Header Ads

Η δίωξη του εγκλήματος

Φ.1791

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
  


Τρίπολη, 7 Μαΐου 2022 
Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 

Συνελήφθησαν ογδόντα τρία (83) άτομα, προσήχθησαν εκατόν πενήντα τέσσερα (154) και έ γινε έλεγχος σε χίλια εβδομήντα έξι (1.076) Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε επτακόσια πενήντα έξι (756) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες εβδομήντα δύο (272) παραβάσεις Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, μικροποσότητες κάνναβης και ηρωί νης Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 3.5.2022 έως και χθες (6.5.2022), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε χίλια εβδομήντα έξι (1.076) άτομα, εκ των οποίων επτακόσια ογδόντα (780) ήταν ημεδαποί και διακόσια ενενήντα έξι (296) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε επτακόσια πενήντα έξι (756) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν πενήντα τέσσερα (154) άτομα, από τα οποία ογδόντα (80) ήταν ημεδαποί και εβδομήντα τέσσερα (74) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν ογδόντα τρία (83) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για ανυποταξία στο εσωτερικό.

Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.

Τέσσερις (4) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Τρεις (3) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες εβδομήντα δύο (272) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


Κλείνουν οι υπηρεσίες της Δ.Α Κορινθίας – Επιστολή στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Κορινθίας απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο.

Κύριε Υπουργέ, Τον Σεπτέμβριο του 2019, ο προκάτοχός σας, με την εγκατάσταση και λειτουργία της Ανοιχτής Δομής στο κέντρο της πόλης της Κορίνθου και αφουγκραζόμενος την εγκληματικότητα του Νομού μας σε επίπεδο Αττικής, την μεγάλη έλλειψη προσωπικού, καθώς και την ύπαρξη του μεγαλύτερου Πανελλαδικά ΠΡΟ.

ΚΕ.Κ.Α., ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ενώπιον της πολιτικής ηγεσίας και τοπικών παραγόντων του Νομού μας ότι η ΔΑ Κορινθίας θα ενισχύεται σε μηνιαία βάση με σαράντα (40) αστυνομικούς.

Τι άλλαξε από το Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι σήμερα στο νομό μας;

Κύριε Υπουργέ, κε Αρχηγέ, Η Ένωσή μας καταγγέλλει την απόφαση σας για την διακοπή ενίσχυσης της Δ.Α. Κορινθίας με σαράντα (40) αστυνομικούς. Πριν σας εκθέσουμε τα σοβαρά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την απόφαση σας τόσο στην λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσίες, όσο και στην αστυνόμευση, σας παραθέσουμε αρχικά τις ιδιαιτερότητες του Νομού μας:

Η Δ.Α. Κορινθίας έχει παρούσα Αστυνομική δύναμη 275 Αστυνομικούς πλην του ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α Κορίνθου.

Υφίσταται και λειτουργεί το μεγαλύτερο Πανελλαδικά ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. και Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Αλλοδαπών, έτερα στο κέντρο της πόλης της Κορίνθου με 2000 αλλοδαπούς περίπου.

Υφίστανται τρείς (3) μεγάλοι σε έκταση και πληθυσμό καταυλισμοί ROMA και πέντε (5) μικρότεροι, στους Δήμους Κορινθίων, Βέλου – Βόχας και Σικυωνίων, με τον συνολικό αριθμό να ξεπερνά τα 5.000 άτομα.

Ο Νομός μας γειτνιάζει με την Αθήνα και ειδικά με την Δυτική Αττική καθώς και με το Νομό Αχαΐας, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεταφερόμενη εγκληματικότητα και γεωγραφικά αποτελεί κόμβο.

Τους θερινούς μήνες ο Νομός μας αποτελεί πόλο έλξης για τον εγχώριο τουρισμό, ειδικά για τους κατοίκους της Αττικής, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο που ο πληθυσμός του Νομού μας τριπλασιάζεται. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι η περίοδος του φετινού Πάσχα όπου ο νομός μας είχε ρεκόρ επισκεψημότητας, κάτι που αναμένεται και για το φετινό καλοκαίρι.

Οι κάτοικοι του Νομού μας ασχολούνται σε μεγάλο βαθμό με την αγροτοκτηνοτροφία και για τον λόγο αυτό υφίσταται μεγάλος αριθμός αλλοδαπών που απασχολούνται στις παραπάνω εργασίες. Επίσης η αποκομιδή των αγροτικών προϊόντων της περιοχής μας πραγματοποιείται τους θερινούς μήνες, κατά τους οποίους, έχουμε έξαρση των κλοπών τους.

Η Δ.Α. Κορινθίας δεν έχει ενισχυθεί καθόλου με τις συμπληρωματικές – τακτικές μεταθέσεις των ετών 2019 έως 2021, καθόσον το πρόσημο και με τις συνταξιοδοτήσεις και τις μετακινήσεις είναι αρνητικό.

Με την απόφαση σας αυτή, αρχικά την 09-052022 τέσσερα (4) τουλάχιστον αστυνομικά τμήματα θα αποδυναμωθούν εντελώς και θα λειτουργούν ως Κ.Ε.Π, καθότι το προσωπικό τους δεν θα επαρκεί για εποχούμενες περιπολίες και οι περιοχές αρμοδιότητας τους θα είναι χωρίς αστυνόμευση, ενώ οι πολίτες μαζί με το υπέρτατο αγαθό της ασφάλειας θα στερούνται την παρουσία περιπολικού οχήματος και για απλά καθημερινά θέματα όταν θα το επιθυμούν, μειώνοντας έτσι το κύρος και την αποτελεσματικότητα του Σώματος. Εδώ να σας επιστήσουμε την προσοχή και να σας τονίσουμε ότι η Δ.Α. Κορινθίας δεν διαθέτει Άμεση Δράση, ΔΙ.ΑΣ. και εξειδικευμένες υπηρεσίες ασφαλείας σε όλο τον Νομό και τα επαρχιακά αστυνομικά τμήματα διαθέτουν μόνο εποχούμενες περιπολίες από την υφιστάμενη δύναμή τους.

Ενδεικτικά σας καταγγέλλουμε ότι με την απόφασή σας το μεγαλύτερο Αστυνομικό Τμήμα της Δ.Α Κορινθίας (Α.Τ Κορίνθου) από 09-05-2022 δε θα διαθέτει περιπολικό όχημα ενώ αστυνομεύει ένα δήμο (πρωτεύουσα νομού) 60.000 περίπου κατοίκων, ο οποίος το καλοκαίρι υπερδιπλασιάζεται με τεράστια εδαφική αρμοδιότητα, που για να την αναλογιστείτε προέκυψε από την ενοποίηση τριών (3) πρώην Δήμων, ενώ στην πολυπληθέστερη τουριστικά περιοχή του νομού μας το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου θα κοσμείται μόνο από τη σημαία του και ένα τηλεφωνητή.

Ευελπιστούμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική, θα αφουγκραστείτε τα παραπάνω προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες της Δ.Α Κορινθίας και του νομού μας.

Τελειώνοντας καλούμε τους Πολιτικούς άρχοντες του Νομού μας αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση να επιδείξει τον ίδιο ζήλο και αποφασιστικότητα όπως το Σεπτέμβριο του 2019 και να απαιτήσουν να αποκτήσει ο νομός μας την Αστυνόμευση που απαιτείται τη σημερινή εποχή.

korinthosTV
Δεν υπάρχουν σχόλια