Header Ads

Περιφερειακά νέα φ.1786

Παραδόθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από το ΤΕΕ το μητρώο γεφυρών για τις 5 Π.Ε.
    

Παραδόθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου -σε έντυπη και σε ηλεκτρονική μορφήτο πόρισμα του Περιφερειακού Τμήματος Πελοποννήσου του ΤΕΕ με στοιχεία για το σύνολο των γεφυρών, με μήκος πάνω από 6 μέτρα, που υπάρχουν στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων, καθώς και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι εν λόγω υποδομές.

Τα στοιχεία αυτά, συνελέγησαν από το Π.Τ. Πελοποννήσου του ΤΕΕ για λογαριασμό της Περιφέρειας, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης που είχε υπογραφεί μεταξύ των δύο φορέων με αντικείμενο την δημιουργία μητρώου γεφυρών — στο σύνολο του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου στις 5 Π.Ε.

Κλιμάκια του ΤΕΕ προέβησαν σε καταγραφή, μακροσκοπική εξέταση, φωτογράφιση και σχεδιασμό συνολικά 341γεφυρών στις 5 Περιφερειακές Ενότητες, οι οποίες ανά Π.Ε. βρίσκονται, 82 στην Αργολίδα, 59 στην Αρκαδία, 44 στην Κορινθία, 79 στη Λακωνία και 77 στη Μεσσηνία.





Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου
  


Αποφάσεις για σειρά σημαντικών θεμάτων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που συνεδρίασε την Τρίτη 5 Απριλίου.

Η Επιτροπή προέβη στην κατακύρωση αναδόχου, στο πλαίσιο του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την κατασκευή αρδευτικών έργων στις περιοχές των ΤΟΕΒ Ξυλοκάστρου, Καρυώτικων, Βελανιδιάς, Μελισσίου και Πιτσών, στην Κορινθία, με συνολικό προϋπολογισμό 700.000 ευρώ.

Επίσης, προέβη στην έγκριση του πρακτικού ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης στο πλαίσιο της ανοικτής διαδικασίας, μέσω του ΕΣΗΔΗΣ, για την κατασκευή, με προϋπολογισμό 320.000 ευρώ, του ισόπεδου κόμβου στην γέφυρα του Γκα στην διασταύρωση των Αθικίων, στην παλαιά εθνική οδό οδό Κορίνθου – Αργους.

Εξ άλλου, η Επιτροπή ενέκρινε την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης από το πρόγραμμα “Παρεμβάσεις με στόχο την βελτίωση του δημόσιου χώρου” -που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης- της πράξης που αφορά στην αξιοποίηση και ανάδειξη σε περιβαλλοντικό πάρκο του καταργημένου δικτύου σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου – Βέλου.





Κλιμάκιο στελεχών του ΕΛΓΑ, υπό τον πρόεδρο του Οργανισμού Ανδρέα Λυκουρέντζο στην Τρίπολη -σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα
    

Θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να αποζημιωθούν σύντομα οι πληγέντες από τον παγετό του περυσινού Απριλίου παραγωγοί της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τονίστηκε στην σύσκεψη που έγινε στην Τρίπολη το μεσημέρι σήμερα Τετάρτη 6 Απριλίου, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και του προέδρου του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζου.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού, συνοδευόμενος από στελέχη του, είχε ευρεία σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας, στην οποία -μεταξύ άλλων- μετείχαν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιάννης Μαλτέζος, οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, Μανώλης Σκαντζός, Αθηνά Κόρκα, Νίκωνας Τζινιέρης, όπως επίσης και ο αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Οικονομίας Χρήστος Λαμπρόπουλος καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες από τις 6 ΔΑΟΚ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στην διάρκεια της σύσκεψης, ο πρόεδρος και τα στελέχη του ΕΛΓΑ ενημερώθηκαν για την κατάσταση ανά Περιφερειακή Ενότητα και δεσμεύθηκαν ότι οι διαδικασίες ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εξατομικεύσεις και να πιστωθούν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς.

Οπως τονίστηκε, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει και νέα ανάλογη σύσκεψη προκειμένου να αξιολογηθεί η πορεία της διαδικασίας των αποζημιώσεων.





ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΟΡΚΑ
  


* Η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κα Αθηνά Κόρκα μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού & Πολιτισμού κα Άννα Καλογεροπούλου και τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Γ. Οικονόμου, συμμετείχαν στις 02/03/2022 στο 3ο συνέδριο Οινοτουρισμού στη Νεμέα με θέμα «Ένα ταξίδι στον οίνο και τον χρόνο».

Μια πρωτοβουλία συνδιοργάνωσης του Υπουργείου Τουρισμού με την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο φιλόξενο οινοποιείο Λαφαζάνη με στόχο να εντρυφήσει κανείς στο κρασί της Νεμέας, γνωστό παγκοσμίως και διαχρονικώς όπου ο επισκέπτης θα είναι πάντα ο καλύτερος πρεσβευτής του τόπου μας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας στον χαιρετισμό της καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και ευχαρίστησε τον οικοδεσπότη επισημαίνοντας την σημαντικότητα του συνεδρίου στη προβολή της εκπληκτικής ποιότητας του Νεμεάτικου κρασιού και την πρόθεση της Περιφέρειας να συνεχίσει να είναι αρωγός σε ένα τόσο δυναμικά αναπτυσσόμενο κλάδο, παράγοντα εμπορικής και τουριστικής ανάπτυξης.

Την επόμενη μέρα 03/04/2022 έγινε επίσκεψη των φιλοξενουμένων στον Αρχαιολογικό Χώρο της Νεμέας στο Αρχαίο Στάδιο με τους Υπουργούς Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης κα Σοφία Ζαχαράκη και κ. Γιώργο Στύλιο, την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού & Πολιτισμού κα Άννα Καλογεροπούλου, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Νεμέας κ. Θανάση Καρκώνη.

Στα πλαίσια της συνάντησης, συζητήθηκαν τα ζητήματα των αγροτών και η προβολή του ανεπανάληπτου κρασιού της Νεμέας.

** Η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κα. Αθηνά Κόρκα συμμετείχε την Παρασκευή 01 Απριλίου 2022 σε ημερίδα για την Τουριστική Προβολή της Κορινθίας στο Επιμελητήριο Κορινθίας, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Τουρισμού Δημητρίου Φραγκάκη.

Το Επιμελητήριο Κορινθίας ως διοργανωτής της ημερίδας συμμετείχε ενεργά, με την κα. Αθηνά Κόρκα να συγχαίρει τους εκπροσώπους του.

Είχε την ευκαιρία να εκθέσει τα πλεονεκτήματα του τόπου μας, λόγω γειτνίασης με την Αθήνα, λόγω των άπειρων ονομαστών Αρχαιολογικών Χώρων, Βυζαντινών Μνημείων, λόγω του απαράμιλλου φυσικού κάλλους με τις τόσες εναλλαγές από τα παράλια μέχρι τα ορεινά, μα πάνω από όλα με τα τοπικά προϊόντα της Κορινθίας όπως το φημισμένο κρασί Νεμέας, την Κορινθιακή σταφίδα, το εξαιρετικό λάδι με τις πιο σύγχρονες μονάδες επεξεργασίας τους.

*** Συνάντηση πραγματοποίησε την 30 Μαρτίου η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κα Αθηνά Κόρκα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών στην Κόρινθο, με τον πρόεδρο του τμήματος Αστέρη Χουλιάρα, τον επίκουρο καθηγητή Αντώνη Κλάψη, κύριο Παλαγιάννη και συναδέλφους τους, με σκοπό την συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και ιδιαίτερα την ΠΕ Κορινθίας. Ενημερώθηκε από τους καθηγητές για το επί επτά χρόνια πρόγραμμα διαλέξεων σε σχολεία, επιμελητήρια καθώς και σε φορείς.

Επισημάνθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο όσον αφορά, - τις κτιριακές εγκαταστάσεις, -την πρόσβαση στο χώρο του υπάρχοντος κτιρίου ο οποίος συμπίπτει με τον περιβάλλοντα χώρο έναρξης του έργου «Ανάπλαση της Μετρικής Γραμμής».

**** Η κα. Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αθηνά Κόρκα παρευρέθηκε μετά από πρόσκληση του Προέδρου του κέντρου πρόληψης Δίολκος κ Κώστα Κανέλου, στην παρουσίαση του Προέδρου ΟΚΑΝΑ όσον αφορά την πρόληψη από τις εξαρτησιογόνες ουσίες. Στη παρέμβασή της καλωσορίζοντας τον συντοπίτη μας πρόεδρο κ Θανάση Θεοχάρη, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του δικτύου δομών για την αντιμετώπιση και θεραπεία εξάρτησης αλλά και πρόληψη.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσα από το ΕΣΠΑ ήδη με το πολυδύναμο κέντρο στη Τρίπολη αλλά και την κινητή μονάδα στέκεται αρωγός στις δομές, καθώς επίσης με την απαιτούμενη ενίσχυση σε ψυχολόγους και άλλους επιστήμονες βοηθά ώστε να επιτυγχάνεται ο σκοπός των κέντρων με συνεχείς παρεμβάσεις και ομιλίες κυρίως στα σχολεία και άλλους τομείς.

Στην παραπάνω συνάντηση παρευρέθηκαν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας και Αλληλεγγύης κος Τάσος Γκιολής καθώς και εκπρόσωποι της Μητρόπολης Κορίνθου, του Δήμου Κορινθίων και οι πρόεδροι του Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου Κορινθίας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια