Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» Φ.1775

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Η ”Βλακοκρατία” διώχνει στα ξένα τη Νεολαία...

Οι Μνημονιακές ημέρες της Εθνικής Οικονομικής Καταστροφής και της απώλειας κυριαρχικών Δικαιωμάτων, αλλά και Εθνικής Ιδιοκτησίας του Εθνικού μας πλούτου, έχουν επιφέρει καίριο πλήγμα στη συνέχεια των γενεών. Η Ανεργία την οποία βιώνουν ένας στους τρεις, ίσως και περισσότεροι Έλληνες, κυρίως όμως περίπου έξι στους δέκα νέους, αποτελεί βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της ύπαρξης του Ελληνικού Έθνους. Τούτο οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αθρόα μετανάστευση νέων και μάλιστα μορφωμένων νέων, οι οποίοι παίρνουν των οματιών τους και πηγαίνουν στα ξένα προς ανεύρεση καλύτερης εργασιακής τύχης.

Αυτό που εφαρμόζουν οι άλλες προηγμένες χώρες, οι οποίες έχουν αναγάγει σε επιστήμη την προσπάθεια εντοπισμού σε συνεργασία με Πανεπιστήμια και Πολυτεχνεία του εξωτερικού, κοφτερών μυαλών, νέων με υψηλό δείκτη νοημοσύνης, οι πολιτικοί της Ελλάδας το σνομπάρουν και δεν δείχνουν ενδιαφέρον να σταματήσουν τη εξαγωγή των εγκεφάλων που θα διαμορφώσουν το μέλλον της ανθρωπότητας και της Ελλάδας.

Ξοδεύουν υπέρογκα ποσά σε επενδύσεις του είδους μερικά κράτη, επιδιώκοντας να πετύχουν επένδυση σε διάνοιες, που προσβλέπουν να εργασθούν σε θέσεις Αναπτυξιακού και Ερευνητικού Επιπέδου πετυχαίνοντας στόχους που δεν μπορεί να τις συλλάβει ο κοινός ανθρώπινος νους. Στο εξωτερικό εργάζονται απόφοιτοι Πανεπιστημίων, τους οποίους έχουν προσεγγίσει ειδικά εκπαιδευμένοι πράκτορες εντοπισμού, μύησης και προώθησης σε υπογραφή Συμφωνητικού Εργασίας με πλούσιες συνήθως αμοιβές.

Αντίθετα με τις ενέργειες των άλλων κρατών, που σέβονται τους “υποψήφιους νομπελίστες” και τους προσλαμβάνουν σε θέσεις εργασίας αμέσως, στην Ελλάδα οι Πτυχιούχοι Μηχανικοί, Γιατροί, Δικηγόροι και άλλων παρεμφερών δυνατοτήτων και ειδικοτήτων, διώκονται με χίλιους δυο τρόπους, γιατί Κυβερνάει η “ Μετριοκρατία ”. Οι 300 της Βουλής και οι Ηγεσίες των κομμάτων κάνουν ό,τι τους περνάει από το χέρι τους, για να εξουδετερώσει επαγγελματικά τους παραπάνω επαγγελματίες και μάλιστα χαίρονται όταν ακούνε ή διαβάζουν πως δεκάδες χιλιάδες άξια τέκνα της χώρας μας ψάχνουν να βρουν στην αλλοδαπή εργασία, αφού η Ελλάδα τους γυρίζει την πλάτη. Τελικά θα καταντήσουμε να μας κυβερνούν τα παιδιά των εκατομμυρίων λαθρομεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα…
ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Ποιός θα μας γλυτώσει από τους “Αλεξιπτωτιστές της Πολιτικής; ”

Είναι να απορεί κανείς με τη νοοτροπία και την πρακτική εφαρμογή χρησιμοποιήσεως “Αλεξιπτωτιστών” της Πολιτικής, σε κάθε Κυβέρνηση, που προκύπτει από τις εκλογές. Κάθε φορά με το πρόσχημα της εξειδίκευσης, οι εκάστοτε Πρωθυπουργοί της χώρας, σε Υπουργεία, τα οποία έχουν από μόνα τους ιδιάζουσα σημασία για το Κράτος, τοποθετούνται Υπουργοί και Υφυπουργοί γνωστοί για το βίο και την πολιτεία τους, που δεν συνάδει με το Εθνικό συμφέρον. Αν δεν τοποθετούνται στις παραπάνω θέσεις κλειδιά, τους βλέπουμε να προσλαμβάνονται αθρόως, ως Ειδικοί Σύμβουλοι, παρά τω Υπουργώ ή παρά τω Πρωθυπουργώ, με παχυλές αμοιβές.

Από αυτούς τους δοτούς και μη εκλεγέντες δεν έχει ωφεληθεί ποτέ το Ελληνικό Δημόσιο. Όλες οι ενέργειες των “καρεκλοκένταυρων” τείνουν να εκσυγχρονίσουν το κράτος, την Παιδεία ή τη Δημόσια Διοίκηση καταστρέφοντας κάθε τι το Ελληνικό και Εθνικά συμφέρον.

Οι δήθεν εκσυγχρονισμοί στην Παιδεία, οι αντικαταστάσεις των βιβλίων σε μαθήματα ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα, εκεί κατατείνουν στην οπισθοδρόμηση και τον Εθνικό Θρησκευτικό αποχρωματισμό. Να μην μείνει τίποτα όρθιο σ΄ αυτήν τη δύστυχη χώρα.

Παρακολουθήστε διαχρονικά ποιοί Υπουργοί έχουν αναλάβει κατά καιρούς το Υπουργείο Παιδείας και θα αναρωτηθείτε, αν όλοι αυτοί τοποθετήθηκαν εκεί λόγω ικανοτήτων ή λόγω εκτελέσεως κάποιας μυστικής καταστροφικής αποστολής!

Όσο για τα ονόματα, ποιον να πιάσεις και ποιον να αφήσεις χωρίς το μυαλό σου να πάει σε κάποια καταστρεπτική υποβάθμιση. Πέρασαν από εκεί κατά καιρούς οι ολετήρες Γ. Ράλλης, ο πρώτος “χειρών αδίκων” της Ελληνικής γλώσσας, που άνοιξε τον ασκό του Αιώλου, Κ.Σημίτης, που τα έβαλε με τη Θρησκεία και την Ιστορία, ο Γ. Παπανδρέου, που δεν ήξερε τι να πρωτοκαταστρέψει, η Μ. Κουτσίκου – Γιαννάκου, που θα συνέχιζε το έργο του προκατόχου της, αν δεν την έδιωχναν με τις πέτρες οι πολίτες και η Μ. Ρεπούση ολετήρας που λάνσαρε τα βιβλία του κάθε Τζωρτζ Σόρος με την Κυρία που ‘Βλέπει Συνωστισμούς στην Αποβάθρα της Σμύρνης το 1922. Όσο για τους Γιάννη Στουρνάρα και τον Χ. Θεοχάρη, αυτοί δεν παίζονται με τίποτα. Ποιός θα μας γλυτώσει από τους Σωτήρες μας;

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Άσφαιρα λόγια του ΟΗΕ για την Αμμόχωστο…


Η οικοδόμηση εμπιστοσύνης και σεβασμού μεταξύ των δυο κοινοτήτων είναι ο στόχος του νέου Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ στην Κύπρο, όπως ανέφερε ο ίδιος ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Δηλαδή λόγια χωρίς επιπτώσεις στα τετελεσμένα που προσπαθεί η Τουρκία να επιβάλλει για την Αμμόχωστο της Κύπρου, άλλα λόγια ν΄ αγαπιόμαστε. Όπως αναφέρει η ΚΥΠΕ σύμφωνα με τα όσα εξήγησε ο Κόλιν Στιούαρτ στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, στη χθεσινή τρίωρη συνεδρίαση για τις εκθέσεις του ΓΓ Αντόνιο Γκουτέρες για την Αποστολή των Καλών του Υπηρεσιών και την ΟΥΝΦΙΚΥΠ , στο επίκεντρο της αποστολής τώρα είναι η οικοδόμηση εμπιστοσύνης και σεβασμού μεταξύ των δυο κοινοτήτων και στη συνέχεια, η δημιουργία ενός καλύτερου περιβάλλοντος για την οικοδόμηση της ειρήνης στο νησί. Αυτό ανέφερε την Τρίτη το βράδυ σε διάσκεψη Τύπου ο Αναπλ. Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Νορβηγίας στον ΟΗΕ και Πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας για τον μήνα Ιανουάριο, Odd-Inge Kvalheim.

Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας στις κεκλεισμένων των θυρών διαβουλεύσεις για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, καλωσόρισαν τον διορισμό του κ. Στιούαρτ στα νέα του καθήκοντα και συμμετείχαν σε ανοιχτή ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση, όπως περιγράφεται λεπτομερώς στις δύο εκθέσεις του Γεν. Γραμματέα. Αναγνωρίζουν επίσης την «προκλητική κατάσταση επί του εδάφους» και καλούν τις δύο πλευρές να σεβαστούν και να τηρήσουν τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου του να επιτραπεί στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ η ανεμπόδιστη δυνατότητα να εκπληρώσει την εντολή της.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου του ΚΥΠΕ για την αίσθηση ανεπαρκούς αντίδρασης από πλευράς ΟΗΕ στο ζήτημα της Αμμοχώστου, ο κ. Kvalheim απάντησε ότι πολλά Μέλη του Συμβουλίου σχολίασαν το θέμα, καθώς και ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας παρακολουθεί την κατάσταση πολύ στενά.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, ο κ. Στιούαρτ διαβεβαίωσε τα μέλη του ΣΑ ότι ο ΓΓ παραμένει δεσμευμένος στις παραμέτρους του ΟΗΕ, στο διορισμό απεσταλμένου και στις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών.

Κατά τη συζήτηση, τόσο από τον κ. Στιούαρτ όσο και από τα μέλη του ΣΑ, εκφράστηκε έντονη ανησυχία και καταδίκη για την κατάσταση στην Αμμόχωστο και αναφέρθηκε ότι τα μέλη του της ΟΥΝΦΙΚΥΠ παρεμποδίζονται από τους Τούρκους. Επαναβεβαιώθηκε επίσης ότι το στάτους κβο στο Κυπριακό δεν είναι αποδεκτό καθώς και η δέσμευση του ΟΗΕ στη βάση της λύσης του Κυπριακού.


ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ

Οι ΗΠΑ αποκάλυψαν τα πραγματικά σχέδιά τους


Το State Department αποκάλυψε επισήμως τον λόγο για τον οποίο οι ΗΠΑ δεν θέλουν τον EastMed: Για να πωλούν το πανάκριβο αμερικανικό LNG χωρίς να υπάρχει ανταγωνισμός. Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξήγησε την οπτική των ΗΠΑ που υποστηρίζουν μια σειρά από έργα που μπορούν να διασφαλίσουν την ενεργειακή ασφάλεια και διαφοροποίηση σε μεσοπρόθεσμο διάστημα, χωρίς να προσθέσει βέβαια ότι πίσω από αυτά τα όμορφα λόγια κρύβονται τα αμερικανικά συμφέροντα.

«Υποστηρίζουμε ορισμένα υπάρχοντα έργα που συμβάλλουν στην ενεργειακή ασφάλεια και διαφοροποιούν τις προμήθειες φυσικού αερίου, όπως η Πλωτή Μονάδα Αποθήκευσης και Επαναεριοποίησης της Αλεξανδρούπολης (FSRU) και τις διασυνδέσεις με τη Βουλγαρία και τη Βόρεια Μακεδονία, που θα ολοκληρωθούν πολύ νωρίτερα και με πολύ χαμηλότερο κόστος από τον αγωγό φυσικού αερίου East Med». Με άλλα λόγια οι Αμερικανοί παρουσιάζουν το δικό τους ακριβό σχιστολιθικό αέριο, ως μοναδική ευκαιρία για να καλυφτεί το ενεργειακό κενό της Ευρώπης και δημιουργείται εύλογα η απορία: Πέραν αυτού το σχέδιο των Αμερικανών προβλέπει απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο και πλήρη εξάρτηση από το αμερικανικό «Παραμένουμε επικεντρωμένοι στην ενεργειακή ασφάλεια και διασύνδεση της Ανατολικής Μεσογείου. Η διασύνδεση μέσω ηλεκτρικής ενέργειας με την Ευρώπη θα ενώσει ενεργειακά τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου με την Ευρώπη, επιτρέποντας τις μελλοντικές εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας προερχόμενης από ανανεώσιμες πηγές, ενισχύοντας τις χώρες τις περιοχής», ανέφερε και πρόσθεσε: Σύμφωνα με τις προτεραιότητες των ΗΠΑ για το κλίμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες κοιτάζουν με κριτική ματιά τα νέα έργα υποδομής ορυκτών καυσίμων για να διασφαλίσουν ότι η υποστήριξη των ΗΠΑ δεν κατευθύνεται σε πηγές πλούσιες σε άνθρακα και δεν οδηγεί σε μελλοντικά απαξιωμένες επενδύσεις, καθώς επιταχύνουμε τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια».

Την πλήρη υποστήριξη των ΗΠΑ έχει η ανάπτυξη της ενεργειακής διασύνδεσης μεταξύ Ανατολικής Μεσογείου και Ευρώπης μέσω της Ελλάδας διαμηνύει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Υποστηρίζουμε έργα σαν αυτά της ηλεκτρικής διασύνδεσης μεταξύ Ευρώπης και Αφρικής μέσω της διασύνδεσης της Αιγύπτου με την Κύπρο και την Ελλάδα, και την προτεινόμενη ηλεκτρική διασύνδεση του Ισραήλ με την Κύπρο και το Ευρωπαϊκό δίκτυο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Τα καλά και συμφέροντα…
Δεν υπάρχουν σχόλια