Header Ads

Διαδικτυακά εθνικά και διεθνή θέματα Φ.1774

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

«Ελλάς-Γαλλία-Συμμαχία», η τουρκογαλλική «συνεκπαίδευση» και η εξαφανισμένη Dassault
  
  


Από Militaire News 
Ο Α/ΓΕΕΘΑ «τα λέει» συχνά, πυκνά με τον Γάλλο ομόλογο του και η Ελλάδα έχει ήδη δεσμευτεί με εξοπλιστικά συμβόλαια που μπορεί και να ξεπεράσουν τα 8 δις! Υπάρχει επιπλέον η ελληνόπουλα-γαλλική αμυντική συμφωνία που μπορεί να μας στείλει στο Σαχέλ με αντάλλαγμα υποτίθεται την γαλλική παρουσία σ΄ οτιδήποτε πάει στραβά στο Αιγαίο… Σ΄ αυτό το κλίμα έχoυν ενδιαφέρον τα δημοσιεύματα από τη Γαλλία, τα οποία αναφέρονται στη συνεργασία γαλλικής και τουρκικής φρεγάτας στη Μαύρη Θάλασσα.

Οι Γάλλοι -όχι εμείς- υπενθυμίζουν το επεισόδιο που έγινε ανοιχτά της Λιβύης ,όταν τουρκική φρεγάτα «εγκλώβισε» γαλλική φρεγάτα που επιχείρησε να ελέγξει τουρκικό φορτηγό. Τότε είχε προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στη Συμμαχία, αλλά…μέχρι εκεί. Όλοι κατάπιαν και αυτή την επιθετική ενέργεια της Τουρκίας. Απ΄ ότι φαίνεται και οι Γάλλοι που σχεδόν 18 μήνες μετά συνεκπαιδεύονται με τους Τούρκους στη Μαύρη Θάλασσα έναντι του «ρωσικού κινδύνου», τον οποίο το καθεστώς Ερντογάν εκμεταλλεύεται μια χαρά για τα δικά του συμφέροντα!

Όπως μας υπενθυμίζουν οι Γάλλοι μέσω του Γενικού Επιτελείου «το τουρκικό και το γαλλικό ναυτικό, σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ από το 1952, συνεργάζονται τακτικά, με την ευκαιρία ασκήσεων ή εντός καθιερωμένων δυνάμεων, όπως τη Standing NATO Maritime Group 2» και ότι «ευρύτερα, οι ένοπλες δυνάμεις των δύο χωρών διατηρούν τακτικό διμερή διάλογο, όπως αποδεικνύεται από την επίσκεψη του διοικητή της δύναμης Μεσογείου στην Άγκυρα την άνοιξη του 2021».

Δεν υπάρχει καμία ένσταση σ΄ όλα αυτά που υποστηρίζουν οι Γάλλοι, επικαλούμενοι κι αυτοί το ΝΑΤΟ. Όπως θα πουν κάποιοι και εντός Ελλάδος «πρόκειται για νατοϊκή συνεργασία, τι να κάνουμε». Την ίδια ώρα όμως δε μπορεί να δημιουργείται ένα κλίμα εφησυχασμού που λέει περίπου «μην ανησυχείτε , θα βάλουν πλάτη οι Γάλλοι».

Αυτά για να μην έχουμε αυταπάτες και φρούδες ελπίδες και για να μην αισθανόμαστε και κάποια τεράστια υποχρέωση που θα μας οδηγήσει στην «τρέλα» της αποστολής δικών μας στρατευμάτων στο Σαχέλ! Τη συμφωνία με τη Γαλλία την έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά .Οι φορολογούμενοι δηλαδή για να ακριβολογούμε την έχουν πληρώσει και οι κυβερνώντες είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν τα χρήματα τους.

Και μια και αναφερθήκαμε στα χρήματα που θα πληρώσουμε: κάποιος από την κυβέρνηση θα πρέπει να εξηγήσει στη Dassault που μας πουλάει τα Rafale, ότι η Ελλάδα δεν είναι γαλλική αποικία. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι με παραγγελία 24 Rafale ,η Dassault κρύβεται από όλες τις ελληνικές εταιρείες που ασφαλώς και έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται ότι έχουν μείνει εκτός του τεράστιου κόστους προγράμματος. Μπορεί η κυβέρνηση να «τραβήξει το αυτί των Γάλλων» ή μήπως δεσμεύεται απ΄ όσα άρον ,άρον συμφώνησε;






«Ξεφεύγει» ο Ακάρ: Δημοσίευσε χάρτες με τα νησιά που ζητά αποστρατικοποίηση

    


Newsroom 
«Ζορίζεται» ο Τούρκος υπουργός Άμυνας με τις επισκέψεις Ελλήνων αξιωματούχων σε ακριτικά νησιά – Μήπως να τους ρωτήσουμε κιόλας;

Την ώρα που ο τουρκικός λαός βυθίζεται στην ανέχεια εξαιτίας της αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής του καθεστώτος Ερντογάν, οι Τούρκοι υπουργοί βάζουν εμμονικά στο στόχαστρο την Ελλάδα απειλώντας τη ακόμα και με… εισβολή στο Αιγαίο.

Αδυνατώντας να αντιμετωπίσουν την οργή των πολιτών, η τουρκική ηγεσία επιδίδεται σε ύβρεις και προκλητικές δηλώσεις εναντίον του Ελληνισμού, ενώ ανησυχία προκαλεί το γεγονός της καθημερινής πλέον αναφοράς και απαίτησης για αποστρατικοποίηση νησιών του Αιγαίου.

Σύμμαχος του τουρκικού καθεστώτος και τα Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία ακολουθούν πιστά τις εντολές για ακραία προπαγάνδα κατά της Ελλάδας. Σήμερα, Κυριακή 09 Ιανουαρίου, η εφημερίδα Milliyet δημοσιεύει στο πρωτοσέλιδό της χάρτες στους οποίους απεικονίζονται τα νησιά του ανατολικού Αιγαίο που οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως πρέπει να αποστρατικοποιηθούν.

Πρόκειται για δύο χάρτες που παρουσιάζουν το σενάριο ανάλογα με την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 6 και τα 12 μίλια και προπαγανδίζουν τις τουρκικές αξιώσεις για αποστρατιωτικοποίηση αλλά ακόμα και την αμφισβήτηση της κυριαρχίας ελληνικών νησιών. Μεταξύ των νησιών, οι Οινούσσες και το Αγαθονήσι, δύο νησάκι που οι Τούρκοι πραγματοποιούν πολύ συχνά και υπερπτήσεις.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, σε δηλώσεις του το Σάββατο εξέφρασε την παράλογη δυσαρέσκειά του για τις επισκέψεις Ελλήνων αξιωματούχων σε ελληνικά ακριτικά νησιά. Προφανώς ο κ. Ακάρ θα ήθελε να τον ρωτήσουμε κιόλας για να πάμε στα νησιά μας… «Πραγματοποίησαν 90 επισκέψεις υψηλών αξιωματούχων. Μα υπάρχουν τόσα άλλα νησιά.

Όχι! Πηγαίνουν σε νησιά που είναι σε απόσταση 3 με 5 χλμ και πραγματοποιούν επισκέψεις και κάνουν τελετές! Δηλαδή υπάρχει μια συνεχόμενη πρόκληση και προβοκάτσια», είπε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

Επιπλέον για να στηρίξει την αγαπημένη του συνήθεια εσχάτως – να «προλάβει» το ενδεχόμενο επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια – ο Ακάρ παρουσιάζει διάφορους χάρτες, οι οποίοι φυσικά και γίνονται πρωτοσέλιδα στο τουρκικό Τύπο.






Το κλαψούρισμα του Ακάρ για τους συμμάχους που δεν πουλάνε όπλα στην Τουρκία
  


Από Militaire News 
Στις κάμερες ο Τούρκος υπουργός Άμυνας παριστάνει τον σκληρό και απειλεί με …απόβαση ψαροντουφεκάδων στο Καστελόριζο, αλλά όταν είναι πίσω απ΄ αυτές κλαψουρίζει.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας μιλώντας σε δημοσιογράφους παραπονέθηκε για ορισμένες χώρες του ΝΑΤΟ που δεν πωλούν εξοπλισμούς στην χώρα του «αδυνατίζοντας έτσι τη Συμμαχία».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις σε ορισμένους Τούρκους αξιωματούχους και απέβαλαν την Τουρκία από το πρόγραμμα μαχητικών αεροσκαφών F-35 . Το πρώτο ελάχιστα πόνεσε την Άγκυρα, το δεύτερο προφανώς αλλάζει τα σχέδια της .

Ο Καναδάς ακύρωσε τις άδειες εξαγωγής για τεχνολογία drone στην Τουρκία τον Απρίλιο του περασμένου έτους, αφού διαπίστωσε ότι ο εξοπλισμός είχε χρησιμοποιηθεί από τη Τουρκία στο Αζερμπαϊτζάν στη σύγκρουση με τις αρμενικές δυνάμεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ πέντε μήνες νωρίτερα.

Οι υποστηρικτές του εμπάργκο όπλων είχαν ισχυριστεί ότι τα UAV χρησιμοποιούσαν συστήματα απεικόνισης και στόχευσης που παράγονται από μια καναδική εταιρεία.

Τον Οκτώβριο του 2019, ο Καναδάς ενώθηκε με ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Γερμανίας, στην αναστολή των εξαγωγών όπλων αφότου η Άγκυρα ξεκίνησε την επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία εναντίον Κούρδων μαχητών.

Ο Ακάρ είπε ότι οι συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με το τουρκικό αίτημα για αγορά μαχητικών αεροσκαφών F-16 ως αποζημίωση για τα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια που πλήρωσε για το πρόγραμμα F-35 , συνεχίζονται. Η Τουρκία συζητά τον εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος στόλου της F-16.






Η Τουρκία προκαλεί κλίμα αντιπαράθεσης στην Κύπρο και η Αθήνα δεν μπορεί να συνεχίσει να απέχει
  


ΑπόMilitaire News 
Στις 30 Δεκεμβρίου ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΕ μετέφερε ακόμη μία επιστολή του ψευδοκράτους στον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών. Πως γίνεται ένα ανύπαρκτο κράτος να έχει τη δυνατότητα να έχει οποιαδήποτε επικοινωνία και εκπροσώπηση παραμένει ένα …μυστήριο.

Η επιστολή προστίθεται στην στρατηγική της Τουρκίας για το Κυπριακό.

Η Άγκυρα κατακλύζει τον ΟΗΕ με «επιστολές διαμαρτυρίας» ψάχνοντας για το άλλοθι σε περίπτωση που αποφασίσει να απειλήσει με ή και να κάνει χρήση στρατιωτικών μέσων στην Κύπρο. Πάντα η Τουρκία κατασκευάζει «άλλοθι»… Δεν είναι ίσως τυχαίο ότι χθες στην τουρκική εφημερίδα ΣΑΜΠΑΧ δημοσιεύθηκε ανάλυση που δεν απέκλειε ελληνοτουρκικό πόλεμο τον οποίο θα προκαλέσει η Ελλάδα ,μέσω Κύπρου!

Στην επιστολή του ψευδοκράτους επαναλαμβάνονται ένα προς ένα τα «επιχειρήματα» περί μονομερών ενεργειών της Κυπριακής Δημοκρατίας με αναφορές στις γεωτρήσεις που έχουν ξεκινήσει ExxonMobil και Qatar Petroleum. Οι υπάλληλοι της Άγκυρας οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί στην κατεχόμενη Κύπρου, αναφέρουν στην επιστολή ότι δεν αναγνωρίζουν την κυβέρνηση της Κύπρου και επαναφέρουν την πρόταση για «διάσκεψη της Ανατολικής Μεσογείου».


Δεν υπάρχουν σχόλια