Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Γεωργίου Ψυχογιού Φ.1773

Γ. Ψυχογιός 
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας:

Καθήκον μιας αριστερής προοδευτικής κυβέρνησης να ανατρέψει τον αντικοινωνικό σας προϋπολογισμό

  



Ο βουλευτής Κορινθίας και τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός, τοποθετήθηκε κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού στη Βουλή.

Ο κ. Ψυχογιός κατηγόρησε την Κυβέρνηση, ορμώμενος από τα όσα είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης, ότι χρειάζεται αρκετό θράσος να κατηγορεί κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όταν έρχεται ένας προϋπολογισμός εκτός κοινωνικής πραγματικότητας με μια ανάκαμψη που δεν είναι για όλους, με έλλειψη ενσυναίσθησης και ένα μοντέλο που μας οδήγησε στη χρεωκοπία. Ένας προϋπολογισμός για λίγους και ισχυρούς.

Σε ότι αφορά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην οικονομία και την αγοράς εργασίας, ο κ. Ψυχογιός ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι δύο κόσμοι. Η ΝΔ οραματίζεται μια κοινωνία με όρους ζούγκλας, με την επικράτηση του δυνατού απέναντι στον αδύναμο. Αφήνει την κοινωνία και ειδικότερα τα ευρύτερα κοινωνικά στρώματα χωρίς καμία ενίσχυση, αφαιρούνται από τον προϋπολογισμό τα, ήδη πενιχρά, μέτρα στήριξης εργαζομένων και μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Η αύξηση του κατώτατου μισθού που είχαν υποσχεθεί αποδείχθηκε μια ακόμα κενή υπόσχεση. Έχουν αφεθεί οι άνθρωποι με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα απροστάτευτοι, χωρίς αύξηση εισοδήματος, απέναντι στην επέλαση της ακρίβειας σε αγαθά πρώτης ανάγκης, καύσιμα και ενέργεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οραματίζεται μια κοινωνία ισότητας, κοινωνικής συνοχής και δικαιοσύνης, με διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων, στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής και μείωση των ανισοτήτων, ξεκαθάρισε ο βουλευτής.

Ο κος Ψυχογιός αναφέρθηκε και στην υγειονομική πλευρά της πανδημίας και σχολίασε την σιωπή της κυβερνητικής πλειοψηφίας για την μελέτη ΤσιόδραΛύτρα που εκθέτει ευθέως τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση.

Με την ιδιότητα του αρμόδιου τομεάρχη αναφέρθηκε στο ζήτημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού, λέγοντας πως ο Πάπας Φραγκίσκος που πρόσφατα επισκέφθηκε τη χώρα, μέσα από τις ομιλίες του, εξέθεσε την κυβέρνηση και την Ευρώπη, έκανε σαφές ότι δεν γίνεται διαχείριση χωρίς ανθρωπισμό, με φράχτες και φυλακές εκατομμυρίων.

Η ΝΔ επιμένει να μην ζητά σθεναρά μετεγκαταστάσεις και να αποδέχεται το ρόλο της «ασπίδας» της Ευρώπης στη γραμμή των κρατών του Βίσεγκραντ. Παράλληλα διαχωρίζει τους ανθρώπους σε α και β κατηγορίας, το χρηματικό βοήθημα δεν δίδεται για τρίτο συνεχόμενο μήνα και οι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες βρίσκονται χωρίς κανένα πλαίσιο στήριξης. Επίσης το σχέδιο για την ένταξη που παρουσίασε η κυβέρνηση είναι ένα ευχολόγιο χωρίς στοχευμένες δράσεις. Την ίδια στιγμή ο αρμόδιος Υπουργός ακύρωσε την προκήρυξη 300 συμβασιούχων, την ίδια στιγμή που στην Τεχνική Υπηρεσία απασχολούνται μετακλητοί υπάλληλοι και δίδονται εκατομμύρια για να γίνουν outsourcingυπηρεσίες, ενώ επιδιώκει να αντικαταστήσει τους εργαζόμενους της κοινωφελούς εργασίας με συνεργεία εργολάβων.

Σε σχέση με τα αγροτικά θέματα ο βουλευτής τόνισε ότι και για την ερχόμενη χρονιά δεν προβλέπεται ουσιαστική στήριξη για τους αγρότες, ενώ τόνισε ότι οι παραγωγοί της Κορινθίας βρίσκονται σε κατάσταση εξαθλίωσης. Κορινθιακή σταφίδα, λεμόνια, επιτραπέζια σταφύλια, ελιές με ακαρπία και άλλα προϊόντα καταρρέουν, ενώ για τις εκτεταμένες ζημιές από πάγο και καύσωνα δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως χωρίς καμία στήριξη.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο κος Ψυχογιός είπε: «Μας κατηγορείτε ότι εμείς είμαστε το παρελθόν κι εσείς το μέλλον.

Εσείς είστε πραγματικά ό,τι πιο παλιό από το παλιό, εντελώς εκτός πραγματικότητας και κοινωνίας και όσο κυβερνάτε θα ισοπεδώσετε τα πάντα και θα γονατίσετε την κοινωνία. Το μέλλον είναι οι πολιτικές ισότητας, κοινωνικής δικαιοσύνης και αναδιανομής, μέσα από μια προοδευτική και αριστερή κυβέρνηση, για να κρατηθεί η κοινωνία όρθια. Και γι’ αυτό δουλεύουμε, αυτή είναι η μεγάλη ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απέναντι στην κοινωνία και το λαό που έχουν περάσει τα πάνδεινα τα τελευταία χρόνια».



Δεν υπάρχουν σχόλια