Header Ads

Περιφερειακά νέα

Φ.1792

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον πρεσβευτή του Μαρόκου στην Ελλάδα
  

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε σήμερα, Παρασκευή 13 Ιουνίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, ωριαία και πλέον συνάντηση με τον πρέσβη του Βασιλείου του Μαρόκου στην Ελλάδα, Μοχάμεντ Σουμπάιχι (Μοhammed Sbihi).

Κατά συνάντηση, ο περιφερειάρχης συζήτησε διάφορα θέματα με τον Μαροκινό διπλωμάτη -ο οποίος συνοδευόταν από στελέχη της Πρεσβείας της χώρας του στην Αθήνα- ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τς δύο πλευρές στην προοπτική μιας αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφέρειας της Φεζ, της ιστορικής αυτής πόλης του Μαρόκου.

Η εξειδίκευση των θεμάτων της εν λόγω συνεργασίας θα μπορέσει να γίνει τις προσεχείς εβδομάδες συμφώνησαν ο περιφερειάρχης και ο Μαροκινός πρεσβευτής, ο οποίος διαπιστεύθηκε στην χώρα μας τον περασμένο Ιανουάριο και η σημερινή του επίσκεψη αποτέλεσε την πρώτη του σε Περιφέρεια της Ελλάδας.
Δράσεις για την επιτυχημένη εγκατάσταση υποτροπικών ειδών στην Περιφέρεια  Πελοποννήσου
    

Παραδόθηκαν σε παραγωγούς τα υποτροπικά φυτά της πρώτης φάσης του προγράμματος “Δράσεις για την επιτυχημένη εγκατάσταση υποτροπικών ειδών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου” που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Η διαλογή και η παράδοση έγιναν από το Τμήμα Ελαίας και Οπωροκηπευτικών Καλαμάτας του Ινστιτούτου Ελαίας Υποτροπικών και Αμπέλου Χανίων.

Στην παρούσα φάση η παράδοση, προς φύτευση σε επιλεγμένα αγροκτήματα, περιλάμβανε φυτά αβοκάντο των ποικιλιών Zutano, Bacon, Hass, Fuerte, Lamp Hass, Carmen, μάνγκο των ποικιλιών Irwin, Tommy Atkins, Kensington, Osteen, Palmer, καθώς και λίτσι των ποικιλιών Kway May Pink, Wai chee, Mclean.

Το ερχόμενο φθινόπωρο αναμένεται να ολοκληρωθεί, η εγκατάσταση των πρότυπων επιδεικτικών αγροκτημάτων υποτροπικών φυτών με την παράδοση και επιλεγμένων ποικιλιών των υποτροπικών ειδών ανόνα και μακαντάμια.

Η φύτευση των ειδών που παραδόθηκαν θα γίνει τις προσεχείς ημέρες από τους παραγωγούς στα αγροκτήματα, με την καθοδήγηση της ερευνητικής ομάδας του ΕΛΓΟ “Δήμητρα” και της υπεύθυνης του προγράμματος Θηρεσίας – Τερέζας Τζατζάνη.

Μέσα στον ερχόμενο Ιούνιο θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες ημερίδες ενημέρωσης των παραγωγών και θα ακολουθήσει επίσκεψη στα αγροκτήματα για επίβλεψη της πορείας φύτευσης των εν λόγω υποτροπικών ειδών.
Νέα διεθνής διάκριση για τo τουριστικό σποτ “Peloponnese – Greece beyond the obvious”
    

Το τουριστικό σποτ “Peloponnese – Greece beyond the obvious”, που δημιουργήθηκε για την προβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, απέσπασε μία ακόμα διεθνή διάκριση, λίγες μόλις μέρες μετά την κατάκτηση του χρυσού βραβείου στα Νew York Festivals.

Συγκεκριμένα το video που δημιούργησε η Unlimited Creativity για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετείχε στο στο International Tourism Film Festival Africa του Cape Town -του διεθνώς γνωστού CIFFT Circuit- και κατέκτησε το ασημένιο βραβείο, στην κατηγορία Tourism Destination: Region.

Στον φετινό διαγωνισμό έλαβαν μέρος 315 φιλμ τουριστικού marketing από 55 χώρες, ενώ η διεθνής κριτική επιτροπή αποτελείται από κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου.

Το International Tourism Film Festival Africa αποτελεί μέρος από το 2019 του CIFFT Circuit, του οργανισμού που διεξάγει τον μεγαλύτερο διαγωνισμό τουριστικών φιλμ παγκοσμίως. Το CIFFT Circuit βραβεύει τα καλύτερα τουριστικά videos από όλον τον κόσμο, σε πέντε θεματικές κατηγορίες και ολοκληρώνεται στο τέλος του χρόνου.

Την παραγωγή του video υλοποίησε η Indigo View – Creative Media Productions με σκηνοθέτη τον Δημήτρη Γκότση.
«1821 μέτρα σε 200 δευτερόλεπτα»
    

Μια εξαιρετική εκδήλωση παρακολούθησαν την Κυριακή 15 Μαΐου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κος Παναγιώτης Νίκας, η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κα Αθηνά Κόρκα καθώς και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κος Χρήστος Λαμπρόπουλος, το οποίο έλαβε χώρα στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης.

Μια βράβευση των μαθητών, νικητές Περιφερειακού Διαγωνισμού στον οποίο συμμετείχαν.

Η διοργάνωση υποστηρίχθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Τρίπολης. Ο εν λόγω διαγωνισμός, που τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, διεξάχθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και συνδιοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Πελοποννήσου, την συντονίστρια Εκπαιδευτικού έργου Φυσικής Αγωγής καθώς και τους υπεύθυνους Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού (ΥΦΑΣΧΑ) Πελοποννήσου.
ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
   
Την Πέμπτη 12 Μάϊου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κος Παναγιώτης Νίκας, είχε τηλεδιάσκεψη με θέμα τον φωτισμό του Ακροκορίνθου από το Διοικητήριο της Π.Ε. Κορινθίας.

Μια συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΕΦ.Α.Κορινθίας.

Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε την σπουδαιότητα του φωτισμού των μνημείων με βασική παράμετρο την οικολογία σε συνεργασία με το περιβάλλον, λαμβάνοντας πάντα υπόψιν και τον οικονομικό παράγοντα.

Στην σημερινή τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κα Αθηνά Κόρκα, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες κος Χ. Βυτινιώτης και Τ. Γκιολής, ο εντεταλμένος σύμβουλος κος Γ. Οικονόμου και υπηρεσιακοί παράγοντες.
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
    

Μια εργολαβική σύμβαση ποσού αξίας 320.000,00€ για το έργο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΟΠΕΔΟΥ ΚΟΜΒΟΥ ΓΚΑ» και μια σύμβαση έργου 436.782,05€ για την εκτέλεση εργασιών του έργου «ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΒΡΑΧΑΤΙΟΥ», υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κος Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Πέμπτη 12 Μάϊου , στο Διοικητήριο της Π.Ε. Κορινθίας με τους εργολάβους, παρουσία αιρετών και των τεχνικών υπηρεσιών.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Προσωρινή ρύθμιση κυκλοφορίας, επι της επαρχιακής οδού ΓΚΑ Αθικίων - Αλαμάνο.
  


Σας ενημερώνουμε ότι, για την εκτέλεση των εργασιών του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΖΟΡΜΠΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΛΟΥΤΣΑ ΤΗΣ Δ.Κ. ΑΘΙΚΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ», θα γίνει προσωρινή ρύθμιση κυκλοφορίας των οχημάτων, επι της επαρχιακής οδού προς Αλαμάνο, για το χρονικό διάστημα από 9/5/2022 έως και 31/05/2022, από τον κόμβο στη θέση ΓKA Αθικίων έως την είσοδο της κοινότητας Αλαμάνου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, προκειμένου να γίνουν εργασίες αποκατάστασης του πρανούς της οδού (στο ρεύμα κυκλοφορίας από κοινότητα Αλαμάνου προς κόμβο ΓKA Αθικίων).

Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων προς Αλαμάνο θα γίνετε αρχικά δια της δημοτικής οδού ΓKA Αθικίων προς Αθίκια και στη συνέχεια δια μέσω της επαρχιακής οδού Αθίκια – Αλαμάνο.

Ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος Λούτας Νικόλαος
ΑΥΤΟΨΙΑ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΟΡΚΑ
  

Αυτοψία για την εξέλιξη των οδικών έργων είχε η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κα Αθηνά Κόρκα συνοδευόμενη από τις επιβλέπουσες κα Ιωάννα Κίνοβα και κα Δώρα Κούτχια.

Τα έργα που επισκέφθηκαν :

1. «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ - ΣΥΜΑΝΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΚΟΥΤΣΙΣΤΙΜΑΓΚΑ & ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΒΡΑΧΑΤΙ-ΝΕΜΕΑ» προϋπολογισμού έργου 1.200.000€ & 2.«ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ Νο 19 ΡΗΤΟ – ΣΟΦΙΚΟ -ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ» προϋπολογισμού έργου 1.000.000€.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια