγίων Θεοδώρων : 27410 – 62028 Γραφεία Διοίκησης : 27440-62000 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ του Δ.Ο.ΚΟ.Π.Α.Π.

ΘΥΜΗΣ ΦΙΛΙΠΠΑΣ




Συνάντηση του Δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ
    


Το σοβαρό ζήτημα της άμεσης ενίσχυσης και στελέχωσης των Αστυνομικών Τμημάτων Λουτρακίου και Αγίων Θεοδώρων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα το πρωί της Πέμπτης 12 Μαΐου 2022, στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Δήμαρχος τόνισε την αντίθεσή του με την απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την απομάκρυνση εννέα (9) αστυνομικών από το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου και συνολικά σαράντα (40) αστυνομικών από τη Διεύθυνση Αστυνομίας του Νομού Κορινθίας.

Ο Δήμαρχος παρουσίασε με πλήρη λεπτομέρεια την κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο ύστερα από την απομάκρυνση των αστυνομικών, το αίσθημα έλλειψης ασφάλειας που δημιουργείται με αυτή την απόφαση και εξήγησε πως ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων αποτελεί έναν κατεξοχήν τουριστικό προορισμό, με αποτέλεσμα, ο πληθυσμός του να ανέρχεται στις εκατό χιλιάδες κατοίκους, κυρίως κατά τους θερινούς μήνες. Ο κ. Γκιώνης απαίτησε να αποκτήσει ο Δήμος μας την αστυνόμευση που απαιτείται για την κάλυψη των πολλαπλών αναγκών των πολιτών και ζήτησε από τον Αντιστράτηγο κ. Σκούμα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβει τις ευθύνες του, καθότι η κατάσταση αντί να βελτιώνεται, σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, δυστυχώς χειροτερεύει.

Να σημειωθεί πως στη χθεσινή τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων ψηφίστηκε ομόφωνα ψήφισμα διαμαρτυρίας για την άμεση ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, με προσωπικό και μέσα, στο πλαίσιο της εδραίωσης του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη, ύστερα από πρόταση που κατέθεσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλάζουμε Μαζί» κ. Ιωάννης Καραπανάγος.





Έγκριση ή μη της μονοδρόμησης τμήματος της Λεωφ. Ποσειδώνος
    


Ο Δήμαρχος κ. ΓΚΙΩΝΗΣ Αλκ. Γεώργιος ανακοινώνει ότι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, σε επόμενη συνεδρίασή της, θα εξετάσει την έγκριση ή μη της μονοδρόμησης τμήματος της Λεωφ. Ποσειδώνος στο Λουτράκι και συγκεκριμένα από την οδό Μελ. Μερκούρη έως την οδό Παπανικολάου με κατεύθυνση από Ισθμό προς Λουτράκι, καθώς και της κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης επ’ αυτού. Οι ενδιαφερόμενοι φορείς & πολίτες μπορούν να ενημερωθούν επί του θέματος καθώς και να υποβάλουν στον Δήμο τις προτάσεις – παρατηρήσεις τους (πληρ. κ. Μακρίδης Δημήτριος, τηλ. 2744360163).




ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ



ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ - ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΛΟΓΟΥ

(ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ - Μέρος πρώτο)


  


Του Γρηγόρη Κλαδούχου *



Στην ιστοσελίδα του Δήμου δεν βρίσκουμε αυτό που γνωρίζαμε. Στο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε ενημέρωση από τον κ. Συρμακέση, πανεπιστημιακό, που σχεδίασε την νέα σελίδα. Οι δημοτικοί Σύμβουλοι άκουσαν, δεν είχαν δυνατότητα έκφρασης γνώμης. Ο αρχηγός της παράταξης «Ορίζοντες Δημιουργίας» Σ. Καραβάς, σε δημόσια ανακοίνωσή έγραψε για «παρουσίαση του νέου site του δήμου χωρίς προηγούμενη διαβούλευση, χωρίς στοιχεία διαφάνειας και κόστους».

Ούτε στο Δημοτικό Συμβούλιο ανακοινώθηκε το κόστος του έργου. Διαφάνεια και κόστος:

επιστρέφουμε εκεί από όπου ποτέ δεν φύγαμε. Αν δεν γνωρίζουν οι Σύμβουλοι, μπορούν να γνωρίζουν περισσότερα οι απλοί πολίτες; Είμαστε από χέρι χαμένοι ως κοινωνία, όταν ψιθυρίζεται το ζήτημα της (αποπνευματοποιημένης) κίνησης του χρήματος και δεν είναι προϊόν δημόσιας συζήτησης το πνευματικό δημιούργημα, η ηλεκτρονική εικόνα του Δήμου.

Από όσα ακούσαμε και αντιληφθήκαμε από το Δημοτικό Συμβούλιο, το ζήτημα της κατασκευής της νέας σελίδας του Δήμου διεκπεραιώθηκε μεταξύ του επιφορτισμένου καθηγητή, τον Δήμαρχο και κάποιους από το υπαλληλικό προσωπικό του Δήμου.

Ο Δήμαρχος έκανε μια θυσία: θυσίασε την ειλικρίνεια προκειμένου να φανεί δημοκράτης. Γράφει στον πρόλογό του στην σελίδα: «Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί ένας ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας, με τον οποίο οι δημότες μπορούν να εκφράσουν θέσεις, απόψεις και παρατηρήσεις». Την στιγμή που για το ίδιο το θέμα της νέας σελίδας, που ανέβασε στο διαδίκτυο, ούτε την γνώμη των δημοτικών συμβούλων δεν ζήτησε. Μιλάμε για το πιο σοβαρό ζήτημα, την συμπυκνωμένη εικόνα, απεικόνιση της φυσιογνωμίας του Δήμου.

Ανέτρεξα σε βοήθεια πηγών και ιδεών, ώστε να δημιουργήσω μια γνώμη για το περιεχόμενο και το «στήσιμο» μιας τέτοιου τύπου σελίδας. Με ιδιαίτερο σημείωμα θα αποστείλω την άποψή μου στον καθηγητή κ. Συρμακέση. Να τον ρωτήσουμε, μήπως και μάθουμε τι του ανατέθηκε και αν του έδωσαν κάποιες κατευθύνσεις.

Όπως εγώ, πολλοί θα μπορούσαν να εκφράσουν γνώμη και προτάσεις. Τους αφορά όλους: αφορά τις ανάγκες τους και την συμπεριληπτική εικόνα τους, τα στοιχεία αναφοράς τους. Είναι αντικείμενο δημόσιας θέσπισης και όχι ολιγοκρατική απόφαση.

Παρατηρούμε μεγάλη βιασύνη στην ανάρτηση της νέας σελίδας, που δημιουργεί ερωτηματικά. Ένα κλίμα εμπιστοσύνης, κοινότητας επιτυγχάνεται μόνο με την διαφάνεια, συμμετοχή και δημοσιότητα.

Οι κοινωνίες δίνουν εντολή και ελέγχουν. Αποκλεισμένες από την γνώση και γνωμοδότηση σημαίνει ιδιωτικοποίηση της εξουσίας και ρευστή σχέση δημόσιου και ιδιωτικού.

Ανοίγω την νέα σελίδα και στον τίτλο ο «Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης» συντροφεύεται από το εθνόσημο. Απουσιάζει το σήμα, λογότυπο, έμβλημα του δήμου. Υπάρχει κάποιος λόγος και πρέπει να αποκαλυφθεί; Έχει δοθεί η εντολή να το αλλάξουν; Το γνωστό σύμβολο της Δημοτικής μας οντότητας πήγε περίπατο. Κατήργησαν και την «σημαία» του Δήμου, που μέχρι τώρα αποδεχόμαστε ότι συνθέτει το συλλογικό νοηματικό πλαίσιο του Δήμου;

Όποιος έχει κάποια απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα, αμφιβολίες ή αδιευκρίνιστες υποθέσεις καλό είναι να μας ενημερώσει. Όπως και ως πολίτης με ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ λόγου να δημοσιοποιήσει την γνώμη του για την νέα ιστοσελίδα. Είναι συνεισφορά στο παραγωγικό κεφάλαιο που είναι η ιστοσελίδα.

Γρηγόρης Κλαδούχος 
Ξυλόκαστρο, 10/5/2022





Επαμεινώνδας Κατσούλας: 
ΤΟ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ ΟΙΚΗΜΑ ΤΟΥ ΔΩΡΗΤΗ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ
  


Έχουν περάσει 13 και πλέον μήνες από την ανάρτησή μας σχετικά με το εγκαταλελειμμένο κληροδότημα - οικία Γ. Κρινάκου και την ευθύνη του Δήμου για την άθλια κατάστασή του.

Παρά τις υποσχέσεις της Δημοτικής Αρχής ότι το θέμα θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και ότι θα μεριμνήσει για την αποκατάσταση του κτηρίου, ουδέν νεώτερον έως σήμερον!

Υπάρχουν και άλλα εγκαταλελειμμένα κτήρια στην κυριότητα του Δήμου, όμως η Δημοτική Αρχή δεν έχει προβεί ούτε καν στην απαραίτητη καταγραφή τους ως Δημοτικών Περιουσιακών Στοιχείων, όπως έχουμε επισημάνει και όπως οφείλει σύμφωνα με τους νόμους.

Πρέπει να δούμε συνολικά τα δημοτικά ακίνητα και να αποφασίσουμε πιθανές χρήσεις τους.

Όσο για τα διατηρητέα δεν είναι λύση να τα αφήνουμε να καταρρέουν, να κινδυνεύουν από πυρκαγιές αγνώστων αιτίων ή να ζωγραφίζονται οι περιφράξεις τους για να κρυφτεί η κατάντια τους....

Η Δημοτική Αρχή έχει επιλέξει αντί να αξιοποιήσει τα κτήρια που ανήκουν στον Δήμο να ενοικιάζει άλλα για να στεγάζει διάφορες υπηρεσίες.

Όπως φαίνεται : «λεφτά υπάρχουν» για τέτοια !!!

Υ.Γ. Οι φωτογραφίες είναι οι ίδιες, άλλωστε τίποτε δεν άλλαξε.

Ακολουθεί η δημοσίευση της 4ης Απριλίου 2021 :


ΤΟ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ ΟΙΚΗΜΑ ΤΟΥ ΔΩΡΗΤΗ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ 
  

Στην κυριότητα του Δήμου μας, μεταξύ άλλων, ανήκει και η οικία του μεγάλου δωρητή Γεωργίου Κρινάκου, που βρίσκεται στην ομώνυμη οδό, στο κέντρο της πόλης.

Το κτήριο είχε στεγάσει στο παρελθόν την Κοινότητα Ξυλοκάστρου.

Έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο, έχει εγκαταλειφθεί και έχει αφεθεί στην τύχη του (ποιά θα είναι άραγε;) Αντί για κόσμημα της πόλης έχει καταντήσει μνημείο αδιαφορίας.

Η απαράδεκτη κατάστασή του αποτελεί ασέβεια στη μνήμη και την επιθυμία του δωρητή, ενώ αποθαρρύνει πιθανούς μιμητές του.

Το κτήριο αν επισκευαστεί και αναπαλαιωθεί, θα μπορούσε να στεγάσει υπηρεσίες του Δήμου ή να αξιοποιηθεί για πολιτιστικούς σκοπούς.

Ιδέες και προτάσεις για την αξιοποίησή του υπάρχουν, αρκεί να ξεκινήσει ένας γόνιμος διάλογος στο Δημοτικό Συμβούλιο, που πρέπει να επεκταθεί με την υποβολή και άλλων προτάσεων από φορείς αλλά και συνδημότες.

Ο διάλογος αυτός επιβάλλεται να αρχίσει άμεσα.

Ο Δήμος επιτέλους πρέπει να αξιοποιήσει την περιουσία του.



ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ


Δήμος Σικυωνίων
  

«95 χρόνια περίμενα να δω να κατασκευάζονται τα αρδευτικά δίκτυα στου Ντουσια, ελπιζω να ολοκληρωθεί»... μας λέει ο «Γέρο Μάγκας « με το όνομα που εγκαινίασε τη «θεμελίωση» του έργου, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ... είμαστε αισιόδοξοι ότι θα το δει να ολοκληρώνεται πολύ νωρίτερα απ’ ότι έχει υπολογιστεί




ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ


Φρούσιος: Τα απορρίμματα του δήμου Νεμέας μεταφέρονται στην Παλαιόχουνη Αρκαδίας
  


Ο δήμος Νεμέας έχει ενταχθεί στο σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. O Δήμος Νεμέας, έχει ξεκινήσει το πιλοτικό στάδιο διαχείρισης απορριμμάτων, με το πρώτο δρομολόγιο μεταφοράς στο εργοστάσιο συγκομιδής στην Παλαιοχούνη Αρκαδίας. Mαζί με τους υπόλοιπους Δήμους του Νομού θα είναι έτοιμος να ξεκινήσει την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων μέσω του εργοστασίου σε σύντομο χρονικό διάστημα. korinthosTV


Δεν υπάρχουν σχόλια