Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Γεωργίου Ψυχογιού φ.1780

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Κοινωνικά επιδόματα και τιμολόγια των ΑμεΑ χάνονται λόγω αύξησης των αντικειμενικών αξιών. Η κυβέρνηση υπόλογη απέναντι στους πιο ευάλωτους.
  

Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών οδηγεί σε περικοπές κρίσιμων κοινωνικών επιδομάτων και τιμολογίων για ΑμεΑ και χρόνια πάσχοντες. Για το σοβαρό αυτό θέμα που αφορά σε βασικά δικαιώματα των πιο ευάλωτων, ακολουθεί βίντεο με την πρόσφατη παρέμβασή του κ. Γ. Ψυχογιού στη Βουλή.

Άμεσα θα κατατεθεί και Ερώτηση στα συναρμόδια Υπουργεία.

Ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τοποθετήθηκε πριν λίγες μέρες κατά τη συνεδρίαση των Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομικών της Βουλής και αξιοποιώντας Υπόμνημα της ΕΣΑΜΕΑ όπως του κοινοποιήθηκε, επισήμανε τις πολύ σοβαρές επιπτώσεις της αύξησης των αντικειμενικών αξιών και για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας και ζήτησε άμεσες ενέργειες από την κυβέρνηση για την αποκατάσταση της αδικίας.

Χαρακτηριστικά τόνισε: «… Όπως, εξάλλου, αναφέρει στο υπόμνημά της η ΕΣΑΜΕΑ, η αύξηση αυτή δημιουργεί σειρά εμποδίων, και στα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, και οδηγεί στην περικοπή κοινωνικών επιδομάτων αλλά και σημαντικών ελαφρύνσεων, όπως το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, που είναι κρίσιμα για την αξιοπρεπή διαβίωση τους. Επιπλέον, η Κυβέρνηση έχει ήδη δείξει ότι μειώνοντας οριζόντια τον ΕΝΦΙΑ ευνοεί κυρίως όσους έχουν μεγάλες ιδιοκτησίες και όχι τους μικρομεσαίους ιδιοκτήτες που αποτελούν και την κοινωνική πλειοψηφία»






Στη Βουλή το ανθυγιεινό επίδομα για συμβασιούχους Υπ. Πολιτισμού και Δημοσίου συνολικά
   


Με πρωτοβουλία του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας,Γιώργου Ψυχογιού,και τις συνυπογραφές 29 βουλευτών, μεταξύ των οποίων και της τομεάρχη Πολιτισμού, Σίας Αναγνωστοπούλου, κατατέθηκε ως Αναφορά η από 1 1 / 0 2 / 2 0 2 2 Ανακοίνωση της Π α ν ε λ λ ή ν ι α ς Ο μ ο σ π ο ν δ ί α ς Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο (Π.Ο.Ε.Ι.Δ.Δ.) που ζητά την καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους ΙΔΟΧ εργαζομένους στο Δημόσιο, και κυρίως στους συμβασιούχους στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, που εξαιρούνται από αυτό κατά παράβαση της αρχής της μη Διάκρισης των Εργαζομένων και των συναφών συνταγματικών διατάξεων.

Ως εκ τούτου, η παρέμβασή μας στη Βουλή γίνεται για να ασκηθεί η μέγιστη πίεση στα συναρμόδια Υπουργείακαιγιαναστηριχθούνταδίκαιααιτήματα των εργαζόμενων, που μας έχουν ήδη κοινοποιηθεί και από το Σωματείο Συμβασιούχων Εργατοτεχνιτών Αργολίδας-Κορινθίας το προηγούμενο διάστημα, αλλά και κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Αργολίδα.

Ακολουθεί το κείμενο της Αναφοράς:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους κ. κ. Υπουργούς

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Θέμα: «Ισότιμη και πλήρης καταβολή ανθυγιεινού επιδόματος στους συμβασιούχους του ΥΠΠΟΑ και συνολικά των ΙΔΟΧ του Δημοσίου» 

Ο Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώργος Ψυχογιός, καταθέτει ως Αναφορά την από 11/02/2022 ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο (Π.Ο.Ε.Ι.Δ.Δ.) με την οποία ενημερώνουν για τη Στάση Εργασίας στις 18/2/2022 όπου και διεκδικούν την καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους ΙΔΟΧ εργαζομένους στο Δημόσιο και κυρίως στους συμβασιούχους στο ΥΠΠΟΑ, που εξαιρούνται από αυτό, κατά παράβαση της αρχής της Μη Διάκρισης των Εργαζομένων Σύμφωνα με την ανακοίνωση η αδικία αυτή πρέπει να διορθωθεί, καθώς η γνωμοδότηση της Διυπουργικής Επιτροπής για τη μεταρρύθμιση του καθεστώτος καταβολής του επιδόματος, δεν διακρίνει τους ΙΔΟΧ εργαζόμενους του Δημοσίου από την χορήγηση του επιδόματος και πρέπει να καταβάλλεται σε αυτούς χωρίς καμία διάκριση.

Αυτό, άλλωστε, επιτάσσει το Σύνταγμα και οι ευρωπαϊκές διατάξεις που δεσμεύουν τη χώρα.

Ωστόσο το πόρισμα της Επιτροπής μηδενίζει το επίδομα σε 15.300 υπαλλήλους και το περικόπτει δραστικά από δεκάδες χιλιάδες άλλους.

Μετά τα παραπάνω ζητούν τη χορήγηση του επιδόματος σε όλους τους ΙΔΟΧ εργαζομένους στο Δημόσιο χωρίς καμιά περικοπή του, με Εφαρμογή της Ίσης Μεταχείρισης, την απόσυρση του πορίσματος της επιτροπής, επέκταση της χορήγησης του επιδόματος σε όλους τους κλάδους εργαζομένων σε ανθυγιεινές συνθήκες καθώς και την άμεση και έγκαιρη καταβολή μισθοδοσιών.

Παρακαλούμε για την απάντηση και ενημέρωση μας επί του εν λόγω θέματος.

Συν(1): Η από 11/02/2022 ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.Ι.Δ.Δ.

Αθήνα, 16 Φεβρουαρίου 2022

ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΤΟΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ/ΒΟΥΛΕΥΤΡΙΕΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια