Header Ads

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ «ΓΕΡΑΚΙΑ» ΕΦΕΡΑΝ ΤΑ 6 ΡΑΦΑΛ φ.1775

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ «ΓΕΡΑΚΙΑ» ΕΦΕΡΑΝ ΤΑ 6 ΡΑΦΑΛ
        


Στην Ελλάδα που μαζί με το έμψυχο υλικό ποιότητας κατέστησαν την Πολεμική Αεροπορία υπολογίσιμη δύναμη μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης. Απίθανες εικόνες από τη διέλευση σε σχηματισμό των νέων Μαχητικών 5ης γενιάς πάνω από την Ακρόπολη και την υποδοχή στο Αεροδρόμιο της Τανάγρας. Η Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη έσπασε τον «γόρδιο δεσμό» της άγονης εξοπλιστικής προσπάθειας της χώρας και την υποβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων, εφαρμόζοντας την Αρχή « Όποιος ενδιαφέρεται για την Ειρήνη προετοιμάζεται για Πόλεμο». Μετά τις Μπελαρά, τα Ραφάλ, έπεται η αγορά κορβετών με πιθανότητα από τις πέντε οι τέσσερις να κατασκευαστούν στην Ελλάδα και υπάρχει συνέχεια άλλων προγραμμάτων. Επιτέλους και μία απόδοση δικαίου οικονομικής χροιάς για τους ριψοκίνδυνους των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας Δηλώσεις ΥΠΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου, Α/ΓΕΕΘΑ Κων/νου Φλώρου και άλλων …


ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ…


Με μια συμβολική πτήση, πάνω από τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης, «χαιρέτησαν με σεβασμό» όλους τους Έλληνες και προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση της Τανάγρας, τα πρώτα 6 μαχητικά αεροσκάφη ΡΑΦΑΛ, από τα 24 ιδίου τύπου, που προμηθεύτηκε η Χώρα μας από την Γαλλία.

Τελετή Παραλαβής των Πρώτων Έξι Μαχητικών Αεροσκαφών Νέας Γενιάς “Rafale” για την Πολεμική Αεροπορία στην 114ΠΜ.

Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, της πολιτικοστρατιωτικής Ηγεσίας και πλήθους επισκεπτών πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της 114 Πτέρυγας Μάχης στην Τανάγρα η τελετή υποδοχής των πρώτων έξι μαχητικών αεροσκαφών νέας γενεάς “Rafale” F3R, τα οποία εντάχθηκαν στο δυναμικό της 332 ΜΠΚ (Μοίρας Παντός Καιρού).

Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Χαρδαλιάς , ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος , ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ Αντώνιος Οικονόμου, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης , ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χ αράλαμπος Λαλούσης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ.

Παρόντες ήταν επίσης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υφυπουργός Κλιματικής Αλλαγής & Πολιτικής Προστασίας Επίτιμος Α/ΓΕΑ Ευάγγελος Τουρνάς, ο Πρέσβυς της Γαλλικής Δημοκρατίας Πατρίκ Μεζονάβ (Patrick Maisonnave), βουλευτές και εκπρόσωποι κομμάτων, εκπρόσωποι της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, απόστρατοι Αξιωματικοί. παράγοντες της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας και Ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών. Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος. Κατά τη διάρκεια της τελετής, είπαν:

«Γεωστρατηγική εξέλιξη πρώτης γραμμής , η Αεροπορία μας από τις ισχυρότερες» 

*Κυριάκος Μητσοτάκης :

«Υπερήφανη η πατρίδα μας υποδέχεται τα πρώτα 6 υπερσύγχρονα Rafale, έναν πολλαπλασιαστή ισχύος, που αναβαθμίζει την χώρα μας. Ένα δείγμα της Ελλάδας που αλλάζει. Είναι εδώ 16 μόλις μήνες μετά την παραγγελίας τους ετοιμοπόλεμα. Οι ριπές του ανέμου έτοιμες να φρουρήσουν τους ελληνικούς ουρανούς, μέσα στο 2002 η δεύτερη εξάδα, μέσα στο 2023 άλλα έξι» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Γεωστρατηγική εξέλιξη πρώτης γραμμής , η Αεροπορίας μας γίνεται από τις ισχυρότερες... Έτοιμα να απογειωθούν για ένα πιο ειρηνικό αύριο. Θα πετούν δίπλα σε γαλλικές φρεγάτες σε λίγο. Μέσα στο έτος το ΠΝ θα υποδεχτεί τα πρώτα ολοκαίνουργια ανθυποβρυχιακά΄ελικόπτερα και τις τορπίλες για τα υποβρύχιά μας, ενώ και ο Στρατός Ξηράς θα υποδεχτεί πυρομαχικά για τα άρματα μάχης « «Στο εξής τα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα απαλάσσονται από κάθε φόρο» ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και αφορά και Λιμενικό, Αστυνομία και Πυροσβεστική. Κλείνοντας ζήτησε να ταξιδεύουν παντού την ειρήνη και διεμήνυσε: Καλοτάξιδα!» 

*Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος:

«Ιστορική μεγάλη μέρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις, για την Πολεμική Αεροπορία αλλά για την 114 Πτέρυγα Μάχης, εδώ στην Τανάγρα.

Πριν από λίγο είχαμε τη χαρά, την υπερηφάνεια, τη συγκίνηση να παρακολουθήσουμε την προσγείωση των έξι πρώτων Αεροσκαφών “Rafale” που προμηθεύτηκε η χώρα μας από τη Γαλλία.

Έναν χρόνο περίπου μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, τα πρώτα έξι “Rafale” με τα ελληνικά χρώματα στα φτερά τους και Έλληνες χειριστές στα πιλοτήρια ήρθαν να εγκατασταθούν εδώ, στην 114 Πτέρυγα Μάχης, που για δεκαετίες ήταν θα έλεγα ιστορική έδρα των “Mirage” τα οποία επιχειρούσαν κι ακόμα επιχειρούν στις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας, για να προστεθούν και τα έξι πρώτα από τα 24 συνολικά “Rafale” που θα προμηθευτούμε στο δυναμικό της Πολεμικής Αεροπορίας και να κάνουν αυτό που τόνισε και ο Διευθύνων Σύμβουλος της “Dassault” ο οποίος ήταν παρών σήμερα στην τελετή, τη διαφορά στους συσχετισμούς ισχύος στους ουρανούς.

Είναι πραγματικά μία μέρα που δικαιούμαι κι εγώ να αισθάνομαι και υπερήφανος, και συγκινημένος, αλλά όχι ικανοποιημένος γιατί ακόμα πρέπει να γίνουν και άλλα. Η προσπάθεια να θωρακιστεί η Ελλάδα μέσω της ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων συνεχίζεται και δεν υπάρχουν καθόλου περιθώρια για να επαναπαύεται κάνεις.

Θέλω όμως να συγχαρώ όλους αυτούς που συνετέλεσαν σε αυτό το θαυμάσιο εγχείρημα να προμηθευτεί η Ελλάδα ένα νέου τύπου υπερσύγχρονο αεροσκάφος, με φοβερές δυνατότητες, σε τόσο γρήγορους χρόνους. Τους πολλούς που δούλεψαν σκληρά και σε ασυνήθιστες ταχύτητες κάτω από αντίξοες θα έλεγα συνθήκες εδώ και ένα χρόνο και κάτι παραπάνω περίπου και από την Ελληνική, αλλά και από τη Γαλλική πλευρά. Πολιτικές Ηγεσίες Υπουργείων, Στρατιωτικές Ηγεσίες, Επιτελεία, ανθρώπους που εργάστηκαν ώστε να έχουμε αυτό το τελικό αποτέλεσμα τόσο γρήγορα.

Σήμερα εδώ στην Τανάγρα εκτός από τα έξι αεροσκάφη είναι πλέον σε ανάπτυξη και επιχειρησιακή, λειτουργική ετοιμότητα και όλο αυτό το πλέγμα της επίγειας υποστήριξης, με τις υποδομές και το προσωπικό, τους τεχνικούς εδάφους που χρειάζεται, έτσι ώστε τα “Rafale” πλέον να ενταχθούν πλήρως στις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας και από σήμερα και πέρα να είναι σε θέση και αυτά να σκεπάζουν την Ελλάδα, την επικράτεια, το Αιγαίο, τον εναέριο χώρο, με τα όπλα τους και τα φτερά τους. Συγχαρητήρια σε όλους!.» 
    

*Γιάννης Μάζης:

*Ελλάδα γίνεται ξανά υπολογίσιμη δύναμη στην περιοχή με την παραλαβή των Rafale και τα εξοπλιστικά προγράμματα που είναι σε εξέλιξη τονίζει ο καθηγητής Γεωπολιτικής του ΕΚΠΑ Γιάννης Μάζης. Παράλληλα τονίζει ότι η νέα Γαλλική πρόταση για τις κορβέτες, περιλαμβάνει πέντε πλοία εκ των οποίων τα τέσσερα θα ναυπηγηθούν εξολοκλήρου στην Ελλάδα.

*Στρατηγός Κων/νος Ζιαζιάς για τα Rafale:

«Πρέπει να υπενθυμίσουμε στους ταγούς της χώρας ότι όσα αεροσκάφη και αν προμηθευτούμε , όσα πολεμικά πλοία και αν αποκτήσουμε ,χωρίς ΟΜΟΨΥΧΙΑ και εθνικό ΦΡΟΝΗΜΑ ΤΙΠΟΤΕ δεν θα πετύχουμε ΩΣ ΕΘΝΟΣ , ΩΣ ΠΑΤΡΙΔΑ .....» 

*O επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος (εα) Κων/νος Ζιαζιάς :

Με μια συμβολική πτήση, πάνω από τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης, «χαιρέτησαν με σεβασμό» όλους τους Έλληνες και προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση της Τανάγρας, τα πρώτα 6 μαχητικά αεροσκάφη ΡΑΦΑΛ , από τα 24 ιδίου τύπου, που προμηθεύτηκε η Χώρα μας από την Γαλλία .

Σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα για την Πολεμική μας Αεροπορία και γενικότερα για τις ΕΔ μας. Είναι λογικό ο κάθε Έλληνας να νοιώθει υπερήφανος για την ενίσχυση του οπλοστασίου μας, καθώς ισχυρές από κάθε άποψη ΕΔ, σημαίνει Χώρα ισχυρή . Συγχαρητήρια στην πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης !!! Μαζί με τη σημερινή άφιξη των νέων αεροσκαφών , εύχομαι να αφιχθεί και το υπερόπλο της πολιτικής αποφασιστικότητας για χρήση τους , όποτε ύπαρξη εθνική ανάγκη !!!

Τα άξια στελέχη της ΠΑ και των Ενόπλων Δυνάμεων που προασπίζουν την εθνική μας κυριαρχία έχουν τις ευχές όλων των Ελλήνων. Ευνοϊκοί ας σταθούν οι άνεμοι στα φτερά τους κι ο Θεός προστάτης τους!!!

Εδώ πρέπει να υπενθυμίσουμε στους ταγούς της χώρας ότι όσα αεροσκάφη και αν προμηθευτούμε , όσα πολεμικά πλοία και αν αποκτήσουμε ,χωρίς ΟΜΟΨΥΧΙΑ και εθνικό ΦΡΟΝΗΜΑ ΤΙΠΟΤΕ δεν θα πετύχουμε ΩΣ ΕΘΝΟΣ , ΩΣ ΠΑΤΡΙΔΑ .....

Επίσης πρέπει να τονίσουμε ότι το κύριο ηθικό στοιχείο της στρατιωτικής ισχύος αναφέρεται στο προσωπικό που συγκροτεί τις ΕΔ ,ειδικά τα στελέχη όλων των βαθμών , από τα οποία εξαρτάται η αποτελεσματικότητα των οπλικών συστημάτων και η υλοποίηση μιας αξιόπιστης στρατηγικής Εθνικής Άμυνας. Το προσωπικό αυτό οφείλει η Πολιτεία να το περιβάλλει με ξεχωριστό ενδιαφέρον και εμπιστοσύνη και να λαμβάνει κάθε μέριμνα για την στήριξη του και τη διατήρηση του σε υψηλό επίπεδο , από πλευράς κύρους, συνοχής και αποτελεσματικότητας αλλά και επιπέδου διαβίωσης. Είναι ουτοπία να θεωρείται ότι είναι δυνατόν να υλοποιηθεί οποιαδήποτε στρατηγική εθνικής άμυνας με Ένοπλες Δυνάμεις , τα στελέχη των οποίων νιώθουν παραμελημένα και απαξιωμένα ηθικά και υλικά .

Πηγές: Newsroom, 5PENTAPOSTAGMA


Δεν υπάρχουν σχόλια