Header Ads

Δημοτικά νέα φ.1786

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΔΑΠ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ
  


Το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κορίνθου ενεργοποιεί δυναμικά τομείς των καταστατικών αρμοδιοτήτων του και δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό που όλοι οι ειδικοί επιστήμονες δίνουν ως ορισμό για την ενεργή και αμέριστη συμμετοχή του παιδιού στην εμπειρική μάθηση, τη διασκέδαση και την κοινωνικοποίηση, μέσα από πνευματικές και σωματικές δραστηριότητες, που ολιστικά ωφελούν το παιδί και στηρίζουν τις ανάγκες της οικογένειας.

Το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κορίνθου ίδρυσε τρείς νέες δομές ΚΔΑΠ στις δημοτικές ενότητες Άσσου- Λέχαιου ,Τενέας και Σολυγείας . Σήμερα λειτουργεί μια πρώτη δομή ΚΔΑΠ στην πόλη της Κορίνθου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο.

Σκοπός λειτουργίας των ΚΔΑΠ είναι η ουσιαστική στήριξη των γονέων και κηδεμόνων, ιδιαίτερα αυτών που εργάζονται κατά τις απογευματινές ώρες και η διευκόλυνση της μητέρας, είτε εργάζεται είτε είναι σε ανεύρεση εργασίας. Στα ΚΔΑΠ επιτυγχάνεται η δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου του παιδιού μέσα από ατομικές ή ομαδικές δραστηριότητες, η παροχή κινήτρων, για να ασχοληθεί το κάθε παιδί με κάτι που πραγματικά του αρέσει, η ανάπτυξη καλής σωματικής υγείας με τη δημιουργία αθλητικών προγραμμάτων και το σημαντικότερο η κοινωνικοποίηση των παιδιών μέσα από την ανάπτυξη φιλικών σχέσεων.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΔΑΠ ΠΟΥ ΙΔΡΥΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ;

Τα ΚΔΑΠ είναι Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, που λειτουργούν σε χώρους των σχολικών μονάδων του Δήμου Κορίνθου.

Στις δομές αυτές απασχολούνται δημιουργικά παιδιά 5 – 12 ετών κατά τις απογευματινές ώρες. Όλοι οι γονείς εκτός από τη μαθησιακή ανάπτυξη των παιδιών αναζητούν και τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών τους μετά το σχολείο. Εδώ έρχονται τα ΚΔΑΠ να καλύψουν αυτήν την ανάγκη για πραγματική ψυχαγωγία προσφέροντας πλήθος ποιοτικών δραστηριοτήτων που συμβάλλουν ώστε τα παιδιά να κοινωνικοποιούνται με τη βιωματική συμμετοχή τους και να νιώθουν χαρά και διασκέδαση. Δίνεται αμέριστη προσοχή στην ασφάλεια λειτουργίας αυτών των δομών, άλλωστε διέπονται από αυστηρούς κανόνες ως προς τις προϋποθέσεις έκδοσης άδειας και στελέχωσης των υπηρεσιών που παρέχονται. Όλα τα υλικά των δομών είναι ελεγμένα καθώς και όλα τα υλικά χειροτεχνίας είναι υποαλλεργικά και μη τοξικά. Η καθαριότητα στα ΚΔΑΠ αποτελεί κι αυτή σημαντικό στοιχείο της ασφάλειας των παιδιών, για το σκοπό αυτό προσλήφθηκε αντίστοιχη ειδικότητα εργαζομένου και το ίδιο θα γίνει και στις νέες δομές μας.

Τα ΚΔΑΠ ως θεσμός ιδρύθηκαν το 1996 και ήταν αποκλειστικά Δημόσιες Δομές. Όλα τα ΚΔΑΠ σας ενημερώνουμε ότι συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, γιατί συμμετέχουν στο πρόγραμμα Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής (σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α.). Συνεπώς, αν οι γονείς καταθέσουν αίτηση και επιλεγούν να πάρουν το voucher του ΕΣΠΑ, θα έχουν τη δυνατότητα να γράψουν τα παιδιά τους δωρεάν στα ΚΔΑΠ του Δήμου Κορίνθου.

Συχνά, ακούμε τον όρο «δημιουργική απασχόληση», ίσως να μη γνωρίζουμε πλήρως την έννοιά του και τί προσφέρει.

Ας δούμε ορισμένες από τις δραστηριότητες των ΚΔΑΠ:

• Εμπλουτισμός γνώσεων, ο οποίος συμπληρώνει τη σχολική διδασκαλία και προσφέρει σχολική μελέτη.

• Καλλιτεχνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, που προσφέρουν στα παιδιά τη δυνατότητα να ανακαλύψουν και να εξωτερικεύσουν τα ταλέντα τους στη ζωγραφική, στα ψηφιδωτά, στην αγγειοπλαστική, στο τραγούδι, στο Θέατρο, στο κουκλοθέατρο, στο μοντέρνο χορό και τη μουσικοκινητική αγωγή, στη ρομποτική, στα πειράματα φυσικής και χημείας, στην τέχνη του Origami, στην αφήγηση παραμυθιών, στην πληροφορική και σε πλήθος εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με τη χρήση υπολογιστών κ.α • Αθλητισμός και παιχνίδια (ομαδικά παιχνίδια, επιτραπέζια, σκάκι, γυμναστική).

• Ανάπτυξη κοινωνικών δραστηριοτήτων και περιβαλλοντικής αγωγής.

Στα ΚΔΑΠ μας, που σκοπό έχουν να στηρίξουν πολύπλευρα τα παιδιά, σας ενημερώνουμε ότι όλοι οι διδάσκοντες που απασχολούνται, αυτό αφορά και τις νέες δραστηριότητες, είναι πτυχιούχοι. Επιλέγοντας πάντα αξιοκρατικά τους εργαζόμενους που έρχονται σε επαφή με τα παιδιά, σας αναφέρουμε ενδεικτικά τις ειδικότητες: Εκπαιδευτικοί, Καθηγητές εικαστικών, Θεατρολόγοι, Γυμναστές, Φυσικοί, Μουσικοί, Αρχιτέκτονες, Καθηγητές πληροφορικής.

Δώστε, λοιπόν, στα παιδιά σας, μέσα από τις δομές των ΚΔΑΠ, ευκαιρίες για καθημερινό δημιουργικό παιχνίδι και ευχάριστες στιγμές κατά τον ελεύθερό τους χρόνο.

Το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κορίνθου σας περιμένει να συμμετάσχετε στη νέα πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» του ΕΣΠΑ μέσω voucher.

Μείνετε συντονισμένοι στις ανακοινώσεις μας!

Εκ μέρους του ΔΣ του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κορίνθου Με εκτίμηση.

Ο Πρόεδρος 
Βασίλειος Π. Ταγαράς.





ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ & ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
  


Ο Δήμος Κορινθίων ΚΑΛΕΙ τους Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους που εδρεύουν εντός των ορίων αρμοδιότητάς του και επιθυμούν να επιχορηγηθούν για το έτος 2022, να καταθέσουν την αίτηση τους με το ποσό επιχορήγησης που ζητούν έως την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022.

Η αίτηση θα συνοδεύεται από τα κάτωθι δικαιολογητικά 1.- Πρακτικό Γενικής Συνέλευσης [ Απολογισμός συνολικής δραστηριότητας για το έτος 2021 (ΕΣΟΔΑ- ΕΞΟΔΑ)].

2.- Πρακτικό Γενικής Συνέλευσης [ Απολογισμός της επιχορήγησης για έτος 2021) με θέμα αναλυτική κατανομή ΕΣΟΔΩΝ - ΕΞΟΔΩΝ που καλύφθηκαν από την επιχορήγηση .Σε αντίθετη περίπτωση βεβαίωση περί μη λήψεως της Επιχορήγησης .

3.- Πρακτικό Γενικής Συνέλευσης [ Προϋπολογισμός ΕΣΟΔΩΝ – ΕΞΟΔΩΝ έτους 2022] 

4.- Καταστατικό συλλόγου θεωρημένο από το Πρωτοδικείο όπου θα αναγράφεται κάθε τροποποίηση ή μη των άρθρων αυτού για το τρέχον έτος υποβολής των δικαιολογητικών στην Υπηρεσία μας.

5.Πιστοποιητικό Πρωτοδικείου περί μη προσβολής των κύρους των τελευταίων αρχαιρεσιών.

6. Βεβαίωση υποβολής των ανωτέρω δικαιολογητικών στην Εποπτεύουσα αρχή του Συλλόγου ( ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛ/ΣΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ.ΜΕΡΙΜΝΑΣ ,Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝ. ΜΕΡΙΜΝΑΣ ).

7. Για ληφθείσα επιχορήγηση του συλλόγου κατά το προηγούμενο έτος άνω των 3.000,000 € θα υποβάλλεται στην Υπηρεσία μας και η ανάρτηση αυτής στο ΜΗΤΡΩΟ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΦΟΡΕΩΝ στον ιστότοπο του προγράμματος ‘’ΔΙΑΥΓΕΙΑ ‘’ όπου θα αναγράφονται μεταξύ των άλλων τα αντίστοιχα παραστατικά (τιμολόγια κ.λ.π ) της δαπάνης ( ή των δαπανών ) της ληφθείσας επιχορήγησης που πραγματοποιήθηκε εκ μέρους του ανωτέρω συλλόγου.

8. Για Αθλητικό σύλλογο την εγγραφή του στην ηλεκτρονική πλατφόρμα στο ‘’ Μητρώο Αθλητικών Φορέων’’ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ( άρθρο 142 Ν.4714/2020 ).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του Δήμου κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες ή να τις αποστέλλουν ηλεκτρονικά στο email: mail@korinthos.g





Αναβαθμίζεται το γήπεδο του Άσσου - Επίσκεψη Δημάρχου και Προέδρου του ΚΕΠΑΠ
  


Στις αθλητικές εγκαταστάσεις ποδοσφαίρου της κοινότητας του Άσσου βρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, ο Πρόεδρος του ΚΕΠΑΠ Θεμιστοκλής Κουτσογκίλας και ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Μαγκλάρας.

Συναντήθηκαν και συζήτησαν με τον πρόεδρο της ομάδας Δημήτρη Γκούτση και μέλη του ΔΣ του Ολυμπιακού Άσσου για τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν στο γήπεδο και συμφώνησαν για την υλοποίηση τους ώστε η υποδομή να πληροί όλες τις προϋποθέσεις και προδιαγραφές για τους αθλητές, τις αποστολές και τον κόσμο που φιλοξενεί.

Σε άριστο κλίμα συνεργασίας σύντομα θα υλοποιηθούν όσα είναι απαραίτητο να γίνουν.





Παρέμβαση του Δημάρχου Κορινθίων στον ΑΟΣΑΚ – Αρδεύονται Άσσος – Λέχαιο - Περιγιάλι – Αρχαία Κόρινθος
  


Την άρδευση κατά προτεραιότητα και για 10 ημέρες το μήνα Απρίλιο λόγω έκτακτης ανάγκης και προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σημερινά σοβαρά προβλήματα των παραγωγών στην δημοτική ενότητα Άσσου – Λεχαίου και για να μην οξυνθούν περαιτέρω , ζήτησε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος με επιστολή του προς το Δ.Σ του ΑΟΣΑΚ (επισυνάπτεται).

Ο Οργανισμός συνεδρίασε την Πέμπτη το μεσημέρι στο Βέλο, παρόντος του Δημάρχου Κορινθίων ο οποίος και δια ζώσης περιέγραψε το σημερινό σοβαρό πρόβλημα και τις ακόμα μεγαλύτερες συνέπειες που θα προκύψουν για τους παραγωγούς εάν συνεχιστεί. Το αίτημα του δήμου Κορινθίων συνέδραμε και ο Δήμαρχος Βέλου – Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος, επίσης παρών στην συνεδρίαση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, όπως αναφέρεται στην απόφαση, λαμβάνοντας υπόψη του τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν όπως η συνεχιζόμενη λειψυδρία, η μη άρδευση των περιοχών Ζευγολατιού και Δήμου Κορινθίων για δύο συνεχόμενα χρόνια, το γεγονός ότι αυτές οι περιοχές είναι επηρεασμένες από νιτρορύπανση, αποφασίζει κατά πλειοψηφία την άρδευση των περιοχών του δήμου Κορινθίων για τα αγροτεμάχια τα οποία δεν άρδευσαν την προηγούμενη χρονιά και της περιοχής της Δ.Κ.Ζευγολατιού Δήμου Βέλου-Βόχας (η απόφαση επισυνάπτεται). Για το διάστημα μετά τον Απρίλιο θα ληφθεί νέα απόφαση.

«Δεσμεύτηκα στους παραγωγούς του Άσσου – του Λεχαίου και του Περιγιαλίου πως θα παρέμβω αποτελεσματικά εκεί που πρέπει και αυτό έκανα» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος με την έκδοση της απόφασης επισημαίνοντας ότι είναι σημαντική η επίβλεψη στην υλοποίηση της απόφασης εκ μέρους όλων των εμπλεκομένων.






Ανακυκλώνουμε τηγανέλαια
  


Η διαδικασία είναι απλή και εύκολη! Η ωφέλεια τεράστια αφού τα τηγανέλαια που μέχρι σήμερα καταλήγουν στο νεροχύτη κάθε νοικοκυράς με πολλαπλές συνέπειες για τα δίκτυα της πόλης και το περιβάλλον πλέον συλλέγονται και ανακυκλώνονται χάρη στην ενέργεια του δήμου Κορινθίων να προχωρήσει σε συνεργασία με την εταιρία @fargeco hellas 
Σήμερα τοποθετήθηκαν οι 6 πρώτοι κάδοι, ένας εξ αυτών στην συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Κολιάτσου, εκεί που ήδη υπάρχει σήμερα ένας κόκκινος κάδος και ένας μικρός μεταλλικός για σύμμεικτα.

Στόχος είναι να δημιουργηθούν μικρές «πράσινες γωνιές» σε όλη τη πόλη, σημεία αναφοράς για τους κατοίκους που έχουν αποδείξει [ως θέλουν να ανακυκλώσουν, πως μπορούν να ανακουφίσουν το περιβάλλον.

Η δημοτική αρχή παρέχει την υποδομή μέσω των συνεργασιών που επιτυγχάνει ενώ σε δεύτερη φάση θα ξεκινήσει και η ενημέρωση των πολιτών. Επίσης, στόχος είναι τα σχολεία του δήμου ,εκεί όπου ήδη πραγματοποιεί ενημερωτικές συναντήσεις ο Μηχανικός Περιβάλλοντος κι Ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου κ.Αντρέας Πανούσης.

Ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος βρέθηκε στο σημείο της εγκατάστασης του πρώτου κάδου, ενημερώθηκε για την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι πολίτες και την επιτυχία εφαρμογής σε άλλους δήμους της χώρας ενώ συζήτησε με την εκπρόσωπο της εταιρίας κ. Χριστίνα Μήλιου για την καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών και την συμμετοχή των σχολείων ζητώντας να δοθούν κίνητρα στους μαθητές προκειμένου να συμμετάσχουν με μεγαλύτερη θέρμη.

• Συμβάλει στην πράσινη ανάπτυξη και στους στόχους για την κλιματική αλλαγή.

• Προστατεύσει το περιβάλλον.

• Μειώσει την ποσότητα των απορριμμάτων που καταλήγουν στον ΧΑΔΑ.

• Εξοικονομήσει φυσικούς πόρους.

• Δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Μπορείτε να βρείτε τους κάδους ανακύκλωσης τηγανέλαιων στα εξής σημεία:

Α/Α ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ 
1 Κολοκοτρώνη & Γ. Παπανδρέου 2ο Δημοτικό 
2 Ποσειδωνίας 17 Γαλαξίας 
3 Γ. Παπανδρέου 87 Παραλία Καλάμια 
4 Δημοκρατίας 4 Σταθμός ΚΤΕΛ Κορίνθου 
5 Εθν. Αντιστάσεως & Κολιάτσου 1ο Δημοτικό 
6 Επ. Οδός Κορίνθου-Εξαμιλίων Σκλαβενίτης 






ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΑΣΣΟΥ
  


Κύριε Δήμαρχε 

Δυστυχώς φωνή βοώντος εν τη ερήμω οι διαμαρτυρίες των επαγγελματιών αλιέων του Κάτω Άσσου.

Στις 16/3/21, ένα ακριβώς χρόνο πριν, σας επισημάναμε τα σοβαρά προβλήματα στο αλιευτικό καταφύγιο Κάτω Άσσου (κρηπιδώματα κυριολεκτικά στον «αέρα» , καθιζήσεις, φανοστάτες δεν λειτουργούν, μπάζωμα καταφυγίου και δυσχερής είσοδοςέξοδος από επαγγελματικά σκάφη, κλπ). Είσθε τρία χρόνια σχεδόν Δημοτική Αρχή και δεν κάνατε απολύτως τίποτα.

Το κυριότερο όμως είναι ότι αποκλείσατε ουσιαστικά και τυπικά τα εννέα (9) ψαροκάικα και τις βάρκες των επαγγελματιών ψαράδων της περιοχής από το μεροκάματο.

Σχεδόν ένα μήνα τα καΐκια είναι ελλιμενισμένα εντός του αλιευτικού καταφυγίου επειδή δεν μπορούν να εξέλθουν. Ο λόγος είναι ότι η είσοδος έφραξε με φερτές ύλες (άμμο) και μέχρι σήμερα από το 2020 δεν βάλατε ένα συνεργείο να κάνει εκβάθυνση. Οι ζημιές στα ψαράδικα είναι μεγάλες για όποιον το τολμήσει (σπάσανε προπέλες, μάτια βυθόμετρου, τιμόνια). Ρωτήστε να σας πουν το πόνο τους.

Η εγκατάλειψη πλήρης.

Κάντε κάτι κύριε Δήμαρχε έστω και τώρα. Υποχρέωσή σας είναι. Δεν ζητάνε χάρη. Τα αυτονόητα θέλουν. Γιατί από μεγάλα αναπτυξιακά έργα το χάσατε το τρένο. Λίγοι μήνες απέμειναν.


ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ - ΕΡΓΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ 

Σωρηδόν πλέον η διάλυση εργολαβιών στο Δήμο Κορινθίων.

Τα έργα ούτε καν ξεκινούν με ευθύνη του Δήμου.

Πιστώσεις από το ΕΣΠΑ χάνονται. Και το χειρότερο είναι οι απανωτές αιτήσεις των εργολάβων-αναδόχων για καταβολή υπέρογκων αποζημιώσεων από το ταμείο του Δήμου, που προς το παρόν φθάνουν το 1.000.000€ για θετική και αποθετική ζημιά τους.Κατασκευή γηπέδων αντισφαίρισης (τέννις) στην περιοχή Αγίου Γεωργίου. Η εργολαβία λύθηκε και ο ανάδοχος ζητά 200.000€ από το Δήμο.Μονάδα κομποστοποίησης απορριμμάτων στο πεδίο Βολής. Έχει γίνει διακοπή εργασιών σχεδόν 2 χρόνια. Ο ανάδοχος ζητά αποζημίωση 400.000€ Δημοτικό σχολείο Αρχαίας Κορίνθου. Η εργολαβία θεωρείται αυτοδίκαια διαλυμένη. Το ΕΣΠΑ χάνεται. Ο εργολάβος ζητά 400.000€ αποζημίωσης, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος. Κατά τα άλλα ο Δήμαρχος συνεχώς αναφέρει ότι τα καλύτερα έρχονται.

Ελπίζω να μην εννοεί αυτές τις δυσμενέστατες εξελίξεις για το Δήμο.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 23/03/2022



ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Θεοδώρων κατέκτησε το πρώτο Βραβείο στον Διεθνή μαθητικό διαγωνισμό: «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες»
  

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης του 1ου Δημοτικού σχολείου Αγίων Θεοδώρων και τη δασκάλα τους, κ. Ευγενία Μποζίκα, οι οποίοι απέσπασαν το 1ο Βραβείο στον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό: «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες», στην κατηγορία Διηγήματα, με το διήγημα «Ένα πετραδάκι για την Κύπρο».

Στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 279 σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια, με 1456 μαθητικές δημιουργίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός τελεί Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Γραφείο Τύπου





Αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου Λουτρακίου  «Χ. Θώδης»
  


Υπεγράφη η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Προμήθεια και τοποθέτηση υλικών αναβάθμισης του αγωνιστικού χώρου του Δημοτικού Σταδίου Λουτρακίου «Χ. Θώδης»» μεταξύ του Δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γεώργιου Αλκ. Γκιώνη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας Θεοφάνη Γεννάτου, το πρωί της Πέμπτης 24 Μαρτίου, στο Δημαρχείο Λουτρακίου.

Η υπογραφή της σύμβασης έγινε παρουσία του Αντιδημάρχου Πολιτισμού – Αθλητισμού – Τουρισμού Αθανάσιου Παπαθανασίου και του Αναπληρωτή Προϊσταμένου Διεύθυνσης Κοιν. Προστασίας – Παιδείας – Πολιτισμού – Αθλητισμού Παναγιώτη Αργύρη.

Ειδικότερα, στο Δημοτικό Στάδιο «Χ. Θώδης» θα εκτελεστούν εργασίες που αφορούν (α) στην προμήθεια και τοποθέτηση υλικών για την αναβάθμιση της συνθετικής επιφάνειας του ταρτάν, εμβαδού 5.500m2 και (β) στην προμήθεια και τοποθέτηση υλικών για την αναβάθμιση του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου ποδοσφαίρου, εμβαδού 8.500m2 με υβριδικό χλοοτάπητα και την προμήθεια και τοποθέτηση υλικών άρδευσης.

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 614.668,00 ευρώ χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών », στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΙV «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων» (ΑΔΑ: Ω90Γ46ΜΤΛ6-Λ1Ο).

Ο Δήμαρχος κ. Γκιώνης δήλωσε πως: «Προχωράμε στην αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου Λουτρακίου με εργασίες που θα αποδώσουν σύντομα προς χρήση ένα σημαντικό αθλητικό έργο με αναβαθμισμένες παροχές για την άθληση των δημοτών μας. Με τις προβλεπόμενες παρεμβάσεις θα έχουμε έναν αθλητικό χώρο λειτουργικό και χρηστικό για τους αθλητές και τους δημότες μας» Γραφείο Τύπου




ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ



ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ

ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ
  


Στην πρωταπριλιάτικη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου υποβάλαμε προ ημερήσιας διάταξης ερωτήσεις προς τη Δημοτική Αρχή.

Συγκεκριμένα για :

Την τύχη του λεωφορείου που δώρισε στο Δήμο μας ο αδελφοποιημένος Δήμος της γερμανικής πόλης Fürth, παρελήφθη πανηγυρικά από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή πριν από τρία χρόνια και έκτοτε αγνοείται.

(Το θέμα αυτό το είχαμε θέσει και στην αρχή της θητείας μας χωρίς να λάβουμε απάντηση).

Το αν σκοπεύει κάποτε να φέρει για συζήτηση το θέμα της αξιοποίησης της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής (είναι η τέταρτη φορά που θέτουμε αυτό το θέμα χωρίς ποτέ να λάβουμε απάντηση) και ποια είναι η θέση της για τους σχεδιασμούς της Περιφέρειας για τη δημιουργία από Κόρινθο έως Δερβένι ποδηλατοδρόμου και χώρων περιπάτου και αναψυχής!

Τις ενέργειες που έχει κάνει ή σκοπεύει να κάνει σχετικά με την υπολειτουργία του Προαστιακού στο Δήμο μας, για τα δρομολόγια που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των κατοίκων, για την έλλειψη ηλεκτροκίνησης των συρμών, για την έλλειψη σύνδεσης των σταθμών με την ΠΕΟ κλπ.

Τέλος προτείναμε την επιτάχυνση των διαδικασιών για την εξεύρεση λύσης σχετικά με την παραχώρηση κοινοχρήστων χώρων για τραπεζοκαθίσματα και την άμεση συνάντηση με εκπροσώπους των καταστηματαρχών για να βρεθεί μία δίκαιη και νόμιμη λύση.

Ερωτήσεις προς τη Δημοτική Αρχή υπέβαλλαν επίσης και δημοτικοί σύμβουλοι άλλων παρατάξεων.

Ο Δήμαρχος απάντησε ότι για όλα αυτά θα απαντήσει στο επόμενο ΔΣ. Την υπεκφυγή αυτή την έχουμε ακούσει σχεδόν ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που θέτουμε ερωτήσεις προς τη Δημοτική Αρχή χωρίς ΠΟΤΕ να παίρνουμε απαντήσεις!

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τακτική αυτή, αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση. Δυστυχώς η απαξίωση του ΔΣ συνεχίζεται.

Παρά την πρόθεσή μας να αναδείξουμε σοβαρά θέματα του Δήμου και να συμβάλλουμε στην επίλυσή τους, η Δημοτική Αρχή αδιαφορεί.

Αποκομμένη από τα πραγματικά προβλήματα του Δήμου και του Δημότη συνεχίζει τη μοναχική της πορεία...

Υ.Γ. : Κατ’ εξαίρεση, σε ερωτήσεις του Δημοτικού μας Συμβούλου, γεωπόνου Ανδρέα Τσίρμπα, σχετικά με την κατάσταση του Πευκιά, απάντησε ο Αντιδήμαρχος κ. Αποστολόπουλος.

ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ 
ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ





ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ


Ταγαράς-Σταματόπουλος στον Φενεό για τη νέα χρηματοδότηση 6,5 εκατ. ευρώ της ύδρευσης
  


Ποια άλλα σημαντικά έργα περιελάμβανε η ατζέντα της συνάντησης - Τοπικό Πολεοδομικό σχέδιο, αρδευτικά και αγροτική οδοποιία σε πρώτο πλάνο


Επίσκεψη στην Δημοτική Ενότητα Φενεού πραγματοποίησαν την Κυριακή 3 Απριλίου ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς, συνοδευόμενοι από τον αντιδήμαρχο Φενεού Σπύρο Κουτρέτση, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ Παναγιώτη Φιακά, καθώς και τον δημοτικό σύμβουλο Νίκο Τσόγκα.

Αντικείμενο της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση των τοπικών προέδρων για την νέα χρηματοδότηση των 6,5 εκατ. ευρώ για την ύδρευση, η οποία περιλαμβάνει και το, προϋπολογισμού 4,5 εκατ. ευρώ, έργο των εξωτερικών δικτύων ύδρευσης της Δημοτικής Ενότητας. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι τοπικοί πρόεδροι, ο πρόεδρος της Κοινότητας Πασίου, αλλά και οι πρώην αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι Φενεού, που οραματίστηκαν και σχεδίασαν τα έργα.

Το εμβληματικό έργο ύδρευσης, όπως εξήγησε ο Νίκος Ταγαράς αφορά στην κατασκευή 45 χλμ εξωτερικών δικτύων ύδρευσης και αντίστοιχων δεξαμενών που απαιτούνται, τα οποία θα διατρέξουν όλα τα χωριά και όλους τους οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας Φενεού μεταφέροντας καθαρό πόσιμο νερό σε κάθε περιοχή και σε κάθε κατοικία.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφερόμενος στο έργο τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό και σημείωσε ότι η χαρά του είναι ιδαίτερη για την υλοποίησή του, διότι όπως χαρακτηριστικά είπε - «δεν είναι δυνατόν ο Φενεός με όλα αυτά που έχει ως δυνατότητες να στερείται ύδρευσης».

Με τη σειρά του ο δήμαρχος Σικυωνίων μιλώντας για την μεγάλη σημασία του έργου, αλλά και προβλήματα που έπρεπε να ξεπεραστούν για να χρηματοδοτηθεί, σημείωσε ότι το έργο έχει την «σφραγίδα του Νίκου Ταγαρά», εξηγώντας παράλληλα ότι με την υλοποίησή του «θα λυθούν όποια προβλήματα υπάρχουν στην ύδρευση κάποιων χωριών, αλλά και θα καλύψει μελλοντικές ανάγκες που θα προκύψουν».

Τόσο ο Νίκος Ταγαράς όσο και ο Σπύρος Σταματόπουλος, επ’ ευκαιρία της συνάντησης ενημέρωσαν διεξοδικά τους προέδρους και κατοίκους του Φενεού που παραβρέθηκαν και για μια σειρά έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν στο Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Φενεού, στον καθορισμό των χρήσεων γης, στην γέφυρα Μεσινού, στα σημαντικά αρδευτικά έργα που προωθούνται, καθώς και στις ανάγκες αγροτικής και δημοτικής οδοποιίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια