Header Ads

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ Φ.1770

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ «ΘΩΜΑΣ ΘΩΜΑΪΔΗΣ»

  


Στις 10 Δεκεμβρίου, Παρασκευή, ώρα 19:30, στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ «ΘΩΜΑΣ ΘΩΜΑΪΔΗΣ» ο Αριστοτέλης Κοΐνης θα έρθει σε επαφή με το αναγνωστικό κοινό, φίλους και φίλες, για να παρουσιάσει τα δύο βιβλία του. Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του:

«Ηθική Παρενόχληση», σελ.236, 17x24, isbn: 978-618-547100-2 

Αυτή η προσπάθεια είναι αποτέλεσμα της καθημερινής μου επαφής και εμπειρίας με επαγγελματίες υγείας σε χώρους υγείας.

Η Ηθική Παρενόχληση κατά των επαγγελματιών υγείας συνιστά παγκόσμιο φαινόμενο, που απαντάται στον ιδιωτικό και τον δημόσιο χώρο όλων των κοινωνιών, ανεξάρτητα από το επίπεδο της ανάπτυξης, του πληθυσμού, του πολιτισμού ή της θρησκείας τους.

Το ειδεχθές φαινόμενο της εργασιακής βίας, Παρενόχλησης, αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που απειλεί διαρκώς όλους τους εργαζόμενους επαγγελματίες υγείας, άνδρες και γυναίκες, διακυβεύοντας έτσι την αξιοπρέπειά τους, την ψυχική και την σωματική ακεραιότητά τους, αλλά και την ποιότητα της ζωής και της δημοκρατίας μας συνολικά.

Η Ηθική Παρενόχληση είναι μια αδιόρατη απειλή, ένα προσωπείο που πρέπει να αποκαλύπτεται, ώστε τα θύματα που μέχρι τότε υπέφεραν παθητικά να ξαναβρούν την ελπίδα και την δύναμη να εκφράσουν και να καταγγείλουν τις απάνθρωπες πράξεις των οποίων είναι θύματα. Σε αυτό το βιβλίο κυρίαρχο ρόλο παίζει η εμβάθυνση μέσα από έρευνες σε επαγγελματίες υγείας σχετικά με την Ηθική Παρενόχληση, με σκοπό την αναγνώριση, την έγκαιρη αντίδραση και δραστηριοποίηση όλων μας, έτσι ώστε να μην πέφτουμε θύματα ή τουλάχιστον να προλάβουμε ή να αποφύγουμε νέα περιστατικά. Στην προσπάθεια αυτή θέλησα αρχικά να επαναπροσδιορίσω τον ορισμό και τις έννοιες της Ηθικής Παρενόχλησης. Στη συνέχεια να σχολιαστούν οι αιτίες και οι συνέπειες στην γενική υγεία των επαγγελματιών υγείας και οι επιπτώσεις της στον εργασιακό τους χώρο. Επίσης, αναφέρθηκα στα χαρακτηριστικά τόσο του θύτη όσο και του θύματος. Σε ένα δεύτερο μέρος, σχολιάστηκε η ισχύουσα ως τώρα νομοθεσία. Σε ένα τρίτο μέρος, μελετήθηκε η εξάπλωση της Ηθικής Παρενόχλησης υπό το πρίσμα των ερευνών και η επίδραση της στην ποιότητα ζωής των επαγγελματιών υγείας. Τέλος, εξετάστηκαν οι πιθανοί τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης, παρατέθηκαν διάφορες μαρτυρίες και εμπειρίες των επαγγελματιών υγείας σχετικά με την επιρροή της Ηθικής Παρενόχλησης και τέλος προτείνετε ένα βιωματικό πρόγραμμα παρέμβασης και αντιμετώπισης της Ηθικής Παρενόχλησης στοχευμένο σε επαγγελματίες υγείας για εφαρμογή και χρήση από ειδικούς ψυχικής υγείας.

«Όσα δεν μπορώ να πω… τα ζωγραφίζω», σελ. 152, 14x21, 978-618-5471-18-7 Είναι σπουδαίο να μπορείς να αντιληφθείς μέσα από ένα χαρτί την «ιστορία» που έχει να σου πει ένα παιδί.

Το παιδικό ιχνογράφημα αποτελεί μέσο έκφρασης των σκέψεων, των συναισθημάτων και των βιωμάτων των παιδιών. Eίναι ένα εργαλείο με το οποίο αξιολογείται ο τρόπος με τον οποίο σχεδιάζουν-ζωγραφίζουν τα παιδιά.

Ερμηνεύοντας τη ζωγραφιά ενός παιδιού, γίνεται αντιληπτή η γνωστική του ανάπτυξη, ο τρόπος με τον οποίο αυτό αντιλαμβάνεται τα πράγματα και τον κόσμο, αλλά και η συναισθηματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Το παιδικό σχέδιο αποτελεί ένα χρήσιμο μέσο για όλους αυτούς τους ανθρώπους που ασχολούνται επαγγελματικά με το παιδί. Απευθύνεται σε όλους όσους αγαπούν να ανακαλύπτουν τις πολύχρωμες σκέψεις, τα μυρωδάτα συναισθήματα και τη δημιουργική φαντασία των παιδιών. Μπορεί εύκολα μέσω αυτού να γίνει μια πρώτη προσέγγιση, μια πρώτη γνωριμία με τον ιδιαίτερα όμορφο κόσμο των παιδιών.

Το βιβλίο αυτό επιχειρεί να παρουσιάσει το πως τα παιδιά «μιλούν» μέσα από τα σχέδια τους και πως οι ενήλικες αντιλαμβάνονται τα «λόγια» τους μέσα από τις ζωγραφιές τους καθώς και το πως ένα παιδί αυτοπροβάλλεται και παράλληλα προβάλει τις σχέσεις του με τα μέλη της οικογένειας του διαμέσου του παιδικού σχεδίου.

www.idiepeia.gr (αγορά βιβλίου σε όλα τα βιβλιοπωλεία και από το e-shop μας με δωρεάν αποστολή κούριερ) info@idiepeia.gr (περισσότερες λεπτομέρειες) 210.29.32.556 (τηλεφωνικές παραγγελίες με δωρεάν αποστολή κούριερ) 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚO ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ 

Ο Δρ. Κοΐνης Αριστοτέλης είναι Κλινικός Ψυχολόγος και εργάζεται σε Ελληνικό Δημόσιο Νοσοκομείο καθώς και διδάσκει στα μεταπτυχιακά προγράμματα του Aegean College, σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια του Christ Church University και του Coventry University του Ηνωμένου Βασιλείου, και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Είναι εκπαιδευτής σε εκπαιδευτικά προγράμματα του Τομέα Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας. Δίνει διαλέξεις για θέματα Ψυχολογίας σε φορείς, συμμετέχει με ανακοινώσεις σε Ελληνικά και Διεθνή συνέδρια. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά. Έχει μετεκπαιδευτεί και επιμορφωθεί στην Κλινική Ψυχολογία, στην Ψυχοπαθολογία παίδων, εφήβων, ενηλίκων, στη Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία, στην Ομαδική Θεραπεία και στο Ψυχόδραμα.

Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα είναι πολλά και τα συνδέει, με γνώμονα την επιστήμη της Ψυχολογίας, τη θεραπεία και την εκπαίδευση.
Δεν υπάρχουν σχόλια