Header Ads

Η δίωξη του εγκλήματος Φ.1776

Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
(Αστυνομικά Δελτία Κορινθίας και άλλα...)
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
  



Τρίπολη, 21 Ιανουαρίου 2022 

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου


Συνελήφθησαν εκατόν δεκατέσσερα (114) άτομα, προσήχθησαν εκατόν εβδομήντα έξι (176) και έ γινε έλεγχος σε χίλια τριακόσια εξήντα οχτώ (1.368) Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εννιακόσια εννέα (909) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες σαράντα δύο (242) παραβάσεις Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα κλοπής σε Αργολίδα και Κορινθία Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, μικροποσότητες κοκαΐνης και ηρωίνης Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 18.1.2022 έως και χθες (20.1.2022), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε χίλια τριακόσια εξήντα οχτώ (1.368) άτομα, εκ των οποίων χίλια δώδεκα (1.012) ήταν ημεδαποί και τριακόσια πενήντα έξι (356) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εννιακόσια εννέα (909) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν εβδομήντα έξι (176) άτομα, από τα οποία εκατόν δύο (102) ήταν ημεδαποί και εβδομήντα τέσσερα (74) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εκατόν δεκατέσσερα (114) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για ναρκωτικά.

Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Τρεις (3) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Έξι (6) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν:

από το Αστυνομικό Τμήμα ΞυλοκάστρουΕυρωστίνης, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία, που είχε γίνει την 2/3.5.2021, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 28χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες σαράντα δύο (242) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν:

ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -49,5- γραμμαρίων, -3- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -13- εκατοστά, περίπου, μαχαίρι με μήκος λάμας -10- εκατοστά και ράβδος (γκλοπ), στην Κορινθία, Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.





Τρίπολη, 15 Ιανουαρίου 2022
Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά στην Κορινθία
   

  
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από -180- γραμμάρια κάνναβης Συνελήφθησαν, προχθές (13.1.2022) το βράδυ, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 20 και 27 ετών, αντίστοιχα, σ ε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, προέκυψε ότι ο 20χρονος διακινούσε ναρκωτικές ουσίες, κυρίως κάνναβης, στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου.

Προχ θές (13.1.2022) το βράδυ, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από τους ανωτέρω αστυνομικούς , τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση η οικία του 20χρονου, όπου μετέβη ο 27χρονος και αγόρασε μικροποσότητα κάνναβης έναντι χρηματικού ανταλλάγματος.

Στην κατοχή του 27χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε η ανωτέρω μικροποσότητα κάνναβης, ενώ στην κατοχή του 20χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των -500- ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών καθώς και κινητό τηλέφωνο, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Τέλος, σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 20χρονου, επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -166- γραμμαρίων, ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (τύπου σοκολάτα), συνολικού βάρους -17,7- γραμμαρίων και ζυγαριά ακριβείας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.


Δεν υπάρχουν σχόλια